Da go vidite spankovo moj od preeska me polude se cudam sto e takov, go staviv da jade i vo jadenje mi zaspa
Лесни чекорчиња Ирена! Јас ќе ти ги дадам, не е проблем, уште едно форумско бебе да јаде колачиња од нив Хахаха, @mariz ова како по клипчињата со смешни инсерти Следен пат да не го начекаш со главата во тањир
Бомбонче е. Ова мене никогаш не ми се случило. Кој протокол имаме за заспивање во Форт Нокс полесно ќе влезеш.
Pomisliv da te tagnam ama aj vikam ne, ete sama si vide Abe kolku se znaeme tuka i se zapoznavame. Moze i na edno vistinsko kafe da iskocime Inaku jadese i si ja klatese glavata hahaha i zaspa, kje ti go pokazam go snimav
Gajle nema mojov, ima obicaj da si zaspie kaj saka Go premestiv vo krevetce oko ne mu trepna, sega si cistam vo spalnava tropak on si spie, cvrst son ima, bas spanko e samo me cudi od 10 do 7 spievme, sega pak...
Ds vidite kako kafe se pie on jna cicka a jas se boram so fildzanot ako uspeam da go dofatam na 10min ednas, a rucek kako se prai so 1raka on inat jas poke od nego samo sto go spremiv stekot pocna da cvici jas gladna kako lav doma nisto za jsdenje ete zatoa uspeav i cel go isprziv
Бравос, мене сон ми е да заспива така. Инаку мојот спие повеќе, од 8.30-9 до 7 без проблем. Ама заспивањево е ритуал. После го преместувам во креветче и си тера најчесто цела ноќ таму ама заспивање 1 сат минимум. Борба секоја вечер, дење на мама и заспива секундално ама со мене сака да си игра до последна капка енергија што ја има. Преку викенд може и да не спие дење од што сака со нас да е цело време, да шета да игра.
Срце мало, и мене ми се има десено третото дете да ми заспие на маса и тоа со полна уста, тој малку поголем беше од твоето ама слатки се кога се деси тоа. @ennaz Исто и моево беше со какањето, по 3 дена немаше да се искака, а го гледам дека му е мака па го издржував. и сега така е навикнат. Но тој не седи во нокшир, па кичма ми се укочи што сум наведнета.
Ajde dobro utro na site. Denes ja isprativ malata so babata da prodetaat posle dorucek jas da sredam malku alista zimsko letno nemav vreme do sega. Ako nesto mrazam toa e sreduvanje alista. Ostaj me da cistam cel den ama ne da sreduvam alista. Ama mora nekogas i toa. Inaku malava mi e stanata mnogu placliva inosetliva deka ja ostavam denovive po nekolku saati sama so zenava i koga ke se pribram flaster. Baska i noke pocna poveke da mi se budi duri i do mene koga ke ja stavam dodeka se smiri uf. Ama mora da se navikne uste malku pa poveke od pola den ke me nema dusicka mnogu mi e zal.
Мамички позз и од нас.Вчера синко кога дојдов од раб беше неподнослив дека еднаш преспан.Денес пак рано стана па не можеше да издржи и крај 10:30 го заспав.Еве го спие а јас да ве поздравам.После ќе видиме дали ќе успеам да го заспијам пред да одам на работа.Ако не се предава утре иста приказна за новиот режим @azelea колку време преспива твојата преку ден???
