Мајки може едно прашање овде јас како падобранец . Дали додека доевте слабеевте? Јадам повеќе од што треба имам мн апетит Се качувам на вага и не ми се верува колку сум ослабена. А вака по мене не се мн познава и спојлерите ми стојат. Дали е штетно да ставам на ппловината од тие појасите за потње за спојлерите? Сега гледам во погрешна тема сум, требаше : Враќање во форма после породување
Da. Doenjeto slabee. Na den se trosi po 500 kalorii samo za toa. Moeto bebe e lakomo i trosam mnogu poveke sigurno. Sega pocnav da jadam po 3 obroci i stagnirav so slabeenje inace za 5m u minus otidov nad 30kg oslabeni od poragaj. A 25 kaciv. Bebe spie. Deneska 3 pati setavme so kengur. Polesno mi e otkolku so kolicka. Bevme u crkva. Bevme po novi cucli. Bevme do banka. Sekade so peenje bebevo luge se vrtat se smeat kazuat poezija poplukuvaat vikaat mashhalah. Jas kilo boza ispiv i pak zedna sum. E oti dojam seta tecnost odi u mlekoto a odam u wc ednas na den. Ne mocam skoro ic. Toa me zbuni na pocetokot i sega uste poveke pijam voda
Јас со килажата со која испаднав од болница после пораѓај, повторно останав трудна после 9 месеци со идентична килажа, и покрај доењето. Не мрднав воопшто. Јадев најнормално, исто како и пред и во текот на бременоста.
Mene isto mnogu me vrati vo forma doenjeto, ama mojov golemo bebe cicase lele majko jas 30+ kaciv, 20 kg onaka si oslabev, posle dodeka dojdam na stara kilaza malku so dieticka
Најлошото помина, сега стомак од добиеново ме боли, ама за споредба од таа вечер вчера супер се осеќам, среќа не повраќам.. сега мм се жали, ама не почнал со повраќање. Синко поврати неколку пати, нема апетит и кака несварена храна Ама не повраќа често, па ке видиме утре како ке биде.. @irena.1 ќутиии прво салмонела, па алергии, па операцијата, па пак алергии, па вирусов, таа во аптека уште ме кара зашто не сум била на контрола за тироидната... зашто на друго мислам, тоа на крај памет. Ајде ќе ојачаме, тоа е што е, истово и во градинка не чека, гледам по дечиња на другарки, три дена во градинка, една недела дома Ајде да спијам јас, оваа вечер фала богу мирно, вчера од сон рипав и со рака на уста до вц трчав... Добра ноќ
Мајки ви благодарам на сите за честитките. Ние вчера супер поминавме, синко се радуваше на сите дечиња, си играше, весел беше. Него јас вчера од брзање, цел ден во фрка трчав натам навам не стигнав да јадам и вечерта кога дојдоа гостите седнав со нив и апнав солено па торта па пак солено, измешав се, а тоа не е вообичаено за мојот организам па затоа после цела ноќ црева истурив, ама тоа е како велат лаком г.з трагедија Еве ја инаку нашата торта
Добро утро мамички.Ние станати од 7 но сега наогам време да ве читнам и да ве поздравам..Керка ми стандард си стана во 7 синко сеуште спие бидејки нокта ја минува буден..Никако ред да си фати по цел ден си спие а потоа вечер не сака..Некако сум цела омалаксена немам сила за ништо..Не сум ниту спиена ниту јадена..Гледам за килажата сте збореле..Јас во текот на бременоста се поправив 14 кила а сега сум ослабена 17...Слабичка сум ама стомакот си стои сеуште.. позз и имајте убав ден мамички
Добро утро и од мене го испративме тато на работа па сега ние ќе си се дружиме. Грчевите ни поминаа фала му на Господ, со храната супер ни оди, си лапка бебушот без проблем. Навечер почна почесто да бара да цица па ке морам да почнам покасно да му давам да јаде за да го држи. Поздрав до сите и и имајте убав ден.
Добρо утρо! Леле κаκо сум станала збесната... Аκо ми настине детето ќе отепам неκој! До сега сеκогаш κога заκачил виρус било од чичκо му или баба му (свеκи). Аман бρе... аκо си болен стој си настρана!!! Ај доста е, да се смиρам малу. Вампиρчево луѓе до 2 будно! ДО 2 ПОСЛЕ ПОЛНОЌ! Ама заспав јас κон 1 . Не можев. Со мм седеле, игρале, јаделе... Едваааај заспа. Ми го донесе со цицање да заспие. Инаκу не му успевало! Абе ме исцица, душа не ми остај. Цела ноќ цица ли цица. Ми се чини четвоρκи излегуваат, па неκолκу дена лепаκ е напρавен. Само зад мене, пρед мене, на вρат, цице, цице, цице... дуρи во сон цице виκа! Инаκу си дρжам тежина и јас иста неκаκо. После 3 мес од поρаѓај си ја вρатив κилажата: - 17 κила . И сега таκа. Гоρе долу туκа сум. Може неκое κилце во минус да сум. Генеρално се хρанам здρаво (wasntme: освен на пеρиоди). Стомаκ немам, освен пρед да добијам, и таκаааа.... И ај сеа да се фатам за ρабота, само се чудам од κај да почнам. Моρам дуρи спијат спанκовците. После ќе шетаме и одиме на ρоденден κај бρат ми. 22 полни човеκот! Ќе κρκаме тоρта! Паκ!!! Убав ден на сите!!
