Ах, бе тој Марфи еднаш барем да нѐ заобиколеше... Сѐ кога се разболуваме остануваме сами... Синко почна уште сега да качува температура, ќе биде забавно и оваа ноќ. Чувајте се колку можете на времево мајки и дечиња. А на болните побрзо нека мине.
Ti si strelecot? Mojov e ist takov ama koga ima keif da raboti nesto, mene nema da me ostavi da pipnam ako naumi sam da napravi @N.Kety sramota bev, so sinko iskociv I prasuvav komsiite dali imase zemjotres, otvoriv facebook odma da vidam, ama nisto hahaha
Добра вечер мамички. Како што е ред, да си го посетам форумов. Денес многу тежок ден. Мајка ми заврши на болница, бебево е гладно најверојатно ми намали млекото од стесови, и давам да цица , ќе цица цица и по 5 мин плачи ( и давам Аптамил ги пие 90мл без проблем а дотогаш била на града). Не знам што побрзо со себе си. Сакам да почнам да вежбам од утре, аеробик, многу ме боли половинава од бременоста, а и малава цело време што ја носам во кенгурче. Си велам ќе се вратам брзо во форма. Туку ај да фатам да зачистам нешто пред да си дојде ММ од работа, оти во куќава ко торнадо да поминало (муабет на секоја мајка) Поздрав мамаситас, имајте мирна ноќ, и да ви спијаат бебушките а и вие
@coconaut sto te interesira za Vodoliite? Najubav znak Ako nesto ti znaci i Tose Proeski bese vodolija Go obozavav/m Jas si imav mnogu ubav den Sinko vesel od soba vo soba, mama uste povesela Najnovo sto naucil, a neznam sto mu znaci zima nekoi stvari i gi krie, gi buta kaj mu izgleda najnedostizno Go docekavme mm so golo gaze, za ziva glava ne dava da go presoblekuvam pa ni naredi na dvajcata da se doterame ke ne nosel na rucek da ne casti za ubavo zavrsen proekt na rabota Ostana tavata oriz so spanak vo rerna pa mu spakuvav na sinko, a za nas meze i vince vo restoran Ubavo si pominavme, glavniot moj sin kako po obicaj od masa na masa (da go primetat, lav ko lav saka site da go gledaat i sve okolu nego da se vrti) i op pominuva kelnerkata koga ja zgrapci za g'z neznaev na kaj da fatam Sreka mlado devojce pa go izguska i se iznasmea, a so nea i site okolu nas sto vidoa Pocna da zbesnuva i da kreva stolici (mnogu mi e strav od toa sto se sto ke vidi saka da krene Znam deka e opasno da ne fati kila pupu ne daj boze, ali inaet e ) se spakuvavme za 5sek i si dojdovme doma. Bankanje, mlekce ispieno i zaspa Dobra nok na site
I da pocnis da vezbas, epten ke ti e ubavo. 1h neka ti go pocuvaat ti izduvaj se. I jas so uste nekolku majki taze porodeni pocnavme na aerobik pred nedela dena. Vo koja naselba si? Sekade ima gore dolu @coconaut najubavi znaci se vodoliite. Malce se narcisi, se sakaat i cenat sebe si ama generalno nema grd covek vodolija
Детево мое животот ми го скрати деенска. Толку темпераментно и жилаво девојче...се плашам веќе како ќе ме биде кога ќе се роди второво. Од сабајле до вечер што не мирува веќе имам споделено, акко моторче да има во газето. Еднаш ако дремне пола саат. Ја ставив во монтажното креветче за да отидам до веце. Наеднаш чув трасссс. Трчаница се враќам во дневна она истегната на ламинат, надвор од креветче. Ниту имаше нешто во креветчето, ниту можност на нешто да се поткрене...се дигала, се пентарела некако и се искачила и се превртила. Ја чувал господ не паднала на глава и не се удрила во ивиците од блиската трпезариска амса или комода за теелвизор. Плачеше само пола минута. Без џумка, без крв или некаква гребнатина...си беше супер. Ама моментот беше страшен. Веќе сама ни во креветче не можам да ја оставам. Тоа ми беше сигурна зона ако треба нешто низ куќа да завршам во друга соба.
