1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Душа мала. Најверојатно се грчеви во прашање. Ќе сетиш по тоа што ќе плачи и нема да можеш да ја смириш никако , секој ден во исто време. Саб симплекс капки нам ни помогнаа но за кратко, потоа пак по старо. И одмори малку, 3 недели се премногу малку време за гости чекање. Галете се гушкајте се, адаптирајте се. За гости има време :)

На glisa, alana, Dzevelekova и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    :D Ептен инаетџика :)
    Абе мајка најубаво си го знае детето.
    Кај мојава пали зборување. Иначе на такво карање мислев :) Имаше ептеееен краток период на брцкање во штекери (нормално со штитници), и' зборев дека не смее, и дали ја разбра поентата или помина меракот, кој ќе знае :D (А бидејќи е близнак у хороскоп, можно е да е второво, хахах).

@glisa ќе дојде и тој период мајка, ич да не се секираш, ова е само период, етапа од животот. Понекогаш завидувам на тој момент со младиве мајки што ќе си бидат другарки со ќерките...јас ќе бидам стара, нема да ме сака за другарка :(

На Girl-Rabbit, M&M, Mari* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Те сфатив, и јас на тоа мислев. зборам зборам...пена ми фати устава, ама ефект никаков.
    Игнорирањето пали за сега.
    Табиет, белким ќе смени.

На green.eyes, alana, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Добровечер женски. Ви немам пишано неколку дена,а и немам кизнај што да пишам. Монотонија невидена. Синко беше болен, сега е во ред. Времево ужасно,по цел ден дома седиме.
    @glisa се што си пишала ми е добро познато,еве јас и после 8м сеуште ретко најдувам време да се средам,да си посветам внимание на себе. Ама тешко се постигнува се сама. И кога излегуваме брзам да излезам побрзо од дома, па време за шминкајне слабо. Можи е до мене,ама преморена сум.
    Планирам да одам на фитнес,малку да се опуштам и зацврстам :muscle: Сакам да симнам 3кг. Сега сум 59, и ми сметаат овие вишок што се :mm: А пред спиење само си каснувам нешто, лоша навика ]:)
    Еве баш сега си правев чоколаден колач во чаша :lol: Повелете кој сте за благичко :^:

На alana, Angel.Heart, Dzevelekova и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    dobro vecer i od nas,vremeto tapa jas denes udriv na cistenje ,bebka slabo mi spiese denes ja izbanajvme so mm on i dava mlekce a normalno jas da se izmolzam i mm otvori vince pa malku vreme i za nas da si posvetimo:inlove::inlove:,dobra nok:hug:

На Dzevelekova, Girl-Rabbit, Mari* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    108.014
    Ах ние колешки со молзењево. Еве и јас, малиша нана, јас се молзам, откако воведов оброк млекото пак достигнува, не мора да го давам тој еден оброк ад како порано. Како се молзиш? Колку време?

На Girl-Rabbit, ma4e1311 и Mari* им се допаѓа ова.
  7. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    И јас сум ненаспана, и не можам да ги сфатам мајкине што од 9 до 9 спијаат заедно со бебушите, мажите им помагаат барем саат два околу деца и дома и после само ги слушам : крш сум, отепана сум, пукнав цел ден, готово не можам, легнувам, турбо цел ден ау ваууу.... А што да кажат оние што се молзат на 3h? Или оние што се сами по цел ден со бебе? Или оние мајки што имаат темпераментни деца па ни 5мин не ги оставаат да мрднат? Или пак што сто пати им се будат сред ноќ? Јас не знам луѓево кога се жалат за безвеза. Не ги разбирам!
    Инаку џунџуле, не да јадам благо, се давам. Продавница одам по леб и 5 6 врсти благи работи (facepalm) Ма на ништо не внимавам, џабе одам на аеробик се потам ко будала, кога пак си идам дома и дирек посегам по благо:) Зато бебка е со бутчиња хаха се зезам.
    Ај да легнам, оти пукнав цел ден:rofl:

На N.Kety, green.eyes, alana и 10 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.133
    Dreamland ti e pozadi capitol bo zgradite a lollipop e hm kako da ti kazam vo niskite zgradi karsi trend. Mozes da go nosis se plaka na saat samo da nema rodenden vo momentot. Vo capitol mozes i koga ima rodenden ama togas e kalakurnica. Vo princip moze da go ostavis sam ama zavisi od deteto inaku gi cuvaat ako se dogovoris samo ako saka da sedi. Jas so sin mi do 3g nemav sednato na rodendeni na masa moram so nego vnatre. Se plaka na saat, bas denes prasavme vo igrotekata vo h.rusija me iznenadi cenata 60d saat a mozes i za pola saat 30d. Mozes segde i ti so nego gledaj samo so ubavo corapi da si treba da se sobleces :D
    Inaku za sceni cekaj doprva ti pocnuva tantrum age :) vesel period sto da ti kazam

