Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.160
    Imase nekoja izreka skini edno 10 na pogreb ke mu dojdat :D:D
    Koga sme veke kaj belite vlakna i jas odamna si gi imam ama ne premnogu. Se farbam cat pat ama nekoja nijansa blizu prirodnata cisto za sjaj. Konecno si zakazav za frizer vo sabota, kaneti sme na svadba pa da iskoristam sansa za frizer. Uste ne sum sigurna dali ke odam na svadba. Kaneti sme dvajcata ama treba da ja vikame zenava da ja cuva malava. Navecer ne sum ja ostavila dosega i neznam kako ke pomine. I da ja zaspijam obavezno za nekoi 2-3 saati se budi i moze mnogu da i place. A da odam sama i na mm da ja ostavam ke mu place i nego. Neznam stvarno em.mi se odi ama ne mi se odi bez mm nemam nekoe drustvo tamu a i sinko e problemayicen ke saka so nas da dojde. Mnogu mi e.macno za noke da se organiziram za izlaganje znaci.
    I da se dopisam preska prezaspivav edno i zaspivav drugo dete :) ke mu ja legnam.i jas nesto mnogu mi se spie a i malovo eve go pak kenka. Neznam koga ke pocne pomirno navecer da spie

Последна измена: 12 октомври 2016
    На alana, green.eyes, coconaut и 5 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    @Sunshine_1979 jas pa na rabota imam porelaksiracka atmosfera.Bar taka bese pred da se porodam:)Ama krivo mi e bas koga mi se sredi zivotot jas togas veke stanav nepodnosliva:(:((nervozna i samo vikam).Vcera malata me udira po lice i mm se smee,vika "udri ti kerce oti taticko ne smee a mama mnogu ne nervira i ni vika:)".
    Neznam na koj nacin da se kontroliram veke:(
    Tuku kazi mi za voznjata-strasno e vozenjeto niz skopjevo:D:D:D:D:Djas moram da se oslobodam i da pocnam za da mozam da ja zemam od gradinka malava.ama pusto strav mi e mnogu.(facepalm)

На Espadrila, Mama Maja, alana и 3 други им се допаѓа ова.
  3. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Јас да ти прокоментирам за вожњата низ Скопјево. Имам другарка што е шоферка повеќе од 15 години. Ми вика пред некое време: искрено се плашам да возам гратска!! А со толку стаж.
    Мене и така и така, но вожам многу многу внимателно. Секакви лудаци хараат!!! Не се плаши, но ќе мораш да бидеш екстра внимателна. И да возиш побавно, чудо големо ако стигнеш малку подоцна домче.

На alana, M&M, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Epa mene toa me nervira ,koga ke mi sviri nekoj i moram da vozam brzo(bar dodeka probuvav nekolku meseci).i moras da pazis neznaes veke od koja strana ti idat koli:Di odma me fakja panika i se gubam od strav ne zalnam sto treba da napravam

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Ти негледај кој ти свири. Башка свират и кога возиш со 50, а толку е дозволено. И ако свират незначи дека ти мораш да убрзаш. Ти е гајле!!! Јас кога се учев т.е. кога се опуштав во вожња, возев стрикно навечер, кога нема гужва. А за паника нема што да те фаќа, ќе си возиш прописно и смирено, и сака многу очи отварање зошто маф ти е работата.
    Мене една случка што ми се деси да ти кажам.... возам со 40 - 50 брзина некаде, среќа што толку беше, пред Рекорд во 16: 30 во најголемата гужва. Кога пред мене ми излета еден морон од свои 50 години, абе на хауба ми се качи. Среќа што одма на кочница стиснав инаку под тркала ќе одеше. Му свирам, не бе нема гајле си трча напред типот. Или го бркаше некој или беше ментално растроен. Е тогаш ме стресе, нозе ми се стресоа.
    А за судар си имам речено, не се плашам ако се вози бавно, кола се поправа. Ама многу ми е страв човек да не згазам, е ко тој мајмунот што ми излета на хауба!!!

