Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. An-na

An-na Форумски идол

Ние лани имавме топлинки од Ипанема. Нас ни се покажаа многу добри. Оваа година планирам или од таму или од Пеко. А колкав е попустот?

2. N.Kety

N.Kety Популарен член

dobro utro i od mene zenski,

srekni rodendeni na site sto slavite ili sto slavele, jas denes sum kako utepana, nastinata,pa i mastitis imam,me boli gradata lelee majko, pred nekoj mesec pravev exo ama nema nisto, piev terapija ama eve da ne recam sekoj mesec mi se povtoruva.

kacuvam tt, se custvuvam iznemosteno, neznam oti vaka cesto mi se slucuva,sinko cica bajgi,ne mi zaostanuva mlekoto.

idam da odmoram dodeka mazite se igraat.

Girl-Rabbit, Mari*, Mama Maja and 3 others like this.
  3. MissDior

MissDior Популарен член

јас сум била кај двајцата, колку што сум упатена Виктор е општ лекар а Ѓорѓи е педијатар. И мене ми беше чуден што е воздржан меѓутоа не е се во квантитетот, што ако зборува празни муабети, а суштината ја промаши.

AngelOfArh and Mari* like this.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Dobar den,
    Se izmoriv rano rano:)Denes prvpat probav sama so malata da uklucam pravosmukalka i super bese .Sedese vo hranilkata podaleku i ja brmcam,peam ,laam za da ne se uplasi :D:D.Srekja bo kukja sme i ne mi se blusku komsiite inaku ke recat se mrdnala ovaa:).ama ona mirna ne mrdase.Zavrsiv so toa,so dzoger ,srediv.Ostanaa uste sadovi i vo hodnik da usisam i moze ke odmoram|(Denes ubav den ama ke go presedime doma ,edino malku vo dvor ili na ulica,mm nema da e doma i pak sami cel den.Od sekogas sum bila takva "domasarka":)ne mi se izleguvalo,ama sega lele ke puknam za da setam nekade.A i ja sum od tie "ne shoferi" a imam vozacka 15godini:(ama tuka mi e strav da vozam.Pred nekolku god.probav so mm navecer i eden ke me udrese za malku i se preplasiv,pa mm ja cukna kolata pa ja pravese i gotovo pak me fati strav.Ama moram da naucam,nemozam site da gi maltretiram ili pa site da znaat koga sum otisla po hrana ili po vloski:)
    E taka ubav den,otidovme vo dvor

Girl-Rabbit, Mari*, Mama Maja and 5 others like this.
  5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Добар ден мамички ве читам само а време да пишам нема :) еве синко додека цице јас да ѕирнам што се случува..Ние се надеваме дека вирусот ке не рипне..Добра е керка гледам доле тројките веке излегле и а горе излегуваат..Ги извади без проблем,но затоа па синко по цели вечери си плаче..Ги земавме и еспумисан но и од нив не гледам подобрување по цела вечер си плаче..Два дена не е какал и целиот се вцрвенува напиња синока и ми помодре воздух неможеше да зеде.Незнам како да му помогнам..:(А сакав да прашам дали ако му дадат 2-3 пати во текот на денот ад млеко може да одбива потоа да цице..Мораме в понеделник керка ми да ја носиме за ск па јас ке одмолзам но неможам за цел ден..Што мислите вие некој совет..имајте убав ден мамички

Mari* likes this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Јас така требаше да го оставам повеќе саати и како за инат 50мл од двете заедно неможев да извадам... А си пробала дали воопшто и сака ад? Има бебиња нема шанси да пијат друго освен мајчино... Молзи си од сега, мислам можеше да стои мајчино млеко и до една недела во фрижидер, или во замрзнувач... прашај најубаво тазе мајки, сум заборавила :)

7. marince87

marince87 Истакнат член

Добар ден мами. Од сабајле рано рано станав, чистев, алишта пружев, ручек правев и го пратив мм со малата да прошетаат дури работам. Вечер пак гости за малава.. Аман за убаво нека е, ама банкротиравме, готово...Савајлево го имав најубавото добро утро, бебчето викаше маааа мааааа :) се расплакав од среќа. Денес почнува green card lottery па да аплицираме и дај Боже да не' извлечат, да се изгониме од пустошов. Имајте убав ден мамички.

Sunshine_1979, Mari*, mama31 and 4 others like this.
  8. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Izgleda imav doma so luspa taa krcka t,e se civstvuva posle varenjeto ke kupam bez luspa :)

9. irena.1

irena.1 Форумски идол

20 посто на се. Па топлинките од 790 околу 630 ми дојдоа. Ги купивме денес, па ќе видиме како ќе се покажат.
    Инаку се изнашетавме. Во сити мол попусти секаде. А мојот мм штом е нешто на попуст не сака ни да го погледне. Ок, има кој сака :)јас и синко си се подновивме.

