1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Ме загрижува што се шири

2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.384
    Колку и да се трудам не можам да сфатам како не слушаат дека бебе плаче. Мојов хрчи растура и ми вика еее супер издржа бебе синоќа не плачеше ни за јадење, а јас 2 пати станувам и правам млеко.

3. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    829
    Пред некој ден ми искочи клипче како после 2 години 4 месеци и 8 дена прв пат ја преспало ноќта бебето ,ми идеше да земам телефонов во шолја да го фрлам.Ако и мене ми се случи ова дури тогаш...ќе се утепам еве.Абе следи дремки прозори абе рутини абе играно неиграно,не пуштај тв и џабе.Телевизоров 1 година не сум го пуштила мислам ќе се расипе.Капак на се последниве неколку дена се буди кај 4 наутро.Се врти се трти се ксчува на мене ме мава па си седи така и после долго местење ќе заспие.Од што е ова?4ки пробиени тазе,друго не ни можам да видам не дава уста да отворам.
    А лелелее тоа пресоблекување како ме нервира,ми иде да го оставам цел ден у исто ако уште еднаш ме рогне еве.Туку за некој ден правиме 14м и нема ни еден збор.Ептен се грижам.Прооде пред месец два ама збор немаме...ме фаќа паника со секој поминат ден.Збори читај повторувај и пак ништо.Немам влакна од грижа.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    3.866
    Дали си брба по негово ?

5. Stone

Stone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    829
    Повеќе вришти писка ,вика еее ,не знам како да опишам,но не е како брблјање валјда.А разбира и предмети и луѓето.Но нема зборче.Полудев од грижа секој ден

6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Денес ако не полудив нема кога.
    Бебе од најмирно од најголем јадач, преку ноќ откако се разболи стана најлошото бебе на свет :) и најголемиот нејадач, абе устата не ми ја отвора, или јас имам преголеми очекувања за разболено бебенце, јаде додуша оброк ама со молење наутро, навечер немаме проблем со јадење, адаптираното не ми го сака, уште подобро, со цица шо е најбитно, ама плачење луѓе што удре денес надополни за сите 9 месеци.
    Јас немам искуство со ова, глас немаше пуштено откако е роден, два дена е лепенка за мене, не се дели, а го спуштам и почнува да плачи, ќе се зиагра 15 мин и ќе ме види дека не сум до него почнува да плачи.
    Му се собра се наеднаш, вакцина, вирус, преселба, плус можи и заби да вади, абе прекраснотија :rofl:
    Плус ми дојде циклус денес , таман да заокружиме хаос :)
    Утре не мрдам со прст ако сака куќата нека тргни, ќе нарачам готова храна и цело време не се делам од него, дури не се врати буцко мој како што си го знаеме :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.150
    Допаѓања:
    27.298
    Провери кога ќе оптегнеш кожата, дали се повлекува.

8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Да, се повлекува.
    Ќе видам, можно е и топло да му е оти испотен е навечер. Ќе спиеме по куси ракави оти е претопло во станот.

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.235
    Допаѓања:
    78.480
    Мојава почна да ја спие цела ноќ после одбивање од цице на 18м. Страшно неспиење имавме од 7м до 18м, незнам како преживеав искрено. Тогаш јака си бев, сега неможам да се замислам пак низ тоа да одам:shake: Сега е 21м скоро, спие и по 12ч без будење. Од најголем неспијач, најголем спијач стана. И тоа довадуваше и сеуште вади заби, никаков проблем во спиењето не и направија. Уште две 3ки има за вадење, како планина надувани и се.. освен што изводи со јадење (јаде, ама послабо), друга мака нема. Додека немаше ред со спиењето, све забите криви ми беа :rofl: 3 месеци сега тера ист ред.. дремка преку ден една од 1-2ч и убаво ноќно спиење. Има надеж за тоа... тешко е, ама ќе дојде денот кога и ќе си спиете убаво. За зборувањето, немаш потреба од грижа.. сеуште е многу малечко. Разбира ли? Се врти на име? Чао мафта? Има побитни работи од говорот, тој може и наеднаш да дојде..