Mene me udira, mi kube kosa i dodeka se odbranam toj pobegnal vo dnevna , im se zali na site, vika iiiiiii A ova so kromidov mene mi go spasi mali dva pati @Sunshine_1979
И јас имам многу страв, ама морам ради брзо враќање од работа и развозување на деци- меци, вака за секое шетање зависам од мм! Се надевам ќе има фајде од часовите!
I plus navecer posle 22h ako mozes sama, poleka podvozuvaj. Sekako Magde ke spie, ti na pola saat max niz Partizanska i okolnive ulicki opustaj se Znaci ako vidime avto skola so sanshajn, da bidime pretpazlivi na ulica. Se zezam. @coconaut pa takva sum cela nok, edno otvoreno drugo zatvoreno nekogas i dvete zatvoreni so tel v raka Dobro e sto detevo ne mi padnalo od race Denov milina, cela nedela ke e soncevo pa da se iskoristi maximalno. Nie samo sto se vrativme od Central park, so saati setame i sednuvame vo kafuleto karshi ezero. Milina e znaci! 3 4 majki sme, moze se sretnuvame so nekoja od tuka Btw. Parkov samo majki so kolicki, dedovci so vnuci e i tek tuk nekoj na klupa od Orce
И ние сношти 1 ч. го дочекавме...поиздржлива станува како што расте...денски си преспиваше од 2...а сега во 3:30 се мачам да ја заспијам...и така штом денското се помести и ноќното се помести...наместо во 22 во 24ч. Распоредот на спиење ни е скоро ист...денски си преспива по 2 и пол саати, ако се разбуди порано плачи..не е доспана. Станувавме во 8...овие неколку дена во 9 или 10...ама морам пак на 8 да ја вратам. Се сеќавам јас пред да се породам дента едвај се движев и си реков сама....ах не терам уште долго јас и уште вечерта водењакот ми прсна...една недела пред термин...а мислев бар до термин дека ќе издржам. Добар ден од нас...слабо време за пишување имам...навечер одма креветот го фаќам...преку ден ако не седнам ништо. Ајде кој е за кафе...мене второ ми е.
Добар ден мами. И ние сме со растечен нос и поткашлува само навечер два три пати во цела ноќ веќе скоро цела недела. Она што предлага @Sunshine_1979 со кромидот знам дека е добро, само како бре да ставам, сабајле и јас ќе мирисам, а треба на работа да одам. Ај ќе се истуширам, ами косава. Јас шприцам септо аква и вадам мрсулчиња и после му олеснува некој период. Ама на вадењето абе што да ви кажам, со нозе ме клоца. Пред спиење правиме инхалации само со физиолошки и помагаат доста. На нив плаче ко да го колиме. Па сега се поднаучи, кој и да дојде покажува каде му правеле бууууу, и муу викам сакаш да правиме и одма не не не и бега. Треба деновиве во градинка да тргне и стварно не сум паметна дали ваков да го пуштам. Доаѓам дома и на бабата и викам има во носот ми вика нееее ништо цел ден, го ставам да цица не може асално да фати, па ајде една тура плачки и чистење мрсули и после цицање. Стварно незнам што стана со женава, стварно ли не гледа дека полн му е носот или лаже, демек ок е детето за градинка. @mariz мило ми е што сте добро. Те читам цело време само нон стоп сум во гужви не можам да ти пишам. Сепак да сум на твое место јас не би го пуштила во градинка неколку недели по операција. Знам дека не ти е итно, почекај бар месец два. Ај што му е намален имунитетот, туку и рана има на мешето бе. Ако се удрат или клоцнат деца ко деца. Не се секирај за адаптација има време, два месеци нема да ти направат многу разлика во тој поглед. @Sunshine_1979 за возењето иста сум. Положено пред дваесет години и не возев. Пред некој месец земав часови со истиот мотив како твојот. Ќе треба дете да се развозува по курсеви, градинки, часови, родендени. И се опуштив малку, инаку имав страв во коски. Но далеку сум од самостојно возење. Треба перманентно да се вози да стекнам рутина, а ние на секое искачање сме во брзање и јас неможам тогаш да возам, мора мм и џабе. Башка паркирањето ми е главен проблем сега, па пак не можам сама да одам. Само ќе ти кажам ако почнеш биди упорна, не прекинувај. Убав ден на сите.
