1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.989
    Некогаш ми е смешно од што е трагично. Сабајле во 4 саат сум гуглала дали болка во коленото може да прерасне во канцер. Стварно не памтам дека сум гуглала ова, ама знам дека тогаш стана бебка и направив млеко и ме фатиле мислите па набрзинка да читнам:D

На Трагедијаупмм и DarkStormm им се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    5.465
    Бронховаксом пишува над 6 месеци, изопринозин над 12 месеци. Секако ќе прашам доктор, ама од доктор до доктор советите се разликуваат. Еден ќе рече треба, друг не треба.
    @Peperutce6 :hug::hug::hug:
    Јас имам другарка која што и да кажам ми вели проблемот е од tongue tie. Ми набива чувства на вина дека не сум го однела да го средиме. 5 секунди работа било. Сум гледала дека детето се мачи, а не сум преземала ништо. И некогаш си викам може е во право, ама двајца педијатри рекоа нема такво нешто.
    И јас исто го имам расоблекувано да видам дали вовлекува кога дише. И имаше такво нешто.. запнав по реддит да читам, и други така испаничиле трчале на брза помош, рентген снимки, прегледи. Се си било во ред. Беше споделила некоја мајка дека од доктор и било кажано дека знаеле бебињата така да прават во РЕМ фаза на сон.. ама после сите тие клипови оди смири се...

Сами си правиме се. Кај се искулираните мајки се прашувам ?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    9.181
    И јас сум анскиозна за здравје, ама ова фејзбук како да е створено да храни анксиозност. Мислам дека се е поврзано и со чет џпт, и намерно ни се појавуваат такви работи. Имав некоја грижа за здравјето на големово, не почнаа деца на негова возраст со канцер да ми искачаат на фб. Ми излезе девојче што имало тумор што се јавува кај деца исклучиво од 5-7 години. Син ми има 6 ипол, како знаеше баш тоа да ми се појави тој период. Ужас. Јас пробувам да се контролирам и мислам дека релативно успешно успевам сама, ама стварно е тешко.
    На тема споредување деца, големото имам кажувано колку беше спретен и самостоен за груба моторика, еднаш нема паднато, џумка немал. Ова малово живо се искрши. Уште не се исправа не станува (9м е). Големиот до 9 веќе лазеше, одеше по мебел, никогаш не е паткан. Овааа лази војнички од 6, сега писка цел ден да е во раце. И да го ставам доле, лази до некоја трошка да ја лапне, и до мене и ми се плетка во нозе за да го земам. И сака луѓе исправен на нозе, аууу. Сака да го паткам, сам покажува. Прекинува да плаче кога ќе го исправам јас на нозе и оди жив среќен. Значи не било до мене што поголемото имаше таков развој како по книга, до детето е. Ова е па попитомо. Го имитира татко му со устето папапап за ручкање пошто се е гладен. Не "бацува" по дома со отворена уста сите. Се вози во количка и писка, сите ги закачка, поголемото нит се возеше во количка, нит беше толку питомо. Да се здрави и живи само, ние да не полудиме додека ги израснеме (facepalm):hai:.

На Трагедијаупмм и DarkStormm им се допаѓа ова.
  4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.955
    Допаѓања:
    4.076
    @DarkStormm
    лепенката ми е таква... ама таква си е природно за се не само за децата
    Дури (шо многу тешко ми паднало и да бев во врска а не брак со дете веднаш ќе си заминев) мм еднаш ми рече зошто си таква во се нешто лошо бараш види снаами(од братучед,јас како комшивка ја гледам затоа само лепенка пишав :D) како е цело време насмеана...
    Ама не знам се дави дете со смока пред неа она мува не ја лази ,пред да направи 2 м го легнала во количка горе телефонот со цртани на она како прозорче ставен таа си се кафесува со цигарата...
    Зимото седиште за во кола на тросед и цртаните уклучени таа надвор на цигара... и уште куп така примери што не ги ни памтам ама знам сум била wtf е со женава :headbang:
    Ама на крај на денот секој си знае за свои деца нели :)

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    2.231
    Еве ме и мене навидум искулирана а уствари ултра паничарка. Демек се трудам да не ја анализирам ама чат пат си увртувам нешто во глава. Баш пред некој ден си увртив дека има зголемен крајник и sleep apnea па се изначитав и изнапаничив од последици. Сега чекам да оздраве скроз дека постојано е со мрсули (со градинкава тешко али ај) па да одлучам дали да ја носам на орл. Баш на преглед кога се разболе и досаѓав на докторката ја прашував за мислење дали да ја носам на орл, мала ли е не е итн итн.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.