Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.824
    И јас едно време се надевав така. Сега си се смејам сама на себе. Сфаќам дека првото дете не било толку лошо (facepalm). Ајде се, се, бебиња се, ама како можеше од неспијач да ми се погоди второ ултра неспијач не можам да верувам. Ме убива тоа неспиење значи во поим.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    2.073
    Е вака кога ќе прочитам си викам сепак да не раѓам второ :rofl: неспиењево со ќерка ми ме убива во поим и мене стварно, уште со едно вака да станувам и ќе скренам. За друго не можам да се пожалам добра си е ама спиењетооо ноќее :whew::whew::whew:

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.386
    Најтешко неспиењево ми паѓа. Сношти легнав во 1, тој стана пред 3 со плачење, ќе заплачев и јас со него за малку:rofl:. Па нишкај, гали, не и не, не знам ни колку беше саатот кога презаспа. Уште чекам и денскиве дремки да му се подолги од 30 минути, додека чекам ќе премине на една дремка(facepalm)

На Anastasia579 и Cherry333 им се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.824
    Моево прво дете не спиеше асално до после годинка и беше инает, специфично имам пишувано и затоа чекав толку за второ. Ама стварно толку се пролазни тие работи. Сега ни е тешко затоа што во моментот ни се случува и ни влијае, ама е толку краток период, што ќе се стегнат заби и ќе се издржи. Уште малку на работа тргнувам, тогаш може уште толку да почнам да пекам, али јбг. Си ги читам сега и другиве теми за помали деца, сите на одредена возраст имаат слични проблеми што изгледаат страшно, а пак, ќе летне времето и бледо ќе се сеќаваме на се тоа. Само да се живи и здрави нашите дечиња, ние со нив се учиме меѓу другото, на трпение. Ама сепаккккк, јас сакав ќерка, сега викам нема шанса :rofl::rofl:. За некоја година и ова ќе избледе, па може ќе се предомислиме :D.

На Merten, Anastasia579, dummy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    442
    Можно е можно.
    Вчера маж ми се изнервира застана на сред постројка, вика седнувај напред, се смири дете, а седнав до него да му дадам да јаде.
    А и општо мирен е со сите, штом ме види мене, посебно кога ќе се вратам од работа, тоа е вриштење... со ништо не се смирува :(

На Anastasia579 и Baby warrior им се допаѓа ова.