ма што сакаат нека зборат. Може и онака колку да кажат зборат има такви луѓе, не дека се злонамерни или нешто. А дали е себично кон маж ти не знам зошто кај нас е обратно, мм вика ќе видиме као а јас сакам здравје три деца ако имам време и условии мислам ќе има конфликт
И јас не сакам второ иако сите ме замараат. Најсмешно е што јас останав бремена само зошто Господ така сакал. Медицински ставот беше дека нема шанси. Дека ме фаќа рана менопауза и резервите на јајце клетките ми беше скоро 0. Детево ми е ивф. Фала му на Господ за неа. Нека е жива и здрава ама јас не сакам уште едно дете. Сакам на неа да и се посветам максимално башка што нема шанси пак да поминувам низ истото. Боцкање, испитување, негативни тестови плачење. Па ризична бременост, лежење па нема доволно плодова вода па може пред време ќе се породиш. Па итен царски. Значи не не. И не мислам дека е себично туку е разумно. Може да биде сама и со браќа и сестри. Ништо не е гаранција. Единствено може да родам второ ако се фати природно, не знам како ама ете ако се случи чудо ќе го родам да. А свесно да се малтретирам пак од почеток зошто некој друг сака уште едно дете по можност братче, НЕ.
Не мисли на тоа, премногу е рано стварно, прво опорави се од овој пораѓај и се да си оствариш што сакаш. Јас меѓу двете деца си решив стамбено прашање, магистрирав и во меѓувреме после 4 години посакав второ. Ама на ум никој не ставав, не ни памтам дали ми збореле за второ од што не сум ги перцепирала. Они да не ми го гледаат. Не си ја мачи душичката уште од сега со овие работи, фокусирај се на детето и себе. Имам правено муабет со жени со деца што им биле мала разлика, тоа го направиле само за да бидат блиску со возраст (наеднаш да ги изгледаат и другарчиња да биле) или веќе биолошкиот часовник ги притискал. Ти имаш толку можности, радувај се што си во таква ситуација и извади максимум од нејзе. Тетките нека бркаат работа, научи да не ги ставаш на ум зошто ќе почнат и за детето како расте да ти мудруваат се повеќе.