Ве замолувам да си побарате соодветна тема доколку имате конкретно прашање, ве потсетувам дека темава не е за барање совети, туку е тема за секојдневие, па да не ја полниме со прашања за кои веќе има активни теми.
Шо да ти кажам мојава не е прекината не знам веќе ни кога вади заби кога не кога е во скок кога не откажана сум од следење тоа… гледам да поминам ден и да ја гледам како ми расте буквално секое утро ми се буди поголема поубава и попаметна што се не поминав оваа година со неа… пре прегаво дете ми се падна што да кажам… тие што имате мирни деца и што спијат кажувајте кај се нарачуваат да нарачам второ такво
Пак јас со моите прашања Дали некоја од вас се осеќа понекогаш како робот и да и е досадно? Глупо ми е што имам бебе најголем благослов добиено и сум со вакви мисли. Ама некои денови стварно се монотони, па и дремките следење, прозорци на будност, успавање. Викам малце да не претерувам… ама дома кога сме кога ќе заредиме неколку дена сафра ме фаќа(а 2дена)
Сега е пролет , па лето и времето е убавина за надвор да шетате. Нас зима не фати и едвај чекав мм да е трета смена и да одам кај моите, за да сменам малце. Депресија ме маваше од монотонијата. Се едно исто, секој ден. Ама поминува.
И јас вакво барам, мирно де... Еве сношти "си влечевме ждребка" со маж кој ќе биди среќникот да оди со дете во спална и за кажува 273828 песни и приказни додека заспие. Другиот да собира играчки и чисти дневна. Пошто сме во фаза на прашања и имаш: Јас: Си биле трите прасиња... Таа: И како се викале? Јас, рандом имиња во моментот што ќе ми текнат Таа: аааа не беа така, се викаа ... И така 300 прашања и потпрашања додека се премориме сите.
Хахахааааа ааааа ова е веќе наредна етапаааа колку годинки е? Кај не најдоа ние мајки да им бидеме баш прееска во сити мол ја ставам во седиште, 10 секунди ми треба да ја склопам количката да ја срваам во гепек и да влезам и ја во кола и седнувам се вртам дека седиштето и е до мене и ја гледам ЦЕЛАТА ама ЦЕЛАТА потурена со смоки, кесичката ми била измеѓу моето и некзиното седиште и она се послужила али целаааааата направена жолта, луѓе ми се плачеше и се смеев кога ја видов во ист момент седиштето лооооом она лоооом јас возев до дома и си мислам што уште ме чека понатака
Јас уште имам чувство дека истиот ден го преживувам секој ден. Само викенди ми се различни, знаете дека ни во количка нејќе мојава. Почнувам да забегувам. Дали добро се развива, дали прави вака, дали прави така, па дали е тоа добро или не е. Чичко чат џпт се и свашта го прашувам. Се мрднав ама скрос си умислувам глупости. Ако не сменам нешто за скоро готова сум
@Baby warrior , скоро 3,5 години, ама вакво е кога почна да го зазнава светот. Од кога се очовечи што се вика. Цела зима беше, не прекривче за заспивање, Ок не мора... Сега е - не сме покриени, да се покриеме, не е тука играчето, да се гушнеме, погоре, наваму завртени, натаму. Абе отров
Леле не можам да ти опишам колку брбља да нејзин јазик цеееел ден, уста не затвара кога ќе почне да збори мислам ќе нема крај …. Сега научила дека секое сабајле прајме кафе прво и машината бучи и седнува во игрална покажува накај апаратот и прави буууу не тера да пуштаме кафе си го научи редот сабајлечки во куќа со кафеџии
Многу пати, да не речам на секоја поголема кавга што сме ја имале. Мене ме наоѓа виновна наводно своеглава сум била и не сум слушала ни совети ни ништо. Не гледам каква поврзаност има ова со другото. Од што е толку крута во животот никогаш не ми кажала ни Те сакам. Се грижела да имаме се дома, не викам дека била лоша, ама никогаш не покажала отворено љубов кон нас, се било механички.
Сабајлево римелот мој го докачила. Ми беше ставен во ходник на комода. Ама она со нејзиното столче си дошла, си го земала. Го отворила и ….. нема што да пишам повеќе. И столче сега се научила до врата носи , за да ја отвори. Вчера го дриблала татко ми, зошто не и дава да вади штитници од клуб масичка. И за рака го фатила , во соба кај замокот нејзин, го натерала да се пикне и она шпринт во дневна да вади штитниците. Назад ти е зимата
јас цела зима ја шетав, обожавам зима од минус бевме надвор од 14ти ден негов. Сега не можам топло мачно ми е… и чекам да дојде мм од работа накај 18ч и тогаш искачаме, дали сами дали со него… неиздржливо ми е топлово мразам топло, деновиве у двор едвај ги доседував
Хаххаа итрицааааа - леле колку се смешни толку се будалкиии од октомври ја испраќам во градинка да видам дали таму ќе биде главна во глупости или само дома вака нас ни праи зошто кога и да и прозбори непознат симнува глава и се срами ја снемуваааа. Си викам може ќе се смири таму со други деца ќе осети дека не е главна
I feel you ... Mrazam toplo, kako sto imam prirodno nizok pritisok od vakvo grdo vreme use tolku mi e macno I jas vo dvor sedam ili niz naselba nekoe mini krugce Inace skoro 3 meseci sekoj den mi e ist, gledam da go izbutkam, mnogu mi e ubavo so ja gledam kako raste, kako se smee se poveke i poveke... ama mene bukavlno se mi e isto Eve sea gledam deka imam garderoba za obnovuvanje pa se mislam deka mozam do nekoj moll da ja odnesam so mene da ne e mnogu malecka, da se prestimulira tamu so svetlo luge A i faktot sto sega sme so edna kola nekoe vreme i e kaj mm za da odi na rabota , jas kako otsecena od svetov sum Inace mojava zaspiva megu 19-20h i bukvalno ne mozam nikade da otidam prikvecer so nea, odvaj cekam mm da se vrati od rabota i kako pobudalena sum so 10000 idei kaj da odime vo slednive 2 saati Period e ke pomine taka se tesham
Кога ќе ми кажат во градинка, умна, мирничка, така троа чудно ги погледнувам хахахахха Дали збориме за истото дете се прашувам. Сега за сега е вака. Па понатака, живи били па видели.
И нашата легнува тоа време и се помиривме со мм дека летово ќе го преседиме на балкон сами. Или ќе акаме кога некој ќе ја чува или евентуално секој сам. Барем имате дворови. Ќе пукнам како не ни текна кога баравме стан да ја разгледаме опцијата куќа. Ама тоа е. Ќе преживееме летово па наредното здравје ќе надокнадиме јас така се тешам