Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    @Dzevelekova среќен роденден, жива и здрава до 100 :D

Работно и јас дури синко спиеше средвав алишта и пеглав утре сме на крштевка па дури средив стана па се презаспиваме сега. Прв пат ќе ни биде да го носиме некаде со нас вака подолго време инаку се наврзина за сат два сме го носеле па држете ми среќа да поминеме без плачки (fingers)

На Sunshine_1979, SummerGirl, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @Dzevelekova sreken rodenden
    Jas da ve pozdravam,mm I sinko uste spijat, jas se otkazav veke, sekoj saat me budi za cicanje. Mesto kako pogolem stanuva da spie poveke, obratno. Gladen lie, zabi li mu se ne znam veke, dva obroka imame, da ne treba tret da vovedam, ili da davam ad, mada mislam ne e do jadenje.
    Vcera mn ubav den, sto ubavo se iznasetavme niz centar, prepolno narod, milina bese, si gledam lugevo si sedat si pijat kafinja, si jadat nas ligi ni tecat, odi sedni so ova zverce, nema ni 5 min da izdrzi. Baska vecerta vinoskop, bela nok, eeee.... pusta zelba,
    Ama sto ke ni beli noki na nas, koga sekoja ni e bela, standard si dezurame :)
    Pozdrav mamicki I ubav den :)

На azelea, girl-miri, fairy88 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Добро утро и од мене, среќен роденден на сите што славеа и што слават овие денови, здрави, живи и весели да си бидете другото ќе си дојде. Јас отепана трчам како мува без глава, се спремам за роденденот од ќерка ми:$. Вчера направив една мера кифли, денес уште 2 мери ме чекаат.
    Се е друго исто, одам на физикална носам појас со шини и да ви кажам подобро ми е.
    Не ми се верува кога поминаа 2 год откако се породив:inlove:
    Ајде сега убав ден да си имате јас да го уклучам моторчево во газов и за работа да се фатам.

На azelea, girl-miri, Dzevelekova и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    На Dzevelekova му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Здраво мами.
    Леле неможев да им се изнагледам на дечињава ваши во Скриено катче...Куклиња сите до едно :l:
    Среќен роденден... Да си жива и здрава...Се најубаво.

На Dzevelekova и coconaut им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.036
    Sreken rodenden da si ziva zdrava i vesela.
    Ubavo ni trgna denov od 10 dokaj 12 na kafe so celo maalo se iznaigraa decana. Jas se pribrav prva da ja legnam malava i prvpat posle kojznae kolku vreme mi zaspa vo kolicka i toa po skali koga ja kacuvav. Obicno koga sum dom gledam uste nakaj 9:30-10:00 da ja legnam pa vo 3 pak ama denes vikam jaj ednas neka spie pA da ja legnam vecer vo 7 nedela e pa poarno porano da ja sredam nea da imam vreme za golemono. I dodeka ja pisuvav recenicava 2 pati ja prezaspivam :)

На Girl-Rabbit и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  7. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Добар ден мајки .
    Недела, сонце, викенд :sun::sun::sun:8):music:
    Ние дома си седиме многу сме мали,денеска точно еден месец има бебуш.:inlove:
    Јас потсредив по дома колку што можев, избришав да мириса на убаво, испеглав на бебуш ..и ете ја плаче па правев паузи на 10 минути :P:P
    Многу ми смени , многу малку спие овие 3 дена. Повеќе е будна . Во 03h се буди,цицаме, какаме и во 05 -05:30 заспива. И плаче ,не сака сама да лежи,а во раце си спие или на цице.Не знам што е работава зошто така..:^):^)

Имајте си убав деннн , гушкајте и шетајте бебуши и мужиќи :inlove::inlove:

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.557
    Допаѓања:
    37.846
    Добар ден и од мене! :f:

Станата сум од 7 часот. Ме разбуди маж ми, па имавме утринска гимнастика. :lol: После тоа појадувавме, па он излезе. Кога се врати отидовме да пазаруваме. Се натоваривме како магариња. Си купив и прибор за домаќинство и собни влечки. Ручавме и маж ми отиде да работи приватно. Го успав помалиот син, а поголемиот е кај татко ми. Сега ќе пружам алишта и ќе ја уклучам машината пак да пере. После ќе ја чекам комшиката да дојде да пиеме кафе.

