Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    193.636
    Во Нептун го има в12 со моп за бришење е
    Да не го имаш тој

2. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.006
    Допаѓања:
    11.121
    Не не, немам со моп. Мојата е купена пред 5 години некаде, тогаш немаше модел за џогирање тука.
    А знам дека деловите до v15 се компатибилни и на мојата. Може треба да пробам некој додаток плус. Али сепак сум повеќе за засебна правосмукалка, и засебно за џогирање. Имам на Карчер на пареа, баш е супер за џогирање, убаво чисти.

3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    2.191
    И јас го размислувам ова. Има доста, за мене нови, на Инстаграм ми излегуваат едните ги ангажирав за крштевка за 2 саати сликање во црква и мини фото сесија 2500 Geric photography. Ќе видиме како ќе поминеме па може и таму да правам фото сесија. Доаѓаат и дома и сликаа есенва во парк. Нешто цените им беа од 1500 денари нагоре а сликањето е мислам околу пола саат. Вака на инста не се лоши сликите.

4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    193.636
    Го имам и јас SC2 Karher и незнам дали ми треба реално правосмукалка со моп плус или да си земам в8 само за смукање

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.284
    Мала дигресија на тема од правосмукалкиве, како ви одеше процес на враќање на стариот живот односно на работа? Јас се осеќам како воз да ме згазил, ни до р од работа не ми е. Бебка баш деновиве кога се вратив на работа почна да вади нов(и) заб(и) и станува по 38284387 и само со мене презаспива. Треба да пофаќам 87247842 работи и процеси што се смениле на работа дур ме немало, да се запознам со едно чудо нови луѓе што дошле а јас сум како вампир. Среќа па од дома работам (иако имам опција и од канцеларија) па нема директно кој да ме гледа колку сум утепана, освен на камера на колови што сепак морам да се појавувам со подочњациве. Глупо ми е да се пожалам на колегиве ама стварно тешки ми се овие денови...

На Eho и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.006
    Допаѓања:
    11.121
    Јас мислам дека не ти треба со моп. :) Карчерот е супер. Евентуално натака некој подобар робот што џогира плус, за денови кога се нема време. :D Од се по нешто.

Јас се мислев дали да плеснам 1000 евра за нов дајсон со моп, или за робот со моп. И мислам дека робот ми е подобра опција. :D И ќе си го користам Дајсонот што го имам, и Карчер за мокро чистење.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    193.636
    Па тоа се мислам и јас дали да земам робот или дајсон стик

8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    3.006
    Допаѓања:
    11.121
    Ако еднаш неделно поминуваш со друга правосмукалка, можеш робот. Јас го имам Xaomi 2 Pro Mop роботот, џогира и смука. Пред да купам Дајсон, секој ден дома вртеше роботот. Ама јас еднаш неделно пак поминував со правосмукалка, бидејќи не е роботот за примарна правосмукалка.
    Мене проблемот со овој робот ми е што нема сензор за да не џогира на тепих, и мора или теписите да се тргнати за да џогира или да ги изџогира и нив. :D После со бебе, скроз со пензионирав роботот. Дајсонот е препрактичен, и да изрони нешто детево дома, 1 минута работа е да се помине со Дајсон, плус што има мнооогу добра моќ.

9. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    4.693
    @Vegegirl @hannybanny Андреја Коцева се вика. Ако сакате ќе ви пуштам број во пп. Нас ни зема 3000 денари. Не памтам точно колку време сликаше ама саат ипол сигурно. Плус ме почека бебе да цица направивме пауза.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.286
    Допаѓања:
    27.327
    Дами, јас се вратив на раб кога бебка имаше точно 9м. Исто, многу новини, многу работи што пропуштив требаше да ги научам, а истовремено и да работам со фул концентрација, исто како и претходно.
    Бебка од бебе што цицаше 1-2 пати максимум ноќе, сега е бетер новороденче, се буди на секои 2ч за доење. А не е гладна, има 3 големи оброци и 2 ужинки машала. Ама ете се буди нон стоп. Ми се спие, ми се плаче кога доаѓам, едвај издржувам. Си велам да стиснам заби уште малку со доењево и после летото да ја одбијам па можеби ќе спиеме и двете. Бебка ќе полни 2 години за 2 недели.

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    193.636
    Немам правосмукалка
    Т.е имам обична
    Сакам некоја за брзо минење
    И дајсонот е баш за тоа
    Додека загрее керчерот ја да поминам со дајсонот

12. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.284
    И јас почнав стварно да размислувам за одбивање иако некако не сакав се уште ама па не знам после со наредниве заби што ќе искачаат како ќе тераме... и она си јаде нема мака ама ете се буди ме бара ноќе, особено дур вади заби е хаос, иако имавме и добри периоди без многу будења. мислев новороденче е тежок период ама можеби овој е потежок :sweat:

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    2.191
    Може, пушти ми

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.286
    Допаѓања:
    27.327
    Сум згрешила, 1 год ќе полни мојата :)

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.145
    Добар ден ,читам ама ретко пишувам бидејќи сама на себе си здосадив со жалење.
    Бебе со конјунктивит, јас уште малку на неплатен многу се мислам како ќе биде...
    Од една страна сакам да ја зачувам работава бидејќи е само прва смена без викенди и празници од друга ја мразам бидејќи е од 8-16 ,да имав можност за скратено друго ќе беше. Не знам дали би нашла нешто на 6ч а и искрено не ми се оди да бидам ,,млада невеста " во друга фирма |(
    Единствено жалам за ова време додека бев на породилно што не отидов на психијатар и стоматолог. За стоматолог прпа а хаос ми се забите , два ми се скршија можеби требаше калциум да земам додека дојам :^)
    Ако спомнат пак одбивање решив ќе лажам :D
    Јадела сув леб во понеделникот (lalala)
    Времево па колку го мразам нитам нивам шо е аууу :whew:

И шо кажав сеа ?

На merriel0, Eho, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    271
    Thanks, ja najdov na insta ke i pisam stom go ubedam mm :)))

17. fragaria

fragaria Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    1.061
    :hug::hug::hug:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.284
    Да да знам, памтам дека твојата е одприлика месец помала од мојава
    Немам утеха ама еве чисто како споредба јас со мојава професија за работа од 8-16 можам само да сонувам, обавезно главење до 18,19, па и више… Споделив сега дека ќе сум недостапна повеќето денови после 17 и дека не можам да сум на клиентски состаноци и добив превртување на очи (facepalm)

На Трагедијаупмм и happygirl им се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.721
    Навидум одлично работно време ама кај сите институции се затворени, кај во градинка превртуваат очи (бар во градов де) што деца после 16:00 се земаат и така.

За се морам неплатени часови, ден одмор да земам итн.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Хахаха леб леб абоље од гладна да седи и мојата кога протестира нешто лепче и е бонус терапија не одбива тоа / лебарка :rofl:
    За другово, мн ми е жал … посакувам сите да може да си бидат со бебињата бар до година и некој месец :( некогаш е мачно и дома ама па секој момент со нив е скапоцен и единствен нема да го минеме пак :( Инаку ако работата не ти е препотребна од финансиски аспект не бери гајле за наоѓање нова. Не знам што ти е бранша ама работа секогаш има… а работење викенди за мене е тотал ноу… во било која ситуација. ти праќам гушки

На merriel0 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.