1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.654
    Допаѓања:
    9.538
    Кај нас е некст левел. Домашните не прашуваат, оставаат на нас да си решиме. Сите останати беа во фазон, ајде второ, што чекате...
    Кога тоа второто? Измеѓу се спрема, ќе биде, се во свое време итн си вртам одговори.

Пред некое време во игротека изгледа муабет имав коментар дека сме изгледале финансиски како да можеме уште едно дете да издржиме и да се исчува.
    Ок фала на мислење.
    Па следно како најголема грешка е во животот со едно дете да останеш. Коментар комплетно безвеза. Може ќе го добие некоја мајка која десетици години се мачела за тоа едно.

И така, Ок е и едно, и две и повеќе. Гледав во труднички се повеќе мајки со трето бремени, па и четврто. И останува на тоа кој како си решил да му биде најубаво. Нема правило на таа тема.

2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.776
    Не се замарај, јас се откажав. Бришев подлога, не давав далинско, не ова, не она. Ја оставам пред некој ден на подлога да одам до тоалет морав ќе пукев, се враќам што да видам. Она на под се излизгала лиже ли лиже ламинат. Може и тепихот го џвакала, немам поим ,а ме немаше точно неколку секунди, научив во тоалет да одам за секунда две:rofl::rofl: Тоа е. Кога си сам дома не можеш постојано да пратиш што прави.

Последна измена: 21 јуни 2026 во 12:37
    На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.776
    Не е себично воопшто. И јас не сакам второ. Ќе ме остави мм од страв ни секс ни бутур имаме :rofl::rofl:
    Кај мене не знам ни дали може да родам пак малата ми е ивф ама што се сум прочитала боље да не ризикувам. Не можам пак трудна, не можам пак пораѓај, пак грчеви и сега овој страв за развојот. Не не. Нека ми е жива и здрава. Нека дава Господ кај што нема.

4. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    9.857
    Ако се разбрани, кажувам финансиски толку можам. Сакам ова да има се, а за да има, не можам да си дозволам второ.
    Ако веќе се напорни и ми водат есап, наведнувам глава и.. да можев толку лесно, порано ќе го имав и првото.
    Немам проблем, и жалосно што морам туѓи приказни да ги правам мои, ама стварно без осет ми е тоа, пошо нели, некој ств се мачи за едно, тек па второ.

5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.315
    Допаѓања:
    70.965
    Никогаш не ми било јасно како луѓето, колку и да те осеќаат близок се дрзнуваат да прашаат вакви прашања или да коментираат. Без разлика дали е за прво, второ, петто дете... Моја и само моја одлука е дали и колку деца ќе имам, и тука не станува збор ни за финансии, ни за услови, туку за лична желба (освен нели, во ретки случаи како кај Дарк)
    И многу ме нервира што еве, на кажувањето дека и третото бебе што го очекуваме е машко, добивам коментари: Ај, четвртото ќе го погодите да е девојче.
    Мислам, втф? Факт е дека многу сакав девојче, ама уште откога се решивме за трето, бевме свесни дека шансите се 50:50. И зошто тоа што е машко би значело дека не сме погодиле нешто? :fubar:

Се убацувам јас вака ко џокер во покер, некои ме знаат од порано, повеќето сигурно не, ама уште малце со трето бебе повеќе ќе вртам по темиве :D

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    4.032
    Спирала или апчиња...
    Ако е мн директно пиши лп...
    Мене ми е страв за 3 то да не се случи (facepalm)