Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    37.314
    @Mariangel Најсреќен роденден,секоја желба стварност и секое ви добро!
    :f::f::^::^::inlove::inlove:
    Уф,конечно да кажам дека пола товар ми олесна.Една доза ајвар конечно направен.Другата ќе почека за понатаму,здравје ако имаме уште пиперки. Детево пресреќно,ајварче сме правеле. Ај тоа помина,сега еден куп чинии за миење,дете за бањање,алишта за пеглање....Си собрав па и теписи да си перам утре,најавувале дождови од другата недела....Мотор да имав во гз,ќе се расипеше,мајке ми.
    Туку,си кажав дека синко лап топот го напи со сок,не почасти 3500ден поправка, за сега да биде спор како трактор,повторно команди се изместуваат и постов го пишувам пола час.Се извинувам и на грешките.БАшка,гледам и тел.кој има не цели 3месеци старост почна тачот да зафркава,ама на ВИП сме,бљак!
    Цела технологија ни е при крај,изгледа,уште тв-во нека не кине конци,аман!
    Мажево гледам си донесе топол леб од фурна(блиску имаме фурна)си купил и сиренце пресно биено од комшии(за него најубаво правела комшиката вели),изгледа ќе си прави Латифе на душата,мене лиги ќе ми течат од страна,ама не се предавам,мора да издржам.Е така,мајки,која е на диета нека си молчи и нека си чита,која си има мерак за ајвар,лепче и сиренце,нека повели,мажево не одбива друштво,посебно не женско.:nod::D:^)

На Kaetana, azelea, Dzevelekova и 11 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.035
    Luge kazete koj e najmal grad vo makedonija da se preselam. Znaci gradov ne se trpi posebno ako ti e daleku rabotata. Stvarno neznam dali mora poradi ona glupavo sudenje 2 pati nedelno da se blokira cel soobrakaj kako da nema dovolno guzva. I neznam dali sakaat nekoja psihoza da stvorat sto mora da angaziraat cela vojska i specijalci da licine na irak da mu se nevidi. Nemozam da vi ja opisam guzvata vo 4:30:@
    Aj dosta se ispukav. Dobro bar petok e 2 dena ne mrdam od naselba. Malovo pak nenaspano preku den veke ja zaspav. Ama pak ke mi kasla n9keska osekam. Dusicka ima nekoj slajm i smeta. Ja inhaliram so fizioloski pred spienje ama pak se zakasluva od vreme na vreme. A preku den e ok. Dajte vie sto imate poveke iskustvo so inhalacii kako pravite? Dovolno e 30ml fizioloski? A dusa se navikna ne place ic. Duri koga ke zavrsam ja zema maskata si ja stava na usta i probuva sama da go ukluci kopceto :D . Golemono nikogas ne sum go inhalirala pa nekako nemam iskustvo. Jas pa sakam magicno so nekolku inhalacii se da pomine. Ama bre srce me boli koga ke se zakasla.
    @Mariangel sreken rodenden vcera :$ a i ako imalo i drug a sum utnala neka e sreken
    Ajde ubav vikend

Последна измена: 30 септември 2016
    На azelea, tina-63, Angel.Heart и 7 други им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Да ти кажам и јас се подумав на кое маже....дури прво пишав среќен роденден на мт после се поправив...си реков да не згрешам машко дете имаше хахаха...Ај уште еднаш среќен нека е нека расти поголемо големото маже твое :).

На Angel.Heart и mariz им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Денес некој луд петок ме стрефи- вчера ми дојде и денес мака мачам со млекцето - на минимум сум цел ден! Ми текна вицот за дедото кој отишол по вијагра во аптека ама заборавил како се вика па на аптекарката и побарал "она за секс" и она му дала кондом! Се враќа дедото за пола саат и ѝ вика " море ќерко грешка си јас си имам кожичка мене ми фали полнеж" :D
    Така и мојте гради денеска, саде кожичка останало :(
    Ни денес не завршив работа со комисијата за боледување, денес им текна дека им фалело конзилијарно боледување па во 1 ме пратија на клиника! Дур се пробив во гужвата со такси, два ме фати и кога ме видоа сестрите, ми се изнасмеаја,- во петок во два тројца доктори плус директор да најдеш...нема шанси !!! Оставив за понеделник, и пак по гужвата рикверц домче, овие од комисијата ми рекоа можело и тогаш оти денес е евидентирано барањето!
    Викендов 3 родендени, утре да прошетам низ дуќаните по поклони, ќе летаат илјадарчиња од новчаник...

