Ве читам со притисоците...Вчера изгледа имаше некоја промена во атмосферскиот притисок, легнав во 22:30 со јака главоболка и притисок осеќав во синусите. Цел ден не ми беше добро, срцебиење и осеќав дека притисокот не ми е Ок, повисок беше (а јас вечито со низок) но немав апаратче да измерам. Сум си легнала дури и пред детето Маж ми љут, љут што малава нејќе да спие, а тој пустиот сакал да си пушти игрица да игра со другарите Земјотресов не го осетив, бев во бус, а среќа ни моите дома зашто детево уште е со траума. Во центар со кој како се разминувам сите зборат за земјотреси
Добар ден, јас не го сетив земјотресот! Незнам ни каде бев тогаш! Магде толку квичкаше што главата ми бучеше и без земјотрес! @irena.1 малата има 8 месеци, заради ротавирусот и салмонелата решивме барем до пролет да ја чува свеки! Јас имсм боледување до 30.10 па одмор и после ќе се чуваат! Во право си, ќе се навикнат ама и денес малово држи лутина веднаш штом и се појавува баба ѝ во видокрук почнува да плаче и да вреска! Туку, има ли тема за инхалатори, јас не ја најдов! Ве молам, ај дајте предлог за добар тивок инхалатор за домашна употреба и инфо од каде ви е купен и која цена!
Of naporen den denes od sabajle 100 raboti zavrsiv,se premoriv i pocna pak pritisokot da mi se kacuva.I koga zdrma zemjotresot uste tolku.Se napiv Diazepam za da se smiram oti bev na rabot da pocnam da placam od nervoza i strav.pa mi se simna pririsokot,mo se spie,malaksana.A malava kisne,saka se do nea da siaj da pomine denov...a kogo lazam utre pak istata pesna.koga sum takov nikakov karakter,sakam i jadenje da ima i da e sredeno doma i dete pogodeno.sakav posle do citymall da ideme ama ova zemjoyresov me poremeti i strav mi e.ke si sedam doma
Мојот е од зегин, околу 2000 денари беше. Јас сум задоволна. Е сега на него пишува саилент, ама не е баш саилент. Тоа моторот се слуша кога работи. Дали има скроз тивки незнам. Син ми прво плачеше од него, после се навикна, сега буууу го вика и се тегне да го дофати. Лично сметам дека паметна ти е одлуката за периодов баба да ја причува. Во иста ситуација сум. Ама јас вака си викам. Подобро со неа ќе се нервирам секојдневно, отколку да се нервирам за здравјето на детето. Ќе кажам за земјотресите, страшни се да, ама па луѓе од 3-4 степени, како тој денес, куќи не паѓаат бе. Мене ми е страшна помислата дека може да има пак, ама кога ќе размислиш сешто може да ни се случи. Туку кажете преоптеретени сме со секојдневни проблеми и стресови, па ова дрмањево ни е капак. Инаку јас работно. Мали со татко му е на прошетка, па се сликаат и ми праќаат слики, знае мм дека љубоморам. Многу ги сакам секојдневните шетања со синко. Баш викендов негов ред беше за домашните обрски, а јас го чував детето и буквално сабота и недела само за јадење влегувавме дома. Мм се чуди како можам толку да скитам по паркови, молови, па уште и на гости си отидовме. Ама мене ми е најубаво. Јас и син ми, уживанција, ако имаме друго друштво добро, ако сме сами исто добро, си правиме наши шеми. Тој се истрчува, копа по жардињери, собира стапчиња, камчиња, па јас морам да му ги чувам за после па ќе касне нешто, ќе си заспие во количка и јас се паркирам на клупа или му ја оправувам по продавници и така кога ќе видиш прошле 5 саати. Убав ден мами
[QUOTE="irena.1, post: 3041645, member: Туку кажете преоптеретени сме со секојдневни проблеми и стресови, па ова дрмањево ни е капак. Vo pravo si ,takov ni e stresen zivotot i uste ova no fali .a jas da si priznaam straslivec golem sum.a i deka sama sum po cel den so malava ...ama ako da e ziva i zdrava ,pa mama ke tera nekako