Последна измена: 11 октомври 2016
    На Dzevelekova, Mama Maja, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Helloo umorni mami
    Denes den haos :|
    Bebka urla place na saat vreme pie mlekce Abe ni pola saat ne zaspa denes
    Racete ne gi custvuvam, stomakot me boli
    Edvaj cekam da mi dojde mazeto barem ke ja zeme malce vaka sama mn e tesko
    Takvi paniki me fatija denes neznaev veke so da pravam,pa si sednav i zaplakav
    Za nespienje ne zborvite eve veke 2 nedeli stanuva po dva pati I budna e po 2 casa
    Ko alarm e mometo vo od 1-3 budni pa vo 5 pak se budi do 7 mi pee :$
    A jas nikogas pred 12 da legnam
    Za sreduvanje so bese toa :wasntme:
    Ajde mami koj e za vecera :^)
    Si svariv jufki prv obrok za denes :doh:
    Ke se napravam 100kg :worried:

На alana, Angel.Heart, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Roletnite mi pagaat ke fanam so lepak ke gi zalepam,navecer ko stavam mi se slucuva da se zanesam,mi se spie mivse place da me ostavat 24h msm ke gi otspijam ko nisto

На girl-miri, Girl-Rabbit, Верче4 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Isto i jas.
    Nema nacin na koj ne probav i so prespivanje pokratko, da prespie kolku saka, pa duri i da ne prespie, rezultatot e ist-pred 1 nema shansi da zaspie.
    Denes konecno se pomiriv so faktot i reshiv, ke cekam da smeni. Toa e.
    Uste sum trudna, no veke mislam cela sum deformirana. Ajde uste 6 dena do famoznite polni 36nedeli. Posle ke gi nosam vo race :inlove::inlove:

На muchacha_a, green.eyes, alana и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Уморна, несредена и вечно гладна - ова е моменталниот опис на мене! Згора на сѐ и нозете ме вртат од дождов , ќе пукнам од умор :(
    Беба по школски си го тера развојот, сите скокови, никнувањето забчиња, сега и одбивањето за спиење, сѐ си тера по правило ... сега што плачење удри 2 саати, одвај во 12:30 да ја заспијам.
    Денес дигнав непотребна паника ептен, си имав оставено настрана пари у новчаник за вожњата и денес бркам - ги нема! ко почнав да се нервирам дека некаде сум ги изгубила, цел ден се туфкав, глава ме фркна, си го сјебав денот! сега кога легнав ми текна дека кога бевме да купуваме инхалатор имаа во аптеката проблем со читачот за картичките па платив со тие пари ...

На muchacha_a, green.eyes, girl-miri и 13 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.133
    Od umor pamet gubime. Jas sekoj den se sutkam 5 saati za da najdam nesto. Pred nekoj den se ubiv od smeenje i gi iznasmeav site doma, od sabajle pravam sok za site, normalno za golemiov vo casa za maloto vo sisence so cucla. I deka brzam mu davam na golemiotv da pie deka ako go ostavam sam nikogas nema da go ispie, go gledam me gleda cudno i se trga so glava i pocna da se smee, mamo ma sto pravis, jas nego siseyo so cucla mu go tutkam vo usta da pie :D:D:D. Otide pametov.
    Turbo od sabajle kako i sekoj den pa i dozdov eve uste ne sum stignata na rabota, kasnam ama bas mi e gajle.
    Eh pa ke se povtoram sto ubavo mi bese koga bev doma. Barem ova brkanicive od sabajle gi nema

На green.eyes, girl-miri, alana и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mori dosta tamu :D Koga odeshe mazhot i vika se raduvam shto ke bideme sami so bebka, sega pa edvaj chekala da si dojde :D Ni vaka ni taka ti chini :D

