Можеби во секоја градинка е различно. Во градинката кадешто аплициравме ние одговорната на објектот ни рече дека во текот на летото ја правеле распределбата.
Вчера прочитав во некоја тема, сега не можам да го најдам мислењето, дека некоја мајка со допис до директорката издејствувала да носи дохрана во градинка. Ако ме прочита ќе ја замолам да ми пише
Ве читам за градинкиве и премногу ми е жал. Пресреќна сум што можам да си ја чувам сама - планирам до есеноска па после полека да почнеме со прилагодување - евентуално после нива година ќе видам како ќе биде. Мене ми е тешко да ја оставам на баба на два саати а не па во градинка. Премногу ми е мачен тој момент за мислење сега. Мн сочувствувам со сите што немаат избор оваа наша држава има нула поддршка за мајки со бебе и мн ми е криво за тоа. Сабајле ќерче во 5:30 стана нејкеше да презаспие па се смеевме дека станала да вапца јајца убава на мајка. Направив сабајле три колку за адет, попладне планирам да се прошлакам со останатите. Стално имам најубави јајца во семејство барем ќе видиме иваа година прв Велигден со ќерка како ќе искочат Ние решивме овој прв Велигден да останеме дома, по гости и имаме најавени и ние гости кај нас и мислам дека баш ќе биде убав викендов. Терасата ми е отворенаааа и со тоа прогласувам сезона пролет/лето живеење на тераса отворена тоа значи кафиња седенки дружби само времево да остане вака убаво