1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.608
    Допаѓања:
    69.710
    Ве замолувам да си побарате соодветна тема доколку имате конкретно прашање, ве потсетувам дека темава не е за барање совети, туку е тема за секојдневие, па да не ја полниме со прашања за кои веќе има активни теми.

2. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.578
    Си пробала да и кажеш отворено и директно како се чувствуваш?

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Шо да ти кажам мојава не е прекината не знам веќе ни кога вади заби кога не кога е во скок кога не :D откажана сум од следење тоа… гледам да поминам ден и да ја гледам како ми расте буквално секое утро ми се буди поголема поубава и попаметна :$ што се не поминав оваа година со неа… пре прегаво дете ми се падна што да кажам… тие што имате мирни деца и што спијат кажувајте кај се нарачуваат да нарачам второ такво :devil:

На КаринаТ, Anastasia579 и angelce23 им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    Пак јас со моите прашања :hai:
    Дали некоја од вас се осеќа понекогаш како робот и да и е досадно? Глупо ми е што имам бебе најголем благослов добиено и сум со вакви мисли.:whew: Ама некои денови стварно се монотони, па и дремките следење, прозорци на будност, успавање. Викам малце да не претерувам… ама дома кога сме кога ќе заредиме неколку дена сафра ме фаќа(а 2дена):rofl::rofl::rofl:

На fragaria, Mumoftwo30, EarthFire и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    27.592
    Сега е пролет , па лето и времето е убавина за надвор да шетате.
    Нас зима не фати и едвај чекав мм да е трета смена и да одам кај моите, за да сменам малце.
    Депресија ме маваше од монотонијата. Се едно исто, секој ден.
    Ама поминува.

На fragaria и Anie93 им се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    27.592
    Што дека спие за мерак, кога е будна мислиш каскадер имам дома. :D

На Mumoftwo30, Anastasia579 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.721
    И јас вакво барам, мирно де...

Еве сношти "си влечевме ждребка" со маж кој ќе биди среќникот да оди со дете во спална и за кажува 273828 песни и приказни додека заспие. Другиот да собира играчки и чисти дневна. :rofl:

Пошто сме во фаза на прашања и имаш:
    Јас: Си биле трите прасиња...
    Таа: И како се викале?
    Јас, рандом имиња во моментот што ќе ми текнат
    Таа: аааа не беа така, се викаа ...

И така 300 прашања и потпрашања додека се премориме сите.

На fragaria, Eho, Mother of 2boys и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Хахахааааа ааааа ова е веќе наредна етапаааа колку годинки е?
    Кај не најдоа ние мајки да им бидеме баш :D прееска во сити мол ја ставам во седиште, 10 секунди ми треба да ја склопам количката да ја срваам во гепек и да влезам и ја во кола и седнувам се вртам дека седиштето и е до мене и ја гледам ЦЕЛАТА ама ЦЕЛАТА потурена со смоки, кесичката ми била измеѓу моето и некзиното седиште и она се послужила али целаааааата направена жолта, луѓе ми се плачеше и се смеев кога ја видов во ист момент :whew: седиштето лооооом она лоооом :devil: јас возев до дома и си мислам што уште ме чека понатака :x

На fragaria, Mumoftwo30 и Anastasia579 им се допаѓа ова.
  9. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    2.193
    Јас уште имам чувство дека истиот ден го преживувам секој ден. Само викенди ми се различни, знаете дека ни во количка нејќе мојава. Почнувам да забегувам. Дали добро се развива, дали прави вака, дали прави така, па дали е тоа добро или не е. Чичко чат џпт се и свашта го прашувам. Се мрднав ама скрос си умислувам глупости. Ако не сменам нешто за скоро готова сум :rofl:

На fragaria, Eho и Anie93 им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.721
    @Baby warrior , скоро 3,5 години, ама вакво е кога почна да го зазнава светот. Од кога се очовечи што се вика. :?:

Цела зима беше, не прекривче за заспивање, Ок не мора...
    Сега е - не сме покриени, да се покриеме, не е тука играчето, да се гушнеме, погоре, наваму завртени, натаму.
    Абе отров :rofl:

