Можеби во секоја градинка е различно. Во градинката кадешто аплициравме ние одговорната на објектот ни рече дека во текот на летото ја правеле распределбата.
Вчера прочитав во некоја тема, сега не можам да го најдам мислењето, дека некоја мајка со допис до директорката издејствувала да носи дохрана во градинка. Ако ме прочита ќе ја замолам да ми пише
Ве читам за градинкиве и премногу ми е жал. Пресреќна сум што можам да си ја чувам сама - планирам до есеноска па после полека да почнеме со прилагодување - евентуално после нива година ќе видам како ќе биде. Мене ми е тешко да ја оставам на баба на два саати а не па во градинка. Премногу ми е мачен тој момент за мислење сега. Мн сочувствувам со сите што немаат избор оваа наша држава има нула поддршка за мајки со бебе и мн ми е криво за тоа. Сабајле ќерче во 5:30 стана нејкеше да презаспие па се смеевме дека станала да вапца јајца убава на мајка. Направив сабајле три колку за адет, попладне планирам да се прошлакам со останатите. Стално имам најубави јајца во семејство барем ќе видиме иваа година прв Велигден со ќерка како ќе искочат Ние решивме овој прв Велигден да останеме дома, по гости и имаме најавени и ние гости кај нас и мислам дека баш ќе биде убав викендов. Терасата ми е отворенаааа и со тоа прогласувам сезона пролет/лето живеење на тераса отворена тоа значи кафиња седенки дружби само времево да остане вака убаво
Мајки мислење од вас што после пораѓај имате циклус. Ви се случило 2 месеци да немате добиено. Прв циклус после пораѓај ми беше декемви крајот. Следен требаше да биде јануари крајот, ми доцнеше 2 недели на 11 февруари ми дојде. И од тогаш ништо. Дојам уште и не знам дали е нормално волку да доцни. Ме маваат некои филмови во глава да не се десило чудо по некоја веројатност да сум бремена иако со првово со ин витро останав Ви се десило на некоја друга вака? Пред бременост како швајцарски саат ми беше точен циклусот
Ако не внимавате да си направиш тест, многу знам после инвитро со природно останати после иначе мене ми каснело, ама не повеќе од 10 дена
Другарка едвај едваааај со 4 то инвитро остана бремена. За 3 месеци,после пораѓај природно остана бремена И @nikja после инвитро , си гушка и една принцеза сега по природен пат добиена. Напрај еден тест бе
Па не внимаваме, ради лош спермограм беше ивф и ич не помислуваме дека може природно Планирам до понеделник ако не ми дојде правам обавезно
@Надеж♥️ еве уште еден пример и тоа од јавноста Христина Пан ако ја следиш на инста и кај нив близначките се по ин витро, а сега си имаат уште едно детенце добиено по природен пат (иначе и кај нив проблемот бил лош спермограм)
Јас пак за градинкиве сама ме интересираат ваши искуства. Дали го пуштавте/пуштате првото дете во градинка откако ќе се роди второто?
Ако поголемото дете има стекнато имунитет самото да не се разболува често, би го пуштила. Јас немав избор, прваче беше моето и мораше да оди. Ама не се разболе цела зима и не го зарази бебето. А ако не е зимски период новороденче па ич не би мислела.
Планот ми беше речиси одма да се врати првото во градинка, ама заради тежок пораѓај и подолго опоравување, не одеше нешто помалку од 1 месец. Штом бев способна да се организирам да ја носам, почна да си оди пак редовно. Тоа беше во март, прво разболување донесено од градинка на сите ни беше дури следната зима.
Леле не зборете вакви работи и јас сум со ивф едвај останав трудна и не се пазиме. Ако останам вака трудна после сите боцкања, малтретирања и плачки значи не знам Да се изјаснам дека не сакам уште едно дете нека ми е жива и здрава бебка од мене толку.
Не можеш да знаеш дали ќе се разболува, моето се разболуваше екстремно многу. Гледано од тој аспект јас не би пуштила ама од друга страна пак и ти си знаеш дали ќе можеш дома да постигнеш со 2 толку мали деца. Може да се пробате, па да паузира, можеш да оставиш од март/април 2027ма да почне поголемото. Опции има повеќе.
и мојата многу се разболуваше на почетокот, не знам што да правиш, ама или пушти ја порано да видиш како ќе биде или евентуално покасно кога ќе пркне второто бебче здравје, септември мислам џабе ќе ја пушташ сигурно ќе поднастине нешто а ти ќе треба тогаш да се пораѓаш и новороденче дома, што знам не ми звучи како паметно.
А бебето кога ќе се роди? За прв пат ако оди, тебе ќе ти биде потешко да оди него ли да е дома цела сезона. Не знам, јас не би пуштала така зимата барем, стварно е тежок почетокот, уште со новороденче дома, пукање во нога некако..
Јас сакам второ, амс некако многу набргу ќе ми дојде, сакав барем 2 год разлика да се(одприлика така беше план на есен да почнеме да се спремаме зс ивф пак) ама тоа не значи дека нема да бидам среќна ако сум трудна баш ради тоа што првото ми е ивф