Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    5.252
    @Kjara2025 те помислив неколку пати периодов. Сакам да знаеш колку силна и добра мајка има твојата ќерќичка. Се што осеќаш е нормално, дај си време, ќе дојде се на свое место.Умот ти е на триста страни, пробај одвој барем половина час за себе.
    Не можам да замислам колку ти е тешко, но се надевам и знам дека се ќе биде океј:l:

На Сончоглед, Kjara2025, Eho и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Nala1806

Nala1806 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2024
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    229
    @hannybanny @fragaria @EarthFire
    Фала девојки ♡

Денес со други чувства, си викам нека дојде јули побрзо да се олеснам да го видам :D

На fragaria, EarthFire и hannybanny им се допаѓа ова.
  3. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    271
    Јас ќе полудам официјално :) знам дека се е нормално ама морам да се пожалам. Во 4 скок е беба, денски дремки исклучиво во количка надвор на овие 40 степени :) и траат преку сила 25 мин, а навечер мааааајко моја..... се буди на секои 45-60 мин, еве вечерва заспа во 19ч , веќе 5ти пат ми станува, цуцла не сака, мене ме цуца :) кога ќе и се тргнам да извадам града од уста се буди инстантно , се укочив секоја вечер свртена за да цица
    Она од старт не ми е добар спијач ама волку многу будења никогаш немала... до кога трае ова чудо утешете ме
    Следен месец скоро цел ќе бидеме на море и таа мисла само ме држи читава, ако трае и тогаш барем ќе гледам море пред мене :)

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    20.113
    Сори на убацување, си пробала дома на пуштена клима на 25-26ст да го возиш во количка? Ми спие цел саат 3мес има. Некогаш не е до скокот...

5. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.578
    Како да го ставам бебето на мојот профил на моездравје апликацијата?
    Сите копченца ги стиснав, никаде не гледам каде да го внесам и бебето...

6. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    690
    Оди во делот ,,мои податоци", па ,,промена на профил" и таму ќе ти даде опција да го избереш неговиот профил. После исто преку промена на профил, ќе можеш да си ги гледаш и твојот и неговиот, најизменично.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    271
    Се сум пробала и не пали возење дома.. цела среќа во куќа живеам и поолеснето ми е. Денскиѕе дремки не ми се страшни ги преживувам ама навечер станувањето по илјада пати ме убива, како и да е ќе помине
    Иначе кај мене имаше огромна разлика во денско спиење на 3м , тогаш спиеше и по саат саат ипол преку ден, а на 3м и 3недели се се смени преку ноќ

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.318
    Кај нас така ептен влоши на 3 ипол месеци, накај 6 се опраи малце, стисни заби. И глеј насабајле или прва тура спиење дај го бебето на некој да отспиеш непрекинато барем 2 саати, многу значи. Иначе јас со таа количка беља направив, дома исто спиеше едно време во скоков, ама се навикна на секое да бара да го нишаш за да продолжи да спие. На 10 15 минути кенкаше и јас цела ноќ нишав количка во очај. И накај 6 месеци реков чао на количката ако треба нека се буни малце нека кенка. Од тогаш се потсредивме.

На Vegegirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.571
    Допаѓања:
    207.280
    Ако не е осигурано преку тебе, не можеш да го внесеш.

10. Kjara2025

Kjara2025 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2025
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    309
    Фала мајка, се надевам ќе биде подобро. Па за убави работи да пишувам тука. :l:

11. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    1.578
    Успеав, фала ти многу!

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    234
    е сомневам дека имам затнат канал, бебе 6недели. Се доиме ексклузивно мислам дека со тоа што пиев интензивно чај за доилки дополнително влоши состојба.

Почна од сабајлево рано, болка под пазуви, па се движи накај брадавица. Немам отекување, ниту визуелни грутки ниту било кој друг симптом. Се масирав, туширав со млака вода и бебецица но уште е тука чувството. Совет некоја?

13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    18.530
    Го пиевте ли сирупчето?? Знам дека го препорачуваат за деца под годинка што имаат веќе 9кг, но тоа што има мед во составот ме буни.

14. galaxygirl

galaxygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    14
    Здрави, имам 3 месечно бебе. Сакам да ве прашам во која фаза се најлесни децата, најлесна фаза и најтешка од кој месец до кој е?
    Фала

15. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    337
    Да прашам, а да не бидам грешка сфатена. Како ги оставаат/те децата за на фризер и нокти? Демек земи, чувај го без тоа не можам.

Ако оставам, оставам за стручен настан, обврска, работно… што доволно ги имам, ама би се вцрвенила од незгодно и неудобно да треба и нокти да ставам по два саати.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    15.738
    Првиот пат со првото дете ја носев со мене за правење нокти. Си преспа во транспортер, 20 дена беше стара. Од мои 20 години тоа ми е дежурен термин еднаш месечно, си имаат татко децата, се координирам да си закажам кога е тој слободен, или кога сум била втора смена па одев сабајле додека дете било во градинка.
    Нит ми е незгодно но неудобно. На кафе ќе се договорам во игротека со другарка и ќе се снајдам да одам со дете, ама за на нокти не можам со мало дете. Маж ми пак не можел на кафе со дете, епа братска делба. Едноставно се координираме за да секој има свое слободно време за што сака да го искористи.

На Anastasia579, le.soleil и Ena05 им се допаѓа ова.
  17. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    690
    За такви обврски, се координирам со маж ми и ги закажувам во време кога он е слободен.

18. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    41.565
    Со задоволство ја оставам кај татко и :rofl:
    Мада мене термините ми се најчесто кога е она во градинка ама ако се погоди поручек, излегувам и не гледам наназад :bandit:

Тоа ми е Ми тајм да испооговарам се живо со другарката шо ми прави нокти :D

На le.soleil, Nala1806, EarthFire и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.571
    Допаѓања:
    207.280
    Градите над тенџере со вода што врие, од пареата се отвораат каналите, ама не знам дали е добро топлото во ваков случај кога веќе има воспаление, јас не препорачувам. Кога ќе помине, може да се направи ова.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.901
    Допаѓања:
    20.113
    Се зезаш? Не треба косата да ја шишаш, фарбаш, ноктите да ги средиш тоа не е ок, ама е ок да оставиш за работа?
    Гледај и тебе да ти е убаво, угодно, не само на работата..

На Трагедијаупмм, naturally, Vegegirl и 6 други им се допаѓа ова.