На fragaria, Mumoftwo30, Anastasia579 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Леле не можам да ти опишам колку брбља да нејзин јазик цеееел ден, уста не затвара кога ќе почне да збори мислам ќе нема крај …. Сега научила дека секое сабајле прајме кафе прво и машината бучи и седнува во игрална покажува накај апаратот и прави буууу не тера да пуштаме кафе :rofl: си го научи редот сабајлечки во куќа со кафеџии

На fragaria, Mumoftwo30, Eho и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.721
    Уживај додека не научила сама да пушта апарати.
    Не прашувај од кај знам :emo:

На fragaria, Mumoftwo30, Eho и 5 други им се допаѓа ова.
  13. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    4.693
    Многу пати, да не речам на секоја поголема кавга што сме ја имале.
    Мене ме наоѓа виновна наводно своеглава сум била и не сум слушала ни совети ни ништо. Не гледам каква поврзаност има ова со другото. Од што е толку крута во животот никогаш не ми кажала ни Те сакам. Се грижела да имаме се дома, не викам дека била лоша, ама никогаш не покажала отворено љубов кон нас, се било механички.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    231
    А еферлаган?
    Инаку секоја вечер е таква.. веќе 5-6 дена по ред

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    27.592
    Сабајлево римелот мој го докачила. Ми беше ставен во ходник на комода. Ама она со нејзиното столче си дошла, си го земала. Го отворила и ….. нема што да пишам повеќе.
    И столче сега се научила до врата носи , за да ја отвори.
    Вчера го дриблала татко ми, зошто не и дава да вади штитници од клуб масичка. И за рака го фатила , во соба кај замокот нејзин, го натерала да се пикне и она шпринт во дневна да вади штитниците.

Назад ти е зимата :rofl:

На fragaria, Mumoftwo30, Eho и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    јас цела зима ја шетав, обожавам зима од минус бевме надвор од 14ти ден негов. Сега не можам топло мачно ми е… и чекам да дојде мм од работа накај 18ч и тогаш искачаме, дали сами дали со него… неиздржливо ми е топлово мразам топло, деновиве у двор едвај ги доседував :worried:

На Mumoftwo30 и BellaBibi им се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    (facepalm) Хаххаа итрицааааа - леле колку се смешни толку се будалкиии од октомври ја испраќам во градинка да видам дали таму ќе биде главна во глупости или само дома вака нас ни праи зошто кога и да и прозбори непознат симнува глава и се срами ја снемуваааа. Си викам може ќе се смири таму со други деца :drunk: ќе осети дека не е главна

18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    271
    I feel you ...
    Mrazam toplo, kako sto imam prirodno nizok pritisok od vakvo grdo vreme use tolku mi e macno
    I jas vo dvor sedam ili niz naselba nekoe mini krugce
    Inace skoro 3 meseci sekoj den mi e ist, gledam da go izbutkam, mnogu mi e ubavo so ja gledam kako raste, kako se smee se poveke i poveke... ama mene bukavlno se mi e isto
    Eve sea gledam deka imam garderoba za obnovuvanje pa se mislam deka mozam do nekoj moll da ja odnesam so mene da ne e mnogu malecka, da se prestimulira tamu so svetlo luge
    A i faktot sto sega sme so edna kola nekoe vreme i e kaj mm za da odi na rabota , jas kako otsecena od svetov sum
    Inace mojava zaspiva megu 19-20h i bukvalno ne mozam nikade da otidam prikvecer so nea, odvaj cekam mm da se vrati od rabota i kako pobudalena sum so 10000 idei kaj da odime vo slednive 2 saati
    Period e ke pomine taka se tesham

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.294
    Допаѓања:
    27.592
    Кога ќе ми кажат во градинка, умна, мирничка, така троа чудно ги погледнувам хахахахха
    Дали збориме за истото дете се прашувам.
    Сега за сега е вака. Па понатака, живи били па видели.

На fragaria, Mumoftwo30 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  20. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    2.193
    И нашата легнува тоа време и се помиривме со мм дека летово ќе го преседиме на балкон сами. Или ќе акаме кога некој ќе ја чува или евентуално секој сам. Барем имате дворови. Ќе пукнам како не ни текна кога баравме стан да ја разгледаме опцијата куќа. Ама тоа е. Ќе преживееме летово па наредното здравје ќе надокнадиме јас така се тешам :rofl:

На Mumoftwo30 и Anastasia579 им се допаѓа ова.