Zdravo. Denes sum mnogu za nikade, nervoznaa, nikako se osekjam... opsto od zivotot, inaku decata fala mu na Boga dobri se. Bevme nastinati site, edvaj se oporavivme, nos tecenje i kaslanje, 3 nedeli ne drzese, bitno se opravivme i sega sme dobri Sinko so placki uste odi vo gradinka oooff ama e dosaden, zborime zborime i vo se vika da, dobro i na kraj pak ne sakaaaamm vo gradinkaa Kje se navikne, sto se mora mora se, nema drugo. Za 10 dena kje pravime krstevka, bevne do crkvata denes kadesto kje ja krstime, da odnesime izvod od rodenite i taka. Pa posle 1 nedela od krstevkata imame i rodenden i taka mesecov dobar se pogodi So mm ne sme vo dobri odnosi denes se ispokaravme....ahhh tesko mi e kje puknam se edno isto vekje se tie kavgi i ne znsm vekje so da pravam so da cinam. Moite roditeli se na gosti kaj nas, kje bidat do krstevkata i edvaj se vozdrzuvam pred niv da ne se skaram so mm, nema mig, a da ne me iznervira i zatoa sobiram sobiram vo mene ama ne mozam nemam sila vekje kje puknam Leka nokj.
Kaj tebe e druga situacija, tamam rabota da baras od nea da dade otkaz od sto bi ziveela zenata togas. Samo ne e vo red da ti zborat ti da napustis rabota posebno stom si zadovolna i si ja sakas rabotata, i toa e retkost vo denesno vreme. Vo vakov slucaj ti e gradinka edinstvena opcija i ionaka tebe toa tesko ti paga ne mora i oni da ti pravat uste potesko neli. Koga ke napravis matematika ako cela plata bi ti odela na zena za cuvanje stavatno ne se isplati apsolutno. Inaku sto se odnesuva do toa kolku e sigurno da ostavis nekona zena so dete fala bogu jas imav sreka. I so prvata i vtorava. I toa so prvata sto mi go cuvase sin mi nemav neato mnogu preporaki ja najdov vo 5 do 12 preku prijatelka na majka na drugarka sto da tinkazam. Ama mi se pogodi top, i blisku i fleksibilna i kako svoe go gledase ama za zal se razbole posle 3god mnogu inaku i za vtoroto ke si ja zemev nea. Sega ovaa zena preku prijateli ja najdov so dosta sigurni preporaki i isto e super nemozam ama najismreno nekako poveke bev vrzana za prvata i mi fali. Megutoa zenava e super malata sredena baska i mi pomaga dosta po doma i ni gotvi iako jas toa ne go baram od nea. Pak se raspisuvav jas denes, nestomi e macno ba dusava pa mi ide na.muabet a nemam so kogo
Така де, само ко ќе остарат нека ги догледуваат други, да не ме бара мене. 5 минути детево го нема в раце земено. Ако не и речам дојди почувај ја да појдам до маркет/вц, нема шанса да се качи да ја види. А за тоа дека се направи за да не гледа внуци, уште не можам да си поверувам 2 години откако е пензионерка, само лежеше ко крап, и уживање, по една недела од ко се породив и текна работа да бара, досадно и било. Реков еве внуче, занимација. Аа.. дома си ти ете што ќе правиме двете!? Кога не е на работа дрочи (спие) и така...
Bogami dobro sto si nasla takvi zeni.Mnogu se retki vo posledno vreme takvi lugje.osobeno koga se raboti za deca !!!! Ooo jas tyka si se opustam so vas zatoa pisuvaj si slobodno.
