1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    9.448
    После 6 требаше, ама отидов после 10. Ехо, пап и ехо на гради. Брис ќе почека :D

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.835
    Допаѓања:
    9.852
    Првиот преглед на 2 месеци, планирав на 6 недели ама добив циклус (не доев). За ПАП ми рече дека е рано. Да дојдам по 6 месеци. Така и направив. Значи отприлика некаде пред да ми заврши породилното сите тие прегледи ги правев.
    Ехо на гради после 1 година од пораѓај бев.
    Останато ми е дека после завршувањето на доење дали 6 месеци беше или година да помине, за ехо на гради. Нешто така.

На Mumoftwo30 и 1001Ana1001 им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.234
    После 6 треба. Јас бев после 8 некако така испадна. И на крај за ПАП не беа поминато 3 г од претходниот ми наплати приватно 1 м покасно да сум отидела ќе биле поминати 3 г додуше ме праша ама не ми се идеше пак да зема примерок одвратно ми е.

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    245
    Да да после 6недели бев и јас, ама ќе си закажам и испланирам. Мене докторката ми рече тек кога ќе добијам циклус да дојдам ама некако не ми се чека до тогаш, како тргнало којзнае кога ќе добијам. Фала женски

5. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    2.197
    Јас не знам дали сум единствена, дали нешто не е во ред со мене или што ми се случува..
    Последниот месец ипол, или сум нервозна, или сум емотивна.
    На почетокот мислев дека е пмс, ми дојде, ми заврши, но ова чувство си остана сеуште. Некогаш во моментот станувам нервозна, ќерка ми бара некоја конкретна играчка, поточно би рекла не знае каде сака да ја однесе и јас ќе и се развикам, после ми е криво. Има 17 месеци, уште не зборува има некои зборови како мама, баба, бум, ам ам- и слично.. и цело време иди по мене и вика а а а за нешто. Многу ми е криво што имам ваков период, се тешам дека е период, вака кога ќе размислам живи, здрави немаме никакви проблеми фала му на Бога, а јас се нервирам буквално за глупост некоја, значи не е ни за глупост, не знам ниту од каде во моментот ми се ствара таква нервоза. Или пак може да бидам емотивна да видам слика, видео, да направи нешто ќерка ми, пример доаѓа додека работам нешто ме гушка за нога и ме бакнува и почнуваат солзи.
    Не знам што е ова, дали на некоја од вас и се случува нешто слично, не знам дали да одам на лекар, не знам што да правам навистина, само сакам да се вратам во нормала.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.263
    Мене докторот ми рече откако ќе добијам да ми поминат еден два циклуси и да идам за ехо, пап и брисеви. Ехо на гради правам еднаш годишно ист период, најдобро неколку месеци по завршување со доењето

7. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.234
    Отварам на мој термин гледам има некој кабинет за третман за жени во бременост и после породување на психијатрија.
    Дали има некоја да била и искуство да каже ,може и во пп.

8. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    1.397
    Ви се случува ли бебе да ве игнорира кога му зборувате, вчера шетавме 1h со количката и го викам, го задевам, не ме рецка, си разгледува, а кога зедов да ѕвонам на баба му на вибер тогаш го позна звукот на ѕвонење и фати да се смешка под мустак... т.е присутно беше цело време ама мене реши да ме игнорира :wasntme:
    Ова не се дешава постојано, не сум загрижена од аспект на развој, ама интересно ми стана, зар намерно вака, мало е, 8м.

9. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    4.801
    Јас сеуште немам добиено ама бев на преглед сега скоро и само ехо ми направија. Ми рече матичната прво да добијам циклус барем 2-3 пати па после дојдам за ПАП.

На EarthFire и 1001Ana1001 им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.883
    Допаѓања:
    16.271
    Јас секоја година правам и никогаш не ми наплатиле повеќе од 500 денари. Матичната секогаш исто ми наплаќа.
    Нормално е, поинтересно му е сѐ надвор од тебе:rofl:

На 1001Ana1001, EarthFire и Joanna28 им се допаѓа ова.
  11. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    467
    Ехото на гради не е врзано со доење, ако некоја мајка треба да прави почеста контрола (јас на пример требаше) докторот ми рече дека не е важно дали дојам или не. Чисто споделувам доколку некоја мајка чита а оди почесто на контроли.

На strelec231992, Aschenputtel, 1001Ana1001 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.234
    500 прегледот +1500 пап

13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    4.006
    Допаѓања:
    9.448
    Кај истиов сме. Затоа јас годинава во Промедика на промоција ехо и пап 2500 приватно си платив, не знам што вреди матичен. Со пластичен спекулум, не осетив ништо кога ми земаа примерок. И ехото толку нежно, а овој нашиов коа ќе ти го збрца тоа железото, ужас.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    8.373
    Кога вашите бебиња почнаа да преспиваат самостојно преку ден?
    Јас не можам ниту да ја спуштам вкреветче само што ќе ја одлепам од мене се буди. 6 месеци има, може рано е ама се плашам што ќе прави во градинка..

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.883
    Допаѓања:
    16.271
    Не ми наплаќа пап. Стварно само ехо.

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    27.695
    За во градинка ич не му ја мисли. Ќе се прилагоди на се , многу побрзо, отколку што ние се мислиме како родители.

На Mumoftwo30 и Harper им се допаѓа ова.
  17. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    2.420
    9 месеци има, не знае сама да заспива, иде во градинка и верувала или не ја занишкуваат легната за газето и она заспива. Дома тоа нема шанси, така да не се секирај магија прават во градинка :D

На Germanka7, Vegegirl и Harper им се допаѓа ова.
  18. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    2.420
    Кога веќе почнавме со муабетот градинка, кажете некое ефикасно средство за вадење флеки, секој ден ја зимам преоблечена, а алиштата што и ги соблекле лом. Ќе немам што да и облечам кај и да е. Не се вадат флеките од кашичките и манџите.

19. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    325
    Smacchio tutto , во Рамстор го има.
    Мене тој на Фрош бебешкиот не ми е ефикасен.
    Некогаш земам и од Dr.Beckmann ама Смачо вади се . Е неговите алишта ако има средство против флеки ги пуштам на 5 пати да се исплакнат (имам таква опција на машината).

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  20. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    4.801
    За колку време се адаптиравте во градинка и од кога ја пушти? Моево е малку помало од твоето ама стравувам од тоа како ќе се снајде во градинка толку мало. Плус иста ситуација сме, сам не заспива.