Dzabe i da stavis, od mob ne se gledaat stikerite. Jas imam stiker, ni mojov ni na drugite go gledam samo od laptop mozam da vidam...
Ете ме и мене. Синко заспа па јас малку да одморам. Вчера и денеска бебуш нон стоп сака да е во раце. Само што ќе ме види одма почне да кенка да го земам, ниту сака да си игра ниту ништо. Со него во раце јадам, кафе пијам.. Денеска шетавме, по пат ми поспа бидејќи дома не сакаше. Отидов да вечерам додека имам слободни раце @Mariangel се радувам за вас
Се гледаат и од тел.Пробај сврти го тел во хоризонтала ќе ти излезат.Кај мене кога е во вертикала не се гледаат ама ако го свртам одма излегуваат.Пробај па кажи што биднало.
Haha jas sum mila pomala Sinko utre pravi 9m Si gi isprativ drugarkite, si posedovme ubavo 4saati i sea sinko nanka, a bogami i mm si go zaspav ubavo pa utre nov den planiram da setam za fustan. @mariz ne sum bila vo biser 100god ali bas ke otidam utre da vidam sto ima, fala za predlogot Majki sinko denes mnogu slabo mi jadese dodusa ovosnata kasicka samo ja proba, a od rucekot so telesko izede okolu 60gr ali kakase 3 pati. Vcera samo ednas i toa malku mozno e od vcera meseto da mu bilo polno ? Posto denes i slabo cicase A veke 2 nedeli kaka tvrdo i se napnuva ali valjda noemalno e samo sto jas ne sum naviknata uste se sekavam koga se pravese lom do vratceto Utre planiram i edna krvna slika da mu napravam, dosega mu nemam provereno
Мамички еве и јас будна оклку доцна. Трите заспани, јас се закачив овде, утре ќе плачам за спиење во 7 ко ќе стани син ми. Денес бебуш првата кашичка ја проба. Јас пак мака мачам со алергии и завршив на алерготестови од денес. На сета мака интересна случка имав. Си чекам на шалтер, ме внесуваат едно друго и ми ја враќа книшката, за плаќање не спомна. Ок си викам, иако чудно ми падна. И чекам за кај докторката и доаѓа уште една сестра и му ја бара книшката пак. И ги гледам ме посматраат чудно двете и ми доаѓа пак и ме праша дали сум била мажена. Сум и велам. А и трудна си, така? Јас не сум, ама тазе породена сум и велам. И ми објасни дека за трудни не наплаќале, ама и за мајките до една година на бебушите било бесплатно. Дали само ради недоразбирање се сожалија и не ми наплатија или навистина сме ослободени до годината знае некој!?! *ако не се плаќа вистина, да фатам се живи да се испрегледам Ај добра ви ноќ, утре ќе кукам ќе зевам
Можеби симпатична си им била. За бебе до една година знам деκа не се плаќа, тоа сигуρно! Ама за мајκа, богами пρв пат слушам! Добρа ноќ!
Добро вечер и од мене. Денов турбо. Градинка, гости, ручек за денес, чистење, ручек за утре, 2 машини за алишта, една за садови, да не скапеле јагоди и мармалад мал. Пакување за градинка и фемина. На мм не му бил денот па со бебуш да јаде, да се успие стандардно. Ама па денес нешто слабо јадеше, изгледа и на бебуши не им е ден за јадење ко што читам Вриштење при јадење па стратегија кисело млеко упали на два пати. @Mariangel честито уживање дома! Поздрав до останатите и убави сни!
Хехе. За деца знам дека не се плаќа, ова со трудниве нели тазе закон беше па дан го пролонгирале и до година на родилки Или овие денес ептен незгодно им падна а и мене баш Како и да е
Ау, незгодно! Зошто мацо незгодно? Κамо да е таκа. Па сигуρно малκу зема дρжавата за здρавствено осигуρување од сите нас! Уживај си! Дуρи и паκ оди им! Ама онаκа на κафе! Деκа феρ сестρите!
Ne vi pishuvam vazhna sum Si go chekam bebcho da stane da ruchka, vo megjuvreme si se druzham so pumpata mojata najdobra prijatelka Yeees be doma sme Ve gushkam sitee
Значи колку ми е ќеф немаш поимааааа Едвај чекам да дојдете Македонија се надевам до роденденот наш ќе дојдете иии германски чоколади ќе донесеш обавезно ќе јадеме ситее и на синчињата ќе им дадаме бе-да лизнат од машко може ќе не караат вие од здрава храна здрави деца: Лелее мајка чоколадо на 11-12мес Никакооо нее какво лизнувањеее,каква мајка си бла бла лоша мајка лошаааа
Еве κој е ρанобуден Најубаво е чувството κога ќе те ρазбуди насмеано лиценце со збоρовите:"Ајде мамичκе". Мајκи,повелете на тоρта,κафе и муабет,денес ни е годишнина од свадба (не пρва - тρета). Но не славиме официлјално. Тоа го пρавиме на годишнина од κога сме заедно. Убав ден!
