1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    претходниот пат беше малце под 38темп јас пукнав се надевам урее ќе нема ништо. И да направиме едно мало одморче до Охрид сакам:)
    Леле истото мислев сега разбира, посилен е се тегне влече ќе биде забавно:D

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    2.694
    И јас иста како тебе бев, се спремав психички за после реакции, па дали ќе плаче кога ќе го боцнат, па да не се удави од ротата. И на крај за најлесно да поминеме. Не плачеше многу, само што го боцнаа почна да плаче, го кренав се смири одма. Ротата си ја пиеше полека убава му дојде. После никакви реакции немаше, немаше ни грчеви од ротата ниту пак тт. Без гајле смирено само :)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    Ми игра желудникот па малце тука да ме утешите:hug:

На hannybanny и Mrs.Cuper им се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.395
    Допаѓања:
    2.049
    Јас така под стрес на секоја вакцина и оти првите два пати плачеше и тоа првиот пат едвај го смиривме за чудо третиот пат ниту ја осети боцката, и тоа брат ми ми рече нема да плачи овој пат и стварно најлесно ја поминавме.
    Реакции нема никогаш мојот од вакцините.

5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    Леле срцеее, се надевам и меово ќе научи зошто деновиве главата и носето ги искрши. Колкаво е твоето? :)

6. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    270
    Мајки од кога почнавте да ги ставате бебушите во кенгур

7. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.319
    3 месеци

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.395
    Допаѓања:
    2.049
    На 4 август година прави:) еве денес од седење се акна на глава, секунда го оставив да направам за јадење и бум, арно не се удри мн и не е голем плачко се смирува одма во раце. Така растат, не се секирај, ехеее уште колку ќе паѓаат, само без зијан да е што вика мајка ми :)

9. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    31
    Мајки дали некој се соочил со ваква ситуација. Имено бебчето е скоро два месеца, единствено на почеток(кога имаше жолтица) си лежеше и разгледуваше. После тоа стана се хаос. Не сака никако да лежи и да си разгледува може да биде смирема 10 ина минути и тоа кога правиме вежби, ако и зборувам .. ама кратко трае. Остаток од денот е во раце. Кога испаѓам со количка мора да спие, во спротивно пак ке плаче. Ве молам за совет, нависѕина е многу тешко цел ден во раце.

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.316
    Такво ти е бебето. 10 минути мирно ако е сега, моево на 9 месеци 10 секунди седи така и се дере после. И во раце сака исто, 10 кила бабачко. Не знам кога ќе помине, првото не ми беше вакво, со него помина после 5 месеци, сам се занимаваше на земја, спортист бебе беше. Овој доаѓа до мене и плаче да го земам. Зависи од бебе се.

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    8.315
    Моето е 13 месеци и уште трае истото

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.923
    Допаѓања:
    9.316
    Одлично, ме утеши :devil:. Првото до година дена ми беше малку потешко и со спиење и со се, ама си прооде на година и помина се. Со ова назад ни е уште се, нема веќе интерес за лазење, сака исправено ама јас да го кренам, сака да патка. Ќе биде до година ипол држ не дај изгледа :worried:.

13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    8.315
    Јас незнам кај погрешив ама само сака паткање и додека да прооди ќе попуштам. Требаше во градинка да го пуштам таму побрзо ќе се пуштеше.

14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    31
    Оооо утеха хахах...
    Мене ми е чудно зошто бебе сака да разгледува одоколу , се чудам како ке испаѓаме почесто. Невозможно е

15. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    2.187
    Здраво и добредојде во мојот свет :D
    Ќе почнам со утреха дека ќе смени ама до тогаш треба да поминат месеци.
    Колку време плачев во другата тема ехеее. До 5 месеци само во раце. Во раце да седи, во раце да спие, во раце надвор. Во кола возење никако
    Цели 6 месеци пукнав од дома седење.
    Количка почнавме да користиме кога наполни 6 месеци и уште не ја сака не знам колку.
    Купив слинг марама пред да наполни 2 месеци и така ја држев по цел ден. Кичмата мислам ми откажа. Раце немав. Едвај чекав да дојде мм да му ја предадам. Легнував во 19 часот до неа од што бев преморена од цел ден во раце и на нога. Од 4 месеци почнав полека да ја ставам на подлога. Среќа сака па сега таму живее :rofl:
    Откако наполни 6 месеци имам друго бебе. Сакам да кажам дека е тешко ама времето многу бргу проаѓа и ќе стане полесно. Секако ќе има скокови кога пак ќе биде страшно, ама барем нема да треба цел ден бебе во раце да држиш.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    2.187
    Ќе земеш кенгур. Од 3 месеци во кенгур ја шетаме. До денес татко и уште ја шета во кенгур има 7 месеци и 9кила. Јас не можам, мене ми е претешка. Пробувам во количка некогаш сака цело шетање си гледа си седи, некогаш вришти плаче.

17. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.283
    Нема врска еве ќерка ми оди во градинка од 12м сега е 15м и уште не се пушта сама…

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.720
    На 9 тргна во градинка, тек на 14,5 прооди. Освен што научи таму по решетки, по креветчето да се качува, ништо друго паметно. :D

На Anastasia579, DELFINA81 и SanelaS им се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Еве да ве утешам и мојата е 13месеци прооди тука на одмор низ хотел :rofl: е сега количка нејке да чуе, нити па раце. Трајте си гушкајте си ги во раце (fingers) сега тука ми е трчанка - да не лупне во некој стуб, да не падне во базен, да не јаде цвеќиња итн хахахаха. Растат брзо брзо, преинтересни се кога ќе добијат ноџиња ама па и бараат повеќе внимателност зошто се како пијани а мислат знаат и можат се сами :l:

На fragaria, Eho, Vegegirl и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.144
    Честитки за проодувањето. :l:

Моја ва е со тт, освен на цицка или залепена на мене друго ништо неќе.
    За тт морам чепче да ставам пошо сирупот ми го плука антибиотик се напи сабајле за поручек не знам како ќе го испиеме.
    На поголемата и ветив дека ќе и наполнам базен денес да се бања ај пто не ме остава да мрднам малото па и сум заспала со неа добри 3ч ги отспав куќа хаос ,ни јадење ни кафе денес :drunk:
    Среќа на работа имаат разбирање за овие работи инаку не ми следувало баш боледување.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.