Aj dobro utro i od mene. Vchera me razbudija majstori a shefot ko za inat bash vchera ushte ke si pospieshe. Ama na ovoj komshijata pak mu proteklo neshto pa mi krshea kada, mi ostavija nekoja mashina u wc da go sushi podot. Buchi treshti, zheshko duva. Dve nedeli ke stoela, aman :headbang:
    Denes bebcho standard 7:30 okokoreni ochi, ne e bitno koga ke zaspie navecher, sabajle stanuva vo isto vreme kako alarm :nod:
    Nie veke konechno imame eden obrok,gi prifakja poleka skoro site namirnici (osven pashkanat i tikva) i si krka chovekot.
    Utre sme na lekar, shefot ke prima vakcina :sweat: :worried: So Gospod napred se nadevam dobro ke pomineme, mi se smachi od temperaturi.
    Sakam da go odnesam vo Makedonija na dve nedeli. Shube mi e samo poradi studot. Vreme e na infekcii pa pak da ne zakachime nekoja pa da kachuva temperatura :worried: A strashno mnogu sakam da otideme.. Plan mi beshe sega pochetok na noemvri, ama sekako ako se odluchime na takov chekor prvo ke se konsultiram so kardiolog :)

Imajte ubav den, stoplete se so po edno chajche :coffee:

На green.eyes, tina-63, kelebeim*** и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Пчела

Пчела Популарен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.437
    Прво добро утро, второ на сите што славеа родендени, годишнини, крштевки и др работи само среќа,радост и убавини да ве следат. Ние стандард по дома, јас трчам како улава, другите ич мува не ги лази. Уште 5 дена и ќерка ми има роденден, јас сум повозбудена од не, принцеза од мама ќе прави 2 год. Од нас толку имајте убав ден.

На muchacha_a, girl-miri, alana и 4 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.065
    Aj zdravo i od mene,ova dozdov depresivno raspolozenie pravi ke puknam.Ama eve ogrea sonce pa da se nadevame ke e podobro.Mm ke odi petok cel den i cela nok na rabota i se javiv da dogovoram da dojdat moite(od drug grad se) i ke bidam mnogu srekna ako dojdat.Inaky skok vo razvoj li e ,sto li e malava po 3 saati se macam da ja uspijam.Nokeska stana so placenje abe nemozev da ja smiram,place so solzi i se zali, srce mi se kinese .Of lugje trebalo da si gi cuvame zivcite porano.A ne vaka izgubiv nervi od bolesti od mene od moite ,pa stresovi i nervozi sto 4,5god.ne mozev da zabremenam i sega se plakja cenata na toa.Nekogas sum tolku nervozna sto mislam ke puknam.A za umorna da ne zborime.Ke mora da najdam nekoi vitamini za imunitet i za izdrzlivost:)
    Tolku za sega:),
    Ubav den

На green.eyes, girl-miri, alana и 8 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    108.014
    Добро утро!

Беба нана, мама крка овесна каша, пие кафе и одмара мозок. Сабајлево едвај очи отворивме, едвај. Поминаа сите процедури па сега малце да ве прочитам. Итрецот мајкин не се бунеше сабајле на бананата, а на тиквичката знаеше и да плукне, мајмун еден. На мама ептен и се бендисува овој оериод на јадење бананки, овесната каша се надополнува суперски. Се надевам да поспие да се спремам и за до маркет, да биде мкрен, оти знае да биде многу нерасположен после нанање.

Овој наш татко не испонастина сите, си донесе викендот од село настинка и ни ја рашири. Јас кркам аронии, витЦ и прскам прополис на грло а бебеа нек се држи, ваљда нема пак да ми качи тт, пеошлиот пат кога настинав опасно качи и он тт. Млра да го качам имунитетот, откако се породив бев добра ама еве ме фаќа по малце овие два месеци.

Убав ден мамички, сонце на повидок во Скопје Запад ;)

На alana, butterfly*, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Eee aj ne kaki :rofl:
    Pa normalno deka ne mi cinit sega
    Mi falit pomosta negova okolu bebka
    Se skrenav celi denovi celi noki :sweat:
    Btw Se mozelo na zena da se pogodi ? :?:

На M&M, girl-miri, alana и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Мамички, jас тек тук ве читкам, ама не ви сум се придружила досега, се надевам ме примате после не цели 2 месеци откако сум породена? :?:
    Поздрав до сите :*

На green.eyes, Пчела, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  20. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Жени, жени, зима иде ич не сакам кога ми е ладно па сега и со бебево плус ама ајде ке се издржи.
    Малово се си ручка, не прави проблеми. Уште не му воведувам се, гледам полека барем да направи 6 па ќе дадам и останатите работи.
    Гледам денес во Тинекс пелените Бекутан на акција. Била некоја да види дали има останато?

На girl-miri, butterfly*, Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.