Добро утро! Со бебуш сме си станати, тој со гугање ме разбуди, а другите батковци уште си спијат. Инаку моето бебе веке ко да не е бебе, еве го на земја лазе ( се влече), вчера за прв пат отиде до фиоката во днена и ми ја отвори она што е најниска, почнува бељи да праве, а толку сакам ште малку бебенце оно да си се држиме итн, а и ова тој никако не кака во пампрес, го издржувам во шолја од 4 месеци, не по моја желба ама мораше некако. Ех, еве и ова бебе ке ми порасне толку бргу..... @LaDyDoLl срекна годишнина, многу љубов, простување и радост да имате о бракот.
Добро утро мамички, кафето го испив ама уште едно не е на одмет. Малиот спиеше со нас в кревет, денес и 10 кафиња не ме будат. Работа имам еден куп, ама еве на форум си седнав да се утешам малце. Да се представам во темава- мамичка сум на 2.5 годишен палавко и го сакам до бескрај. Работам и со синко се дружиме само попладне, па преку ден страшно ми фали. Наутро ме буди од креветчето (најчесто) и доаѓа до мене на утринско мазење дур тато да спреми млекце и да го испие. Тоа ми е најубав дел од денот. Natasha2012 и ние се издржувавме на нокширче од многу мали, проблем со какање имаше и тоа му помогна многу, ама сега кака во пелени без проблем нокширот ко боцки да има на него, несака да го смисли.
Of mori majko, stvarno mene pa me nervira taka koga mi se vrti i iskluceno mi e @LaDyDoLl srekjna godisnina, samo ubavini i mnogu ljubov Dobro utro na site, jas vcera mrtva umorna pa si zaspav vo 22h denovive ludilo me fakja nekoe, jadam ko nenormalna, vcera placev deka sum zaboravila da odam na ginekolog ama hronicno umorna bev, komirana vo krevet legnav nemozev da mrdnam i mi tekna deka e 10ti, na gin trebase da odam... A taa mojata pa guzva nevidena ima i koga se javuvam za edno 10 dena mi zakazuva A sakav eden pap da napraam... Baska taman vo sredina od ciklus sum pa da vidam kako mi rabotat jajnicive Sinko e super, iskaran e sega deka go nacekal dalecinskoto gi izvadil bateriite i gi lize, kosa mi se krena! 300 igracki na zemja on so dalecinska i mobilen i fiksen tel si igra Pamers reklamata ja obozava pa mu ja pustam sega, nasmean od uvo do uvo ja gleda
Dobro utro i od mene, iako od 4 i pol sabajle mi e pochnato utrovo Ne sum skoro ich spiena, i ubavo mi e Dajte edno bure kafence
Мариангел се радувам со тебе. Јас инаку од 6 и пол будна. Презаспива малата, јас ве читкам, па да спремам млекотп. Само во сон јаде. Почнав веќе да сонувам дека и излегле запчиња. Веќе 2 месеца само гризе нешто. Почна ептен да се лигави. Чешма.
Поздрав и од мене. Се гушкаме со синко па после на работа. Ех оваа работава да беше бар некој саат пократка. Туку сакам постапалки да правам да почастам. Кажете ми каде купивте калапче стапалче. Во џамбо барав нема. Или ако има некоја мајка да ми позајми, ветувам ќе го вратам. И онака само за еднаш треба.
Честито проодување. Мајка ми од пазарче го купила. Од тезгите лимени работи што продаваат и селски алатки. Ама многу му беа грди прстињата па позајмив друго од колешка. Ме потсети сега па ќе ставам линкче од нашите стапалчиња, ги правевме ко лижавче на стапче и пакувани во целофан со машнички. Ги мачкав со мед па ги посипав со шеќер обичен да не ми се залепат за целофанот. Мнооогу ми се допаднаа. Малиот тогаш имаше година и две недели и изеде 4-5. Многу ги бендиса ама без мед му давав, тогаш уште мед немаше пробано. http://ennavegetariandelights.blogspot.mk/2015/01/pitter-patter.html