Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.027
    @mariz a dr.sto rece?od sto to e? Ilo so za krvma slika bese? Idi si na lekar i pritosokot ti e povisok bar nekoi lekovi ke ti dade da se smiri povrakanjeto.
    @Angel.Heart sreken rodenden na sinko,da e ziv i zdrav i sekogas sreken.

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Sreken rodenden na sinko :party: naaaajgolem da rastit :hug:

На Angel.Heart и mariatim им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Ама сум изненадена, уште и не ми се верува, си викам грешна крвна слика е ова, не е моја :D Хемоглобин 13.8, железо 25.8, кога видов двоцифрено железово не ми се веруваше... 3ка ми беше во Јули, а после пораѓај вака многу не се качило... Добро вртоглавиците, срцебиењето од што би било... трудна да не сум :rofl: е тоа на крај памет ми падна, кога видов каква феноменална крвна слика имам... Само резз од тироидна ќе почекам до четврток, ако не добијам до тогаш, тогаш тест :D Инаку 33ти ден од циклус ми е...

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  4. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Ох леле....знам како ти е.....Се надевам мене оваа година ќе ме прескокнат вирусиве.
    Последниот пат кога ме фати со повраќање...мало ми беше ќерево и немаше кој да ми го пофати...јас повраќав цела вечер, а таа кога ме слушаше како провраќам плачеше...не можев ни да ја кренам да ја смирам, ни ништо...Среќа само еден ден трае повраќањето, али неколку дена без сила бев и со главоболка.
    Се надевам подобра си денес.

Тахикардиите може од лековите за тироидната да се + сега со вирусот собрано ти е...јас редовно ги имав...Некогаш со ноќи не можев да спијам...мислев ќе ми застани срцето...сега скоро и да ги немам.
    Да не ти сменија доза скоро време? Или дозата не ти одговара.

Последна измена: 3 октомври 2016
    На tina-63 и mariz им се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Lezecki sum super, a na noze ako zastanam mi se povrakja odma... a inaku samo sto dobiv, haos uste ova mi falese... kje odam vo 6 kaj maticnata za tahikardiive da I kazam... moze nesto za smiruvanje kje mi dade, ili nekoi vitamini nesto da pijam...

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Се редактирав погоре за тахикардијата...прочитај.

Еднаш дури лекови за снижување на притисак ми дадоа. Па кога ми се снижи после ајде витамини за да се поткрени...и кога се поткрена пак тахикардии....ни вака ни така бев...Мирувај, одмарај...ќе помини.

Последна измена: 3 октомври 2016
    На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srekjen rodenden na sinko. Da e zdrav i zhiv i sekogash srekjen! Eden vek da si go slavi minimum! :*

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  8. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Честита крштевка на принцезата...Жива, здрава, весела да ви биде.
    Среќен 46 на мамичка...уште многу да си дочека.
    Среќен Роденден на малиот...Голем да расти.

На Angel.Heart и SpangeBob им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Pa 2,3 meseci 50mg mi pojaca... ama jas periodov so bolnici so sinko zabusavav, ne bev na kontrola, pa moze 50mg mi e vekje mnogu... prvo si piev po 25mg... vo petok so gotovi rezz kje odam kaj doktorkat koja me vodi...

На Girl-Rabbit и alana им се допаѓа ова.
  10. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @Angel.Heart sreken rodenden na maliot samo srekni i veseli momenti da ve sledat.

nie samo sto se vrativme od gradinka,go nosev da se igra,celi dva sati se iznaigra ama i kolku deca izgreba :( neznam sto merak mu e toa,se igra se igra i odi i gi tegne za liceto uffff i koga ke vidi deka placat odi i se izvunuva i gi bacuva.

sinko umoren jas uste poumorna.

@mariz se nadevam sto pobrzo ke ti pomine i ke uzivate so teo <3

На joy1, Angel.Heart и mariz им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.340
    Допаѓања:
    107.939
    Добар денннн... Стравот мој немаше никаков основ, синко беше толку умен во автобус та ми беше дури невозмжно. И на одење и на враќање си заспа душата моја. После во Рамстор со дада, добро собира ли некој trashes? Дадава наша е воодушевена од нив и ги има купишта, има и камиом за нив и само купува. Денес купивме 5,аман бе па за 5 минијатурни ѓубренца дадовме 400ден, и во Крш ја знаат веќе и и нидат нови некои фигурки. Банкротиравме со лбие ѓубренца.