Здраво девојки.Нон стоп ве читам само не успевам нешто да напишам.Кога сум слободна гледам дома нешто да потфатам и се не останува време за да седнам раат на компјутер.Ние почнавме многу да спиеме,дури сум изненадена од малата,заспива во 19:30 а станува сабалје истото време за на градинка.Никогаш не е спиела така.Па јас со смениве конечно можам да кажам дека спијам како човек не гледајки го фактот дека сеуште се буди за млеко по 2,3 пати(тоа дека мм и топли) Друго што приметувам на оваа возраст(15 месеци и 1 недела)е дека стана многу инает,се по нејзино сака и се кара и удира на секој што нема да и исполни желбаМногу ретко знам да и подвикнам малку ама сватив дека повеке се плаши потоа од мене па се трудам тоа да го искоренам ама на моменти не можам да се контролирам.За зборувањето почна по разбирливо веке можеме сите да разбереме што сака и полесно станува.За (не)јадењето сеуште се бориме.Таа сака да јаде сама,лом се прави,па истура,дали 2 залака ке апне и секој ден иста песна,веке се навикнав да не се нервирам(такво ми е детето) Многу ми е убава темава бидејки читам различни ситуации со вашите деца и се пронаоѓаме ние по малку секаде Поздрав,убава ноќ
Dobra vecer mamicki Denov denes malce pazaruvajne za doma i domasni obvrski,cistejne,miejne,beisejne i sreduvajne obleka. Popladne ja nosev malata vo park se ubavo si igra ama koga ide vremeto za doma ete ja place pa nekasa da odi pa ajde vo race.............period e ke mine Znaete cesto koga pisuvam na forumov se custvuvam potoa posmirena iako ne pisuvam se kako i sto. Mm mi vika deka treba da pisuvam kniga oti me opusta koga pisuvam i raskazuvamkaj se videlo dolgo slobodno vreme. Da poucam malce i da se bajnam utre sum na ginekologmm vika de bre kako prv pat da tie a si rodila detevo pravo e ama ete. Sto da kazam dr taznam sum i nervozna,sestrami si ima familijarni problemi zivot svekrva svekor a i mazoti sto ne è maz tuku dete @green.eyes mislam ti pisuvase za maloto. Mojava na vozrast 2 godinki bese da ne posakas nikade da odis. Sto i da i se kazese napravese ona se lupase na zemja i da place se custvuvav nedobra majka,se zaprasuvav kade gresam sto izgledase malava nevospitano dete. Period e,kako sto gledam si imat sekogas periodi,edno ke mine dr ke zapocnatdodeka porasnatgospod da gi cuva na site Ubava nojk najubavi majki
Добра вечер мамички..Денес денот како и секој обично по дома чистење играње со керка заспивање па ручек нејзе правење и така..Сега е со свеки тука во мало кај роднини си играат многу со нивната разлика се 1 ден само.. Синко спие вечер пак трета смена..Незнам како да му сменам денот цел го преспива а сега кај 10 часот ке стане и си кара како ден да е надвор си гледа си плаче да спие никако..Туку сакав да ве прашам на синко на устата на горниот дел како беличко како полно да е кругче што може да е..Имајте убава вечер мамички
Нашиве моми се иста возраст, изгледа за некој ден се бркаат. Се пронајдов во поголемиот дел од твојот пост, посебно делот со инаетот. Исто како твоето девојченце, се сака да биде по нејзино и доколку не и се оди по ќеиф се удира, плус штипи, гризе, гребе... Од денес најново оди од штекер до штекер и ме гледа во очи дали ја следам. Ќе и речам не, па оди до вториот, па до третиот...и така . Едно време имаше фаза подзаборави на удирањево, сега пак. Олеснително е што најчесто само симулира односно ја доближува главата и ѕирка дали ја гледам или па на мекичко ќе се клања...ама некогаш и се испушта и плачки . Исто и со зборувањето. Се поопушти и си збори на јапонски по нејзино, ама барем има зборчиња кога сака вода, да јаде да оди чао... Што викаш ти некако ја разбираме. Јадењето исто, сака сама и се пресоблекуваме по икс пати на ден. Мојава и ровари по цел божји ден, еднаш само дремнува. Кај вас градинката сигурно ја уморува. Изгледа супер си се за возраста со сите дешафки кои ги приредуваат чим и двете се исти
Мамичкии незнаев каде да прашам па ајде овде..Дали некоја од вас имала искуство со провокации..Треба да ја носиме керка за ск а свекрвата вели они да одат бидејки синко цица од мене..Незнам дали има пофторно боцкање бидејки ако почне да плаче само јас можам да ја смирам..Ве молам некој ако имал искуство нека пише што како одат работите..Док рече само дека една вечер треба да де остане во болница..