Girl-Rabbit, Пчела, M&M and 6 others like this.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Jas go nosam sinko i povekje pati Viktor go gledal, jas sum zadovolna od niv mnogu, vikend da e i itno da mi trebaat, odma na facebook vrakjaat :) Edino da Paskalov e mnogu tivok :)

Dzevelekova likes this.
  11. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Ostaj so kleshta aj ke mu gi izvlecis, ama pa so nedoslusuvam so mi kazuva pa po 5 pati preprasuvam:?: Pretivok znaci! Mene i doktorkata mi go ima pregledano, super se site. Edna od majkive mi kaza deka nemal Gorgi uste specijalizacija (taka slusnav znaci) pa kao doktorkata recepti pisuvala, a ne toj. A Viktor sega ima bebce, pa kiznaj koj mu e pedijatar :D Mene mi e blisku i toa rutinskoto sto treba da go kazi, toa bitno mi e , i ok mi e. A mm mnogu mnogu ne go saka8-|
    Nema da si go vidime Mateo pak, nie ponaredna nedela sme.
    A na ortoped kaj Lidija Bukurest bila nekoja mama da spodeli iskustvo? Ti Angel znam deka si kaj Alexandra, i nie tamu bevme ova cisto za sporedba prasuvam:)

12. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Dobrovecer od mene. Sinko zaspa vo 20.00h pa jas na raat da Ve citnam. Denes vremeto preubavo,celo vreme vo dvizenje so sinko.
    @Girl-Rabbit mislam deka i ti si od Prilep, izgleda ist maticen lekar imame za decata. Istite soveti gi dobiv,ama nisto ne ja poslusav. Mene me sovetuva na 4m da dadam k. Mleko. Koga i kazav deka e na ekskluzivno doenje mi se ispuli nakrivo :tmi:
    @Mariangel so malo zadocnuvanje Sreken da ti e rodendenot,samo ubavini da te pratat :hug: :^: :party:
    @blessed.an eve ti tabela za cuvanje na molzeno mleko. Mozes da se molzis nekolku dena za da imas da ostavis za cel den. Instasize_1001204347.jpg

Mariangel and Girl-Rabbit like this.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Dobro vecer mami
    Vreme nikakvo pa I nie ko vremeto :|
    Bebka nervozna edvaj ja zaspav
    Mm izlezen a jas da probam nekoj red da napravam :)
    Vcera cel den cistovka a denes pak haos :o
    Nego Da ne se zarecam mm mnogu mi e dobar poslednive denovi
    Neznam za koe cudo ama baba mi velese ko da e mazot mnogu dobar ne ke da e na dobro :D pa aj da vidime so ke da e rabotava :^)
    Duri pocna da me nervirat takov ne go znam mi falit I da se iskarame ednus :lol:
    Abe nekogas I nas zenite da ni se pogodit :x
    Ajde na cajce zencinja :hai:

14. mariz

mariz Форумски идол

Ајде здраво и од мене :) Синко е горе кај баба, има гости со едно мало девојче, па трчаат си играат.. :) А јас лежам, многу неубаво се осеќам неколку дена, а се наведнам и се кренам одма црно пред мене, тешко ми е и лошо, мислам дека ептен ми има паднато железото, го знам ова грдо чувство... со 3ка железо не ми беше вака лошо, се надевам не е помалку од 3.. очи ми пааѓаат, цело време умор осеќам и ми се спие... за 4 дена треба и да добијам, кичма ме кине.. а синко е добар, само што нешто ноќе со плачење се буди, вознемирен е, така нервозно спие. Еве 10 нема, јас папсана сум ќе заспивам, како бебе сум :D Мм денеска беше на раб, една саб оди, една не оди... Него сакав да прашам, прашав и во друга тема... Каде да најдам тепих, стаза, подлога со стази за колички, таква со улици, куќички..? :)
    Патем морам и сликава да ја ставам, си се изнасмеав, баш такви се муживе :D FB_IMG_1475349839728.jpg

Eli23, Kaetana, Mariangel and 11 others like this.
  15. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Kaj nas vo PP takvi stazi ima sekade kade sto se prodavaat tepisi . Mislam deka i na metro odat tie.

SummerGirl, Mari* and mariz like this.
  16. kallias

kallias Популарен член

Jas od IKEA kupiv mal tepih, kako stazicka e, so ulici, semafor itn.

SummerGirl and mariz like this.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Тууу како не ми текна тогаш да побарам, а кај детскиот дел највеќе се задржав...

kallias likes this.
  18. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Искрено од толку фален д-р ме зачуди што слушам!Слушав и не можев да поверувам што ми кажува и како ме убедува дека на 7 месеци треба да има веќе 3 оброка :)

Mama Maja likes this.
  19. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

image.jpeg Мамички ве чекам на разблажување, денес ми е роденден..☺️

20. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

@Dzevelekova Среќен роденден :^::hug:

Јас дежурна овде а?8) До сега пеглав,бришев,средував ама најубаво ми е вака раат си ја бркам работата.Утре треба да се искористи денот и :sun: максимално оти од другава недела прогнозираат дожд па ќе си седиме домче изгледа.