Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Ох, женче и јас откако се омажив бели влакна почнаа да ми излегуваат :nod:. Ете му велам на мм на кого му е погодено,а на кого не :?:. Ни сум се нашминкала, ни дотерала...и пукам од внатре...така ми е смачено...дури не се препознавам во огледало,не бев учена така. Свеки е помодерна од мене...стално е нацрвена, напудрена и нормално во центар пажња :rofl:...стигнува жената.

На Angel.Heart, azelea, Sunshine_1979 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.563
    Допаѓања:
    37.880
    Добро утро женски! :f:

Времево е ужасно. Ич не сакам вакво време. Вчера кога одев на работа автобусот застана покрај вирче. Како што се симнав директно со штиклите во вирчето. А шоферот можеше да застане кај што немаше вирче. :@
    Вчера му беше роденден на поголемиот син. Имавме гости до касно. Откако си отидоа исчистив и одма си легнав. Станав во 9 часот и сега сум одморена. За денес и за утре ни се најавија гости. Сакам кога ми доаѓаат луѓе кои ги сакам и почитувам. Убаво ми е во нивно друштво.

Јас немам ниту едно бело влакно. Имам 29 години. Го имам генот на татко ми. На него првото бело влакно му се појави на околу 50 години. Маж ми има бели влакна во косата. За два месеца ќе полни 30 години и се чудам како може да има толку бели влакна. Ама гени се во прашање. Он го има генот на свекрва ми. На неа многу рано и се појавиле бели влакна во косата.

На tina-63, Angel.Heart, azelea и 13 други им се допаѓа ова.
  3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Eve I nie se cudime sto da pravime denes, neraboten den, a tolku bez veze vreme.
    Veke I kombinaciive za rucek mi se smacija, se edno isto, daj kazete nekoj predlog bez meso za 8+.
    Vratov mi se zdrvil, zavcera loso sum spiela I eve ne popusta cela strana mi e ukocena, boli, mackav I masirav so eden gel ama ne pomaga ic.
    Mm ke odi utre na pat, sami do nedela so sinko, kako ke se snaogame kojznae, osobeno za navecer, dodeka bese leto odnesi go nadvor do 8 pominalo vreme, sega zbesnuvame navecer.
    Aj bar si poracav sto mi fali da mi donese za sinko I mene od H&M C&A I drugi prodavnici, da se podnovime malku.
    Pozdrav :) :) :)

Последна измена: 11 октомври 2016
    На Angel.Heart, azelea, marince87 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Добар ден мајки.
    Вчера конечно набавив заштитници за штекерите. До систина, од хубо маркет ми се чини се викаше. Ефтини, едноставни и практични.
    Топло ги препорачувам за сите мајки чии бебуши веќе лазат и проодуваат. Околу 70 денари ми се чини беше паковање со околу 10 парчиња.
    Од денеска раат тераме. Стандард сабајле почна да ровари низ собите и трча накај штекерите. Брца прстињата и во очи ме гледа а јас кулирам 8).
    Виде не реагирам, не и беше интересно, и батали.
    :whew:

Ние се изнајадовме палента па печена тиква и сега ручекот малку покасно. Најадени претапанети. а празник непразник сеедно:x.

