Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Welcome to the club :f:

На butterfly*, Mari* и Lorins им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Moze,moze:)dobredojde !!!

На butterfly*, Mari* и Lorins им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Pa kade si dosega :!:
    :hug::hug:
    Backi do zajceto malo :*:inlove:

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    @AngelOfArh se molzam veke 11 meseci :) prethodno na sekoi tri casa denonokno, se izmolzuvam so elektircna pumpa okolu 10-15 min, no poleka kako pocnavme so dohrana namaliv i nokite koga pocna da mi gi prespiva ne se izmolzuvav vo tekot na nokta,,aj dobar den i od nas koje za kafe :coffee::coffee::coffee: da mi pravi drustvo

На alana, Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  5. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Мами ние пак болни. Пред некој ден ни дојдоа луѓе од друг град со деца грипосани и веднаш го префати синко, а само што завршивме со антибиотик и оп повторно :@
    Сабајле го носев на доктор, грло жар црвено, нос тече како чешма, а ноќеска како ми се исповрати страв ме фати. Ни препишаа антибиотик, линекс, сируп за имунитет, па спреј за носето, далерон зедов, се на приватно само антибиотикот на рецепта, фискалната 820д (facepalm)
    Инаку синко веќе 10 дена не цица сам се одби, ама ете пак се буди нон стоп на секој час навечер. Минатата вечер се разбуди во 2 заспа дури во 6, абе страшна работа, ај што не сум наспана се навикнав ама навечер кога сме будни чувствувам нозете како ме пресекуваат немам сила ми е страв да не се струполам некоја вечер со синко од замор.
    Него мами пулсот мене постојано ми е висок околу 90 и нешто а притисокот ми е стандарт низок, вчера така нешто не се осеќав добро, мерам притисок ок е а пулсот 121 :o што ќе да е работава незнам
    Уваб ден ви посакувам

На muchacha_a, green.eyes, girl-miri и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Оф мајче, тебе ли те читам, јас ли пишувам...живци немам денот да го поминам, а кај и да е и на работа ќе тргнам, ми треба и за таму живци и трпение, 20 души треба да организирам, контролирам!
    Си велам, многу поминав, оправдано ми е ама стварно незнам како ќе се тера вака. Утрово толку и се развикав на големата без причина што цел ден ми е мака, а таа веќе пубертетот го има почнато, осетлива е и малку инаетчика...ќе се гушкаме штом дојде од школо, ќе пробам да се оправдам!
    @M&M , мене ми се случи нес кафе со јогурт да и подадам на Мила :) ми се збркаа лончињата ептен!!!
    Убав денот денес, уживаме со беба во паркче, она спие а јас вас ве дружам!
    Убав ден на сите!

На green.eyes, kelebeim***, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Тироидната жлезда дава умор и зголемено срцебиење, не би сакала да ти наметнувам грижа но ако мислиш дека треба, испитај си хормони!
    Побрзо оздравување ви посакувам!

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Добар ден драги мои пријателки :inlove: Многу се радувам што ве имам :)
    Утре ни се точно 40 дена. Сабајле ке одиме во црква со бебенце да се причестам па после одиме кај мамичка на гости. 40 дена не сум била, а 30 минута пешки имам одење до кај неа :inlove::inlove: Конечно поминаа 40 дена.
    Сега ке ја спуштам беба доле кај свеки јас да се избањам и средам. Ке се родам поново ми се чини. :D:D:D:D
    После мм од работа кога ке дојде ке го терам да ни ги намести тие тропки над креветче ... јас се радувам за нив :$

На green.eyes, Mari*, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    :sun::sun::sun::^: Сонцееее!!!!! ние излегуваме надвор, средено несредено, морам да си ги потхранам нервите.
    Сама ако не си дадам одмор, никој не доаѓа да ми ја причува бебуш, да излезеш, да одмприш, за било што.

Тортава не сака да се избрише, знае дека сум по благото :D

На flower30, M&M, thebabylover и 9 други им се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.031
    Бебе најадено, ручек се крчка, кујна писта направена, шишињана бебе чисти, една тура шетанции фативме пред да се раздува овде ко да е крај на светот. Фатив сонце и да ги попече алиштата на сушара, а сега ќе си направам едно кафенце, ќе си ги грабнам весниците и ќе кулирам. Вчера ми кажаа една грда вест и уште сум некако растревожена, мразам кога не ми се кажуваат битни работи одма, кога ми се крие нешто што е битно, мразам да излезам на крај будала ради тоа. Ќе ми помине, ама работите нема да бидат исти.