Ви пишувам со мајмунчето вез мене, а околу мене се хаос, алишта, од ручек маса нераскрената, тато излезе да сади брокула и кинески зелчиња, ама се надевам не да спие многу ќе стане да се бањаме и ќе средам. Ај вака и ја ќе одморма малце.

На Girl-Rabbit, tina-63, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  12. SamovilkaH

SamovilkaH Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    2.037
    Добра вечер мајки, како сте?
    Денов убав со сонце, од сабајле обрски околу домата, после тоа ги прошетав децата малку надвор, па испозаспаа околу 19 часот, станаа во 20 (погодете кој ќе има вечер журка) :wasntme: :dance:
    Во меѓувреме направив вртена пита со праз. Кој е за ајде повелете, има за сите. 20161003_194549ddd.jpg Сега ќе ги бањам дечките, ќе го испратиме мм на работа и ќе си легнеме. А за спиење, ќе видиме (facepalm) :rofl:
    Ве гушкам силно, бубнете ги вашите ангелчиња :inlove: :* :hug:

На Kaetana, azelea, Smizzy и 22 други им се допаѓа ова.
  13. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво мајки,најпрво да честитам роденденот на синчето на @Angel.Heart секогаш весел и здрав.
    Инаку мајки да ве прашам по колку ви спијат малите во денот,што имаат година ипол?син ми ке стане околу 9 10,после ке заспие накај 13 или 14 ч и накај 5 ипол 6 пак ке спие па после до касно.нема ред на ништо.

На Angel.Heart и Mari* им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.765
    Среќен роденден на синчето на @Angel.Heart :f:.

Носето на малата, после 4-5 дена мрсулчиња, си се стабилизира како ништо да не било. Гајле помалку.
    Но синоќа се разбуди околу 02 од спиење. Сумљам на петка некоја...но ќе видиме.

Денеска малава доби нови играчки и радости, и она и јас.
    Четврток на ортопед па да ја измерат, со месеци веќе немам поим ни за висина ни за тежина
    :wasntme:.

Убава вечер на сите.

На Kaetana, Girl-Rabbit, coconaut и 5 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.935
    Допаѓања:
    153.052
    Mojatave 13m obicno stanuva nakaj 6:30, 7. Jas koga sym doma gledam nakaj 9:30 - 10 da ja zaspijam pa posle pak nakaj 3 i ako spie taka navecer 9:30 nedge ja faka dodeka zaspie. Preku nedela obicno i zaspiva na zenava duri nakaj 12 i koga ke dojdam nek9gas dremnuva nekogas ne. Ako ne zaspie posle veke vo 7 e zaspana i pak tera dokaj 7 sabajle. Znaci koga i da zaspie togas stanuva. Gledam veke deka poleka krati na 1 spienje ama ne i e bas dovolno.
    Eve denes si zaspa vo 7 malku ja prosetav nadvor posle gradinka so batko i negovite drugarcinja se iznaigra se premori zasoa kako jagne. Lele kolku brzo raste i se menuva jas uste bebence si ja racunam a gledam sek9j den se poveke i poveke razbira. Ako ne zbori veke moze da se komunicira so nea, znae da si objasni i pokaze sto saka, si ugra se zakaca. Abe srce e mnogu mi e interesna periodov

На Kaetana, Girl-Rabbit, coconaut и 3 други им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Ние некогаш во 8 стануваме, некогаш во 9 до 9:30 најкасно. Преспива еднаш кај 15:30 до 18:00 обично. И потоа не се знае...околу 23: 00 обично заспива, но може и 00:00 да не фати. Неколку вечери деновиве ми се буди насред ноќ кај 03:00 и си поседува...јас мижам до неа...За среќа не плачи тогаш. Ако ми се разбуди насред ноќ спие до 9 и пол сабаље. Некогаш си спие цела ноќ. Тогаш во 8 се буди, али пак до 15:00 денски издржува. Чекаме сега тројки да ни излезат...тие ни се на ред. 1г. и 5 месеци сме.
    До 1г и 4 м убав ред си имавме 8 станување...преспивање кај 14 до 17 и легнување во 22.....ама како што расти се се менува.