На tina-63, Angel.Heart, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.657
    Допаѓања:
    37.352
    Првата пушка пукнала во Прилеп и ТЕТОВО(внук ми ова :D:D)
    Честит нека е празникот македонски.
    Еве еден и од оние мигови кога сама со нозе испружени на маса раат да отворам Фемина,без некој да ми штрака на тастатура или да ми зема моб.:DМм и синко само што престана да врне,летнаа во град,имало некои изложби на олдтајмери,тенкови,што ти јас знам.Може ќе се задржат пола час,но решив тоа време да го поуживам сама. Сношти плачки за огнометот,но кратко траеа,после бевме возбудени.Може не толку за огнометот,колку за летечката камера која го снимаше спектаклот (facepalm)
    Околу темиве за спиењево,може некоја мајка ќе ме осуди,но јас откако е родено детево,спијам во незатоплена просторија(исклучок се деновите кога е надвор -20 и кусур,уклучувам печка тогаш),без греалки,клими и сл работи,и можеби не е 17-18степени(сигурно е многу пониска) или ,,по пропис,,?!?! но детево е навикнато на таква температура,покриено со поларно кебенце и јорган,облечен во пижами,боди без чорапи,ја спие цела ноќ без будење и не претнува. Термометри никогаши во ниедна соба не сум ставила,дневната секогаш ни е може малку повеќе затоплена,но се прилагодуваме со облеката.
    Спалната соба ни е ладна,но секогаш има свеж и чист воздух,за дете да може да спие и дише нормално.
    Бели влакна не знам што се,не знам што е фарбање,нијансирање...не сум модерна бре :)ама сметам дека ако еднаш почнам да ја уништувам,нема престанување,па оваа костенлива боја дури не побелела ќе стои. Не сум експериментален човек,особено ако знам дека од нештото немам корист,туку штета. На татко ми сум и јас,он со своите 60 год.тек тук над уши сега почнува да му белее косата,а мајка ми не се предава,она одамна се шатира,прави камуфлажи,да не ги покажува белите влакна.

Требаше врмево денес бар да не угости,да поуживаме на празников,ние се досадуваме цел ден.Ручек на мени,нешто брзо,зедовме колбаси од Кам,па ќе ги пробаме,ни ги фалеа многу.
    Осеќам гости во најава,а не ми е до такви.
    Убав празничен ден!

На Angel.Heart, azelea, Kitten и 12 други им се допаѓа ова.
  6. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    10.127
    Уште од сега ме фаќа нервоза а зимата не пристигнала:^) во ск нема што да се прави со мало дете кога е ладно. Ако не си по кафичите со игротеки и трговските нема никакво интерактивно место. Ако е сончево па макар и ладно наоблечени ќе шетаме по паркови, ама ако е како денес... Тапа

На alana, Girl-Rabbit, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    108.009
    Добар ден мамички!

Ние утепавме два саати надвор, тато бавча средуваше ние кафе и муабет му правевме. Го чекам за да му дадам да пие млекце, денес едно млекце прескокнавме со кашичка. На почеток забушава ама после си јаде и дури и муце отвара. Татко му проба да го храни и се откажа, да види како ми е мене. Денес ручек кај бабичка, 4 дена не го видела, мора да и е веќе мачно, обично на два дена иде.

Имаме мака со едни комшии, уствари јас имам мака, другиве не се замараат. Се греат на парно, ама којзнае во котелон што ставаат, смрди мислиш лешеви горат, цела улица смрди ама на никој не му смета или пак ќутат за атер. Они си сакале затоплени да се, 30че дома да им тера по кратки да шетале, а ние ќе поцркаме ако не па надвор. Два саата што поседов надвор смрдиме на скара буквално. Ќе се испоотруеме, а кај е крајот на сезоната. Знам, не се они криви може, од кај знаат што јаглен им продале, ама многу смрди, не се трпи. Вчера три машини алишта преправ, мирисаа мислиш во котелот се сушеле.

Зборите за шетање, 5м не излегов никаде, шопинг ми беше најголема забава, ама сега одам со другарки на кино, театар, кафе... За среќно бебе и среќен брак треба среќна мама и среќна жена. Детево не го добесов во чеизот, мое е колку и нантатко му, така да една вечер може да го пеичува јас да гледам претстава или филм или испијам кафе.

