Истовоо му го зборев на мм вчера. Јас него цело време го сликам со бебка има илјада слики од новороденче до сега а јас само селфиња со нејзе Не му текнува
Најголемата разлика е вшмукувачката моќ. Исто и батериите траат подолго. Четките/додатоците се поразлични. Поновите имаат и лед (ова за некој со послаб вид мислам дека би помогнало ептен). Имаат и сензори за количина на прашина. Исто, помалку тежат новите. Во глобала, тие се разликите.
И јас така на почеток го сликав мм цело време со бебе, и имаше многу повеќе слики со него отколку со мене. Ама му имам спомнато баш за ова и сега гледам вади телефон, често не слика без да му кажам. А и он инсистира да се сликаме сите тројца заедно. Инаку се размислував да направиме фотосесија но се плашев бебе дали ќе плаче кога ќе го сликаат, дали ќе му го погодиме денот да биде у добрите саати итн. Ама си реков ќе ризикувам. Викнавме фотограф дома, претходно пресоблечен, наспан, најаден и преееубави слики направивме. Девојката вика не сум видела толку бебе да е мирно на фотосесија и да гледа во апарат. Околу 700 слики ни направи, и само со него и заеднички - која од која поубава Плус менувавме аутфити, пози, простории…еве уште не можам да одберам кои да ги извадам за спомен.
@Eho Леле ко ќе го слушнам тоа ,,Господ ве чувал " абе коса ми се крева. И јас знам за многу нелогичности да и речам како сте можеле така и тој е одговорот Господ ве чувал... па гледам дека не чувал туку вие дали мислевте Нема врска јас еве двете ги ставам во дубак ,дома на рамно 10 тина мин денот. Ама тоа е мој избор. Инаку сите тие генерации претежно такви се барем околу мене што гледам. Свекрва ми ,мајка ,тетка..пример јас нели за јадењето се жалам и мајка бисерна ,,ресанче ,смочиња нешто дај и " Ами ресана сигурно ќе јаде бе финтата е јадење,зеленчук ,овошје за ресана лесно е. Ама веќе не се нервирам ,некогаш и ќе скријам нешто и така Секако ние никогаш сме немале близок однос и овој сега што го имам е од страв дека нешто ќе и се случи а јас ќе пропуштам.
Они ќе си зборат, ние само да да и нашето ќе го тераме. Се нервирав и јас, ама мм ми вика: Абе што се нервираш? Само кажи да да и терај. Толку знаеле кога не растеле. Пример свекрва ми нема смарт телефон, незнае по интернет да прочита, види. Да не бидам лошо сфатена, ама проста жена е. Ама па она кога ја чуваше, 10 пати знаела да ми се јави, дали да и даде нешто, па и ако сака мојава уште да јаде, дали да даде. На мајка ми, па и праќам цело време статии, видеа, објаснувам зошто нешто да, зошто не. Не дека и она нема некој коментар, ама се објаснуваме. И врвот ми е кога ќе каже: Е добро де, јас да си кажам само Во глобала ме слушаат. Знаат најбитно е да се изеде оброкот, да има каснато овошје или омиленото на ќере свеж зеленчук. Па и да клизне и друго, не правам скандали. Ееее со мајка неможеме да се објасниме за тие хулахопки и неможеме. Станот им е препретопол. Јас боса шетам кај нив. Ама седела доле, ладно ќе и било и хулапопки кога ќе видам дека има, коса ми се крева.