Добро утро мајки Да ве поздравам додека пијам утринско кафе. За некое чудо, црвот сабајле се разбуди, јадеше и се облековме без никакви проблеми! Не памтам од кога не се случило ова, инаку насабајле е бојно поле во врска со сите активности што треба да ги направи. Невиден мрчатор и плачко е насабајле, што беше ова денес, не знам, ама нека потрае Секој ден слушам некоја нова глупост и замерка од директорката, (воедно и учителка) во градинка на малиот.....Многу ни прави притисок мене и на мм Осет да се немало за ништо. Ако продолжи, ќе мора да ја менуваме градинката, зашто немаме соработка со неа. Изгледа малку настинат е малиот, затнат е, носот малку му тече, ама нема ни температура ни ништо. Грлото нема шанси да му го видам, ама засега не дава некој знак дека го боли. Се надевам на ова ќе остане, нема да качи температура и да се разболи. Овде е грч ладно, малиот веќе носи скоро комплетна зимска опрема малиот насабајле..........Зимска јакна, капа, ракавички (ако успеат да му стават во градинка), чизми........Само уште панталони за снег не носи, ама кај да е, за 2 недели ќе ги активираме и тие по се изгледа Зима доаѓа Убав ден на сите
Добро утро женчиња.Кафе испиено,јас избањата уште да расчистам малку и таман ке стане малата па ке почне денот Вчера имаше температура 38,5 и дадов сирупче и нокта беше добра.Мислам дека ке ни излегува првото запче и сум мн срекна,душа мамина
Доброутро и од мене. Малава сношти кемкаше во сонот се тажеше нешто. Изгледа запчиња се. Сега преспива,и пак така си покемка. Станува 3-4 пати навечер. Тоа ќе да е. Уф.. Утре сум на гинеколог, немам појдено од ко се породив...Се запоставив. ПАП и ехо сакам. Убав сончев ден. Можеби ќе шеткаме ко ќе се врати мм од раб. Убаво пладне лејдис
Добар ден. Детево ај што не смеам само ниту секудна го го оставам во креветче без да сум до неа оти ќе успее да се препрчи нанадвор, дефинитивно не можам ниту со нејзе до мене да влезам во кујна работа да си завршам. Во делче од секундата, кога се свртев за да спремам, не знам колку чиничиња поткачи и се тресна на плочките... Најважното ништо не и е, ама просто не знам како ќе не биде назад дома. Кујната е мала, пренатрупана, ако стои до мене јадење да и спремам биче весело. А спие пола саат на ден, а оброците одвечер да и ги подготвувам не бива ни тоа.... Божем ја учев, и кажував дека така не треба , и за казна ја ставив во креветчето да седи. Сега ме гледа во очи и дига нозе во обид за бегство во стил види ме рипам . Туку после сме на ортопед. Едвај чекам.
Добар ден мамички..Времето ладно не се излегува надвор но керка неможам да ја задржам..Синко спие па ние во двор а многу е ладно а влеземе внатре пишти плаче надвор сака..Многу е ладно и облеков и хулахопки одоздола..Вие облекувате ли веке? Некако права зима е..Од сабајле си направив соленки во недела ке крстиме синко...Поручек ке одиме на гости кај моите малку и така..Позз и имајте убав ден мамички..
Добро утро! Утрото ми почна рано, со кашичка од крушка која баш и не помина славно. Касна колку да не е без ич. Сега јас јадам ајварче и сиренце дур спие ѕверот. Еве го стана се јавува од количка. Одам да го земам дур не уклучил сурлата, и така забораив што сакав да пишам веќе.
Dobar den ubavici I denes ladno abe zima prava ovde sabajle 2 stepeni bese Bebka mi spijat a denes I mleko slabo pie Mm gleda TV A jas mrazulci mislam fativ nadvor Si go pijam kafeto I cekam jumperot da mi stignit se nadevam ke I se dopadne na gopodzava moja Se so imame kupeno dosega ni stoi za ukras @AngelOfArh me iznasmea zence Obozavam zenicki so smisla za humor Ajde mami koj e za kafe
Ајде девојκи оставете го κафето! Јас честам денес! Пρед 3 години на овој ден пρавевме свадба! Мхм! Голема, весела! Убаво сеќавање. Планот на мојов му е да излеземе вечеρ. Без синче. Не деκа многу ми се пρави ќеф без детето да одиме ама, ајде. Свеκи ќе го чувала. (Таа уште не знае ) И таκа. Инаκу κај нас не е баш ладно! Онаκа. Убаво е. Во двоρ до сега со синче си шетавме. Ноρмално облечени. Есенсκи! Хихи. Убав ден на сите!
dobar den zenski, blagodaram na cestitkite,nie kako i sekoja godisnica taka i ovaa koj bolen,koj skisnat ama proslavivme na nas nacin, znaete kako . inaku zarem ima nesto poubavo od utrinski shopping ?? so sveki i dvete smurteni utrovo, dodeka pieme kafe i vikam aj dojdi so mene,vika kade vikaj ajde idi i ne prasuvaj,pa se iznasetavme i si kupivme paltenca,jas kupiv motivi dve paltinja i bershka i mango ... i sveki isto taka i se vrtivme doma raspolozeni,nasmeani i polni so energija. idam da sreduvam (dzunglata kako sto vika sinko ) se citkame, imajte ubav den. @SpangeBob srekna godisnica,da vi se mnozat godinite, sekogas ispolneti so ubavini.
