Бебе во август полни 1 годинка, кога помина времето па сега почнаа сите да ме прашуваат што сакам за поклон, па да ми дадете идеи еве што да си барам? Што ви донеле на вас с ви било многу корисно? Веќе имам кандидати за проодувалка, едукативна масичка, фотелја на вибо тие, трицикл.. се мислам дсли од некој да побарам дрвена кујничка да си игра кога малце ќе потпорасне (битно да ја кмаме дома)
Мене ми остана не стомаче, туку како 5ти месец да сум бремена буквално и вишок едно 7-8кг веќе 8ипол месеца после породување, не можам никако да најдам време за себе, додека не се активирам физички знам дека нема шанси да ги симнам. @MariaBouli минуваме низ некој сличен период, во тотален хаос сме, на моменти ми попуштаат нервите, но се обидувам да останам смирена колку што можам за најзе, знам дека сум и потребна иако знае во текот на денот да ми го качи притисокот по сто пати. Почнавме во градинка, сепарациска анксиозност, болничка е, а изгледа ќе вади и запчиња, лудилоо тотално, едвај чекам да почнам на работа за да се одморам психички и физички. @Anie93 никогаш не ми спиела 12 саати па макар и на глава застанала. Ако ја легнам во 20-21, будна е во 6-7, ако е легната порано во 19ч, станува во 4-5 спремна да го почне денот.
И јас цела недела сум нервозна… и маж ми е по цели денови излезен и се е на мене… жената што ми помагаше за чистење одржување на домот два пати неделно ми откажа се вработи регуларна работа и не може да доаѓа и сега диплам алишта/чистам/пуштам машини по 15неделно. Како да нема крај коса ми се крева кога ќе ја видам по паркет како си јаде нешто … некоја трошка а сум усисала пред 2саати. Еве да знаеш дека и мене ми е тешко капак завчера ми вика мм ај ја да легнам од страната на креветчето ноќеска да одмориш малце јас ќе ја смирувам нишкам кога ќе станува и ќе ти ја подавам за цицање само ако ептен не може да се смири. Ај погоди што се деси, бебе се буди овој спие не ја слуша, па морав да рипам преку него на спална да ја земам зошто легна од страната на креветчето … уште толку се изнервирав у сред ноќ он си спие она кенкаше па на крај дури и се исправи на креветче да не вика - он не се замара си тера сон. Сабајлето си станавме најнормално како ништо да не било само ја ненаспана и лута па капак ми е ко ќе ме праша зашо си нервозна бе опушти се ок
Мм: Супер спиеше бебка цела ноќ не ја слушнав. Јас од како станав 6373636 пати а он ништоо живо не слуша Yeah sure
Ќе пишам тука оти во темата за здравје не е мн активна, бебе имаше темп два дена макс до 38.5 стигна, давав ефералган спаѓаше. Патувавме Германија, супер помина по пат, има намален апетит додека имаше темп само на доење беше и ад, уста н сакаше да отвори а претходни беше јадач невиден, овие дена јади ама со молење, ама јади. Е сега она што ме загрижува е дека е исфрлан целиот со ситен осип, цел буквално. Раздразлив е, се буди си вриштење и не се смирува никаде освен кај мене, можи се му се собра промена на спиење, а исто така и се лигави многу, па можи да се заби ... Вчера имаше и кашеста зелена столица, не знам што да мислам, матичната вика од темп е осипот, овие дена ако не се подобри ќе го носам тука на лекар иако знам што ќе речат овде ама ај.