Има запече, затоа круша, во договор со матичниот нормално. Ми рече круша или јаболка, имам 9 намирници по 3 дена таман имам за еден месец да воведувам. Таман до тогаш тиквиците, тиквата, морковите ќе ми излезат и ќе дадам домашно непрскано, засега имам крушка и јаболко непрскани да дадам.
Значи по колку бакнежи во денот добиваат вашите бебуши?! Ова моево не е нормално. Ќе го изедам!!!!! Измрзнавме денес, демек ќе пуштат парно порано.
Мојот се подесува во неколку положби. Има и легната. Го обожава! Јас го оставам и да преспие, зш ми се буди одма во креветче. Одоздола многу меко ќебе ставам , и лудува. Игра, пее, свири, вибрира, уште што не зборува!
Zdravo majki. Denes deniv turbo po turbo zdravje. Posle rabota morav da odam do kaj tetka mi da ja vidam mn e bolna pa decava so mm i mislam deka edvaj me doceka da dojdam. Vika malovo ne prestana da mrda. Pa dete od 13m sto mu e dr rabota. Bar da mi ja nahranese ko sto treba edvaj ja naraniv em gladna em umorna a morav i da i iscistam nose i da ja istusiram i eve ja veke e skoro zaspana ama se iznaplaka. Pa sega i golemono da go istusiram bil na fudbal so komsiite. Ne e deka ne pomaga mm ama mislam deka nikigas ne moze tolku kolku sto mozam jas. Mora da se nauicu da ja zaspiva ama aj uste cica pa i toa e problem inace nemozam da mu ja ostavam na podolgo. So pogolemi deca nema gajle ama so mali ete 3 saati i mislis 3 dena ja cuval. Ama da bea za toa skroeni moze i oni ke ragaa Jas mozam cel den da ja guskam i bacuvam mojava a i ona znae po malku da bacuva i epten mi e merak. Golemono mi e diftarce za guskanje i bacuvanje on saka da se guska samo na zaspuvanje. Zatoa i mi e merak sto spie uste so mene togas mozam da go izguskam ko sto treba
Ee znaci kolku se nerviram vaka ko mi zborat za gradinka za malava ,znaci ke puknam.Svekrva mi denes pak na mm istata prikazna kako ke e mala na 9 meseci da odi vo gradinka,tamu ne gi gledale,ke bila bolna,ke placela....i mm i rekol nemame drug izbor,morame na rabota.Abe lugje grutka vo zeludnik imam.Mi se place vaka po muabetive,se osekam kako da treba da ja ostavam na ulica.A resenie na svekrva mi-jas da dadam otkaz i da ja cuvam.A posle ? Ke cekam od niv da mi dadat pari da kupam peleni i hrananeli mladite treba da rabotat i da imat komunikacija i iskustva da imat,a starite neka cuvat vnuci.Znam mnogu ke recat ne mora ona da dava otkaz da ti cuva dete-ne ni baram ! Ama ako tolku na nea ke i bide tesko za malava neka sedi doma neka ja cuva.A ne sekoj den samo ista prikazna....i bev pomirena so toa deka ke odi vo gradinka,a sega sekoj den mi e se potesko od nejzinite muabetiizvinete na postot ama morav da si kazam
Свекрва ти е иста како свекрва ми. Пред да тргнам на работа, маж ми и се јави за да и каже дека некој треба да го чува детето додека да појде во градинка. Она му вели - плаќајте жена. При здрава баба ние плаќаме жена за да ни го чува синот.