На Kitten, alana, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Auuu e ja da sum bila ke zastanam i nema da znam da trgnam posle:(mene toj strav i panika mnogu mi smetaat vo zivotot.Jas za se edno nesto posebno novo nesto koga treba da ucam/da pravam abe neviden strav.
    Ednas ke odev na rabota i nokta pred denot na poaganje na rabota kaciv pritisok i bev na dezuren (facepalm)e od toj pusti strav.I posle ispadna deka super si rabotev i site bea zadovolni od mene,ama ete:)

На tina-63, alana, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Cccc nemav vreme za da redaktiram ....ama sum napisala "nokta pred denot na poaganje:D:D:D:D(facepalm)

На N.Kety, Girl-Rabbit, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Тешко вожњата, ... со инструкторката е ОК , друг гајле ми бере, ама вечерва тргнав со мм низ населба и триста грешки направив, целата во паника ...уф многу се разочарав од себе. ми се плаче, може ли толкав ќутук да сум?!? Се мислам дури да се откажам, ич да не трошам уште на мојот антиталент!!!

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    @Sunshine_1979 јас кога возам со мм страшно се нервирам. Само ми брои колку дупки сум погодила, де ова не чини де она нечини. Ми се иде да му отворам врата и да го турнам од кола :D Исто и со татко ми кога возев, човекот ќе се здрвеше на седиште и само велеше, готово овде нема да се разминеш, ќе удреш некој ретровизор дрн дрн. А не дека толку лошо возам колку што тие психа ми стварат. Затоа и јас сеуште неможам да се опуштам и сама да возам, а мислам дека да почнам сама да си возам најдобро ќе биде. Него не се нафаќам да возам сама оти не знам добро да паркирам, а ќе се најде некој паметњаковиќ што ќе ме брза и свири и толку ми треба :D него ај ќе биде и од нас белки шоферишта некогаш
    Инаку синко заспа, мама малку се пофејса :D читна фемина и ќе легнувам, секако ќе ме буде синко за кратко.

На tina-63, alana, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добро утро мајки :hai:

@danichap , ко јас да сум го пишувала постот за малата. Значи буквално ист е мојот . И баш во таа возраст беше опседнат со штекерите :D После некој месец си ја надгради љубопитноста-почна да исклучува кабли од штекер. После тоа сакаше да ги уклучи. Жива среќа што овде сите штекери се внатре изолирани со пластика, па дури ни капачиња не се потребни. И ние од принцип му викавме да не чепка, ама џабе беше, многу станува поинтересно кога ќе му се рече „не„. Престана сега, му помина интересот, фала Богу :)

Инаку, се разболе малиот :( Завчера качи малку температура, 38, ама брзо му падна. Вчера цело време некаде околу 37.8, плус пролив има, ама затоа сабајле во 06:30 кога му меревме, 39.7 имаше. :( Ќе пукнам веќе од овие негови високи температури, нозе ми се тресат кога ќе го видам топломерот :( Спие сега со татко му, јас закажав на лекар, треба во 11:00 да одиме. Кога се јавив во градинката да им кажам дека нема да оди, ми кажа директорката дека има две дечиња што моментално имаат варичела :sweat: Уште нема ништо од осип, ќе видиме како се се одвива работата.

Убав ден на сите :*

На tina-63, Girl-Rabbit, girl-miri и 2 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    @Sunshine_1979 ete i ja taka se imav razocarano na pocetok ,a i jas vozev noke.Steta sto prestanav inaku se imav posle malku opusteno ama stom prestanes tolku e.Abe probaj si odi na site casovi,cekaj ti sega pocna,mislam 10 casa se ?!
    @Angel.Heart ama me nasmea za mt da go turnes od kola:DMm pa za taa rabota e mnogu pazljiv i strpliv.Ni ednas ne mi se razvika a koga ke zgresev samo mi vikase da ne se nerviram, tek sum pocnala so vozenje ke se naucam.I sekoj pat mi kazuva deka so tek na vreme ke steknam iskystvo.ama jas sum za kotek.Sega mi vika eve ti kolata vozi niz maalo.E vikam koga ke me vidat komsiite ke bide veselo ,kako budala gore-dole:D
    :D:D:D
    Denes standard shema,sekojdnevie:)Popladne ke odime na ortoped pa malku ke izlezam od doma.A moze konecno i do citymall da idam.Dvapati dogovarame so drustvo da setame-eden den nivnoto dete spiese" poveke od propisano":Ddrug den naseto i ne otidovme:(
    Aj pozdrav
    Tuku @mariz kako ste vie? Kako e maliot? Poretko pisuvas sega pa da prasam dali e dobar?