I jas da se pofalam... i mojot zaspa pred pola saat. Posle dolgite noki i vadenjeto trojki, mislam vreme e veke da si fatime red. Pocna ubavo da si jade, ostanuva uste spienjevo da go sredime i moze da se poragam. Deneska cel den se topam od ubajni... Dusiceto celo vreme e zalepeno za mojot stomak. Ili so race go drzi ili glavata ja pika Edvaj se dvizam veke, utre na pregled sum, da vidam kolku porasnale moive palavkovci, ama kako ke se odnesam do tamu, poima si nemam Aj ubava nok, odam da se banjam, da ne mirisam utre na praz tamu na klinika
Мали го заспав и јас пред пола сат па сега уште алиштат да ги спружам да се сушат и малку да одморам и јас денес.Вечерва ќе гледаме некое филмче со мм и ако сака да ме дружи да пиеме .Секако грицки со филмот е неизбежен дел Веќе редот со јадење си го фаќам полека полека и не јадам кога и што ќе ми текне.Утрото ми почнува со чинија овесни снегулки ,па ручек и за вечера салата(со исклучоци како вечерва со грицки плус) Полека ми се ближи времето да тргнам на работа,ни ми се оди ни ми се пусти ама тоа е што да се прави кога требаат парички Вчера синко доби некој осип на градите и се си мислам дека се вруќици пошто кај нас е за по куси ракави .Преку ноќ му ги снема ама во собата кај што спиеме само кратко пуштам греалка и не е толку топло.Утре ќе одиме на дерматолог да видиме што ќе ни кажат. Имајте убава ноќ
@coconaut еве го линкот. @danichap и јас најчесто за да идам до вц го оставам синко во такво креветче и најчесто го затекувам како крева нога да излезе од него мада високо му е, ама ми е страв да не го обрне креветчето напред како што се фаќа за оградата и се клати. Среќа малата што поминала без ништо, се наплашив и јас сега. Синче заспа само незнам до кога и ние веќе неколку ноќи по ред дежураме. Стане во ниедно време и е буден 3 саата сигурно додека да заспие пак. Еве вчера стана во 1 и 30 а заспа дури во 4 и 30. Слатки сни мајки и дечиња
Имате фора уште малку додека почне со мајмунџилаци и твојов. Ама не се од доверба маливе да ги остави сами во соба, во креветче, кога веќе пробуваат да испаднат...оти кај да е ќе успеат во истото
Беба заспа, јас и мм брзо, брзо...не бе жени не е тоа каде што ви забега паметот, расчистивме по дома, измивме садови и ги вративме сите играчки на место и му викам ех бре мужичу мој, камо да имавме едно save копченце та вака средено барем до утре да потраеше!!! Денес Мила ја изнесе Магдалена околу зграда на сонце околу еден час, мене ми се зачина ехехеј време, и ручек направив и купатило исчистив, ...многу е порелаксирано кога не се пазиш дали ќе тропнеш оти беба спие или ја слушаш како ти квичи од оградичката! А тоа милото малото, секој ден станува поинтересно и се повеќе и повеќе се вљубувам во неа! Денес бев и на комисија за боледување ама џабе отидов, утре сабајле требало, мојата буква од моминското презиме била наутро а јас се водев по венчалното и отидов поручек. Утре пак... Денес ми "дојде на гости тетката со црвен фустан"...така бабамми ја викаше менструацијата и мене ми беше многу смешно! Откако се породив, не тетка,црвена поплава чиниш ми е! Ме цеди до изнемоштеност!!! Добра ноќ на сите и убави сништа
Здраво мајки.Еве син ми заспа конечно и јас легнав.Во средата имавме вакцина добро помина не ми качи температура,туку го мачат тројките да излезат. Читав погоре една мајка пишуваше како детенцето се лути,се треска од земја,писка епа така и мојов прави, како напад да добива и се фрла пред него се вала по земја се мава треска ни со добро ни со викање никако не се смирува.Како правите вие мајки? Друго,со јадењето од сејадач стана пребирливо дете,ке направам по 3_4 јадења ништо не сака само фрла и вика не не и дури ми врти прсте ми се кара. Тамн помина тој вирусот со повраќање и пролив,еве денес почна и носето да му течи.Но знам од градинката е,3 дена по 2 саати и одма е болен.Кажете мајки некој совет било што. Најубавата но и најтешка улога во животот е да се биде мајка.