Anan be luge, stvarno nemozam da gi razbersm takvi babi. A ke vi pomaga ona finansiski za da plakate zena?? Ne zboram za babite sto rabotat, sto se stari, sto se bolni. Ama ti ko sto vikas pri zdrava i slobodna baba da plakas zena. Pa zarem ne im e merak be. Neznam kaj nas vo familija sekogas se gledalo da si pomogneme najmnogu sto mozeme. E ja sto nemam baba pa moram da plakam zena. Majka mi pocinata, svekrva mi ne zivee tuka plus uste raboti, tetka mi da bese pomlada indobra odma ke se prijavese da mi gi cuva ama ete. Vo vakvi situacii mora ili geadinkanili zena. Fala bogu mozeme da platime zena baskka mi treba i za golemovo pomos za zemanje od skolo. @flower30 kamo mene da mi vikaa daj otkaz sedibsi so decava . Se salam ne e taka ednostavno vo denesno vreme da ostavis tabota posebno vo stabilna firma so relativno normalna plata za nasi uslovi. Od kaj znam nekoj den i kaj mm na rabota stoo bi mozelo da se sluci pa da ostaneme i dvajcata bez rabota. Mene sekogas toj film mi se vrti inaku najiskreno bi sakala da si bidam doma so decata barem nekolku godini. Ama pa posle na 40 i kusur koj ke me vraboti ☺
И мојата мајка е почината, а татко ми оди на работа. Единствена опција ни е свекрвата, ама не сака. На неа никој не и ги чувал децата. Она не помага финансиски. Она седи дома и пие кафе со комшики. Не можам да разберам како не и мерак да чува внуци. Она не кажува директно дека не сака, туку вели - не можам. А знам дека тоа го прави само за да коментира колку сме ние снаите способни за чување деца.
Neka i e nazdravje kafeto so komsikiye ne znam sto da kazam. Ednostavno nekoj luge se sebicni. Ako nea nikoj ne i gi cuval decata oa neka se macat sega i oni, namesto bas poradi toa da znae kolku e tesko i da pomogne. Ne se nerviraj ke se snajdete ke si porasnat a nea neka i sluzi na cest . Nema ni da imaat nekoja bliskost posle so baba im pa moze ke i bide pokasno i krivo
Иста приказна, ама па мора да оди, не можам да си дозволам да седи дома да го направам дифтар и после мака да мачам до школо со него. Како сите, така и тој. Јас сум тргнала во градинка на 6ипол месеци, фала богу здрава и жива сум. Бабите ни се млади, работат и двете, државна работа, не е нешто што лесно се остава, башка со кредити кои млра да се платат. Жена не сакам, со сите работи кои се исподесија и ги имаше по интернетов, жена ми е страв. Искрено би, ама ептен проверена. Денов ќе биде весел, малово лошо заспа и не станува сега, ќе биде весело. Кај 9 и нешто ќе го будам, треба бањи, бањи, треба млекце, треба пиџамки и нанање до сабајле. Си мислам понекогаш има ли посакано бебе од моево, ама секоја мајка си мисли така.
@SummerGirl @M&M oni se mnogu dobri ,pomagaat mnogu nemozam da se pozalam.Ama jas imam kancelariska rabota vo pomala firma,kulturen gazda i moze ne golema plata ama redovna.I ja sakam rabotata sto ja rabotam(posle nekolku smeneti rab.mesta). E sega jas znam ne e so losa namera,site mislime za dobroto na malava,ama jas ako zemam zena treba skoro cela plata da ja davam na zenata.I iskreno strav mi e so seto toa sto se slucuvase so dadilki sto maltretiraat,ednostavno strav mi e da zemam doma zena sama so detevo i da neznam sto se desava.Znam glupo sfakanje mozebi ama taka se osekam.a ona e mlada,ima dobra plata kade raboti i mene bi mi bilo krivo da i baram da napusti za da ja cuva. A sedev bez rabota 3 god.i site mi drndaa nad glava kako trebalo da se vrabotam,greota bilo mlada da sedam doma,em plata em da se umesam vo narod.E ako dadam otkaz neznam posle kako ke bide za rabota.Imam 34god.(za 1 mesec ke napolnam) i ne vikam stara sum ama si vidov maka za rabota naoganje.i rabotata e da bila malava 1,5 god.togas da ja pustam vo gradinka.
Ако треба некој да ја чува на стари години, јас нема да бидам тоа. Не заслужила. Денес е многу ладно. Сабајле бев на санитарен преглед од работа и смрзнав. Време е за облекување на јакни.
