Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    220
    Истоо 8)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    677
    Леле јас ем рацеве ме болат од цело време во раце што е, ем ич не сакам кај други кога е :bandit: освен мм, нели (lalala)
    Не знам, може презаштитнички настапувам, може дека прво дете, може дека уште е мало. Може и потаму ќе биде така, ќе видиме. Ама ние си имавме еден ај да кажам режим на којшто функциониравме. Шетање, пеење песнички, играње со тропалца по дома, слушање песнички. Ама сè што правевме правевме во мир, тивко, пополека. И сега по гости сите прават сè поразлично, многу гласно пеење, гласно тропкање со раце, брзо мафтање играчки, па скокоткање и што уште не... еден куп работи што ме нервираат. Тој се смее со глас кога човек и само му зборува, ама од што не знаат така ај ќе го скокоткаме. 100 пати кажано е дека нема потреба и не сакам да го прават тоа, тие 101 пат ќе пробаат. Немам коментар, многу се раволтирам на темава, да не почнувам да раширувам.
    Да завршам, се радувам кога ќе почне да им плаче и ќе си го земам во раце, душата на место :rofl:

На poker_face, MeowMeow, Baby warrior и 3 други им се допаѓа ова.
  3. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    859
    Ни се ближи првиот роденден. Ни се паѓа во сред недела и малку сме на мисла дали да славиме викендот потоа. Сакам да биде баш на датата ама треба да се враќаме во градот од кај потекнуваме па и имаме гости од др градови што мислам дека ќе им е тешко да се организират. На два ума сум

4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    абе не се замарај за вакви ситници за глупости. Океј е да не сакаш да оди кај други ама дека сега сите со ист тон или ист начин треба да го заигруваат? Искрено малце претерано:) к

На EnaEnA30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    1.004
    Допаѓања:
    1.432
    Можеби и поубаво е така. Денот секако ќе си го прославите, поинтимно, дома или излезени како семејство, а потоа викендот да е прославата. Ние ќе правиме во петок и многу нема да дојдат дека се на работа, а и уште сега си мислам дека нема да можам баш убаво да уживам на денот кога се роди, ради спремања, трчања, гости итн.. Порано мислев најубаво на денот, но од оваа гледна точка мислам поинаку:D

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    јас мислам зошто со мајките се претежно цел ден и мајка прави се 24ч актив, тато ќе дојде полабав во смисла само на раб бил до тогаш и едвај чека да го види бебе си полни батерии, детето гледа друга фаца, нова осеќа енергијата и затоа мислам се радуваат толку. Моја теорија :)

7. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    677
    И јас на моменти си викам дај олабави малку, ама посилно е од мене :tmi: мене ми доаѓа премногу бучава, си викам на бебе главата тапан му е сигурно :tmi:
    Баш денес сум многу напната, може и убаво што пишав и што ми го пиша ова за малце да се преиспитам и да олабавам со мислите. И нас нè пораснале истите луѓе, не е дека ќе го 'оштетат' со тоа што го прават, ама умов мој...

На Трагедијаупмм, КаринаТ, happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    и јас вака правев 2м со моето, после маж ми ме подбра” и да ти кажам многу ми е полабаво, јас не си ја мачам душата со паранои :D

На EnaEnA30, Anastasia579, Eho и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    3.385
    Леле ова со татковците што се гз и гаќи. Јас сум љубоморна на моменти, не знаете мојава што прави по татко и. Значи заљубена е во него, буквално. Тато да ја облече, тато да и смени пелена, тато да ја измие, фризура тато да и напраи оди сама му носи ластиче, јас не смеам да ја пипнам. Надвор на лулашки само татко и го бара.. Дури една мајка ми рече а твојата е цел ден со татко и? Ваљда се приметува и од страна поим неам. Ама апла е со него поврзана. Е само не му дава да ја храни, јас и давам да јаде и за успивање е со мене амаааа за се друго татататата. А исто време поминуваме со неа, дури јас повеќе. Цело време сум и посветена играме заедно, читаме книги не и не, татко и чим се појави полудува.

