Јас скроз те разбирам! Некои денови се осеќам како да сум сам родител , и се да треба да нацртам што треба да се направи Кај мене дури и пострашно е , за викенд кога ќе стане бебе мм ќе стане со неа ама не ја носи во дневна туку во спална ја игра за он да може да лежи и мене исто ми се фаќа зашто не можам да презаспијам Мислам дека исклучително е тешко психички првите месеци посебно муживе се бавни со адаптација на новото
Ако правиш адет го правиш како што треба, ако нејќеш да го правиш а некој ти предложил (обично свекрвата) викаш дека не сакаш да го правиш и толку. Постарите ги кажуваат бидејќи они и ги знаат, а тоа што ние менуваме нешто е друг муабет ама не и адет. Не знам што се лутите на секој совет, што очекувате да ви прави муабет некој постар за секс да ви кажува или можеби за шопинг( со исклучок на модерните свекрви секако ). Голем дел од нив ниту се прошетани ниту виделе нешто повеќе од работа и чување деца. Секако дека ќе коментираат нешто, само наше е да игнорираме. *не зборам за екстремни случаеви каде се претерува да не ме сфатите погрешно.