1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    4.700
    Знам дека секое бебе е различно, само и други знаци како да ми кажуваат дека не му е доволно. Навечер кога го заспивам само со цицање се тегнеме и по саат време и повеќе, нелогаш ќе го оставам на мм ако не сум дома и ќе му даде адаптирано зашто немам доволно за да се измолзувам и одма заспива штом го испие млекцето, ако цица само тешко заспива. Не знам може грешам ама и ноќе мислам повеќе ми се буди ако не пиел адаптирано…

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.579
    Допаѓања:
    19.732
    оф не знам, а педијатарот што вика за ова? Однос на млекце/немлечна како да напредува повеќе а да не се намалува млекцето?…

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    281
    Кога почна баш оброк оброк да јаде, тие 70-100 гр?
    мојава веќе две недели пробува вкусови ама пола лажиче јаде 30 ги плука :) па прашањето ми е дали со тек на време апетит ќе и се зголеми за храна или не?
    Не планирам ништо да форсирам само сакам да знам отприлика другите бебиња како се движат
    Она е 6м, се роди 3700 а сега е 9300

4. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    4.700
    На одмор е, ова ми го измерија во вакциналниот пункт па и таму немаше педијатар за да се консултирам. Закажавме преглед кога ќе се врати од одмор па ќе видам. Инаку на последен преглед немавме почнато со немлечна исхрана и само ми кажа од пет ипол до пред седум месеци да има еден оброк и пред да наполни седум да воведеме два, вклучително и месо. Гледам и различни педијатри различно кажуваат. Вас што ви кажаа пд кога да почнете со два?