На Angel.Heart, azelea, Mama Maja и 9 други им се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Добар ден и од мене, јас до пред малку чистев, овој тмурен ден за тоа го искористив... имам обичај генералка се, вецето последно го рибам и одма после тоа влегувам се бањам :D Пеглав куп алишта дека минативе денови малку повеќе шетав и ми се собра, пуштив бели, па црни алишта, само што ми испеа машината песничка дека завршила, па да одам да ја пружам :D Синко стана сабајле во 8ч, не разбуди мене и мм, сега си спие, јас телешко му варам.. сабајле ме испорадува јадеше убаво, дури и повеќе од што треба :lol: Па се надевам дека и мевце ке јаде малку... :) За приквечер незнам што ке се прави, може да го прошетаме Citymall и онака само таа опција останува на времево, некаде затворени.. Инаку и да се пофалам, покрај крвната слика што е супер, средена ми е и тироидната, така да спремна сум за бременост :D Убав ден мајки :hug:

На tina-63, Angel.Heart, Dzevelekova и 13 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.942
    Допаѓања:
    153.114
    Capitol, h.rusija, lollipop bivsa tikvicka, dreamland. .. vo aerodrom imas kolku sakas.
    Jas kako sakav da si odsedam doma denes eventualno do prodavnica ama so sin mi nema sansi. Celo sabajle se rasprava dosadno mu bilo, i uste vika pa praznik e mora nekade da odime :). Baska za nego odenje negde bez drugari e kraj na svetot i taka moravme pak so cel komsiluk da se dogovorime. Nesto sum denes nervozna neznam sto mi e. Imam eden kup rabota po doma a od decava nisto ne se zavrsuva. Ke si legnam sega so malovo da se odmoram vajda kw.mi pomine. Uste da go nateram i golemono da lwgne dobro kw bide

На azelea, Mama Maja, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    И ние сме исто како вас,спиеме во спална покриени со дебело меко ќебе,јорган кога е поладно и чиста бела соба без натрупани разни ствари,и удобно за сите и синко знае дека таму е за спиење.Кога му се спие вика нан и оди право во спална си ја зема неговата перница.И јас немам термометар во ниедна соба,ете така си имам некоја ориентација си знам.
    Ее мајки што убаво ви е на вас кога си имате каде да отидете на ваков врнежлив ден,а кај нас во помалите градови нема сити мол ни нешто слично.Ама тоа е.Убав ден...

На Angel.Heart, eleni27, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    За средување не спомнувајте. Нервоза ме фаќа. Си реков денес ќе чистам ама една главоболка сабјлечки, не можев глава да кренм. а и ништо не можеш да се напиеш. Излеговме со децава да ги измериме улиците тука блиску, па малку ми подпомина.
    Хронично ненаспана сум, не знм кко ќе се оди на работа. Бебуш уште станува навечер едно сто пати|(, и да ве прашам, додека доите имате потреба за благо или мене нешто ми е пореметено:lol:

На Dzevelekova, M&M, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    10.127
    @muchacha_a што ако имаме 2-3 молови кога на врнежливи денови е преполно и невозможно е со дете со количка да прошеташ раат, гужва, загушливо, се чека лифт предолго. Со нестрпливо дете како моето тоа не е изводливо.

На Dzevelekova, M&M, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    На Dzevelekova, azelea и green.eyes им се допаѓа ова.
  14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    @M&M дај просветли ме жити се, скроз сум новајлија на тема игротеки. Каде се лолипоп и дримленд. И како оди тоа. Можам да носам дете само ако нема роденден таму? Од саат плаќам? Јас може да си седам до детето? Зошто моево е мало, па каде и да одиме сите се поголеми од него и мораш да го пазиш.
    Иначе ние бевме до рамстор мол. И на сред пазарење син ми сцена ми направи. Сите во нас гледаа вака 8-| среќа па не припаѓам многу во несвест за други луѓе. Имено на детето веќе му се спиеше, па плачеше безвезе. Земав дете во раце и излегов, му дадов да цица и одма заспа. Мм допазари, па седнавме на раат на кафе. Покасно ќаривме и саат време шетање во парк. Син ми намерно сите вирчиња ги погаѓа. Ама нека, сум читала тоа било добро за неговиот развој.:rofl:
    За ручек вегетаријанска лазања. Преубава излезе. Сите јадевме. За дете само без бешамел.
    Инаку зборите за средување. Дур бев дома ко баба рога бев. Одкако се вратив на работа колку толку се вратив во нормала. Сега немам време да се лицкам ко порано, сепак е ок.уште да можам да спортувам како порано би ми било супер.
    @џунџуле и јас удрив многу на благо од како дојам. Незнам дали е поврзано едно со друго.