На Joanna28 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Во џамбо поставена е летна програма за плажа? Денес планирам да одам да не одам за џабе :?:

11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.571
    Допаѓања:
    19.719
    Даа:) во неделата бевме. Уште од влезот

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    15.738
    Во џамбо може и за халовин да имаат веќе ставено, секогаш се пред времето. Гарант има веќе се летно извадено

На Nala1806, Mumoftwo30, Amellie и 9 други им се допаѓа ова.
  13. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.386
    :rofl::rofl::rofl:

14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    6.792
    Еден ден ќе се пцуеш што си го мислела ова и те нервирало, и ќе се молиш 5 мин да отиде кај некој друг. Моиве беа вакви, се заебавав дека не знаат која им е мајка колку не ме рецкаа кога беа бебиња, освен за цицање за ништо нит ми се радуваа нит ме бараа, ко мали беа опкружени со многу луѓе и сите им беа поинтересни, кога ќе се вратев од некаде, никаква реакција немаше. Некаде после 15тиот месец почнаа мама мама и не престанаа еве ги скоро 4 години. Ако сум во просторија со нив никој друг не постои, морам да сум со нив кога се играат, у вц не можам да отидам ми отклучуваат врата, боже сочувај да зборам со некој одма се убацуваат и морам цело време и нив да ги слушам и да им одговарам на прашањата што ги имаат 300 у саат. Сакам да кажам, не се секирај и искористи прилика да здивнеш, ќе се смени тоа, ќе плачеш за 3 мин време за себе :D

На Puffy2019, Mumoftwo30, Black-Beauty и 6 други им се допаѓа ова.
  15. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    13.473
    Пошто нели им фали и татко исто ко и ние кога не би биле дома.

Тоа што ве бираат вас кога не им е добро, само со вас сакаат да спијат, сите нови нешта да ги испробаат само со вас е доказ дека вие сте најгоре на хиерархијата. Особата со најголема доверба.
    Сакаат да поминуваат време и со други, ама ако зашкрипе само мама може да ги разбере.
    Не мора децата да се гушкаат нон стоп со вас и да ви се нон стоп залепени, за да ви докажат дека вие сте омилената личност.

Мене ми се стемнува ко почнува со мама-мама -мама. Кога бара во раце, сака само со мене да спие и сл. Тоа веќе е индикација дека не е добра, дека нешто фали, ја боли. Кога се е во ред, мама не и треба се може сама. Со татп да си игра. За рака не ме држела никога и тоа е тоа.
    Карактер. Сите се различни. Поарно нека оди со сите отколку да биде плачлива и само во мене да се крие. Им годи внимание од другите блиски и така треба да биде.

На Ena05, Puffy2019, le.soleil и 2 други им се допаѓа ова.
  16. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.284
    кога почнува периодов? за другарка прашувам :rofl:

На Ena05, Mumoftwo30, Feniksgirl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    3.385
    Хахаха па негде од 14 месеци почна.. па го гали за лице, го бацува, си седи кај него во скут па на гради ќе му легне. А јас и викам мама дојди да те гушнам може? И ми вика не, и бега хахахаха

На angelce23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.284
    Ајде уште малце ќе издржам хахах. Кај нас уште е во главно мамамама за се, особено секако кога е болна, за успивање, презаспивање. Нема шанси да презааспие со него. Еднаш излегов сама со колеги периодов и мм ми вртеше по саат ипол од што не можел да ја презаспие и како попче ме чекаше да дојдам :whew: Ептен му се радува и него кога ќе го види ама сепак он ако отиде во вц не драматизира туку го чека да дојде, јас ако отидам почнува да урла ако затворам врата ;(

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.640
    Допаѓања:
    16.016
    18 месеци и уште не е започнат. Не може ни лошо да ми е… мама па мама.

20. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.319
    Луѓе дали и вашите бебиња јадат многу кога се во скок? Ова мое бебе 24/7 да и давам ќе јаде. Дури и во спиење вика ам,ам :rofl: