Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Majki sovet dajte, klima uklucuvam da zatoplam za bebuska treba da odrzuvam vlaznost vo prostorijata, ili samo provetruvanje, nesakam od aparatcinjata za vlazenje vozduh nesto prirodno??

2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.819
    Tendzere vrela voda.

На Girl-Rabbit, Wanna.be.mum и stilas7 им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Denesniot den, nagovestuvanje za dosadna zima, sto ubavo ni bese samo nadvor so bebuvcevo sega kako ke ja terame rabotava samo zatvoreni vo eden prostor.

На Girl-Rabbit, girl-miri и Mari* им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.549
    Допаѓања:
    139.819
    Isto i nie... sekoj den po 2 ili 3 pati nadvor. Stavav so kengur i cel grad pred nas. Sea... znam deka ladnoto ne e stetno i deka treba da vidi i ladno ama pa ne mozam cel den kako dosea da setame. A saka bebe nadvor... kenka doma i koga ke ja iznesam na terasa pee :)

Sega da kupam skafander. Ima jakna ima kapi ima volneni dzemperi... uste skafander i volneni toplinki.

Inace nokeska sum se otkrila i mesto jas da se pokrijam go pokrivam malovo sum se zaboravila. Preeska ja setam mene tesko i zesko oyi nosam tovar od 10 kila plus odam po ugornici i si ideme doma i mesto has da se soblecam nejze ja soblekuam. Se poosekav ko ona anegdotana sto e dzemper. Dzemper e ona syo go nosis koga i studi na majka ti

На Arien, Sunshine_1979, Mama Maja и 10 други им се допаѓа ова.
  5. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Tuka sum drushki :D
    Ne sum uste porodena, kako sum trgnala do 40ta ke gi nosam :rofl:
    Eve go sin mi besnee, jas po nego trcam, nikoj da me smeni. Site go cuvaat samo koga e zaspan.
    Ne sum se spremila uste za vo bolnica. Se si mislam ke otidam nespremna.
    Iscrpena sum. Drugo nisto novo.:*

На azelea, Arien, Mama Maja и 20 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.968
    Леле не да сака надвор, а ја види вратата влезна пишти. Е пиштењето денес му е ново, вика на цел глас, ама се дере, урла, не можеш да го смириш, не дека плаче, он така се радува, ама бре ќе си ги уништи гласните жици. Многу ни беше смешен денес со мм. Ама како ме зезна мајмунот еј, спиеше, влегов да се бањам и слушам плаче, ја џитнал цуцлата некаде и плаче вика. Ајде насапунета, мокра излегов да дадам цуцла. Сеа соие, да се средам па ќе се молзам. Ах дете мое будалесто.

На Arien, game123, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Xaxa ме изнасмеа жено. Матео ист ко другар му вика урла мислиш на опера е. Грррр врррр уууу агууу само пее :lol:
    Времево милина за спиење, цеееел ден да се врнело. Прв пат не излеговме во овие 5мес инаку кај не' бараш, први бевме надвор.
    Ај гуд најт:hug:

На Arien, Mari*, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  8. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Вечерва со дождов само за спиење. Бебе нана мама чкрапа по фб и фемина. Последни подготовки за сон. Носов течи, кашлам, само се приштрекува детево од мене. Добра ноќ мамички

На Mari*, Girl-Rabbit и girl-miri им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.968
    Знаеш како викаат кај мене нанјуг, на исто место папочето им е пресечено, не е шала. Утре ќе го носам на пазар, почна со кашички, немаме тиквица и банана само, се друго сме складирале.

На tina-63 и Mari* им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.084
    Te nemase pa site pomislivme deka si se olesnila :)
    A datum imas za priem ili ne ste dogovoreni?.
    Jas i denes na rabora, kratko ama moram nesto da zavrsam denovive nekako mi letnaa bezveze. Ako ama pa vtornik e praznik. Go ostaviv mm so decava da vidam kako ke pomine. Mu ja zaspav malata deka od 6:30 budna da moze da ja proseta posle. Ona pa magarence golemo place zosto pak ke sum odela majko moja 6.5g ima.
    Eve poleka izleguva sonce posle moze da se setne. Treba da ispazaram ovosje i se drugo doma i vo frizider imam promaja samo ☺

На Miss.Sweet и Mari* им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.968
    Добро утро! Кога сакаш човеков не заспива, се вртка, квичи, се глупира, а кога нејќеш во столче со крушка во уста заспива па и недојадена кашичката. Ај да бидам реална изеде поише од вчера ама пак, сакав да изеде цело тањирче. И заспа, еве го 2 саати топ не го буди, а моите планови кој ги тркала, не е битно. Сакав да идеме до пазарче да купиме нешто.

Јас како сум се наспала синоќа, дур заспијам мака, ама после раат, ко топ спиев, не се сеќавам кога дадов млекце и кога го префрлив до мене, ко низ магла ми е. А додека заспијам се крцкаше, се ми квичеше, се ми тропаше.

На Arien, Girl-Rabbit, Mama Maja и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.654
    Допаѓања:
    37.335
    Dobar den,ubav denes,soncev.... Nie pak izlezeni,no denes po obvrski. Sinko nesto ne bese vo forma denes,samo dorucka i pola sokce ispi do sega,se plasam pak da ne mi najavuva nastin. Mm uspea da sobere dokumenti,ponedelnik zdravje gi praka. Ne odi na rabota,samo na setanje,da se vidi so svoite,no 3meseci. Tesko mi e,no koga go gledam so kolkava zelba i vozbudenost go pravi ova,neka odi,ke pominat brzo,a i ne sme edinstveni. Mene mi izleze ponuda za rabota,daaaaleku od posakuvanata i plata se razbira kolkava,no rabotata preubava i prelesna,rabota so deca vo dneven prestoj,za vikend i po nekoj rodenden,i sto e najpovolno,imam opcija sekij raboten den da si go nosam i sinko so mene tie 6rabotni casa. Ne znam sto da pravam,vo nedoumica sum dali da prifatam,se plasam kako li tamu ke uspeeme zaedno so detevo,kako ke uspeam da go nahranam,kako ke se vklopi....Uf milion kako?!?!?! A od druga strana pak,platata ovde gore-dolu e taa,na drugo mesto ima duplo i povekje rabota,a mora od negde da se pocne,se vide ubavinata vo drzavava i ova mi e edinstveno mesto kade sto em rabotam,em zemam plata em si gledam deteto pokraj mene kako mi raste. Ne znam sto da odlucam,bi mi bile soveti vasi dobredojdeni.
    Pisuvam i se tresam od strav znaejki deka mnogu nesta mi zavisat vo idnina od mojata odluka.
    Vikend dojde pak,a jas ne ni setiv,veke i denovive mi se izmesaa. Pa neka ni bide soncev,da ukrademe uste nekoj topol zrak pred da ne napadne studot! Ubav den na site!

На azelea, Arien, alana и 9 други им се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar saboten den :) se nadevam dobri ste.
    Denov zanikade so nastinka sum i edvaj stojam na noze:doh:malata nekolku dena ja ima nastinkava i so ladnovo vreme ne sme izlegle nadvor,si setkavme naokolu a sega so zima |(ke se tera kako taka:|
    Denovive namali so jadejne samo yogurt i sok,ne saka drigo.
    Mm ne pokani na setkajne ama nemam sila za nisto:doh: gravce se krka koj e gladen ke jade:shake:ne pravam nisto drigo:emo:dodeka spie malata ke se spruzam malce8-|

I jas sum vo potraga za rabota ama za nekolku casa,da ja ostavam so mm malata,inaku do godina nemozam,zdravje od godina ke se bara pak nesto.

Imajte ubav den i povelete na toplo cajce:coffee:

На azelea, Arien, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.347
    Допаѓања:
    107.968
    Ако си будалче да не прифатиш, нема поубаво од тоа да си работиш, да си гледаш детето и да си платен за тоа, се у исто време. Иди ич да не мислиш, поготово што мти нема да биде тука. Ех да имам некоја таква работа, душа би дала.

Ние пазар истеравме, сега е кај баба спие, јас да се измолзам, да земам што минтреба и ќе се вратам и јас. Денов ладен, поладен не можеше да биде.

На Arien, alana, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.937
    Допаѓања:
    153.084
    Eee takva rabota kaj ima kazete :) barem kaj nas tesko.
    Denes mm maksimalno go iskoristiv so decava. Si gi cuvase i dvajcata dodeka bev na rabota si bile na kafe setale. I prv pat ja vozese malava sama vo kola, mu vikam aj dojdete da me zemete od rabota, ja vrzal vo sediste i super pominale. Malku mu mrcela na kraj deka guzva gi fatilo ama so igled na toa kolku besnee vo kola dobro prosle. E posle nazad mene mi ripase na glava ama ne e vazno. Sega e so sinko na rodenden pa go cekam jadenje da mi donese, za gotvenje ne ni ostana vreme denes. Utre nesto ubavo ke se sprema. Nego nekoj pisuvase pred nekoj den za krap so sos, ne mi teknuva koj. Aj ako se procita majkata neka pise recepy za sos :)
    Nie obicno go pravime so kromid samo ama ubavo bi doslo so nekoj sos da smenime.
    Malovo spie ja si pijam kafe i gi cekam mazinjava da se priberat. Posle go osloboduvam.mm osekam ke mu ja legne i nema da mrdne do sabajle. Treba da odam da pazaram on delumno nesto mi kupi ama pak skoro se fali pocjuvajki od peleji. Ako uspeam so decava zaedno dobro ako ne zdravje utre

На azelea, alana, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  16. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Добар ден мами. Ладен денов или не, ние пола ден бевме надор. На два пати по два три саати и плус низ продавници два саати. Незнам во дм дали сте ја приметиле таа дрвената играчка како коцка што е,на неа има дрвени колички, а од страна разни нешта како волан, топчиња, да отвара нешто, да врти и сл. Син ми ја обожава. Од лифт трча во дм, ништо не фаќа по рафтови, право кај играчката. По цел саат сме таму, а на мм му било срам па само купува некои работи.:D сакам дома да му ја обезбедам, ама столар би ме ошурил.
    @LaDyDoLl јас се би дала за таква работа. Да си го носам детето. Вака секој ден по десет саати не го гледам. Колку ти е старо детето? Алал да ти е на храброста сама да бидеш со детето толку време, а мт на шетање. Мојов на пат кога оди по десет дена и пари ќе донесе јас сум ваква :devil: побудалувачка ми е што да правам скроз сум сама.

На azelea, Arien, fairy88 и 12 други им се допаѓа ова.
  17. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Девојки :hai:

За прв пат во темата да се пријавиме :)
    Ние имаме 17 дена, мали сме сеуште. Повеќе спиеме сеуште.

На Kaetana, azelea, Arien и 26 други им се допаѓа ова.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.654
    Допаѓања:
    37.335
    @irena.1 sinko e 26meseci. Grupite se sostojat od deca od 3-7 god. Gazdaricata e premnogu fina zena,pred se so razbiranje,i mi kaza deka za moeto dete prestojot ke bide besplaten,sto mene ne mi igra nekoja uloga cenata,samo se plasam kako ke uspeam da go nahranam pokraj drugi deca(mislam deka oni nemaat obrok,prestojot e 4c) dali kje moze da se vklopi,no sum da probam,a i ne sakam zenata da ja ostavam na cedilo.
    Drugo,vo odnos na hrabrosta,dusata mi znae kako mi e,ama koga znam deka odi da si vidi roditeli,sestra,vnuci,se stavam na negovo mesto kako bi mi bilo mene,pa neka bide,kje pominat i tie 3meseci. Iako nego mu e poveke tesko,ovie denovi celo vreme samo go gushka i baknuva sinko,no ajde zdravi zivi,moze sledniot pat site ke zamineme.

На Kaetana, azelea, Arien и 7 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.035
    @zeka dobredojde vo grupava.Kako e bebus? Kako si ti ?
    @eleni27 ajde zdravje naskoro ocekuvame ubavi vesti od tebe:)i alal da ti e,se snaogas so detence i trudna.i posle mazite bile posilen pol.Aaa sigurno:smirk:
    Jas denes ja ostaviv malata so svekrva mi na 2 saati,izlegovme so mm.Si bila mirna i jas onaka opustena,ama koga se vrativ se osekav kako cel den da ne sum ja videla:(Ke moram vaka pocesto za da se priviknuvame za gradinka.Svekrva mi mi vikase od porano da ja nosam kaj nejze za malku i da si odam doma ama nemozev,maka mi bese taka:|A sega mora da se priviknuvame.Inaku denes polnime 7 meseci:inlove::inlove:Dusa na mama,ona mi e smeska najubava.Koga ke mi se nasmee mi ide da ja izedam:$:inlove:Ajde zenicki dobra nok,uste ne si legnuvam mm na rabota e pa ke go cekam i ke spieme posle.

На azelea, Arien, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @zeka добредојде :f:

На alana, Girl-Rabbit, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.