Добро утро! @azelea ти благодарам за поздравот, се надевам дека ќе најдам време да се дружам повеќе со вас. Денот почна со утринско работно кафе, откако ме испотресоа деците по дома со плачење дека мама не смее да оди на работа. Се договоривме дека ќе одам, ама ќе купам топчиња кога ќе се вратам. Морам да ги подмитам, за да не ме продадат за кусур со се партали, итри едни мајмунчиња. Ова ми е последниот работен викенд, со душа чекам да дојде наредниот за да се изнауживаме сите четворица заедно.
Мила не се секирај ,елај си кај мене заедно ќе си учеме ,јас цел месец имам испити,полагам правосуден,еве вчера го положив вториот,ама имам уште три теорија ,па после случаи,уффф иде тешкиот дел.Вие уште не одите во градинка? Ај нека се топли М дома со тато.Искрено и јас сум за ремонт,нон стоп имам зуење во глава,а и ми се подзавртува на моменти
Добар ден мамички и од мене. Ненаспана сум и јас и тоа многу па викам док спие ќеркичка да си поспијам и јас ... Туку да ви кажам многу сум си разочарана од моето тело после породување Не знаете колку стрии имам.. не знаете колку се длабоки и дебели доле на стомакот... во ширина 2цм.... Внтатрешноста на нозете од препон до колено ми е цела со стриии ...веќе нема да можам да носам кратко фустанчиња и такви работи. и позади колена кај што се свиткуваат нозете исто имам стрии и тоа сите се модри. За стомакоѕ ич не ми е гајле што ги имам ,нормално се ширел , бебе било тамо 9 месеци ама за нозете ми се плаче ми се рика Колку ужасни гени сум наследила каква ужасна кожа имам тоа е чудо. Ок се поправив 20 кг и не сум единствена што се поправила толку ама мислам единствена сум со стрии на цели нозе.. И јас депресивна како времето надвор ама сега се изнагледав во огледало и се растажив.. чаооо ве бакнуваммм
Ne si edinstvena so dlaboki I golemi strii Jas gi nosam i so gordost gi pokazuvam ako e toa cena za da bidam mama ondak plateno I voopsto ne se custvuvam grdo sega Mozebi prviot mesec mi bese malce neobicno ama sega voopsto Nikogas ne grdi se sebesi
Ne treba da se nerviras,kako sto vika @Mari* ,ako e toa cenata da imas detence pokraj sebe.Ama ako sakas vidi si nekoi kremi,ako smees oti neznam dali dois.imase na fb nekoja krema so bila dobra za strii.Poracuvale zeni pa na zenski domakinski muabeti prasaj si i vidi.
Добар ден мајки. И ние сме сами со малата три месеци и ке бидеме уште месец ипол ама веке се навикнавме. Сами се чуваме, помош од никој. Мама е цел ден со малата , навечер не спиеме ама функционираме некако. Сега спие веке саат ипол кај и да е ке стане. За неа за ручек денес на мени спанаќ и ориз ама не блендирано така несака да го смисли а за мама гравче. Ладно за шетање и си седиме дома со клима.
Здраво мамички, сега ве прочитав за последните два дена, честитки за годишнината на @SpangeBob да сте среќни и вечни! Јас да ви кажам сум многу разочарана, наместо да уживам во бебчето сум со стресови и нервози нон стоп..многу време ќе ви одземам да ви раскажам се ама ајде на кратко па можеби некоја ќе ме исчита.. Татко ми правеше сообраќајка беше во критична состојба два месеци не знаевме дали ќе преживее, таман тој дојде на подобро го зедовме дома, баба ми (мајка на татко ми) почина завчера а толку многу си ја сакам таа ме израсти и уште не можам да ја прифатам нејзината смрт, не знам уште што не преживеав од кога се породив само глупости ни се случуваат..косата ми опадна многу и ми побеле, ослабев ептен и здравјето ми отиде, нервозна сум многу сите ми сметаат, мм што и да направи ми смета.. Стварно не знам што да кажам! И благодарам некоја ако ме исчита ама сакав малце да се олеснам овде! И уште нешто, пред 4 ипол месеци пред точно да се породам, мајка ми најде дома чаша од ракија со крв ние не веруваме во такви работи (глупости) ама сега не знам што да мислам...