Добар ден мајки Напорни 2 дена имав, едвај издржав физички. Ќе ми треба време да се стабилизирам, зашто и спиење и се ми се поремети. Има ли мајка чие дете има тантруми? Луѓе не се издржува ова. Не знам што му е, дали дека баба му е тука па се мази, дали си е таков............значи за се да се плачело и трескало од земја! Буквално за се. И тоа толку му се јаки емоциите, толку експресивно го изразува сето тоа, чудо едно. И никако не се смирува после тоа, ни со добро ни со малку подвикнување.............Има некој совет/идеја што да се прави во вакви случаи? Не знам веќе како да му помогнам. Пробав со дистракција, да му го пренасочам вниманието на нешто друго-не бива. Пробав да го оставам сам да се исплаче-не бива, премногу долго плаче, и тоа се повеќе плаче и со повеќе викање, и ја удира главата Знам дека е во тој период, 2 години има, ама не знам, се осеќам ко најлошата мајка на светот Немам нешто добро и убаво да кажам, овој проблем ми засенува се друго околу мене. @Angel.Heart , со закаснување, среќен роденден на малиот, да е жив, здрав и најсреќен Убав ден на сите
И ние сношти се мачевме да ја заспијаме...2 саати по улици се возевме со колата и му викам на мм ајде дома, доста е...задрема дури појдовме до дома и кога је кренавме за дома да ја внесиме ги ококори очињата и ми се смее ахахаха...И дадов млеко, си полежа малку и кај 1:00 заспа...За среќа спиеше до сабаље без будење. Јас денес во 8 станав за чудо се осеќам наспана...некогаш кога спијам подолго грб и половина многу ме боли. Ќерка до 9 си поспа. Таман јас кафето нате-нане си го пиев. Поздрав мамички.
Dobar den mamicki. Denes tmurno vreme samo za spienje, mene glava mi puka od se sobrano. Umorna sum utepana, nespienje, I se... Vikendov ubavo si go isteravme, sednavme na rucek vo nedelata so prijateli, sinko go uspavme vo kola. Standard procedura vrtime krugcinja dur ne se uspie ubavo, pa sednuvame nekade raat. Ke pomislat deka sme sumlivi, se ista kola vrti krugovi na edno mesto, ke ne prijavat so ova panikive za kidnapiranje Inaku se potesko se uspivame I navecer I preku den so dve spienja tera, go isfrli tretovo. Vcera se podnoviv, me pocasti mm za rodenden, pa sega torta ke naracam utre da se pocastime. Pozdrav
Ве поздравувам мамички директно од ла терасата моја, кафето го голтнав, највкусно ми е од тазе отворена лименка. Беба нана во количка. Комшиите распалија огинот ама со суви лисја и некои ѓубриња оа сега ќе се прибирам накај дома, не е меракот вака. Утре сме на контрола, да змеме упатче за максилофацикална, да ни дадат листа со папо да почнеме и на враќање мм да не остави да си испазариме на раат со бебуш, денес божем ќе одевме на пазар ама ми заспа. Машина врти лд сабајле, се вративме од југ со три кеси полни алишта од роднини и пријатели што не беа дојдени на повојница, сега се да се испере. Почнува сезона на сушење алишта дома, од сите страни сме зачурени, нема шанси надвор. Одам да каснам нешто и да размислам што да правам за ручек.
Мајки го осетивте земјотресот? Јас ни з од земјотрес, ама изгледа не стигнал до тука, јас сум далеку од водно, далеку од центар, далеку од к.вода... а како што слушнав епицентар 4км од Сопиште некаде... ми се јавува свекрва ми од раб од Козле, дали сум осетила, ама ништо не осетив
Леле мамички синко нон стоп ја буди керка ми..Дали некој имал сличен проблем до кога ке е вака оваа р'жење..Нон стоп вака да се прави и кига спие и кога е буден а керка е премногу осетлива..Прво спиеја со мм во друга соба но многу гласно е оваа р'жење па ја буди па плаче па несака пак да спие..И моравме пак доле со сверквата спие веке 2-3вечери и почна некако многу дозвола да си дава свеки ми вели синока излези ти неможеш да ја заспиеш..Лелее немаше како моите беа кај нас..И затоа ме интересира некој ако имал сличен проблем до кога вака прават..Мака ми е и за неаа сакам сите да сме си заедно а не некој да ми се прави паметен..Позз мамички..