Последна измена: 11 октомври 2016
    На Kaetana, alana, thebabylover и 7 други им се допаѓа ова.
  15. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Hooojj
    Denes bebuskata mi pravit 3 nedeli...
    Ama snosti mi bese mn nemirna, za razlika od drugite veceri snosti neznam
    Sto i bese cela vecer pominav sednata samo si placese eve i denes istoto go tera , ja kapev sabajle, ubavo ja dojam na mene ..pedijatar mi kaza da mu davam kapki espomisan za stomaceto poshto verovatno od stomaceto mu e ama ne prekinuva so placenje ....
    Sekoj vecer spiam samo po 2 sati mislam ce zbudalam se osetvam preumorno, nemam vreme za nisto bas za nisto a stanot neznam koga ce go vratam kako sto go imav predhodno nekako sve mi e rasfrlano zato sto idat i mn lugje za bebukata lelel ufff neznam dal ce se vratam vo normala se ugusvam od se
    Plus so carski se porodiv i posle 3 nedeli uste imam maka so golema nuzda moram da ispijam 2 tableti za da izlezam ponadvor ...toa gadno i bolno cuvatvo

На thebabylover, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  16. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Ха ха ха....добредојде во клубот на храбрите изморени неспиени мајки.
    Се што напиша е сосема нормално. Не форсирај ќе се среди полека се. уживкај си во бебуш зашто растат дур да трепнеш, изгушкај го колку можеш повеќе.
    За плачењето, че си плаче. Грчеви се тоа и за жал нема тука баш нешто што ќе помогнеш. Повеќе до тебе, гушкање, цицање, масирај мешко тоа.

На Girl-Rabbit, Sunshine_1979, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Многу му е гајле на возачот :D Мене така ми се случува редовно, или кога одам покрај улица коли ме тушираат безобзирно! :envy:

Бели влакна на 30 год. почнаа да ми се појавуваат, вака не се видливи, но кога ќе ја "отворам" косата наоѓам еден куп :( И редовно тоа што можам да видам кубам со чупалица :lol:

Среќен Роденден на малиот!

@danichap можеби и треба да реагираш, да ја поткаруваш и кажуваш дека не смее таму, зашто сепак и покрај штитниците треба да научи дека во штекер не се пипа.

На Dzevelekova, azelea, Пчела и 8 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.352
    Jas tolku se naviknav na nespienje sto legnuvanje vo 2-3 nautro mi e sosema normalna rabota :rofl::emo:

На alana, azelea, coconaut и 8 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Карање има кај мојава обратен ефект.
    Ако ја скарам оди од првиот на вториот па на третиот па на четвртиот штекер.
    Точно знае каде се, оди на следниот и во очи директ ме гледа.

Или во дневна/кујна кога сме а ја скарував потоа директ одеше фиоките да отвора, па фрижидерот или главчето да си го удри (facepalm).

Магарешки инат е :o.

Премногу ми беше опасно за да игнорирам ваква постапка, инаку за нејзе само игнорирање....и ќе заборави.
    Денес одкако ја изигнорирав не ги опули веќе :whew:

На alana, azelea, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  20. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Znajs sto najmnogu mi fali....da se doteram i da izlezam
    Bez da mi e gajle za nesto
    Okolu mene da olabavam..
    A i mi fali da zaspijam vo pregratka na mm uffff ....
    Ama ajde si vikam ce pomine imam samo 22 godini pa
    Stom porasne bebuskata ce mi e kako drugarka

На alana, Dzevelekova, azelea и 5 други им се допаѓа ова.