@Dzevelekova Нека ти е Среќен роденденот! Се што ќе посакаш да ти се исполни! :^:

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Здраво мамички.
    Долго бев отсутна, но оправдано.Сепак редовно ве читкав. Неможам сите посебно да ве означувам, но сите што бевте болни,со операција,со вируси ви посакувам брзо заздравување. Сакам да кажам дека посебно се израдував кога го видов нашето форумско херојче на мама @мариангел срценце златно само здравје и пред се ви посакувам и безгрижно детство.
    Ние растеме напредуваме срцка мајкина и татина. Сеуште не сме проодиле рано ни е, но се држиме и за рачиња и полека пуштаме чекорчиња. Инаку за некој ден полниме 11месеци, па полека ке се спремаме за роденденот. Овде сеуште коростиме убавко временце и шеткаме максимално. Езерце не ни бега со пајките и лебедите и често сме таму.
    Туку да си кажам да си се пожалам ми недостасува мирисот на спремањето на домашно ајварче, па со топло лебче и сиренце ммхх мммм. Ни овде во Болу или Кајзер нема она наше македонско се фалширано. И ми фалат многу производите на Витаминка абре наше си е наше ама тоа е. Имав многу читајќи да ви пишам ама изумив што како. Еве малото ангелче се разбуди толку од мене за денес.
    Имајте убав викенд кај нас е продолжен и утре така да го користиме за шеткање. Гушки за сите бебушки и мамички се читкаме.

На Mama Maja, Girl-Rabbit, Angel.Heart и 7 други им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки.Најпрво да им честитам на сите за родендените што ги славеле да бидете живи и здрави,а на оние со настинките и болките што побргу да си заминат и брзо да се вратат во форма малите.
    Денес со синко дојдовме кај мајка ми,си игра со него и јас така малце одморам.Еве сега и мене ме фати настинката од синко,и двајцата со затнати и растечени носиња,тешко дишење и неспиење.Решив утре да тркнам до централната градинка и да видам што како да го отпишам,зошто нема крај со болките и разболувањата и јас секако сум дома ке се снајдам со него и со бебето здравје само.Најважно е да биде здрав.Кога сме здрави се е добро се друго може да се среди.И мм едвај го чекаме да дојде,за некој ден,вака сами сме за никаде.
    Убав неделен ден мајки.

На Girl-Rabbit, Mari* и Dzevelekova им се допаѓа ова.
  11. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Мамички најмили, ви благодарам на честитките на сите.. Денес имав прекрасен ден.. :*:hug:

На Girl-Rabbit, ma4e1311, Angel.Heart и 5 други им се допаѓа ова.
  12. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
    Поздрав мајкички!
    Денес и правевме крштевка на принцезата наша. Умната таа многу беше мирна, ѓи направи среќни мама и тато :inlove:

На Mama Maja, Girl-Rabbit, ma4e1311 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    Нека и е среќно светото крштевање на малата.. Секогаш да ве прави среќни!

На pocetna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Мм спие.
    Бебе спие.
    Јас штракам лап топ и зјапам у тв.
    У исто време ми се јаде ми се плаче.
    Секоја вечер исто време ми се јаде.
    А касно си ручам, во 4..
    Проблем е што не излегувам надвор кога ке се стемни до 40 дена ( адетиии )
    Уште поголем проблем што кујна е доле а скали од надвор па би требало да излезам во двор за да дојдам до кујна...

Го прашав мм дали ке стане , рече не . Тоа значи дека нема да инсистирам и да јадам касно.
    Ке си растворам цедевита и тоа е..

На Girl-Rabbit, girl-miri, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Neli rucok ti e vo 4 togas petka si,jas togas pojaduvam

На Girl-Rabbit, girl-miri, thebabylover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Добρа вечеρ!
    Ете ме и мене, пρв ден без ρаботното место! :( После 4 месеци без ден слободен и ми се смачи и ми недостига! Ау!
    Денес κај мајκа ми сме. И неа и е ρоденден! Бабата на моето синче полни 46 години! Хихихии... млада баба!
    @Dzevelekova сρеќен ρоденден!!! @pocetna честито име на ќеρκичκата!
    И таκа!
    Се мислам што ќе се пρави зимава?!?!?