@SpangeBob cestito godisnina,da vi se mnozat so mnogu ubavi momenti zaedno. @N.Kety cestito se sto si kupila,so zdravje da si nosis(i svekrva ti isto). Jas dremam sega do malava,prosetavme do market malku i posle 00mleko i spienjeNokeska pak se razbudi vo 5h.i do 7.30h.budna ,lele sega mi se spie mi se place.A si legnavme sinoka kasno so mm(okolu 1h.),jas odamna ne sum legnala tolku kasnoNeznam sto i stana,ama pa i jas sum delumno kriva.Pocna da se poti noke mnogu,a spie samo po 1 bodi i jorgance do pola prefrleno(a ona se otkriva po cela nok) i morav da ja presoblecam,mi e strav da ne nastine.I se rasoni i so ima edna navika -stane i odma se vrti na meseto,kako propelerce e pa ja uspav vo transporter vo 6.15h.i spiese 10min.i stana i dokaj 7.30h.Sme zaspale i stanav vo 8.30h. A kolku si sakam da spijamama neznam ke menuva li ,period li e ke vidime.Of lele kolku sakam da prosetam,treba i da i kupuvame nova garderoba i se po mm poracuvam da kupuva.Se nadevam barem sabota ili nedela ke prosetame.
Еее мислам да имав свекрва да беше жива ќе ми беше прва другарка и пријателка,секаде ке си одев со неа.Сите ми зборуваа дека била премногу добра жена,а јас само од слики ја знам многу убава жена навистина.Како што сум сама,цело време,да.имам некоја до мене би ми била од помош и друштво би ми правела.Убаво е кога читам дека има вакви разбирања дома. Еве синко заспа порано со плачење лутење и трескање од кај ке стигне,фаза е сигурно ке помине.Одам да си направам какао,ајде да ме дружите.Убав ден на сите...
Кафе број 2 сервирано, се надевам синко да заспие да го испијам на раат па да правам ручече. Не знам дали сум ви кажувала, мислам не, синко има малце темењача и стававме уље на косата, од тоа на Веледа за тело што му е, ама после бањање не претходно, и се си мислев детево нема коса, му потемнува... А тоа да му била залепенанза главчето од уљето, откако почнавме да ставаме пред бањаее уље сфатив и душа на место ми дојде, плавуша мајкина е, не потемнела косата И така ние сме бушави. Има нова навика , да ја вади цуцлата и да ја гризе, да ја џвака, порано беше торле не знаеше да ја врати ама сега ја враќа. Иначе едвај чекам вечер да заспие да испеглам новата облека, му донесе чичо цела вреќа алишта, се е испрано уште да го испеглам, точно три машини алишта. Сортирав по дневна и вечер ќе се пуштам у пеглање, покрај него го засакав пеглањето пак.
Добар ден мами. Јас работно, синче кај баба. @danichap исти сме. Најинтересните дешаванки му се во кујна. Посебно ако сум јас таму. Абе од цел стан два реда плочки имам само во кујна и тој баш таму обожава да седи. Па се тегне, што фати ќе повлече. Отвара шкафови, празни фиоки. Претпоставувам дека имаш монтажно креветче, мислам така ги викаат. Она со мрежа што се страниците. Мислам дека тие се поплитки. Ние имаме дрвено, и нема шанси да излезе. А пробува нон стоп. Многу е ниско долното ниво на душекот. Еднаш кај братучетка му на гости успеа да излезе од монтажно креветче. Зборите за баби, е тука ми е болката ми ја знаете ситуацијата. Не би да навлегувам. Инаку денес пак се најавуваат гужви блокади и шрајкови аман веќе аман. Луѓе дома неможеме да се прибереме. Разбирам јас се и плати и маки. Ама на туѓ грб е ова терање правдина. Сигурно грујо и заев нема да стојат заглавени во колона, а дечињата дома да ги чекаат. Убав ден.
Sega mm mi kaza deka utre ke idel do gradinkata za dokumenti,deka zapisana bila.i odma pocna da me boli glava .za 1.5mesec treba da trgne vo gradinka.of lele sega pred oci mi e samo slikata od svekrva mi kakvi faci pravi (zalni) za deteto vo gradinka.Aj majki kazete mi nekoe iskustvo za 9 mesecno bebe vo gradinka,utesete me malku.Sigurno ne e se taka strasno kako sto mi napravi fim sveki moja
Пред тебе, т.е. под тебе реплицира еден таков примерол кој на 6ипол месеци тргнал во градинка. Зфрава права, фсла богу. Да имав работа сигурна и јас ќе се вратев одма, ама немам.