Има ли некој искуство со minifashion.mk за фустанчиња? Има некои моделчиња што се баш како што замислувам за прв роденден ама никој околу мене нема нарачувано од нив
Хахахахахха неее За второ ми требаа скоро шест години да се решам, можеш да замислиш за трето колку ќе ми треба
Ееее небитно, важно си решила на второ! Мене денес другарка ми кажа дека чека трето маж ми ја гушна кога ни кажа хахаххаа тој па поболен за три деца е, јас со моево што вреди за 5 тешко дека ќе тргнам по тој пат плус првото го родив на 34 каснам малце за тој воз
Браво, јас малце имам историја на покритични бремености и лекарства којзнае дали некој ден ќе замижам и ќе се решам … на 40 и ја
Никогаш не е доцна Мајка ми ме родила на 34, брат ми на 37, и воедно и таа два пати пред да ме добие мене го поминала твојот пат Според мене, најважни се желбата и можностите (нервите) за тој предизвик
Можеби е уште рано но би ми значело да почнам да правам список што носите за бебе од 1 год кога одите на одмор? (што се носите козметика, лекови, алишта и сл.) Благодарам
Лани бевме кога бебе имаше 6 месеци. Во глобала ромпери носеше, навечер на долги надоле некогаш кога беше посвежо. А и си седевме до кај 12 ипол-1 навечер во ресторан, она спиеше во количка и за тогаш ни требаа на долги алишта. За на плажа како што реков - ромпери во глобала. Исто за капење нагоре на долги и капчиња обавезно. Од лекови, земи основно - сирупче парацетамол, блок макс можеш, за убоди, фактор 50ка за бебе. Поважно е да извадите осигурување и да одите на место каде има лекар (за не дај Боже). Јас зедов повеќе тетра пелени и ми се наоѓаа за на плажа. Мојата беше на АД, па имавме дополнително мало фрижидерче за млекото, и за кашичките нејзини.
kako odevte na plaza? Pretpostavuvam najjako sonce go izbegnuvavte ili? I mnogu glupo prasanje ama da nosam li od tuka pampersi ? Sakam od banz spf kupaki da i zemam i sesirce , i misla mi e kolickata , ne znam dali ke i bide dozvolen tretiot del, sportskiot, da ne treba korpata da ja nosam , ja mrazi od dnoto na dusata taa korpa )
Првиот одмор ни беше почеток на јуни, тогаш седевме по цел ден бидејќи не беше жешко. Потоа бевме пак на одмор во Август, ама беше жешко и се враќавме дома. На кое место одите? Ако има аптеки и маркети, сигурно има од каде памперс да купите. Или ако минете низ некој Лидл застанете, таму сигурно има. Ние и двата одмора лани со летна количка ги истеравме. 5-6 месеци веќе може да си седи во спортски дел или во летна.
Кога некој ќе ми каже навечер кога ќе заспие бебе легни и ти. А јас тек тогаш почнувам да грицкам снекс на раат, да гледам серија, туширање, скролање и се по ред. Бебе ќе си поспие 3-4саати ќе стане за прво цицање и јас тек тогаш легнувам и после секое сабајле плачам дека не сум одморена има ли вакви други?
Има, како нема. Еве ме, се туширав, јадам банана и путер од кикирики, гледам Friends по сигурно 25ти пат, и скролам по телефон. Ќерка ми веќе 4 саати спие, маж ми скоро 2 часа. А јас секое утро ненаспана. Ама толку многу ми треба ова alone-time.
Дали има некој витамини за поголема концентрација, ме утепа ова станување по два три пати во ноќта а сабајле сум со Ексел извештајии
Има и бетер, јас па само скролам и лежам бебе се буди, прета и мора да сум тука да го гушнам да не се разбуди. Меѓутоа, се повеќе гледам на минимум да го сведам ова време за да се наспијам оти дневни дремки ни се во количка или раце не може мама да прилегне. Инаку, Ани, забележа ли промена во спиењето откако наполнивте 4 мес, оваа регресија што се спомнува?
па од едно-две будења навечер се будеше недела дена две на саат ипол-два навечер. Сеа не знам, неколку дена па пак се буди помалце. Не знам дали ова е тоа
дааа, мојата многу рано заспива 6-7 кома е, јас тогаш излагам да трчам, па ќе се вратам, па се бањам, па ручек правам, па машини пуштам па дремам на телефон, 12 ме фаќа секоја ноќ дур легнам, а она 4-5 станува веќе, спремна за денот