На tina-63, Kitten, Girl-Rabbit и 2 други им се допаѓа ова.
  12. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Доброутро мамички ве читам често ама никако да најдам време да пишам нешто :$ а многу сакам друженје со други мамички јас сум млада и за некои работи уште не искусна па се надевам дека ке помагате ако се најдам во тесно :wasntme: .
    И да се пофалам керками има 7-мо запче :inlove:.
    Инаку има 16 месеци и е вистински женски багабонт:lol: и се што не смее давфака тоа и е омилено ако кажам не е онда тоа за неа значи да.
    Среќна сум што сум млада мајка :inlove::nod: . (Извинете за додадата:tmi:)
    :*:*:*

На Mama Maja, tina-63, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Немој со мт да возиш уште ти е рано. Се е процес, дај си време. Знаеш дека сум ист случај како тебе, со години возачка имав, а не возев. И како ќе учам ај со мм да не даваме пари, низ мало по паркинзите. Луѓе, па јас подебилно не сум се осеќала. Тој па цел во грч од став само пази пази пази, аман. Си викав јас ли сум толку глупава или што е работава. И тоа а повиши тон на мене, свесно или не свесно јас врескав демек намерно ме плаши. И мм вика не може вака, ова е опасно по брак бе, ајде со инструктор.
    Мислев дека ќе возам чадови месец дена најмалку, значи толку бев безнадежна. И инструкторот ми вика ооо па ти си супер. Ај два дена возевме. И ми рече деновиве немој да возиш со мт, јас ќе ти кажам кога да почнеш да вежбаш. После четвртиот и петиот ден побара и мм да дојде со нас во кола, вика да седи позади и да гледа како јас те корегирам без паничење. И после 5 ден ми вика готово, сега вие ќе си вежбате. Јас ваква :o. Ми вика јас ќе ти земам пари не е проблем. Но тебе ти треба рутина. И во прво време ми препорача да возам кога нема гужви пример во недела. Стварно полека полека се опуштам. Кога возам каде што ми е познато не ми е проблем. Проблемот е со мало бебе често брзаме, па мора мм да вози. Паркирањето ми е најтешко. Пробајте и вие така, да види мт како инструкторот ти помага.
    Најважно, не се нервирај кога ти свират туку нервирај ги ти. Совет од иструкторот ми е, ако ти изгасне кола четири жмигавчи и ич да не ти чуе за другите, полека од почеток запали ја, ако те фати паника ништо не правиш. Мм вика за друго не, ама ти пружам рака за тоа што не те влијае тоа кога свират. Е арно ама ми влијае тој кога ќе ми срже со некој коментар.

Последна измена: 13 октомври 2016
    На coconaut, Mama Maja, tina-63 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Добро утро и од мене :) @flower30 супер е фала богу, крка јаде ништо веќе не ми одбива, значи од мака не јадел... му се врати апетитот убаво.. :) Збеснува со мене дома, шетаме надвор цело време... требаше неделава во градинка да почне, ама на брис од нос покажа некоја бактерија, денес чекам нови резултати од друга лабараторија за да потврдам дека стварно ја има. Немам време за тука, како што е поголем, се потешко е, душа немам и веќе во 10 кома сум, а секое сабајле во 7ипол станати сме веќе, играме, јадеме, меѓувреме чистам раскревам, сега еве ќе одиме да прошетаме до љуљашки некои низ населба.. :) Уживајте мајки додека се мали, мене искрено овој период ми е доста тежок, почнуваат некои тантруми башка.. пред некој ден се покајав што отидов до продавница со него... почна да збеснува таму и кога стигнав на каса почна да плаче да се дере маша, тато, кола, туту, папо, мамааа, гога (вода) и да искача од количката, незнаев дали него да го слушам, дали новчаник да извадам, дали да ја слушам касиерката и буквално се исклучив и ништо од тоа не направив, касиерката ми се обрати некако лошо и притисок ми се крена избројав до 10 и некако се снајдов, но редица огромна направив :D:D:D Добро е што сум смирена, не правам драми :rofl: А и му се спиеше најверојатно, па ни он незнаеше што сака... обично е доста умен, не е палаво дете, ама како и секое дете радознало, сега ми чепка баш се по дома, 4 очи во него, поглед можам да тргнам само кога спие, зашто е голем спанко :D Ајде отидовме ние на шетање на сонцево (се надевам не е сонце со заби) :D