На azelea, Mari*, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Женчиња јас почнав денес на аеробик и тоа турбо. Депресија ме фати од тие околу мене сето тронтли машала. А и тренеров што го држи аеробиков со стомак е .. Е ај сеа? Се ме боли, да не зборувам за половинава оти прееска ко вежбав не можев да се исправам. @kelebeim*** има аеробни клубови еден куп. Не сум од СК. во глобала многу подобро се чувствувам сега. Свеки ја чуваше малава саат и пол, се вратив се истуширав, ја заспав, и сега се думам дали да правам трилече или не. Некако ме мрзи а мм ми спомна дека му се јадело, па ај да бидам good wife и да го изненадам. Само прво да се убедам себе си :) Добра ноќ мамички најмили

На Mari*, tina-63 и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Следи си го мајчинскиот инстикт....
    Веројатно за јужното овошје така вели, бидејќи не е од наше поднебје и може да предизвика алергија...истото и за киноата и амарантот...продуктите кои не се од наше поднебје, автоматски се сметаат за можни алергени.
    Просото е од наше поднебје и богато со витамини од групата Б...тоа набабрено си е...нема што да набабрува повеќе во стомак :D. Мислам и старите го јаделе порано.
    Јас просо давав...авокадо не, ананас не и киноа и амарант не. Не мора се во животот да проба наеднаш. Можи посиромашни ни беа комбинациите на храна, ама тоа е месец - два дури се воведат млечни производи и месо, па после глутен.
    Повеќето тука даваат и авокадо и киноа и амарант, па немаат проблеми.
    Што знам јас патриотски се држам до нашето :rofl:...таква сум. Или ако ми е шубе за нешто, не давам.
    За цитрусите само ќе ти речам остави ги за 11 м или 12 м.
    За месото почни прво само со водичката во која се варело.

На Mari*, tina-63, fairy88 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Повеќето педијатри ги даваат тие совети, барем за млечните производи и јајцето и мене ми рекоа да давам од 7+, исто и телешко месо. Јас ги послушав за три оброци, пред да наполни 8 воведов и вечера оти беба машала ми е многу крупничка и не ја најадуваше моето млеко!
    За просото незнам, јас го давам многу често и знам дека е многу здраво и богато со витамини. Нискоалергено е и ако е добро сварено веќе е набабрено ...не гледам логика дека ќе прави проблем во желудник!
    Исто не се согласувам со цитрусите, нема да им недостасуваат толку до година, јас ќе чекам...сакам да кажам дека преферирам овошје и зеленчук од ова подрачје и претежно сезонското, тоа ми е најубаво пр. сега давам многу често јаболка, круши, тиква, модри сливи а оние од компот или замрзнувач некако ми стојат - како џабе да ги ставав!

На Mari*, tina-63, coconaut и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Denes mi e rodenden srcka :D Fala na site, duplo da vi se vrakja :*

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.035
    Haha dobro ne sum utnala. Nesto taka mi se vide vo postovite.
    Inaku se nesto samo pisuvame sto ne nervira, kako glupo ni pominale denovite... Nikako da go spomnam najubaviot moment koga ke vlezam taka nakostresena od guzvine i od rabotana doma. Dvajcava se tepaat koj prv ke me izguska:inlove: normalno golemiot pobeduva. Mnogu se zlatni sinko odma ripa trca i skoka vrz mene a ona crvceno pocnuva kako majmunce da lazi i ke mi se obesi za noga i probuva da go izbutka brat i i mu vreska:hug: abe ubavini ti pominuva odma nervozata. E posle malku problem da se presoblecan i da sednam da jadam. Toa e veke proces sto trae ama ne e voopsto vazno. Mnogu e ubavo nekoj tolku mnogu da ti se raduva sto si se vratil doma. I ova malovo be naucilo da bacuva preska me slapka so racinjata po obrazi i me ligavi me bacuva. Abe da ja izedes.:inlove:

На Tanjusce, Пчела, Mi-Ma и 13 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.280
    30ml fizioloski ???
    Premnogu e toa
    5 ml e dovolno

На Пчела и danichap им се допаѓа ова.
  11. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки ќе пукнам веќеее.синко едвај дише носето му се затнало и тече како чешма несака ни да јаде ни млекце да пие.И цуцлата ја става и од неа воздух не може да земе.Па уште и тое тројките не излегуваат и они го мачат се подувале... А немам никакви капки да ставам тој не е бил вака затнат уф бе,незнам што да направам,имав едни од лани ги фрлив.утре ке земам некое спрејче нешто само добро да поминее оваа ноќ.

