Фала мајки на сите,ќе почекам бар до 15м да видам дали ќе имаме некаков напредок ако не ќе почнам да се распрашувам за логопеди.Знам дека нема крај грижата и евентуално кога ќе прозбори пак за нешто друго ќе се грижам ама ете...мајка.Уште поише паничам кога ќе прочитам каков фонд имале други деца на оваа возраст.А разбира многу и покажува со прст.За јадење кога ќе го прашам сакаш бисквита смока млјацка ама не кажува со зборови млјац туку ја пуцка устата.Кога ќе му кажам ајде да јадеме иде кај хранилката.Ајде идеме чао каде е јакничката си ја зима ми ја носи и вика е.За спиењето контекст по книга ми беше муабетот што сите дремки од кога е роден му се во точно време на исто место без отстапка да надвор дремка не сме имале секогаш во креветче.Сок не давам вода пие премалце.Едино нешто што мислам дека влијае е цуцлата.Ја користиме само во кола и на спиење и не знам како да го одучам
Ние сме 16ипол месеци, исто не збори. Имам пишувано на неколку пати, си брбља нешто по нејзино ама зборови тешко. Вика тао, мама, баба, тата, тети, да и не. Толку. Инаку, се разбира. Ама буквално се. Не знам до кога да чекам, ме фаќа нервоза веќе. Прооде на година, сега трча веќе
На другарка моја има три деца, сите три на три години дури прозбореа, едното најмалото до две и пол години викаше само тине тине, на Шведски во превод као немирно значело, и за се тине викаше, сега има три и пол години и уште не врзува салам реченици ама се пушти. Сакам да кажам дека секое дете е различна индивидуа, зборувајте му често, ќе прозбори без грижи