Оф веќе оваа со носето чистење и кај нас е така @Mariangel ,а верувам и кај сите деца Мака мачиме и ние додека го исчистам носето ама среќа добро е што има 3 додатоци за збирање мрсулчиња па брзо завршуваме работа Се навикнавме полека полека и на инхалацијата (ја правиме заедно со тато и со Aladin -Frend like me) Ако го интересира нешто поглед не трга и се турка од раце да го фати и плачи ако не му го дадеш хахахМногу интересен станува и како расти почнува да си го покажува карактерот,па уште ако му го земеш тоа што го игра ,одма сирената ја пушта Време убаво ама ние ќе си поседиме дома уште малку да оздравиме @alana јас сум за кафе ,стави ќе дојдам Убав ден мамички
Месец помало е нејзиното, нашиве прават 1ипол годинка следниов месец лелелеле многу брзо лета времето, страшно брзо!
Fala Na nervna baza bese, potocno od strav do kolku vecer so zvercevo ke dezuram Eve go stana i odma pocna da lumpuva naokolu
Да се пријавам за носе чистење. Што вика Данка сваќата моја чиниш егзорцизам вршам, обично по бањање набрзака тоа ама после љут ми е ко да сум го тепала. Се јавив денес на матичниот, носето затнато, крчка, вика чим не се мрсули зелени, чим нема зелена кака и чим нема тт идат запчиња. Почна да ја џвака и цуцлата кога пие млеко. Ние дека по спиењето сме многу чудно ми е кога ќе кажете пола саат спијат на пладне, може па да потпорасне и он ќе смени, ама си сака да спие. Еве го сега заспа, многу сала да му пеам, а јас еден глас за пеење што да ви кажам, тутурутка. Омилена му е Кога заоѓа сонцето, моментално се смирува, пробав да ја пуштам на таблет нејќе, ја да пеам, каков таков од мајчиниот глас има ли помилозвучен. Броиме денови до викенд кај бабе, после педијатар и првиот оброк, едвај чекам искрено, очигледно е дека детето сака да си поткаснува веќе. Одвоив убави јаболчиња во фрижидер, непрскани, едвај чекам да дојде денот. Не дека е нешто посебно, цел живот ќе јаде, ама ете, нова фаза од животот негов.
I jas se mislam za kromidov ama sto vikas kako posle taka smrdena na rabota. Hm nikako ne si. Denes ne stignav da ja inhaliram samo i spricnav na 2 pati fizioloski vkecev ao pumpica ama ko nisto da ne izleze. Izgleda i se isciti od fizioloskiot eve ja cicase bez problem i koma. Nemozam da ja dodrzam poveke od 7:30 se edno spienje denje. Aj uste da ne kasla nokeska i ubavo da si pospie inace tesko nas. Denes nenormalno me bolese glava so nagoni za p9vrakanje se napiv nek9j prasok mi dadoa vo apteka i odma mi pomina. Neznam dali od nenaspanost nervoza ili i pred dobivanje sto sum. Se na kup sobrano. Nego aj tuku da ne s3 zalam. Nego da prasam ima nek9j sto na 13m yste ne im se ili bile proodeni decunjava. Znam deka ne e za grizenje i ortopedot mi kaza dokaj 18m moze da e period na prooduvanje ama pak. Se dvizi po mebel niz doma ama nikako da se pusti. Dali i e strav ne e stabilna neznam.
Страв е можеби, поради тоа и не е сигурна. Земи тетра пелена, свиткај ја од еден ќош до друг на пола да дојде како триаголник и паткај ја со пелената под мишки, од време на време опуштај ја пелената за самостјно да оди, ако падне ке и биде тука како потпора пред неа. Позади држи ги ќошовите од острите агли на триаголникот споени, правиот агол ке дојде кај градите нејзини. Се надевам ме сфати Вака ако знае сама да оди, а од страв не оди, за брзо ке се пушти
Во врска со носе и на моето бебе цело време му крчи носето и делува како да е полно. Ставам марисол капки па после 2-3 минути влечам со аспиратор ии излегува воденест секрет како водичка.. Правам и инхалација со чај од камилица и навистина делува.. Ама на моменти супер диши на моменти крчи мислиш едвај диши.. Не е преладена нели?? Само и се чисти носето?? ИИ заборавив да се пофалам. Си купив панталонки преубави ( нетруднички) Па жени во ништо неможам да влезам...се ми е тесно ама буквално се што имам дома И сакаш-нејќеш , морав да си купам и супер комбинација си одбрав за крштевка Почна да ме фаќа еуфорија и да се радувам..
иста возраст ни се дечињата и мојата уште не е проодена ама низ цел стан се движи што со лазење, што со придржување. Ама не се секирам ќе дојде денот. Ортопедот ми објасни дека џабе е паткање, се е до мозокот кога ќе се до развие центарот за рамнотежа само ќе се пушти.
Aman zeno vo 7 li zaspiva dusata? Nie pomali a uste budni. Sabajle prvi sme na noga, so petlite vo 6 30 Bravo, znaci imas ti vreme posle toa I da izlezes pa i doma da sredis