1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    4.751
    Боже ме сачувај! :x
    Гледам дека не само овде, туку и по однос и на многу теми на форумов имаш многу тврдокорен став и крути размислување така што овде јас ќе ја завршам мојата дискусија со тебе зашто сметам дека е залудно да ти објаснувам зошто не си во право.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.217
    Допаѓања:
    19.181
    Не знам дали моите ставови се крути или вашите очекувања преголеми.

Нема многу што да се објаснува, очекувате помош од баби, а го оправдувате мажот.
    Тоа кажува многу за вашите ставови и гледишта на светот.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.949
    Допаѓања:
    9.357
    Леле ова последново што го пиша.. Значи убаво те процениле погоре.
    Никој не очекува дека бабите на кои што им поминало времето треба фул тајм да го чуваат бебето, тоа е реално премногу и треба да се има осет дека стварно е премногу да се бара од нив тоа. Ама да дојде еднаш неделно на некој саат, ако не и е мерак, или да не прифати прифати да го земе детето на 1 час неделно макар и мајката само скролала на телефон не ми е сфатливо. Мајката е твое дете, бебето е твое внуче. Ако не ти е мерак да помогнеш на твоето дете и да го видиш внучето барем на кратко, за мене не е нормално. Не дека немаат право да го прават тоа ако сакаат, ама едноставно е ладно и чудно. А со мажот секако сме тим, не се иззема тој од обврските дома и со бебето, никој не ги правда нив, се подразбира дека сме заедно во се.

Последна измена: 26 август 2026 во 11:22
    На Anaroz1, LivingGlam и poker_face им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.217
    Допаѓања:
    19.181
    Ако се навратиш на мислењата ке видиш дека никаде не се спомна дека е ладно и чудно. Се врти муабетот дека мајките се уморни а бабите ни на видик со помош.

Нејсе, не знам колкави деца имате, ама како и да ја свртите, не сте во право.
    Мали деца имаат денски дремки - имате кога да одморите, пиете кафе, скролате на телефон.
    Големи деца се самостојни и пак имате време за се.

Освен ако немате некој вилает од 500 кв за одржување, просечен стан, едно или две деца, па уште и ако не одите на работа, не треба да се преголем залак.