На Espadrila, sunshine2015, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  11. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    А зошто ги кубите беливе влакна?...Сум слушала од кажување дека не расте ново влакно ако искубиш бело и дека не чинело да се кубат. Мене не ми се познаваат, ама и јас ако прочепкам тек тук светнува по некое,ама сеуште не е заприметливо.

12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    На мојава ако и речам не за нешто, веднаш се трга, ги прчи муцињата и плаче...и било кој друг да ја скара. Дури кога викам по некого за нешто ако ми треба, почнува да плачи. Не трпи повишен тон. И тивко не да и речам со сериозен поглед во очите,веднаш се трга. Не сум строга воопшто, тивка сум по природа....па ко ќе повишам тон малку знае дека не треба да прави тоа прави во моментот.

На coconaut, Girl-Rabbit, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.963
    Допаѓања:
    327.394
    Jas ignoriram
    Potpolno
    Se pravam deka ic ne mi e interesna sto raboti.Povisen ton nikogas ne bil efektiven kaj moite.

На eleni27, Lorins, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добар ден.
    Јас и да повишам тон,дур не напеави она што наумил,нема да застане. Дури и кога е во прашање корпата за ѓубре.
    Затоа е веќе и тас на тераса.
    Кој не ми дошол од пред да се породам,ке по.исли сум реновирала:D

Од денес сме на антибиотик.
    Леукоцити мирни ама грлото мбогу црвено,демек дури има шанси да загнои.:worried:
    А толку многу се чуваме.
    Не тече ни носето.
    Одма и хемоглобинот опаднат.
    Денес на мени нешто полесно,штом го боли грлцето.

Вчера за прв пат во овошна каша ставив наут,погрозна комбинација немам пробано. Ама нели морам се да пробам во врска со хемоглобинот.
    Без разлика што докторите рекоа дека нема врска исхраната во нашиов случај,јас не се откажувам во борбата. Поготово не сега кога дете почна да јаде.
    Кога доброкога послабо,ама барем сега сме на здрава исхрана.

На Espadrila, Kaetana, Lorins и 19 други им се допаѓа ова.
  15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Kaj nas povisen ton pali!
    Prvin opomenuvam so mirno, vtor pat pak so ubavo, tret pat ako povisam ton za nekoja belja vednas se povlekuva.
    Vo princip e mnogu razbrana, eve na primer vcera bevme vo market, zede kinder jajce od rafti mi vika "kupi ajce", jas i objasnuvam, velam "mamicko ako mi ostane paricka ke kupime, ako ne posle ke zememe", vednas go vrati jajceto na mesto,vika "dobooo" ni placki, ni treskanje ninisto, imav pari, no ne i zemav, da se nauci deka, sekoas, ne moze da kupime se.... .
    Posle kazav na mm, koga se vrati od rabota i donesetri kinder jajca.
    Sega ima 1g i 7m,se nadvam deka ke ostane vaka umna:).
    Inaku, naspana mama sum, preku den prilicno labavo, ne se zalam, se si zbori , odamna go frlivme pampersot....
    Edino problem so jadenjeto, slabicka e, mora da ja ranam so molenje i ubeduvanje inaku nema sansa da izazi zelba za jadenje, prebirdzika e, ne saka se da jade, ovosje, sok, mleko nesaka da vidi.....
    Ovosjeto so biskviti i go maskiram.
    Ajde sega da postavam masata za rucek.
    Imajte ubav den mami :)

На Espadrila, alana, Lorins и 14 други им се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zdravo i od mene. Nas povtorno ne povrati virus, taman pomina i kadlanje i nose da tece, op vo sabotata sin mi pak so T i kaslanje.
    Vcera bese strasno ne podnosliv, otkako se vrativme doma od gradinka pa se do pred da zaspie vecerta, lugje, toa bese nesto neopislivo...se dere se sto ne e po negovo, pocna da povtoruva po mene, mu vikam kje te tepam ako prodolzis vaka, toj mi vika jas kje te tepam. Ne me gledaj mi vika, ne mi zbori, dosta, glupava mama...abe se koj od koj po glup zbor, jas ne znam zosto taka se promeni detevo. Neli site deca na dobro se menuvaat stom trgnat vo gradinka, ova nasevo na loso. Denes koga go zemav od gradinka i vikam na ucitelkata deka doma e strasno mnogu nervozen, se dere, vika na cel glas, taa vika deka tamu e bubacka miren, poslusen, vika najdobroto dete e ovde. Ama doma i vikam skroz sprotivnoto. Mi vika ne znae zosto taka, mozebi deka e ljubomoren i na sestrickata deka uste bebe i namerno taka reagira, moze i faza e, ne znsm, bitno mene vcera site nervi mi gi iskina i mislam deka kje puknev od nervoza vo sekoj moment, zatoa si dobi i kjotece, koe znam, ne e nikakvo resenie ama lugje veruvajte, toa ne se izdrzuva koga pocnuva da vodi vojna doma ]:)
    So mirno ne biva, so ubavo ne biva, so kjotek ne biva, jas ne znam kako na drug nacin da postapam so nego. Od den na den e se po nemiren, agresiven....:(
    Mi go skratuva zivotot za 10 godini so toa negovo odnesuvanje ]:)