На coconaut, Mama Maja, Dzevelekova и 10 други им се допаѓа ова.
  15. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    поздрав до сите!!!!
    гледам снег на планините. Кај и да е ќе вадиме капути.
    За возење, е не се вози со некој што постојано има негативни коментари.
    Сопруг уште коментира, а да знаете тој колку лош шофер е, мислиш компири вози. Инаку пред да почнам да возам ќе му речев, утре колата ќе ја земам и човекот со цел памет ми викаше, пази да не ја удриш :x
    И секако ќе се измервирав и не ја возев. Неколку пати така исто. Еееее па го претера.станувам едно сабајле, оставив писмо ја земав колата и на работа. Е сега се препотував на почетокот, ама се уште возам внимателно и не мнпгу брзо, со оглед на тоа дека има многу несовесно возачи.
    Најдобро е да ја возите релацијат што ви е позната и што често ќе ја возитњ, до работа и назаф на пример. Вежбајте ја во недела, на пеазници или пколу шест седум попладне кога нема многу сообраќај.
    Да додадам за паркинг, на почеток паркирајте кај што има поголем прпстор.
    Се е рутина, со време ќе навикнете и на гужвите, и на исклучени семафори, и на шофери кои што се постојано во брзање па претркувааткако луди, дури се во состојба да ја ускршат колата качувајќи ја на тророар и секако и паркирањето со вежбање веќе нема да ви е тешкотија.

На eleni27, tina-63, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
    Мамички...брзински предлози да ми дадете што да купиме за крштевка на 1г детуле...кај многу блиски луѓе сме...или вие сега што правевте крштевки што убаво ви донеле ако сакате да споделите.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Alana мојата кума ми донесе бовча со алишта , патичинја и торта од памперси (ги има на интернет) и приврзок за ланче од мајка богородица. Стварно беше се прекрасно :)

На Mari*, Girl-Rabbit и alana им се допаѓа ова.
  18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @flower30 , @Angel.Heart , @irena.1 мм е многу внимателен но и досаден, се ми повторува мирно, смири се, не се нервирај наместо да ми помогне со совет...се чувствував малоумно вчера во кола...ми се плаче кога ќе се сетам колку лошо возев! а баш вчера инструкторката ме пофали дека сум супер во однос на првиот и вториот ден! Незнам што ми стана, како да се стаписав првиот пат кога ми угаси колата и после од грешка во грешка! не е до мм, јас се исклучив некако од паника а тоа не смее да биде така за друг пат!
    Инаку сега одам на час па да ја потпишам иницијативата за подолго породилно отсуство!
    Ај да не каснам, се читкаме подоцна!

На Dzevelekova, tina-63, Kitten и 9 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.067
    Zlatno lance,narakvica ili zlatni obetki ako e zensko +nekoja garderoba.
    Ili hranilka,tocace,dubalce.....zavisi do kolky pari
    @mariz ajde sega uzivajte bez bolesti,dosta vi bese.A za kolku se pogolemi se pozahtevni eve malata e 7 meseci i sekoj den si bara poveke vnimanie.a nie se pomalku sila imame:)
    @Sunshine_1979 ete instruktorot na @irena.1 ubavo kazal ,alal da mu e.taka i ti pravi i ke bide.
    Se nadevam i jas ke pocnam naskoro:worried::?:
    I nie eve prosetavme malku ,mi zaspa malata vo kolicka i se vrativme da pravam jadenje dodeka spie.

На Mari*, Sunshine_1979, Girl-Rabbit и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.ne...=1a5de09954c0d4547a8d8b8482e9da28&oe=5800D00A
    можеш вакво нешто .. го има во локо кроко 2.200 ден е .. јас ја добив плавата лулашка за крштевка на малото .. наменети се за деца до 16 кг но братучедка ми уште си ја користи а детето веќе 3 години направи (има над 16 кг ) или можеш проодувалка да му земеш ,некое точкиче со помошни тркалца и сл .

На Mari* и alana им се допаѓа ова.