Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @zeka Добредојде мамичке, да сте живи и здрави..

На alana и Mari* им се допаѓа ова.
  2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @LaDyDoLl ne procitav kaj ziveete i kaj ke odi mt na rab, ama da sum na tvoe mesto jas ke prifatam,taman ke mi pominuva pobrzo vremeto a sinko ke se vklopi i pogolemite decinja ke go zasakaat,veruvaj nema da ti bide tesko,

spored mene vredi da se proba,em sinko so tebe,em ne e cel den pa da nemas vreme za nisto drugo.

На azelea, Arien, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro vecer mami
    Samo da ve pozdravam
    @zeka :hai:
    FB_IMG_1475960045599.jpg

На Mama Maja, azelea, Arien и 12 други им се допаѓа ова.
  4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mamicki sigurno site si nanate, abe edvaj go zaspav sinko glava mi pagase, ne znam.sto mu e vo posledno vreme mn tesko se uspiva sedi do 11 11 30,'a.celo leto bese do 9 zaspan. I sega eve dremam son ne me faka, a premorena sum, odamna ne mi bilo vaka, a denes cel den turbo bev. Se nerviram site zaspaa samo jas ko budala dremam.

На azelea, alana, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.289
    ne se sekiraj
    vidi kolku e casot a mojata uste ne spie

На alana, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    E epten ja preterala tvojata, sto ja maci???

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.289
    apsolutno nisto
    si igra ,si pee pesnicki :^)

На Kaetana, azelea, coconaut и 4 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.351
    Допаѓања:
    107.969
    Добро утро! Кога ве читам како кажувате дека до 12 не ви спијат страв ме фаќа. Моево магаренце уште во 9 заспива, денес спиеше до 9 со едно будење во 6 за млекце, се мислам ако ја опраи како вашите ќе биде интересно. Дада му оравеше вака, ама она и претеруваше, од 12 до 3 знаеше да си игра, или па заспала во 12 во 4 наспана будна, до пладне нема презаспивање.

Денес на распоред чистење, сакав вчера ама не бдше мирен, кај свеки не можеше да седи без мене, вознемирен беше, дали дека одамна не бил и не му беше познато. Е затоа денес ќе си чистиме заедно. Дур спие купатила, кујна, прашини, постела, а кога ќе стане правосмукалка и џогер. Имам и за допеглување од планината негова, па денес ќе биде баш бизи ден. Маж не е овде може да се планира ручек нешто онака.

На Arien, eleni27, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zheni zdravo! Mene me nema, znaete si imam gosti doma pa nemam mnogu vreme da ve prochitam a kamoli da pisham :) Sinko poremeti i red i se ovie nekolku vecheri.. Dodeka se falev ubavo spie se budi za jadenje i odma zaspiva, sega pochna da se budi mnogu chesto so plachenje vreskanje duri.. So mm za glava se fakjame i ne znaeme veke shto da mu pravime. Dumkaj, shetaj, pej, daj mleko, daj cucla ama ako mu se plache nego nishto ne mu pomaga :drunk: Si vikam dali e toj famozen skok vo razvoj, dali zabche izbiva deka nemame seushte nitu edno.. Preku den si e super nasmean, vesel ama preku nokj e vampir :devil: Se nadevam e period i ke pomine oti i nie se povampirivme :devil:

Imajte ubav den, jas sum na UN i denes mi e voden den :headbang: Pa nema da mi e mnogu ubav denov :lol:

На Mama Maja, marince87, azelea и 10 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.939
    Допаѓања:
    153.102
    Ooo ama kasno bre vi zaspivaat decava. Moive falaa bogu rano legnuvaat. Eve i golemovvo na 6g najkasno dokaj 10:30 i toa obicno na leto koga nemozam da go priberam od nadvor. Sega dokaj 9, 9:30 e vo krevet. Posle polnom samo poslednive 2 novi godini ostana i toa bidejki imase drustvo.
    Ajde dobar den. Jas tirbo of dabajle od 7, cistenje, masini, dete hranenje pa zaspivanje pa pak masini sega duri sednav. Da stane malovo pa malku nadvor da setneme. Mm e zadolzen za rucek. Denes ke probam na malovo od nasiot rucek, krapce pravime i samo ke i svaram nesto zelencuk.
    I na cela rabota pak tesko deka ke ostane vreme za alistana vo sifonjer. Neznam koga ke gi sredam

На azelea, Arien, eleni27 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.351
    Допаѓања:
    107.969
    Да се пријавам, тиквичка излапана, не дека му беше многу вкусна ама не дадов шанса да кидне. Е сеа, блендер ми праи џенгои, нов не планирам да купам оти нема смисла, имам три, ама за вакви мали количини само овој стапчестиот врши работа. Со ова не сум имала многу работа, стапчестиов, па не ни знаев дека пушта рѓа, вчера фрлив кашичка, завчера исто, денес исто, утре ќе направам повеќе па ќе земам во статичниот да изблендирам. Ако не се среди ова ќе мора само стапчест да се земе, што воопшто нема да му се допадне на муж. А меркам еден мултипрактик на Бош, уф душа давам за него, а има и стапчест во него, би ми било четврта среќа со блендери.

На Mama Maja, azelea, eleni27 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    10.127
    @AngelOfArh јас имам и обичен блендер и стапчест ти што го викаш еве веќе година дена само вториов го користам за каши. Со другиот нема шанси убаво да изблендираш месо. Со цена и не се многу скапи од 1000-1500 се наоѓа. Погоре те читам за јадењето не го форсирај бебето за јадење количински повеќе, на почеток нормално е да јаде малку. Ако форсираш може одбивност да направиш. Доволно е да пробува вкусови а цел оброк ќе почне да јаде сам кога ќе биде подготвен.

На SpangeBob, Girl-Rabbit, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas imam racen blender na bosh I do sega sum zadovolna, ima I secko, okolu 3000 den go plativ, meso mele bez problem.

На LaDyDoLl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.351
    Допаѓања:
    107.969
    Ма не бре какво фоесирање, колку сака толку нека јаде, денес од тиквичката изеде три лажичиња, цел оброк далеку сме, мал е уште. Не ни има развиено желуд иче он за цел оброк. Знам дека стапчест врши поише работа, ама ако не го опраам мора во статичниот дур не купиме блендер.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    @AngelOfArh јас исто имав стапчест го користев на почетокот,ама за нецел месец ми се расипа,имам голем на Филипс реков со него ќе блендирам ама ништо дека мала количина ќе завртеа перките и кашичката завршуваше на ѕидовите на чашката излепена,додека изблендирам живи маки,се изнервирав тогаш баш го начекав на делимано беше на попуст мислам 2999 рачен блендер 3 во 1.Има рачен блендер,сецко и за матење додаток.Мислам попаметна инвестиција од тоа во животов сум немала :rofl: :rofl: И најбитно што ми е е нерѓосувачки,и можам да блендирам и ладни и топли(жешки) јадења.Делот за блендирање росвајт е,претходниот тој што ми се расипа пластичен беше.

На Mama Maja, SpangeBob, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Sto ubavo sonce nadvor, mene strasna mrza me fatila posle nesonicata nokeska, mi se lezi cel den glava mi puka. Nekako mi e preku glava od se, vcera mnogu mu se razvikav na detevo ne mozev da go trpam, navecer e uzas, samo kemka I napnuva se crvenee od lutina I nervoza, jas ne znam sto mu e toa vo posledno vreme. Posle mi bese mn krivo se jadev.
    Site se zalat od svekor svekrva, jas od moite. Navistina mi pomagaat, rucek za nas go cuvaat po malku, ama voopsto kako da ne im e gajle deka treba da trgnam na rabota, nikoj ni ednas ne se zainteresiral da go nahrani, preslece ili uspie. Nitu pak sum go ostavila so niv poveke od saat vreme, samo za epten nuzna potreba. Ako treba da go ostavam podolgo ne sakaat, vikaat sto ke mu prajme ako te bara. A toj nikako sise ne fati, jas ne znam kaj ke mi e krajot, zar treba otkaz da dadam!!! Vcera ne otidovme na svadba kaj prv bratucet zasto im bese strav da go cuvaat, oni starite si otidoa si isteraa meraci.

На Mama Maja, azelea, Arien и 11 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @coconaut :hug: Ќе се среди со тек на време. Ќе биде тешко на почеток, ама стисни заби, за негово и за твое добро е што се враќаш на работа :*

Мене нешто не ми е добро, се осеќам како воз да ме прегазил ноќеска. Мм исто не е добар.....Битно малиот е топ. :D Игра, трча по дома, цел ден бара надвор да излезе, само ги носи патиките во рака „пакити, пакити„ (така ги вика) демек да му ги облечеме, ја носи кофичката и стои пред врата спремен да игра во песокот......А надвор истура цел ден. Се надевам барем попладнево нема толку да врне, да го изнесеме на воздух.
    Ме гризна сабајле толку силно што прстот ми трнеше, ми помодре, не го сеќав долго време. :| Не ги вади прстите од уста, па сакав да видам петките до каде се. И ме загриза најсилно што може и не пушта, не можев да го тргнам прстот :devil: Гризе од секогаш, ама толку многу никогаш. :shake: Ѓаволче едно.

Му купивме вчера вреќа за количка, лани некако поминавме со ќебенца, ама оваа година уште од сега е потребна. Дува, корне, не сум доживеала ваков ветар до сега, башка е северен ветар. Опасно се најавува зимава, мислам дури сега ќе видиме скандинавска зима што значи ^_^ Јас едвај чекам, искрено :)

Убаво попладне на сите :*

На Kaetana, SummerGirl, Mama Maja и 14 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.872
    Допаѓања:
    142.045
    Eve me i mene.Od sabajle od 8h.duri sega sednuvam .Malava ja isprativme kaj baba(prvpat od koga e rodena bez nas),i jas turbo cistenje,rucek za nas i za malava,masini i sega mu vikam na mm umorna sum ama ke stisnam zabi posle do city mall malku da prosetame:)ubavo bilo vaka nekoj da ja pocuva da sredam a naredno pa neka ja pocuva ako saka:)da odmorime malku.aj sega odam da ja uspijam ako saka,nokeska pak si bese budna od 3-5 h.(facepalm)pa sea da pospie a moze i nie so nea:)

Последна измена: 9 октомври 2016
    На SummerGirl, Mama Maja, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  19. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.655
    Допаѓања:
    37.338
    Eve me i mene pristuna no samo so trupot,so umot ne :)
    Rucece epten pogodeni,musaka,me ispolnija zborovite na sinko,, E mamo za merak rucecevo,, Se iznaruca junakot moj. Prviot proben obid da se cuvaat so tatko mu(i da zaspijaat) FAILED!!! Mm duri i vednas se otkazuva,ne e on naucen site obvrski okolu deteto da se na nego,samo toa mi gi remeti site planovi.
    I jas imam blender na Bosh so takva nergosuvacka racka i eve dve godini go koristam i toa turbo,meso mele preubavo,a jas sum prezadovolna. Da,i mojot odese so secko i kostase okolu 2500 den.
    Em imam rabota uste,em cuvstvuvam zamor. Ke se odi nekade izgleda :)

На Kaetana, SummerGirl, Mama Maja и 15 други им се допаѓа ова.
  20. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Бебе е затнато во носето леле мајко. Чистам со пумпица и физиолошки. Јас едвај на нозе стојам. Што побрзо денес. Демек недела , секој нормален одмора, мене неделата ми е поим за работни задачи тооон..

На SummerGirl, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 3 други им се допаѓа ова.