Јас не можам ни да замислам бебево да не ки спие, проба еднаш два пати да седи навечер или рано сабајле во 6 буден ама се знае, муабет не се прави, цуцла во уста, го гушкам, мумламе заедно да се заспиеме и толку, за пола саат мах сме кома. Ве жалам искрено. Мене бебе многу помирно ми спие откако го воведов чајчето Бекутан за добра ноќ, многу помирно и поубаво, а еве го си се врати на старо и со спињње од 9 до 6,пред тоа знаеше да стане и во 3. Женче пробај го чајот ако мали наполни веќе 2м, штом наполни дај му го, стварно сум слушал и други мајки дека има ефект. Сега ќе му варам на синко и домашен од маточина и нане, место тој. Види како ви е дома, да не не му одго ара тт, да не е претопло, преладно, да не го наоблекуваш многу... Ние спиеме во спална, 20степени е мах, не греам таму само што дојде до таму од климата од дневна која ја пуштам само насабајле до кај 11 и навечер од кај 6 до 9, толку, спие во пиџами или тенки шпихозни и во врекичка, ако е во тенката поише гоноблакам ако е во зимскара помалце.
Во соба ни е 22-24 степени..Како беше со керка ми така и со него..Но сепак гледам спрема мене јас се покривам веке со дебелото кебенце а не па него да не го покријам..За облекување сега кога залади боди долги ракавчиња и пижамка на долу гаштички и пижамки..А за чајчето му давам скоро 2 недели веке му помага полесно да се искака друго чаре од него не видов..Мн ми е тешко и ми е мака за неа..Плаче сака горе кај нас неможам повеке да издржам..Синко не спие до 2 како е фатил тие неколку вечери од 23 до 2 часот нон стоп плачење ни града ништо не го смирува после заспива ама се е така со р'жење..Сепак ти благодарам ке пробаме и до тт да не е во собата.
Aj da ve pozdravam i jas denes. Denovive sum haos so organizmov. Vcera,pritisok 140/50 glava boli lele majko,denes rano rano kicma me stega pa ide bolka nakaj jajnici,pa nesto sekavam turbulencii vo stomak. I op,ete ti ja tetkata! Sinko spie,edvaj uspav da go uspijam,detevo nekolku dena pred spienje pocna da mi stanuva preagresivno,place,bega,kasa...Periodi,periodi,samo so ovie periodi se tesam. Za kilogramite,mislam deka na forumov sum edinstvena sto em doese(i doi) golemo bebe,em si se debeleese. Jas bev poduena kako balon,se dodeka ne pocnav so UN. No i si krkav,ama ne oslabuvav. I bas mi bese cudno,citav istrazuvav,doenjeto oslabuvalo,kaj mene obratno bese,basa i menzis po 14 meseci dobiv. Nie oficijalno doma od vcera ja otvorivme grejnata sezona,si go razgorivme oganceto,toplo miina. Ajde preku den,malku nadvor,malku setnja,pominuva vreme,ama navecer ne se sedi bre zeni,mene mi studi,a ne na detevo sto celo vreme se vlece po pod. Aj bitno so drva obezbedeni sme. Otidov i jas da odmoram dusa malku,me iscrpi ovaa sostoja denesna. Ubav den na site!
На таа температура детето ти е многу облечено, таа е висока температура за спиење. Мм е зимурлив, знам ќе има кавги за тоа, ама за спиење доволно е 20степени,ништо повеќе, да биде облечено бебе со тенки пиџамки, а под него боди, тенки чорапчиња и толку. Кога беа деновиве потопли знаев во зимската вреќичка синко да го оставам и само на боди по долги и чорапчиња. Машките деца се посклетливи од женските, не се раководи по ќерето. Се надевам ќе смени бебуш, стварно е наплрен тој ритам. Само кога ќе стане не пали светло, пригушено некое може, ама не да свети сијалица. Јас и млекце давам во темница, ние спиеме со пушѕени ролетни па темница е кога станува сабајле.
Јас мислам дека се ни е до децата едноставно такви ни се еве јас што се не имам пробано во овие три месеци значи и ништо не помага само да се плачело да се кенкало. Имаше период малку од малку беше помирен еве го денес и вчера неможам да го смирам значи нон стоп плачи одвај го успивам и тоа на мене да лежи ама сега и така почна за пола сат да се разбудва се врти лево десно и готово станат е шетам низ соба му пеам го нишкам и џабе е се. Јас немам ни минута слободно време пред малку го кладов во релаксатор колку да појдам до вц веќе зајде од плачење за минута. Блазе си ви што барем ви спијат малите ние сме вака нон стоп само се надевам да смени ама никако.