Za malata da vi kazam, bevme vo ponedelnikot na vakcina, 4 i pol meseci ne sme bile na kontrola i porasnala devojkata mamina, 1.200 kg za 4 i pol meseci stavila i 6 cm povekje vo dolzina (fingers)
    Vecerta mi kaci T i ne prestana so kenkanje, placenje i vcera cel den taka, tek denes mozam da kazam deka e podobra, bitno nema T od sinokja nikako i ppsveza e denes, si igra, si rucka i taka.
    Ete toa e kaj nas, nervozi pa placki i taka se vo krug.
    Pozdrav :hai:

На alana, green.eyes, coconaut и 8 други им се допаѓа ова.
  17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамички ве читам но никако време да најдам да пишам..Срекни годишнини тие што славеа и родендени..А на малите побрзо оздравување...Ние по цели денови турбо синко како и обично се си плаче..Во неделата го крстивме се си помина убаво...Него мислев вирусот нас ке не помине ама не..Керка ми добра е но закашлува по малку па некој предлог што да и дадам додека не се разболела..Имајте убава вечер мамички..:l:

На alana, Mari*, rose60 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Иста беше и мојава како помала...демек увреџена :D Веројатно до возраста е. Сега ја фаќам на финти, ако свикам може да се заинати.
    А влакна кубам бидејќи сум фрик, секое влакно "недозволено" на моето тело, одма го напаѓам. Чупалица е моето тајно оружје :D
    Јас имам слушано ако искубеш бело влакно, на истото место растат повеќе бели влакна. Све некои нови хипотези :rofl: ;)

На alana, Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. betiboo

betiboo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    62
    Mamicki kazete so sto gi vadite flekite na alistata na vasite deca, moeto dete lom se pravi koga jade i sekogas ima kapnato,A obozava cveklo i morkov a od niv najtesko se vadaat skoro i ne mozam da gi izvadam pa ako znaete kako da gi izvadam spodelete.

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer mamicki :)
    Pokraj nedela dena ladno vreme denes :sun: iskoristiv cel den nadvor,malata igrase vo dvor pa potoa ruckavme i so taticko otidovme vo park,dusa mala mamina se iznaigra:)na vrakajne pominavme po podolgiot pat pa pesacejne malce i pak koga bevme blisku kujcata malata sakase uste nadvor:Dama ne e za zalejne denes:inlove:
    Nekolku veceri kako place i vristi pred spiejne i koga spie,edvaj se smiruva i to a so tatkoi so mene ne se smiruva i ne me ni gledase|(.
    Vcera vecer tato legna prv pa koga otidovme vo soba legna mirno i zaspa mirno bes problemi.

Inaku denovive isto kako sekogas za denes imav generalka ama ostaviv za utre,ne mi se propustase :sun:
    Mm nervozen denes od rabotata plata sekoj pat se pomalku i pomalku,on stres pa i doma se smenuva situacijata:!:ama mora so pozitivnost pa zboruvavme i se smiri,ke pominat uste nekoj mesec pa ke vidime sto potoa.
    Inaku pred dobivajne sum si vikam utre da napravam generalka da se bajnam i posle neka dojde gozpoza roza:Pke mozam da odmoram nekoj den.

Na tema jadejne blago od sekogas jadam blago,nema vrska kaj mene doejneto iako ne dojam.
    Za malata koga pravi nesto sto ne treba nekogas ignor ima efekt nekogas viknuvajneto na glas sekogas se razlino.

Otidov jas da ja bajnam so poveke parea vo bajna,uste malce problemi so noseto.

Ubava vi nojk.

На tina-63, alana, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.