Zal mi e mila Moras da bides pozitivna i silna imas za kogo zivotot odi ponatamu vie da ste zivi I zdravi A za casata neznam so da ti recam ko procitav ezivo mi dojde duri
Ти благодаρам за честитκата мила. И да ти κажам, главата гоρе! Има Господ и се ќе биде во ρед. Κој се ρодил моρа и да умρе. Ρечи фала Богу што тоа е бабата, а не неκој помлад.... охρабρи се и мисли позитивно. Сеκој на свое место стави. Пρво детето, после се останато... потρебна си неκому и тоа најмногу сега, не забоρавај! А подобρо ќе биде и да поρазговаρаш со мт. Κажи му ни што минуваш и нема да ти замеρува што не се однесуваш κаκо што заслужува!
Главата горе,расположи се малку,гушкај бебето и мажето др се ке се среди.Тие што заминале нема да се вратат,знам боли ама животот мора да продолжи.Јас за пораѓање со поминат термин дедо ми го хоспитализираа.Се породив дојдоа моите,се видовме ми честитаа.Со царски заглавив 5 дена во болница,секој ден се слушав со мајка ми како е дедо ми,така-така,го оперираа,критично...(моите живеат во др град) кога излегов од болница дојдоа,од целата еуфорија дека дома,бебето,домашните не прашав ништо за дедо ми.Утредента се слушнав со мајка ми ама не ја прашав,незз некако не сакав да прашам,после 2 дена ја прашав и ми кажа не можам више да кријам ти се породи во 10:15 тој вечерта во 20:00 почина,не се секирај му кажав дека стана прадедо,дека му се роди правнуче.Само го исклучив тел и го загушив синко и почнав да плачам и тоа не плачење туку рикав како магарица.Мм ми вика ти кажаа,па на него лута дека знаел а не ми кажал.Ми рече што ќе сменеше ако ти кажев.Сабајлето се породи,едвај живи од сала ве извадија со бебето,што ќе ти сменеше ако ти кажев.Ете се стабилизира малку разбра.Имав тежок пораѓај,постпородилна депресија,шок,сите ми сметаа и ме нервираа ама кога синко ќе ме погледнеше со тие мали очиња и е ми се насмееше,кревав глава горе и продолжував бидејки тоа мало суштество од 3 кила од мене зависеше,и му беше потребна здрава права мајка. Имаме успони и падови во животото,ама сите треба да ги дочекаме цврсто на нозе. Се запишав јас леле мајко. Ајде да ве поздравам не сум пишала неколку дена,среќни родендени,крштевки,годишнини уште мн мн здравје,среќа и љубов. Ние со синко мака мачиме се има најверојатно нешто уплашено,станува навечер 2-3 пати со плачење,неутешно си плаче.Преку ден не смеам да му се изгубам од вид,почнува да плаче,па плачењето преминува во повраќање.Сумља покрај штоми да му е,и петки дека му се спремаат да излегуваат и све му е собрано.Позз мамички. Ви се извинувам за предолгиов пост,се надевам оправдано немав пишано ништо неколку дена.
Ve pozdravuvam i jas na ova dozdlivo vreme. Ne sakam voopsto zima,ne sakam stud,no topla soba,sednati pokraj ogan,so dobar film,me zalazuva da uzivam vo ova studeno vreme. Iako ladnicko,nie denes si setnavme,mm sprema dokumenti,daj Boze da mu se ostvari zelbata,se za ubavo da bide. Mu kazuvame na sinko deka tato ke odi daleku,a on i toj ke odel so tato Kaj nas denes na meni krap so sos,i drugarite na mm na rucek. Mu se dopadna sosot i sega sekoja nedela,na meni riba a gotvac jas. Sinko ke jade polneta piperka. Pocnav edvaj da gi docekuvam saatite koga gi spie,ovie denovi zatvoren doma,bukvalno e zbesnat,kako ke izdrzzime cela zima,se plasam. Otidov jas da spremam rucek-vecera,a vie imajte ubav den!