На Girl-Rabbit, coconaut, SpangeBob и 3 други им се допаѓа ова.
  17. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    здраво мајки. денес почнав со диета. Ун диета. Многу има јадење, јас не јадам толку колку што има во диетата. Сакам едно 10 килца да ослабам. Си велам брзо ќе оди плус и аеробик одам. Демек не влијаела на млекото. Ке видиме за тоа, ако забележам намалување, веднаш прекинувам,. бебе е 5 мес и сега кај да е ќе почнеме со пробување на вкусови. Wish me luck

На Kaetana, Smizzy, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer mamicki :)
    Nie cekame tato da dojde od rabota,pa malce da skrtnam da ve pozdravam 8-|
    Ubav vikend imavme,mm ni posveti vreme kako nikogas dosega:lol:dobro de ni posvetuva dosta vreme,grev e da se zalam:D
    Ucejnevo pocna dosta dobro ama koga se ima problemi glavava ni bukva ne zapomnuva a ne strani pisuvani(facepalm)ne se raboti licno za mene,sestrami ima problemi pa kako jas da gi imam:(se nadevam gospod ke i pomogne.

@N.Kety zemaj na tel app gustisimo ima ubavi recepti.
    Srejkni rodendeni na site sto slavivte:inlove:

Ubava nojk iako imav uste da pisam:inlove::inlove:

На Kaetana, Mama Maja, tina-63 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Загрижена сум...
    Денес ја оставив Магде со баба ѝ дур бев на клиника по конзилиарно мислење за боледување. Се задржав малку подолго - од 10 до 16 часот и одкако дојдов дури да заспие бебево не престана да плаче!
    Вознемирена и лута ...фластер до мене, сега плаче и ме бара во сон!!!
    Леле како ли ќе биде одењето ма работа?!?
    Преморена сум, вака не сум се движела уште пред бременост, па згора на тоа сега бевме и до Сити мол, Мила ја подновивме со прекрасна Горџс ташна, запна итно било...и мама мораше да исполни желба!
    Добра моќ од мене...
    @Angel.Heart , да е жив и здрав славеникот, гордост на мама и тато цел живот да биде!
    Ме настрви со тортата, ммм!

На Kaetana, azelea, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добро вечер мами. Да ве поздравам и се паркирам до сабајле. @muchacha_a. И ние сме без ред. Во главно и најглавно ноќите го преспива. Ако промрда го земам до мене, на цице и така си спиеме гушнати до сабајле. Не можам ноќе да правам маневри и да префрлам дете. Сабајле може да стане во 6, а може и во 9. Еднаш обавезно преку ден преспива, е сега може да спие пола саат, може три саати. Ако заспие и попладнето втор пат, после имаме журка до полноќ. Ако не заспива околу десет. Е вечерва беше ем уморен и несакаше да спие, но збесна со скокање на кревет, и брканици околу маса буквално здиве. Незнам дали дека пиеше чоколадно смуди (од овошје и два реда чоколада имаше во него). Всушност јас си пиев, ама тој ме виде и морав да му дадам. Па после не го пушташе дур не ја испразни чашата. Како да не беше истото дете, не знам како да опишам. Ама добро се издува и заспа.:)
    @mariz како си вечерва. Аман што ве спопадна.
    @Sunshine_1979 не се секирај ќе се навикне. Незнам колку е старо твоето. Но дел од вознемиреноста е затоа што му се нарушила и дневната рутина. Се разбира и затоа што тебе те немало. Кога ќе ја оставиш на чување ќе си фатат ред, ќе си се навикнат еден на друг пакога ќе дојде викенд пак ќе и се нарушува рутината.Незнам што се реши кој ќе ја чува? Нас бабата вака ни вика. Во понеделник ми е најтежок за чување, вторник веќе попушта и другите денови е супер и за јадење и за заспивање и да се заигра.

На Girl-Rabbit, coconaut, muchacha_a и 5 други им се допаѓа ова.