Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    4.693
    Цело време ќе менува, и како што пишале членките погоре зависи од детето. И јас така ќе се пожалам овде дека неќе количка па после неколку недели ќе му текне сака да се вози и сам си заспива во количка, па пак после некое време ја гледа количката како најголем непријател и сака само во раце и така цело време. Ќе и помине тој период ќе можеш да ја оставиш сама ама не очекувај дека ако почнеш да ја оставаш дека така ќе остне цело време. Поголем дел од времето се во некој скок во развој и менуваат расположение.

Последна измена: 15 јули 2026
    На КаринаТ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    3дена пред да тргнеме ја помина стомачниот вирус и ќерка ми па мене па мм сите тројца по 24-48h не држеше, повраќање, температура и главоболка. Среќа поминува брзо, прегаден вирус :( мЈка ми дојде вечерта пред да тргнеме да ми помогне да се спакувам асално и нејзе ја заразивме ептен е пренослив. Колку качи тт кај тебе?

3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.144
    39 највисока еве сеа пишував во др тежа 38.8 беше прееска ставив чепче пред 4 ч
    Сеа пак качува еве 38.3 еднаш покажа еднаш 38.8
    Освен тт и црвено грло друго нема ништо.

4. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.283
    Баш ќе те прашував дали и тебе те фати стомачниот, јас ептен лошо пројдов се изнамачив а малава само неколку пати што поврати и добра беше весела. Ваљда некоја рота ќе да беше чим лесно пројде она а јас се изнамачив дека ние не сме вакцинирани, нова вакцина е таа

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Мммм не ми личи на нашиот вирус. Мн повраќање и темп до 38.5 немаше ништо со грло
    црева истурив еј, погрд вирус у живот не сум фатила. Немам поима рота / стомачен што и да беше - прегадно. Цела вечер повраќав мм спиеше со неа, сабајлето кога се разбудив ме болеше се - најмногу глава температура до 37.5 и до наредниот ден беше како ништо да не било. Ќерка ми дигна до 38.5 далерон два пати давав, поврати 4пати во први 24h после не

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    2.283
    Епа ваљда истиот вирус сме го имале слични симптоми и јас имав со тоа што јас и пролив плус… ужас. А ќерка ми само повраќање неколку пати во рок од 12 саати, немаше ни темп ни пролив и дури гладна беше пустата сакаше да ручка

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.810
    Допаѓања:
    7.293
    Мојата првиот ден нејкеше ништо, од врориот си продолжи со јадење :$ само нека поминува се така брзо како ова за два -три дена. Од октомври почнуваме во градинка и од сега се молам што помалце да ја фаќа се ова :?:

На dummy и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.144
    Абе 2 дена само тт јас мислев дека е од заби 4 ки вади ама и вчера кога видпв дека качила викам не може толку време заби. Идеме на лекар тие па скратено раб. ај на к.с не прати па сабајлево да ја слушне и тогаш кажа дека грлото и е партали и јазикот бел од тт денес наместо да намалува таа зголемува ако и се качуваше само навечер сеа и се качува на 4 саати |(
    И к.с партали ,па и хемоглобин 98...
    Не знам шо ќе се прави.

9. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    809
    Оу добро вечер ..одамна не сум се појавила..работа градинка..бубањ...прочитав за стомачниов па да си кажам и јас што поминавме..повраќање и дијареа ..4дена последниот ден преку 10столици и не хоспитализираа на Детска клиника една недела на инфузии не јадеше и не пиеше ништо..кај нас беше без тт со течна жолта смрдлива столица и повраќање...излеговме од болница и после една недела ми качи 39.6..од неделата до денес сме качи симни ..варираме ..и не можам немам сила нерви и се останато..мн е тешко со болно дете ..па тоа урина фаќање смрт ми е ..трауми имам од канили и боцкања.Добра ноќ мајќи..

10. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    72
    Ме немаше некое време , сменив телефон и не можев лозинката да ја ресетирам (facepalm)
    Деновите си летаат , Дарија си расте па секој ден ни е различен.
    Работа дома секој ден турбо.
    Дарија го совлада хипертонусот па само се врти превртува , се влече наназад па се нервира не може да тргне напред :lol:
    8 кила е , јаде се што ќе и дадам со тоа немаме мака но никако ред да и направам со спиењето .
    Обожава деца да гледа , па кога ја носиме на љуљашки писка и таа да се љуља :rofl:
    Поздрав од мама Бокаче и Дарија :sun:

На Peperutce6, Merten, fragaria и 11 други им се допаѓа ова.
  11. defocus

defocus Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2023
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    337
    Одамна сакам да почнам работа со психолог ама се некако ми е скапо. Немам некоја конкретна причина, ништо не гори само ми е желба. Сакав да прашам дали како мајки имате искуство со некој, или да кажете некој што конкретно покрај се, се бави и со таа тематика, семејна динамика, деца итн?

12. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    2.187
    Мајки, без голема драма имаме запче :D
    Што се прави од адети кажувајте.
    Си нарачав колачиња, тоа само за сликање :rofl: инаку се прави ли нешто друго?

На poker_face, fragaria, Vegegirl и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.760
    Допаѓања:
    9.720
    Во мојов град и сутлијаш се вари да се демек бели забите.
    И кравајче
    https://moirecepti.mk/post/иванденско-кравајче

Вакво ама без бомбони. Како слатка погача де некој рецепт.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anastasia579

Anastasia579 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    198
    Да ви се редат како бисерчиња и со лесно да ги вади и другите забчиња :inlove:

На Anie93 и hannybanny им се допаѓа ова.
  15. LeL15

LeL15 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2022
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    511
    Мајки не знам дали е за тука прашањево се мислев во темите за одмор да пишам ама решив тука сепак. Дали знаете при патување со авион дали можам да чекирам тротинет наместо количка?

16. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.319
    Количка е бесплатно ја земаат горе на влегување во авион, тротинет би го сметале како спортска опрема и за тоа се доплаќа.

17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.569
    Допаѓања:
    19.718
    Бравооо, да се цврсти и бели како бисери.
    Јас знам адет-кој го види прв запчето да купи нешто златно на бебе :D

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    8.537
    Антибиотик ви даде ја? За 48ч од прва доза треба да почне да делува да не качува толку температура.

19. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.144
    Да ни дадоа.
    Испи 4 дози амоксиклав на 12ч по 2.5мл.
    И се осипа... преќинав да и давам мислав алергија е на амоксиклав. Ја однесов уште од врата ме праша од кога е осипот и од кога нема тт. Испадна осипот бил од температурата, грлото смирено рече да го прекинам антибиотикот и ништо за осипот ќе се смирел сам...

20. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    8.537
    Да не ја повтори пак штом не е цела доза антибиотикот? Знам дека барем 5дена се дава. Вака како лечено не долечено да е. Имам приметено јас кога пијам антибиотик и си го чуствувам грлото подобро ќе го прекинам и нам пак ми се повторува. Осипот е краен стадиум од болеста. Штом се опсипува веќе поминува.