На Mari*, alana, marince87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Поздрав мами. Ние веќе полегнати. Синко од пред саат, јас сега. Кажете ми искуство од ИПАНЕМА топлинките ве молам. Во сити мол има утре попуст на нив па убава цена се. Оние со дупчиња и со ремчето со едно желевце што се затвара. Ми ги тргна продавачката па утре да одиме да ги купиме. Денес не можело, зошто попустот важел од утре. Знам ќе биде страшна гужва, а морам со синко да одам, немам на кого да го оставам сите ајвари прават.
    @Mariangel среќен роденден, среќа и љубов ќе ти посакам.
    @M&M абе да не се изрази погрешно. Во инхалаторот не ни има место за 30 мл. Бар не во мојот. Јас ставам околу 2 мл. Ставам 3-4 ама дур се намолиме, па прво јас, па тато, па он. Еднаш кога беше ептен затнат правевме сабајле и навечер и плус капки бисолвон внатре.но тоа мораш со лекар да видиш. Однеси ја на лекар може ќе ви препише нешто. И ние го поминавме истото. Веќе една недела е со мрсули. Сега па станаа густи и лепливи од нос неможеш да му ги извадиш. Среќа кашлањето навечер се смири. Јас и неколку пати дневно септоаква му шприцам во носот.
    Иначе просо киноа давам и јас од негови 6 месеци. Просо цел живот мајка ми во манџите и супите ни ставаше. Па кога ќе речат демек нова мода тераме мене ми е чудно, јас од кога памтам го јадам. Се е до животни навики. Извинете ама бананите од наше подневје ли се??? Или навикнати сме на нив, па они може за бебе.
    Имав желба утре син ми во зоолошка да го носам. Ама влезот ќе бил безплатен, па се пишманив. Многу гужва ќе има знам. Ќе правиме друга шема.
    Добра ноќ, мирна ноќ на сите.

На Kaetana, Mari*, Mama Maja и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Aj ve molam sovet za prosoto, prvo go varite pa vo blender? Ili go melite?? Vo varenjeto mi se izdelija luspicki i blender ne gi meli krckaat mi e strav :wasntme:

14. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Да, прво го варам десетина минути па го покривам да постои уште десетина и готово е! Ставам една лажица просо на еден филџан 150 мл вода. Никогаш не ми крцкало! Но зависи и од зрното, купувам органско просо Алнатура од ДМ, приметив дека обичното, она на мерење во продавниците за здрава храна е со поголемо зрно и поцврста лушпа.

На Mama Maja и Wanna.be.mum им се допаѓа ова.
  15. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    nie dezurime,od vcera imame tt,zatnato nose i crveno grlo,off mislev ke ne preripne virusot ama nisto,:coffee:za ranobudnite kako mene,@Mariangel srekwn rodenden site zelbi realnost.

На Mari*, tina-63 и Mariangel им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.035
    Da greska na 3ml mislev. Ke ja odnesam ionaka sme i za redovna kontrola ama ne mi se nosi kaj bilo koj sakam kaj nejzinata doktorka

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.035
    Greska sorry na 3ml mislev:$

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.330
    Допаѓања:
    107.918
    Добро утро!

Одамна сакав да ве прашам, носи некоја дете кај Паскалов? Ние сме кај Виктор и да речам презадоволни нема да згрешам, закон човече. Добар е и Ѓорѓи ама зборовите со клешта треба да му се вадат. Во среда здравје сме на контрола, којнае со колку мами таму се среќавам.

На macunka и Mari* им се допаѓа ова.
  19. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Можеби не е лупено...Купувај без лушпа...Се вари 15 мин и да отстои некое време да упие водичка,да набабри и испука.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.035
    Jas od mar vik se kupuvam i proso i kinoa, amarant snegulki... za sega sum zadovolna. Prosoto najmnogu go koristam. Inaku go varam dokaj 10-15m. Eve sabajle i varev zaedno so jabolce i cimet i posle samo 1 urma i dodado i malku kokosovo i mn bese vkusno.
    Dobar den veke za nas. Se razbudi malava vo 6:30 ama.zaspana od 7 vcera. Pomalku kaslase nokeska duri do 2 ja dodrzav vo krevetce posle normalno koj ke stanuva polesno mi e do mene. Ama pak golemono kaslase poveke i pak jas pola nok budna ama toa e, naviknata sum.
    Veke prva dremka ja fati eve ja zaspa. Sakam vikendov moja sema da si teram da ja naspijam kako sto treba. Treba da sreduvam zimsko letni alista za mene i mm a maka mi e nemate pojma kolku. Mozam cel den da cistam ama alista sreduvanje mi e bljak. Ama.mora vikaat od vtornim ke zaladi poveke

На alana, marince87, Angel.Heart и 1 друга личност им се допаѓа ова.