На Kaetana, Mama Maja, Dzevelekova и 6 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.934
    Допаѓања:
    153.036
    Zimaava ke se hibernira :) . Zdravje ako e kako lani blaga zima jas sek9j den bev nadvor, i toa so bebe od 3 meseci. Pokraj brat i i taa si izrasna nadvor, imase mnogu topli denovi. Samo toa zagadeniot vozduh uf go mrazam. Ke go aktivirame procistuvacot mm sto go kupi lani kaj i da e.
    Denes sega sednav prv pat od kako sum stanata od sabajle. Setanje, pa sreduvanje po doma, pa zaspivanje bebe, pa rucek za nea, alista ova ona. Pa pak setanje pa pak spremanje jadenje za bebe pa ja legnav vo 7 i izlagam od spalna i sin mi vika mamo aj pravi tostovi. Mu vikam na mm da mu se nevidi nemozese da napravis gledas deka ne sum sednala. Ok aj ripna odma da mi pomigne i zaedno pobrgi napravivme. I samo sto napraviv edna tura iskluci toster i taskrenav sinko sakal uste eden. I aj jovo nanovo i uste eden krknav i tupan se napraviv. Pa sin mi go zaspav i vikam sega ke sednam ama koga ja vidov kujnata i dnevnata na sto licat baska nadvor alista vikam aj uste ova i skoro saat vreme pak niz doma. I pokraj se ne uspeav zimski letni alista da sredam sto mi bese vo plan. Ne se sreduva nisto so mali deca ama neka se zivi i zdravi ionaka kako i sekoja sezona vo nekolku parcinja garderoba ke se mavtam. Drugoto samo dreme bezveze vo sifonjer.
    Eve go mm pak zaspal, doduse vreden bese i on, rucek pa madvor poveke ostana poradi sinko ingo izbanja na kraj, greota e da se pozalam neka odmori, a spiese i popladnevo ama ne znam sto mu e. Izgleda ostarel dosta ☺.

На Kaetana, tina-63, marince87 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @SpangeBob аууу премногу млада мама па и баба :) Да си дочека правнучиња (fingers)

@thebabylover ти си супер со ручекот во 4, тоа е најрано кога јадам, а се случува кога сум втора смена да ручам дури во 7 (facepalm)

Се осеќам супер, детево веќе е на возраст кога не зависи од мене, ја оставаме кај баби и дедовци на викенд, а ние уживаме :lol:
    Вчера јас и маж ми си истеравме Бели ноќи, изложба, вечера (во 7ца :D ) и концерт, па спиевме верувале или не до 11! Тоа не ми се случило уште од студии. И се' беше по на раат, и кафе и мафе :$
    Искрено не би можела сега да се замислам пак да трчам по бебе, да немам време за спиење, ниту да се средам и дотерам...Себично, нели? :wasntme:

Милата моја е таква маза, ме полни се љубов како никој друг на светот....доаѓа и од чиста мира додека лежам на тросед ме бацува во нога. Или додека работи татко и' на компјутер ќе го баци во рака :inlove: Љубов е. Сама си гледа цртани, па кога има музика станува и игра, па продолжува да игра со куклите, зима ги покрива со салфетки..

Нешто што многу ме мачи се вакцините. Каснам повеќе од пола година за ревакцинација па се мислам дали да ја држам уште оваа недела дома (беше болна и 2 нед. не одеше во градинка), па во четврток да направиме крвна слика, за во петок да ја вакцинирам...М? Што би ме советувале мајки?

@Dzevelekova Среќен Роденден! Сите желби да ти се исполнат! (п.с. мислам дека знам која си на фб :) )

На Kaetana, tina-63, azelea и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ej zheni slabo ve chitam, nemam vreme.. Samo da ve pozdravam i da vi posakam ubava vecher.
    Chestitki za site rodendeni,imendeni,krshtevki.. Da vi se zhivi i zdravi! :)

На fairy88, Mama Maja, Dzevelekova и 6 други им се допаѓа ова.
  20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    21:00 sinko spie kako programiran,sekoj den vo isto vreme, mm izleze so bratuced da se vidat,jas konecno na pc na raat,bez mazive da mi smetaat :D

denes srediv se, sediv letni-zimski alista, zimskite ispereni i naredeni,letni spakuvani nastrana.
    konecno se e cisto,sredeno,izmieno,igracki sredeni.usir

odam da se tusiram vo tisina i mir .

@SpangeBob nasite majki generacija se,mladi babi..samo neka se zivi i zdravi i tie i site drugi.

На Kaetana, tina-63, Mama Maja и 6 други им се допаѓа ова.