Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.032
    Да, бањам, облакам и пие млеко и кома е. Така кога се роди во летна врекичка и сега во зимска веќе. Ама му омале, оваа му е од баба му на женска му мајка, наша Данка, многу се секира за зетот она. Во потрага сум по убава врекичка. Оваа нема раце, горе е само со орерамки, таква барај, тие со раце ги нер ираат.

На alana, Girl-Rabbit, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobra vecer od mene.
    Malata edvaj zaspa iako ne spiese preku den,oti koga ne spie preku den navecer vednas zaspivase.
    Tuku denes bese sveki na poseta,neznam jas ne sum mnogu po ovie raboti ama cesto koga sveki ja gleda na podolgo vreme cel den,malava od kako si zaminuvat tie e kako palavo dete.|(hm nesakam da recam se gledat do dvapati mesecno ama sekogas isto e.

Sveki e malce zena od pred nasata era pa posle se sto mi napravi sega jas sum so nea na ah a,da,ne,hm, i taka oti inaku ne se moze so nea.
    sekoj pat isto,imijna na deca ovie deca vaka pravat,inaka pravat,zboruvat vaka bla bla bla od kako se rodi malata se nekoi drugi deca se podobri:puke:mi se gadi.....
    :!:za mene i mojata familia sekogas e najdobra i najubava,kako i kaj site vas za vasite mali:inlove:
    Takava baba e ova majka na mojot soprug(facepalm)

Inaku i kaj nas isto,ne saka corabi pa holahopki i oblekov,ne saka pokrivajne pa se budam nekolku pati da pokrivam|(
    Cesto i pravam leleee vidi ona vidi ova,ke ti dadam cokoladni topcijna i nekako taka uspevam za kratko da bide kako sto treba:D

@Kitten cestitki mila:l:pomina imas vikend za slavejne.

Se nadrvam narednava godina ke slavam i jas so vozackava:)gospod da dade:inlove:

Imajte ubava nojk i ubav vikend :inlove:
    images.jpeg

На alana, green.eyes, Lorins и 11 други им се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Денес каква глупост направив, односно каков хаотичен ден имав... Синко стандард три саати спиеше до 4 поручек, а јас мевце му ставив да се вари во 2 (доле кај мене) :D Во 4 кога стана го земав, фино лепо си се качив горе, си наместив си ручавме заедно леќа без месо, во 5 си дојдоа сите... Па синко се покака во памперс, ама каките искочија од пелени (Бекутан) и го земав да го носам доле да го измијам, кога стигнав доле ќе паднев во несвест од јака смрдеа, месото 3ипол саати се варело, односно тенџерето со испарена вода се горело:puke:
    Една до друга бевме, на 50см одалечени :rofl: ама што да речев, ејј јас Мариз од Форум сум хахаха Башка сама стоеше мислам, си го чепкаше мобилниот, јас ептен набрзинка бев и го дадов мојот моб на таа на шалтер да види што антибиотик ми пиша Паскалов на фејсбук, да не го замараше пак да го препрашува. Ако виде прилично висока жена/девојка пред тебе, тоа бев јас :D доста височка сум..
    Патем ова првите забчиња толку го мачат? Сеуште нема ни едно забче? Дека спомнуваш сутлијаш:) Инаку поубаво Блокмакс, подолго дејство има и повеќе ми го пофалиле повеќе мајки... :)

На AngelOfArh, Girl-Rabbit, tina-63 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Дај кажи го лекот и ние со денови се мачиме со шлаеми пие еден сируп ама шлаемот од нигде не испаѓа како да го голта,со што се лечите вие?

На Girl-Rabbit и Mari* им се допаѓа ова.
  5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Сирупче едно expulmo со бел слез е..Околу 100 ден е пробај и пиши ми резултати..Кај нас помага навистина @Nikita7

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Уф, лоша ноќ позади нас!
    Си легнавме пред 10 со беба, плаче, бега, се врти 360°, а госпожата свекрва ете ти ја со шишето крстена водичка на врата! Викам ај терај си твоја работа, ако ми треба нешто ќе побарам...и црева ми превртуваат што ми ѕирка со таа фацата божем и она ќе рикне да плаче! Одвај до 11 се успавме до 12:30 чекав сушара да заврши и там'н што легнав во 1 некој лудак заѕвони на врата и побегна (на приземје сме) бебе се разбуди почна па да вреска и остана до сабајле или на цицка или да плаче! И по некое време ете ти ја пак госпожата на врата - дај ми го бебето! Па кога и свикав - ќе и дадеш ли цицка ти та се мешаш??? Абе, дијамант маргарин - у све се меша!!!
    А мм ко мечок у зимски сон, си р'чи и гајле нема!!:@:yawn:
    абе пукнав од нервоза.
    Сега одиме накај моите, ќе се смирам по пат.;)
    Инаку како му доаѓа ако нешто не се кажам тука како да не се ни десило, нели?
    За мајка ми вчера купив прекрасно ланче со Сваровски срце, не се потрошив премногу но го најдов идеалниот подарок!:inlove:
    Завршив со часовите за возење, инструкторката вика доста ми биле пет дена! Ќе ги возам денес накај Св.Николе!
    Убав ден мами, одам да се спремам, пат ме чека!

