Леле јас ем рацеве ме болат од цело време во раце што е, ем ич не сакам кај други кога е освен мм, нели Не знам, може презаштитнички настапувам, може дека прво дете, може дека уште е мало. Може и потаму ќе биде така, ќе видиме. Ама ние си имавме еден ај да кажам режим на којшто функциониравме. Шетање, пеење песнички, играње со тропалца по дома, слушање песнички. Ама сè што правевме правевме во мир, тивко, пополека. И сега по гости сите прават сè поразлично, многу гласно пеење, гласно тропкање со раце, брзо мафтање играчки, па скокоткање и што уште не... еден куп работи што ме нервираат. Тој се смее со глас кога човек и само му зборува, ама од што не знаат така ај ќе го скокоткаме. 100 пати кажано е дека нема потреба и не сакам да го прават тоа, тие 101 пат ќе пробаат. Немам коментар, многу се раволтирам на темава, да не почнувам да раширувам. Да завршам, се радувам кога ќе почне да им плаче и ќе си го земам во раце, душата на место
Ни се ближи првиот роденден. Ни се паѓа во сред недела и малку сме на мисла дали да славиме викендот потоа. Сакам да биде баш на датата ама треба да се враќаме во градот од кај потекнуваме па и имаме гости од др градови што мислам дека ќе им е тешко да се организират. На два ума сум
абе не се замарај за вакви ситници за глупости. Океј е да не сакаш да оди кај други ама дека сега сите со ист тон или ист начин треба да го заигруваат? Искрено малце претерано к
Можеби и поубаво е така. Денот секако ќе си го прославите, поинтимно, дома или излезени како семејство, а потоа викендот да е прославата. Ние ќе правиме во петок и многу нема да дојдат дека се на работа, а и уште сега си мислам дека нема да можам баш убаво да уживам на денот кога се роди, ради спремања, трчања, гости итн.. Порано мислев најубаво на денот, но од оваа гледна точка мислам поинаку
јас мислам зошто со мајките се претежно цел ден и мајка прави се 24ч актив, тато ќе дојде полабав во смисла само на раб бил до тогаш и едвај чека да го види бебе си полни батерии, детето гледа друга фаца, нова осеќа енергијата и затоа мислам се радуваат толку. Моја теорија
И јас на моменти си викам дај олабави малку, ама посилно е од мене мене ми доаѓа премногу бучава, си викам на бебе главата тапан му е сигурно Баш денес сум многу напната, може и убаво што пишав и што ми го пиша ова за малце да се преиспитам и да олабавам со мислите. И нас нè пораснале истите луѓе, не е дека ќе го 'оштетат' со тоа што го прават, ама умов мој...
и јас вака правев 2м со моето, после маж ми ме подбра” и да ти кажам многу ми е полабаво, јас не си ја мачам душата со паранои