Dobro utro i od mene iako sum stanata od 9h Sega zaspa sinko pak pa jas kafence da ispijam i da doruckuvam. Strasno bese sinko noseto mu se zatnalo i sabaljevo kako cesma od dvete nozdri mu tece Nesakase i nisto da jade, lele ako pak pocne kako prethodna nedela koga 8 dena samo na cicanje bese ke zebesnam Od denes mm pak e turbo na rabota ali privaten biznis pa lesno e koga mi treba doagja Se javi sea vo blizina pa ke si dosol doma da sprema dokumentacija taka da ke go iskoristam da povezbam pak saat vreme Inace @only44you za maticni kletki i jas razmisluvav bev na predavanja i bev skoro resena no me predomislija od pricina sto bratucetka moja zacuva za prvoto, a sea za vtoroto nemase finansii i mnogu i e tesko sto taka gi ima podeleno od toj pogled pa jas resiv vo osiguritelna kompanija mu staviv pari i vooedno tamu uslovite se da se stavaat pari sekoja god.do polnoletstvo na deteto i nedaj boze za 30 bolesti pokriva kompanijata mislam okolu 18000 evra. Kako i da e ne ni se razmisluva za takvi raboti no ete se resivme za vakvo nesto em stedenje za sinko i na 18god poklon kola ili ucevstvo za stan, a vooedno i zastiten Ubav den feminki
Vo croatia ti e osiguruvanjeto? I jas sakav toa da go napravam ama so mm nemozam da se ubedam uste go kuvam ama nekako mu bilo somnitelno podobro vika stedna kniska. Ama ova e em stedenje em osiguruvanje i mene mn me bendisa
Ние 10 дена имавме рекорд. Ќе умрев од страв да не му е нешто на бебето. Демек нормално било кај некои деца, се дур мешето не му се стврдне требало да се чека. Среќа мајка ми ја послушав па почнав со издржување, и му се стабилизира мешето. Ја не сум многу за стари слушање, ама и они знаат да погодат често
Времево уште не е топло а малово мое се препотува, навечер е само во тенко боди на кратки, надоле голо и босо, не дава жив да се покрие одма се буди и немирно спие бара ладна страна во креветот, а што ќе правам кога ќе дојдат горештините позитивно од сето ова е што почна вода да пие и тоа сам Сега малце да средиме низ дома, бидејќи синко ја најде корпата за ѓубре (само со хартија и картон) и се ми е расфрлано низ дневна и кујна, ама нека го се радува, па после ако успее мама да се избања, ако не ќе чекаме подобри времиња
Еве ме и мене. Синко умен бил во градинка и ручал. Зелка! Еднаш му дадов, се надевам нема да има реакција денес. Еве сега спие па јас да ве исчитам денес шопинг за нова кујна, па нешто козметика, мм слободен од работа. Убавини. Ми стигна и сушарата прееска и се мрднав од радување. Ова со осигурување дефинитивно го ставам на дневен ред. Алал да ви е са муабетов. А за матични клетки читав и претходно и одлучив не. Одам да го погледам дур спие бебуш, ќејф голем му имам кога спие
Vo Grave ni e osiguruvanjeto ali kako posrednik e nase osiguritelno brokersko drustvo WFP (tamu raboti na drugarka mi soprug). Ubavo e dokolku se ima moznosti da se zastedi na vakov nacin, a za sigurnosta i jas bev skeptik ali cepkav podolgo po internet i se rasprasuvav i taka odlucivme so mm Kaj nas pa jas bev po skepticna, a on me ubeduvase I kniska e ok ali vaka i osiguren e sinko, a i kako nositel e mm i negoviot zivot e osiguran, a vooedno i si stedime. Jas si odbrav varijanta da nemozeme da vadime pari samo da stavame do 18god pa posle toa ako saka sinko neka gi izvadi ako ne neka prodolzi da si stedi
Jas pa stedna kniska mu otvoriv na sinko i nonstop stavame pari, a i baska se oroceni da nemoze da se vadat (vrska neam na kolku godini), no znam kamata deka raste na tie pari. Pradedoto mu stavi i za rodenden tamu pari.. a opcija za osiguruvanje ne sum razgledala, me molese edna da mi dojde na kafe da mi kaze sto kako, epten se dosadni (a brojot mm go dal koga bevme na saem za mebel imaa stand tamu tie)
Здраво и од нас,ние од сабајле по клиники на контрола за малата и лудница на детска немаа реагенси па на клиничка биохемија ги носевме епруветите,ужас 45 мин со мало дете чекавме. @tincemajmunce ,преспива 2-3 саати кога е дома од 12 до 15 спие,а во градинка од 12-14 часот,си го знае тоа време и е за спиење,ама еве сега дека е дома овие денови се и е пореметно,касно легнува,касно станува,дури сега заспа. @mariz ,значи стварно спанко имаш по дома,ова чудо јас кај мојата може да го видам кога ќе е ептен окапана,па да заспие така сама на кревет инаку се бориме,посебно навечер.А и иста хранилка имаме и ние. @irena.1 ,лесни чекорчиња да има синко @Smizzy ,истиот проблем го имам и јас,откако е родена не дава да ја покриеш,абе го осеќа ќебето го фрла се нервира,па ја чекам да заспие убаво па ја покривам,ама зимоска многу беше топло од парното и немав толку гајле,а сега многу изладува навечер,не ја облекувам многу ама пак се поти
И јас на малиот му отворив книшка. Таму му се сите пари што до сега ги има добиено од баби, дедовци виѓи и родендени. Плус имам траен налог и од платата му префрлам по малку секој месец. Орочени пари со добра камата. Маж ми се реши за ваква варијанта, он е експерт за финансиски работи/ризици