Временцево е само за спиење. Е арно ама бебуш не сака да нана. Па мама сирота везден кафе вари за да и прави друштво на бебуш, инаку стоејќи. Пријатно дождливо попладне на сите
Епа со среќа @azelea Значи јас да не се жалам, имам материјал само од 70 страни, ти очигледно имаш повеќе. Но и јас учам закони, многу споро иде, а со дете и да учам не сум имала искуство. Ќе пратам дете викендов и во вторник кај баби и дедовци, а другите денови ќе се снаоѓаме. @Dzevelekova Бог да ја прости баба ти, а татко ти да е жив и здрав...Нек оди животот како што е редот. Јас веќе баби и дедовци немам Ти изгледа си уште и под постпородилна депресија, и сигурна сум дека маж ти ќе те разбере, ќе помине овој период @SpangeBob извини, не сум прочитала...со закаснување, да си дочекате до 100 и назад! @LaDyDoLl со среќа нека му е на маж ти
Хахах е повеќе имам,и јас прв пат учам со дете и лудница е,се кријам во спална,по wc,па ќе и текне ме бара и ми ги зема законите да чита и она.За викенд ќе дојде мајка ми ,па ќе и ја тупнам она да се расправа со нејзе дека ќе учам Кривично @Dzevelekova прими сочуство мила,немој да паѓаш во депресија,сега плус и хормони ти вилјаат,време и се ти е насобрано,дај малку пооптимистички,имаш најубаво бебула гушкај си го и имаш причина зошто да живееш
Кашичка обид 2 успешно изедена, за 15мин слапана крушка 50гр. Вчера не беше убаво изблендирано, затоа може не ја сакаше. Утре пак, ама после кашичката утре ќе одиме на пазар, ќе си купиме тиквица, само тоа немаме во бавча, не ни родија тиквиците, ете. Бебе еве го во креветче, им вика на играчките, им се кара. Го чекам да јаде па да го однесам во спална да спие, не спиеше многу прееска. А на облаците сме многу љути о двајцата, не можеме да си седиме нантераса да пиеме кафенце.
Malecka zaspa malku e podobra ne e tolku visoka tt,no seuste varira mislam deka se dvojkite izbivaat vaka e posveza i ruckase pa zaspa. Ovde no vremencevo ne ne spreci eden krug da napravime so kolickata malku na vozduh. Denes za rucek mm ke sprema sekogas so dogovor i razbiranje mnogu si go sakam i pocituvam . Sakav da prasam kade e mama @ eleni27 mislam tocno zapisav dali se porodi se e vo red so nea ili uste e rano ne ja imam skoro procitano a pozrtvuvana mamicka. Sakav i drugo da iznapisam ama da sredam niz doma dodeka spie malovo angelce . Ve pozdravuvam i vi posakuvam pozitivni misli samo taka se nadminuvaat teskite momenti guski za site.
I jas sabajle sakav da prasam za @eleni27 ama se raspisav drugo i zaboravivMislam rano i e za poragaj,akde ke pise ona. @Dzevelekova primi socuvstvo za baba ti,bidete vie zivi i zdravi.Moras da bides silna prvo radi bebus a posle i za tebe i mt.Sfakam kako se cuvstvuvas vo pogled na nervoza i hormoni i umor i se.Mora da pomine i toa.Dobro e sto tatko ti e dobar,sekogas ke se najde nesto da ne cini.ama samo zdravje i zivot,so drugoto ke se borime sto ke dojde
Mamicki pretpostavuvam poveketo ste informirani no za tie sto ne se ima na fb edna grupa 450 dena porodilno od 12 do 18 oktomvri ke se sobiraat potpisi vo site opstini ajde da se sobereme site mamicki i da se izborime za podolgo otsustvo zosto premnogu tesko mi pagja sto treba da go ostavam na 8 meseci a pretpostavuvam i poveketo od vas
Treba vreme toa da se odobri, ne veruvam deka ke imame nie korist od toa. Naseto porodilno e veke odobreno. Ama vo interes na site idni majki jas sum za. Samo sto imase predlog za 12 meseci za vtoro i ne se usvoi.