1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    236
    Јас скроз те разбирам! Некои денови се осеќам како да сум сам родител , и се да треба да нацртам што треба да се направи
    Кај мене дури и пострашно е , за викенд кога ќе стане бебе мм ќе стане со неа ама не ја носи во дневна туку во спална ја игра за он да може да лежи и мене исто ми се фаќа зашто не можам да презаспијам :)
    Мислам дека исклучително е тешко психички првите месеци посебно муживе се бавни со адаптација на новото

На fragaria и hannybanny им се допаѓа ова.
  2. Amore.Mio

Amore.Mio Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    1.180
    Ако правиш адет го правиш како што треба, ако нејќеш да го правиш а некој ти предложил (обично свекрвата) викаш дека не сакаш да го правиш и толку. Постарите ги кажуваат бидејќи они и ги знаат, а тоа што ние менуваме нешто е друг муабет ама не и адет.

Не знам што се лутите на секој совет, што очекувате да ви прави муабет некој постар за секс да ви кажува или можеби за шопинг( со исклучок на модерните свекрви секако :)).
    Голем дел од нив ниту се прошетани ниту виделе нешто повеќе од работа и чување деца. Секако дека ќе коментираат нешто, само наше е да игнорираме.
    *не зборам за екстремни случаеви каде се претерува да не ме сфатите погрешно.