1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.322
    Допаѓања:
    19.183
    имам читано дека потребно е подолго време з телото да се врати како што било. Но, факт е дека можеби и нема. А исто така мислам и дека не е возможно со одглед на тоа дека се случуваат такви физички промени на органите, поместувања, па враќање, хормонални промени. Физички и психички стрес. Не се замарај што ќе кажат другите. Си донела нов живот на овој свет. Со исхраната можеш да почнеш веднаш промена. Дури и ако доиш не е невозможно да внимаваш што јадеш и колку. Не строги рестрикции, но самоконтрола. А ако ти дозволува времето можеш и да најдеш време за некоја вежба разгледај си на нет. Исто така пешачење со бебе. зависи како живот терате. Ти е гајле што ќе зборат другите. И мене ми има брат ми као низ шала кажано охо си пуштила стомак(имав претходно 50кг секогаш, јбг чудно им е и мене ми е чудно вака) и мене не ми се допаѓа висната кожа, стрии итн итн ама не ми е тоа фокусот и ставено ми е во глава дека се што ќе се случи со моето тело е нормално. Јас каќив 21-2во бременост, имам симнато 13-4 кг , од страна имам коментари вака ти е поубаво а и такви дека претходно сум им била поубаво. Ама не се замарам јас си се прифаќам и сакам ваква, а и треба секоја мајка да се сака. Од сите обврски, одговорности, предизвици шт ги носи мајчинството мислам дека тежината е нешто на што не треба да се губи енергија:hug: