Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.553
    Допаѓања:
    139.857
    @Mariangel veke poveke od mesec vika mamama bababa ĺelel neee ajde. Ajde vika za shishe. A mama nasoceno kon mene edna nedela. Koga sum u dr soba ili u istata a ne i obrnuvam vnimanie. Maskite vikaat deka pokasno prozboruvale. Mojava aber od zabi nema.

Utre oriz gotvam. Si zamisluvam kako bi bilo dobro barem 5 lazicinja da izede

На coconaut, Mama Maja, Lorins и 4 други им се допаѓа ова.
  2. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Dobro utro mami :sun:
    Sinko pie utrinsko mlekce, jas si lezham do nego i ve citam. Ne sum se porodila, a spored doktorot uste edna nedela nema ni da se porodam :x. Jas mu objasnuvam tesko mi e, ova ona, toj mi vika-aj be uste edna nedela. I minatiot pat taka mi rece.
    Drugo nisto novo.
    Gushki do site :hug:

На coconaut, Mama Maja, green.eyes и 14 други им се допаѓа ова.
  3. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.180
    Допаѓања:
    3.335
  4. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мамички дали и кога се болни ги вадите по малку надвор..Керка денес уште повеке кашла има шлајмови..Сака надвор дома ме полудува незнам што да правам..?

5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Dobar den,
    @blessed.an svekrva mi pravi lek so kromid cel da se bari vo voda (pr.500ml.) Da izvrie vodata do pola i go preceduva i stava 3 lazicki med.Majkami pravese na vnucite i vika malku smiruvalo kaslica.Mislam toa ke moze da go pie kerkickata.ama pak prasaj si za sigurno.
    Jas eve cekam da stane malava,sabajle pred 8h.stana i zaspa vo 10h.pa da i pravam da doruckuva i ke setame malku.Vcera bevme na ortoped pa od tamu na gosti i pak ne otidovme vo city mall:(:(Neznam dali vikendov ke bide ama veke potrosivme parite za shoping.Se trosat pari kako ludi(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)ne da mora da se vratam na rabota:)bez pari ne se ziveee:D:D:Dodam.....

На Girl-Rabbit, green.eyes, tina-63 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.815
    Допаѓања:
    202.833
    Вaди децaтa нaдвoр, не ги чувaј дoмa. Секaкo, сooдветнo oблечени, не преoвлечени. Пoбрзo ќе oздрaвaт oткoлку вo зaтвoренo дa седaт целo време.

На Girl-Rabbit, green.eyes, girl-miri и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @blessed.an Убаво е времето, излезете малку ама да не трча и да се задишува!
    Можеш да пробаш и 300 мл. млеко да се вари десетина минути со два листа од свежа зелка а после да ставиш лажиче мед и лажиче путер. кај мојата помагаше!
    @flower30 лудило е колку брзо одат парите, нема излегување од продавница без илјадарче да оставам на каса. Па како се заредија овој период родендени, цело боловање за други го потрошив!
    Денес ќе одам да барам подарок за мајка ми. Започна со користење на инвалидска пензија па да ја почестам...последната залиха од новчаник ќе отиде а трудничко и нега уште нема!!!
    Инаку, беба се поднавикна на баба, веќе не е така стресно чувањето :)

На Lorins, Angel.Heart, coconaut и 7 други им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Јас да. Можеби не толку долго како обично, но да. Лани зимото немаше ден да не е изваден. И во најзагадениот период. Луда ме правеа.
    Инаку шлаемот мора да се разреди и да се дренира. Добро е ако го повраќа. Јас на моето му правев инхалации. Се утепуваше од плачење. Ама така па уште подлабоко вдишува. Еден држи дете, друг маската. Тапкај ја со главата на најниско ниво. И можеш солени купки да и правиш т.е во кадичката кога ја бањаш стави лажица морска сол. За да вдишува. Кога ќе стане само исплакнија со чиста вода.

На eleni27 и M&M им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.028
    Лепак за чорапи се продава некаде? Не можам чорапче на нлга да му задежам на магаренцево мое.

На Mama Maja, Kitten, kelebeim*** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    @Sunshine_1979 bogami se trosat:^):^)za mene i mm stedenje pari e nepoznat poim.A koga ke slusnam nekoj ke recat imame trgnato nastrana nekoj denar|(i nie imame trgmato nastrana 100 denari:D:D
    A majka mi i svelrva mi me ubeduvaat deka kako zena trebalo da imam nastrana nekoj denar obavezno.ama ne sum ja za toa...ne znam kako nekoi uspevaat i da si kupuvaat za niv sekoj mesec i sminki i garderoba....jas nemozam,nexnam kako:?:
    Ajde za majka ti eden ubav poklon ,za mama i poslednite pari da idat e opravdano:)
    @AngelOfArh prvo se zacudiv kakov lepak baras za bebeto ...ama posle se iznasmeav:D
    :Dne sum plavusa ama nekogas kasno palam:D:D:D

На Lorins, Angel.Heart, Sunshine_1979 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Ако де, нека си ги лади баткото ножињата. Му годи :)
    Ние бевме на педијатар, немаме уште 6м а 8260гр8-| Дебелки а? :lol:
    Па ни каши ни маши му требаат на господинов, убаво му е цел живот на млеко да е.
    И ние не знаеме да штедиме, и секој ден летаат за безвеза. Ај еднаш се живее!

На Lorins, Angel.Heart, coconaut и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    @AngelOfArh земи си тренерки со споени чорапи и раат, од Waikiki имав купено минатата година, баш поради тоа вадење на чорапчиња :) инаку бев до кај Паскалов за рецепт набрзинка пред 2мин и мислам дека те препознав, беше таму?... :) ама па како да ти се претставев :rofl:

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.660
    Допаѓања:
    37.384
    Da ve pozdravam site. Vtora tura ajvar gotova,plus denes i zelnik za vecera. Vredna domakinka! :) Mi ostanuva uste salatata,krastavickite i malku marmalad.
    Lepak za corapi ako najdete,kazete mi od kade e,zasto detevo cel den saka da e boso. Stom se svrtam,toj gi soblekol,denes pa i nadvor bos,mu vikam abe sine studi,a on laden tush,abe mama sonce ima zesko e :)
    Vo odnos so vozenjeto,i jas spagam vo grupata na NEvozacki so dolgogodisni vozacki dozvoli. Nemam odamna vozeno,sakam mala kola(imame djip) i ne mozam da se razberam so mm deka samo sto ke sednam na vozackoto sediste od djipot,se tresam. Sega brzo povoziv,ne se plasev,za golemo cudo,no mi treba mnooogu vezbanje.
    Me bara drugarot da pravime kula od kocki,moram zelba da ispolnam,vo sprotivno kje izletaat niz cela soba :)
    Dobra nokj!

На alana, Lorins, Girl-Rabbit и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Heloy
    Bebka konecno zaspa
    Me bolat racete,me boli grbot mi se ide da izlezam nadvor I da vikam za da me cue nekoj I da dojde 10 minuti na pomos
    Znaci nedaj boze nikomu da e vaka sam (facepalm) mnogu tesko
    Sekoj den prvo jadenje mi e vo 22h
    Edvaj izdrzuvam a na mm mu se soubai tamu velit super bilo pa moze ke ostanel uste nekolku dena,abe za merak :worried:
    Denes bev do market I se pokajav
    Taman se natovariv I da si odime doma,ko vresna mometo nemozev vratata da ja pogodam za da izlezam od tamu abe grmese vnatre od placenje
    Poveke ne odam nikade
    Za nejze imam se sto mi e potrebno a jas ke pominam nekako
    :hai:

На alana, Lorins, Girl-Rabbit и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Mama Maja

Mama Maja Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2016
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    429
    Dobrovecer i od mene. Ufff ama se iznervirav! Bevme izlezeni na vecera jas mm i sinko. Koga zede da vristi detee, nesakase ni da cica ni nisto. Ajde nabrzinka kasnavme i pravec vo kola. Samo sto trgnavme dete koma. E aj sega ?!! I eve go spie sega top ne go budi(facepalm) Nepisano pravilo na sekoe nase izleguvanje.
    Sin mi veke cela nedela se budi vo 4.00 h i nesaka jas da go prizaspijam. Inaku zaspiva samo so cicanje. Mm go zema vo race go nisa i dete za 2min e zaspan. Periolid li e ili sto jas stvarno neznam :worried:
    A utre sme na svadba i normalno i sinko so nas, predhodnata svadba super ja pominavme. Sin mi so svoi 8m dosega bil na 4 svadbi i 2 krstevki :rofl: Ama toa e nemam na kogo da go ostavam.
    Dobra nok na site :hug:

На alana, Lorins, Girl-Rabbit и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    @AngelOfArh лепакот се вика- хулахопки :D

Добра ви вечер мајки.

Да се пофалам прво....го положив испитот!:party: Не сум веќе приправник. Една тура благо од мене повелете:

Се осеќам ко да ме прегазил воз, плус дете цела недела немам видено :( Вчера се' ми се собра, и замор и нервоза и немање време за ништо :bug: Ме викнаа порано на работа на некоја обука, плус редовен работен ден кој патем беше исполнет со напнати ситуации и напорни колешки |( И дури денеска разбрав дека законски ми следувале два дена да не одам на работа...ми идеше да се акнам од ѕид :headbang:

Конечно помина се' како што треба, па ме почасти муж ми ручек во Костарика (пицерија) да се опуштам, но мали како да има црви во газот не' остави само саат и 15мин, колку да се најадеме :D

Веќе сум опуштена но ме совладува заморот, па планирам доооолг викенд во кревет ;)

Добра ноќ женки!

На Пчела, alana, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Добровечер :)

Конечно завршува денов. Од сабајлечки лошо тргна, се една по друга ситница.....и се собра на крај :envy:

Малиот е уште настинат, и денес истата температура 38 го држи. Ама па и јас глупо правам, му мерам одма после играње и трчање, нормално дека повисока ќе покаже :| Се буди навечер со плачење по 2 пати, ни сам не знае што сака.......Ај нека заврши периодов веќе еднаш :( А има некаде лепак за ќебенце? Не можам да го покријам никако. :devil: Колку и да е преморен и тврдо заспан, одма осеќа и го турка. Некогаш дури и ќе стане, демонстративно ќе го фрли ќебенцето на земја со фаца „Хм! Они мене!“ и ќе продолжи да спие. А знам дека настинкава не му поминува затоа што е откриен скоро цела ноќ. Има парно навечер, ама ладничко е, не се спие откриен. Се мислев да му купам ко скафандерче за спиење, ама па склет е ептен, нема шанса да заспие така :( А не му е топло, кога ќе го пипнам, ладен е целиот. Не знам веќе што да правам, ладна зима доаѓа, не сакам реприза од ланската со еден куп настинки и вируси :(

@Kitten , честитки :^: :d: Знам сестра ми кога полагаше правосуден колку се измачи, едвај се гледаше со внук ми. Ама се исплати трудот и жртвата :)

Добра ноќ на сите :)

На alana, Lorins, Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.028
    Бев, бев, што не си викнала, ехее таман работа. Ние со тт, чичо Виткол вика заби за ден два искачаат, 38.5 качи и дадов Далерон, не биваше. Ме изнасмеа вика еве ги тука се ај да не кажам ама скоро па озлезени се, да не речете после сутчијаш јас да правам. Срцка ни е докторот. Дајбоже да излезат веќе три дена го тишти тт, денес и болки има и нервозен и изгоре тт.

Иначе за покривање ние се решивме со вреќичка за спиење, раат работа, со неа не се ни открива оти не може да прета со тоа бесните ноџиња. Облакам тенки шпихознички и во врекичка, мирен до сабајле.

На Girl-Rabbit, Angel.Heart, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.553
    Допаѓања:
    139.857
    Kako oblekuvas vrekicka? Dideka e buden? Ili posle? Ne znam dali da kupam

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Добра вечер мамички..Конечно заврши и денешниот ден ми се виде многу долг поради настинката на керка ми..Сега е навистина добра ниту гради и хрчат ни нос и тече си спие леко и синко сега заспа па јас да ве читнам малку и кревет да фатам..Тие докториве понекогаш и не даваат баш тоа што треба..Од сирупот нејзин ништо..Пред неколку месеци знам кога керка ми се разболе во аптека ми дадоа еден сируп и мн и помогна..И сега кога видов дека тој од док нема никаков ефект трк до град и земав од тој јас што го знам..И дадов пична да поврака шлајмови и цел ден кака само шлајмови пред спиење пофторно ја измачкав маст ни да хрчи ништо..Така да понекогаш си мислам сепак мајката најдобро си знае што најмногу одговара на детето..Гледам и за хулахопки сте збореле кај нас ни тоа не помага ги тегне и плаче додека не и ги соблечам..Туку ај јас се распишав да си легнам додека синко не е станал.. @Kitten честитки се убаво..

На alana, Mama Maja, green.eyes и 6 други им се допаѓа ова.