Викаше на цел глас, не плач туку врескање онака без причина, нормално не без престан ама во цел саат и пол насекое врескаше. Не збораме тука за немирно бебе, мене ме иритира зошто родителите не пробаа да го извадат од количка или да го земат во раце или да го свртат околу еден круг, големо бебенце кое сигурно и моето да го врзам за количка еден час ќе врска, грбот ќе го фати побогу да дреме така во количка на жешкото плус
И те како има шанса. Скоро и се жалев на повозрасна пријателка дека моево плачливо и стално намуртено е. Ми рече со овие зборови:"Мојот кога беше бебе рикаше, плачеше, сите трчаа, пробуваа да го смират, ништо." траело тоа со месеци, па потоа и поголемо како дете исто рикало. И дошла до фаза уште кога бил бебе вели вака: "и така го оставив да си рика, јас да си седнам и да си запалам цигара, и мува не ме лази, он со саати може да вришти, немаше што да му правам, ако се нервирав ќе му помогнев ли ?" Вика се изнаплакало како мало, па сеа солза не му капнувала возрасен маж е.
Јас стојам на тоа дека бебе не можи без причина да вришти еден саат, можи не сакало да седи таму, кое дете сака побогу да седи во кафич, поготово на + 30 степени во количка врзано
Еве и за поголемо дете нека е што не вришти. Што шета по маси. Јас и на тоа сега со 3+ годишно дете пазам. Макар што во класичен кафич не сме седнале, туку во такви што имаат вклучена игротека или тамболини или лизгалки внатре/надвор. Има поприлично во градов, па кога сме со деца бираме такви. Верувам дека не му е ќерка ми на секој интересна, да му седнува на маса, познат, непознат, да им префаќа во чаши и слично. Не се случило со моево оти не ја оставам де да го прави тоа. Ама на пример се случува со детето на другарка ми. Ако не и се игра или се влечи по келнерите и ги замара за таа да носела чаши, за да оставала шеќер по масите пример, за да не знам што. Или ако виде некој познат, па и еднаш во живот да се сретнале, стар, млад, ќе си седне на маса кај други. И точно, другаркава не реагира, не си прибира дете до неа. Се додека баш некој од другата страна не изреагира дека детево смета. Не сме диви или не знам какви. Едноставно некој може седнал на кафе и има битен муабет со тој другиот. Не можеме да се изолираме оти имаме деца, не можеме да ги изолираме децата комплетно ама можеме некои правила и принципи на добро однесување да следиме. За во игротека пак седам, си пијам кафе и со едно око следам дете, да не случајно прави проблем или некој друг се закачка со неа. Не реагирам за минимални работи ама сепак да ми е пред очи што би се рекло.
Мајки на 15м,како го поминувате попладневните часови?Се чуствувам прилично лошо последниов период и искрено со срам ќе кажам гледам како само времето да го испланирам да отидеме некаде за да помине без навистина да седнам, да уживам во бебуш.Криво ми е навистина.Сега со топлово не ми се иде никаде но со ништо не се заигрува дома.Не знам шти не измислив не купив од играчки,абе и сама картони сечи лепи и џабе не се заигрува само лудува.Дајте предлози зошто изгинав.Книги имаме милион не застанува да му држат пажња,играчки сортери не сака само ги фрла,кујна имаме 5мин застанува во нејзе.Базен купив ќе пошлапка 10тина минути и гледа кај да трча следно,повеќе време е спремањето за во базен отколку во базен.Точаче не сака да се качи,туркала милион.Не знам веќе ,не застана.
Е ќе ти викав вода. Мојава од кое е проодена со вода игра најмногу. И тоа пластично со вода и куп чашки околу неа да тура, претура. Опција да "валка" играчки, па да ги мие после во чиста вода. -Сум правела смеса како кал, од брашно, вода и какао. Ова ако не става во уста. -Густин да го сварам со вода, како потечен пудинг и бои за тесто, за различни нијанси оти ептен проѕирна смеса доаѓа. -Пена за бричење, исто со бои за тесто. https://dambo.mk/product/masicka-so-fontana-dolu/ Со ваква маса со вода игра(ше) многу