Мојот плачеше вака до пред месец дена. Сега е друг човек, сега викенди ја се чува да одморам малку. Иначе ќе стане раат кафе да пиел раат да јадел. Јас имам заборавено како се јаде на маса цело време стојам и мислам дека не ни џвакам од што брзам само голтам.
Кај мене мм навечер си спие цела ноќ до нас, некогаш он го удпива бебе, некогаш јас. Ама затоа викенди кога е дома јас си спијам до 11ч само ми го носи за цицање и јас продужувам. Свекрва немам, свекор имам ама само сме на здраво чао, да го погали бебе да му постои на 5мин на глава и тоа е тоа. Со мајка ми се гледам еднаш неделно отприлика. На почеток доаѓаше неколку пати ама на рака може да се избори колку преспала искрено не ни сакав зошто јас пак бев будна и залепена над бебе до 40дена што се вика не и давав ни да го пипа бебе. Хахахаха. Секогаш ми праќа, носи храна, доаѓа ми готви. Доаѓа да го причува бебе. Не знам многу си ја сакам ама си сакам повеќе да сум сама. Сега за сега не ми затеебало одмор ама како и да е за се го имам мм од прв ден е вклучен во се дури некогаш и претерува. Знаеме често да се спукаме ние околу чистење ручек зошто другиот не направил ама се на се овие месеци добро ги истеравме и од сам пораат нема, а сите ми викаат цело време смирена мајка смирено бебе и ми годи и така малце сум си горда демек се е моја заслуга зошто се си правам сама
Дали има некоја мајка што се породила а има сколиоза, како поминавте овие 9 месеци, дали ве болеше кичмата, дали се породивте со природно или царски? Зборам тие што имаа сколиоза со искривен рбет па ми треба ваше искуство..
Во текот на бременоста ништо не ми беше. Се породив царски исто не памтам дека нешто осеќав. Е сега откако се роди бебе како накачува килажа и сака цело време во раце ужас ми е. Многу ме боли рбетот, ноќе не знам ни дали спијам од болка. Кичмата ми се укочува на пример кога наведната ја бањаме и се бориме за облекување после тоа не можам да се исправам ми треба минутка две да си дојдам на себе.
Сколиоза, кифоза, лордоза и спондилоза. Се си имам. И жими тие 9 месеци кај што ништо не ме болеше и бев здрава хахах Се породив природно.
Се извинувам ако прашањето не е за тука но ќе ви бидам благодарна ако може да ми споделите искуство со ресторани во Скопје за крштевка по пристапни цени, не сакам мени по лице туку да нарачам салати и поховани даски и даски со месо..
Има тема крштевка. Таму види дали има искуства. Според мене Дома Илинден за сега се со нормални цени, нормална големина на порции, вкусно и саглам персонал.