Ако ти е за утеха, ко се роди малава свекрва ми под дрво и камен бараше работа на диво (пензионер е) за да не го чува бебево. Конечно најде , оди само втора смена за да не помага. Не можам да сфатам, дали има нешто човечко во нив?! Ако не за мене, ај се видело, барем за внучево и син и. Ама не...
Нека им служи на чест. Ама ќе им се врати тоа што го прават. Татко ми е болен, оди на работа и ми ги чува децата кога има потреба. А госпоѓата ужива. Се врти кругот. Нека не ми се обраќа за помош кога ќе и треба. Мојава се ќе направи само за да не чува внуци.
Dobra vecer mamicki. Denes malata e so nastinka noseto teceedvaj dise pa i jade,bajnata ja napraviv so parea ja izbajnav i zaspa se nadevam ke spie bez problemi. Neznam kako ke pravime zimava,celo leto spiese bez pokrivka a sega samo sto i stavam nesto lesno i ete ja so nozete ja frla Denov pomina,nie ne sme naviknati pred 9 nautro da se budime denes od 7,malata zaspa jas umorna ama ke cekam mm da stigne od rabota i zaedno ke ZA TOA KOLKU JA GUSKAM NA DEN ceeeeeeellllll dencelooo vremedodeka igrame,dodeka jade,dodeka spieljubov moja najgolemabaknuvajne a bre ja jadam od baknezi Ubava nojk i guski do bebuskite.
Ne ,rekov jas ona odi na rabota i nemoze da ja cuva.Ok si e toa.I iskreno krivo bi mi bilo i sebicno od mojs strana da i recam sedi doma cuvaj mo go deteto.Ne sakam taka.A ako saka sama ok e.Ama ne sakam takvi muabeti.samo toa me nervira.Pravevme muabet i ubavo i objasniv se i sega pak.Ja sum takov karakter,slab karakter i mnogu me pogoduvaat zborovite na drugite.samo toa me nervira. A daleku od toa deka ne saka da mi pomaga koga moze,doaga sekogas koga ke ja viknam.Merak im e mnogu za malava,prvo vnuce i plus cekano poveke vreme...ama ete kazi si mislenje ednas i gotovo. @SummerGirl bogami sebicno od strana na svekrva ti.Da nemas obvrska i da nejkes vnuce da cuvasa pak za svekrva i na @marince87
Абе мене самата да ми рече да го чува, јас нема да дозволам. Како што нема појма да гледа деца, абе воопшто не и верувам. Не знам како ги изгледале децава нивни! Пред некој ден јадам домати, ми вика дај му доматче да проба (пази немаме сеуште со дохрана почнато), после 2 мин го седна женава, да поседел тој убав на баба. Кога видов и викам аман жено 5м е бебево не го седнувај. Ама гледај ми вика, ко чочка е сака да седи. Остави го. Бог да чува! И што да и го оставам кога во рок од 5 мин направи тоа што не сакам. Сакав да и речам : ај пробај од тераса пушти го, може ќе прооди сам!! C c c c Edit: за жена треба ептен некоја од доверба, препорачана, а за в градинка како за сите така и за него. Тешко е на почеток, сите велат, ама ај не ќе го носам на работа со мене. Што се мора-се мора!
Здраво мајки.да ви се заблагодарам на советите за спиењето пред некој ден ко пишав.еве два дена синко е ок,заспива порано и сабајле се буди 9 ипол 10 и спие накај 3 ипол и супер е вака да тераме.И со јадење се подобрува,почнува да си јаде како што треба,ме радува.Го избањав слушаше песнички и заспа.Се научил со прстето и ми вртка ми се кара ако нешто не му дадам или му се скарам.И секој ден учи нови зборови и кажува обратно но се труди.И денес го отпишав од градинка ке си седи дома со мене,подобро вака отколку да го гледам детето секој втор ден.болно и како се мачи И мајка ми така не израснала нас мене и брат ми,јас сум.имала 1 г и 3 мес кога тој се родил,па жената успеала сама да се снајде и никој не и помагал.И се восхитувам како се издржала тогаш вонтие времиња,сега е се по друго.Уште мм да си дојде за некој.ден,и мислам ќе бидам целосно среќна и исполнета.Добра ноќ мајки...