Немаш ли некои роднини во Скопје да се сместите, пријатели, било што. Ако не на крја краева хостел џа си платите. Не пуштај само дете со баба, а не лставај и бебе само, многу е мал. Може и подобро е да останеш со бебето а друг да остане со неа во болница. Не знам за што се работи, за што ќе ве хоспитализираат, ама побарај апартман па и бебе да биде со тебе ако може.
Алергична е на млеко ке и прават провокации..Па незнам како одат работите дали пофторно ке ја боцкаат..Сепак ти благодарам многу..А како се движат цените по хотелите за една нок.?
Секој ден ист како предходниот, немам што ново да кажам. Имавме гости,па со нив сменив малку мисли. Синко заспа ,ама многу немирно спие. Се буди на секои 15мин. Буквално се штрекнува во сон и плаче,едвај го смирувам. Период ли е,ама не се издржува веќе. Морам да бидам залепена до него додека спие инаку ништо не правиме Цел ден се токмам да направам некој брз колач,ама време немав. Утре секако ќе направам со јаболка @Angel.Heart Среќен роденден на синчето,големо да расти,само да Ве радува. Многу Ви е убава тортата. @mac.mac Јас исто како тебе мнооогу ослабев , за отприлика 5 месеци 30кг. Си се вратив на старата килажа.Без никакви диети и буквално јадам кога сакам и што сакам. Ми велат дека било до тоа што цица бебушко. Мене баш ми одговара ова темпо Јадам а сум слаба. @Верче4 и син ми беше исто такво бебе. Не дека сега не е плачко,ама се заигрува. И сепак е цело време во раце. Едноставно такво е детето,се тешам со тоа
Ako pravitw ispituvanja na klinika bi trebalo da ima hoteli vi blizina. Skapi se dosta vo skopje dobro bi bilo ako najdete nestobokoku 50tina evra. Zdravo na site. Kaj mene site zaspani jas malku na yelefon da vidam sto se slucuva. Go osetivte zemjotresot denes vie sto ste vo skopje? Mene na rabota me fati malku taka mi dojde neprijatno ama si prodolziv da rabitam. Ne bese tolku strasen ama sme stanale osetlivi mnogu. Denes ja nosev malava na kontrola, gledam vo kniska 5 meseci ne sme bile. Super si e, nad 9kg e veke sve si e ok, ja slusnani toa sto kasla vo izminatava nedela nema fala bogu nisto na gradi. Se iznaplaka dusicka samo sto ja soblekov za pregled pocna da place, ama tolku tazno place dusa da te boli. Ne i napraviv samo krvna slika aj ponataka da bide podobra pa ako se resam i za vakcina ke i napravam. Zborevme i za hrana sve veke i davam gore dole, so mleko ne sum pocnala bidejki cica i za pienje vo sise ne ni planiram. Eventualno vo ibroci, sutlijas palacinki i slicno
Кога прашуваш нешто убаво објасни, не само провокации, знаеш колку врсти оровокаци има, ехехеее.... Да кажеше провокации за алергија на млеко е скроз друго. Во врска со хотели, не ти препорачувам, скапи се, побарај на интернет хостел, имаш дури и одма до клиника, во околината, од 600-1200 се движат. Јас бебе дома не би оставила преку ноќ. Маж, деца под рака и една баба за резерва и пат под нозе за Скопје.
Malava zaspa mnogu smesno! Obicno ja niskam i ja legnuvam. Vecerva uste i bese rano za spienje, lezese do mene, i dadov da cica i pocna da se vrti, da vreska, da pee i op... se svrte na drugata strana se smee i zaspa! Od pamet se izvadiv. Gledam disi li... se ok. I sea spie bez pizami u trenercinja i dzemperce... a sekogas e u celosni pizami da ne ja stega nisto... Mnogu me nervira vratava sto krcka.
Mami eve dojde I mojot rodenden, polnam 23, ustvari ne be 32 bile . Eve I sinko prv mi go cestita rodendenot, od 3 ipol budni I cela nok na cice, slavi deteto. Povelete na torta