На Kaetana, alana, Mama Maja и 17 други им се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Aj dobro utro, kafence se pie, koj e za drustvo neka poveli :)
    I jas kako @Mari* bez mazeto cela nedela, ama kolku tolku moite se blisku za pomos, ali navecer bese teskoto togas zbesnuva, ne mozev ni do wc da odam, vika piska na cel glas za vo race, se prevrtuva, skoka abe edna sekunda miren ne sedi. Na mazeto super mu e tamu odmor od piskotnici kenkanici, spienje na raat, setanje, ruceci, veceri, normalno nema da mu se vraka.
    Za pokrivanje sansi nema da go pokries, odma se prevrtuva I go frla kebeto. Vrekucka ne znam dali ke prifati, zasto naucen e da se vrti stalno dur spie.
    Inaku vcera go ostaviv dva saati so dedo mu go prosetal I naranil bez problem, za jadenjeto se nervirav dali ke jade od drug ama cela kasa ja izel, a mene mi se ligavi dur go ranam. Koga me vide eden osmeh koga mi dade leleee ko sto godini da ne sme se videle, odma vo race mi ripna :)
    Tolku od mene imajte ubav den :)

На alana, Mama Maja, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  8. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.853
    Допаѓања:
    34.216
    јас веќе три месеци сум без маж ете така е кога се работи во странство сеуште синко си го неема видено....

На alana, thebabylover, Lorins и 3 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    153.172
    Offf tesko tebe, so krstena vodicka to doaga zosto place |( e ne e lesno vo ista kuka ao stari definitivno.
    Inamu za vrekicka jas lani celo vreme ja stavav mislam na zimoto, imam 2 ednata so preraki ama lom ja napravi od klocanje a drugata e do pod miski pa se vrzuva. I dodeka bese mala raat. Eve vcera probav da ja stavam abe koga pocna da se nervira da ja tegne vikam aj nalet. Ja oblekov vo onie kako frotiski celosni pizamki so nodzinja i ja pokriv ao jorgance pa cat pat ae otkrivase amane tolku kako so kebenceto. A ladno denovivw onie od toplifikacija ne se tacni. Cela godina po 3000 i kusur mesecno za parno a oni ne go pustaat vo vakvi denovi. I mora hermeticki da se zatvorime a mrazam da spijam bez malku otskrinat prozor.
    @blessed.an toa sirupce sto go pisa moze za 1 godinka dete? Puna e mrsuli i slajm ja inhaliram ama neznam dal da i dadam nesto plus malku pobrgu da gi isfrli

На alana, green.eyes и Mari* им се допаѓа ова.
  10. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Jas ko natrapnik ve citam ama dosega ne sum pisala.. e koa se spomna svekrva bolna tovka moram da prokomentiram... mojava ne samo so voda na vrata doagja I ete deteto ocigo fatija ti rekov da mu oblakas nesto nopaku ti ne me slusas :fubar::headbang:.... gospode boze mislenje ima od kameno vreme a samo 44 god ima prostakluk so da kazam aa jatrvami kravaa kolkaa vika nee I mene me fajcaa oci ponekoas osejcam (facepalm) abre ne se zdravi sto da kazam

На Mama Maja, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 6 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Dobro utro,
    Taka i kaj mene malava prvite meseci placese poveke i ke dojdea svekor mi i svekrva mi i odma stom zaplacese malava svekor mi vikase na svekrva mi "zemi ja".Se osekav neubavo kako da ne znam jas kako majka da ja smiram pa svekrva mi ke ja smiri:(i den denes oni mi kazuvaat kako treba:Dvika daj i kasa,vikam pred 1 saat piese mleko i ednas taka i dadov vo kratok period i mi ispovrati se.Odgovorot bese: mleko e toa ,nema vrska daj i da jade:):):)Ad se pie neli na 2-3h.ama spored starive moze da se pie i na 1h.neli deka oni se znaat:)
    @Sunshine_1979 sreken pat i ubavo da si pominete kaj tvoive.Eve bar ke si vozis poopusteno na avtopat(y)
    Za vrekicka se mislam i jas ama malava se vrti po cela nok po celo krevetce i ne veruvam deka ke dozvoli vo vrekucka.Ako ima takvi isceli pizamcinja ke i kupam,ama da imaat i del so corapcinja,oti nokeska eden corap na noga drug kojznae kade:D:D:D:D
    Ubav den majki i na tie sto ke setaat i na tie sto ke cistat doma:wasntme::wasntme::wasntme:

На alana, green.eyes, Lorins и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Dobro utro
    Ajde I jas da ve castam kafence
    Bebka vo 7 me razbudi dur stanav napraiv mleko se rasoniv I tolku od planot deka ke pospijam
    Sreka taa zaspa pa mama I vtoro kafe pie a I pojaduvav :clap:
    @coconaut tolku mnogu bev radosna deka ke odi I ke se odmoram malce I ko ke se prisetam ne bev ni zadovolna od negovata pomos so ke ja zemese na kratko
    Pa sega koga ostanav I bez taa mala pomos svativ kolku bilo tesko da si sama
    I tie nekolku prijatelki so gi imam a posebno so edna so sum bliska me iznenadi
    Ne se ima javeno da prasa dali sum dobra a jas ko budala mu gi imam cuvano decata so nedeli koga bese sama ili bolna I od sega NIKOGAS poveke
    Se skrenav
    Ako ne poveke mnogu znacit da imas so nekoj dva reda muabet da razmenis
    Da ne e I forumot neznam so bi praela navistina
    Da pouzivam uste malce vo tisinata I me ceka uste eden naporen den
    @Cka mojata od koga se rodi so vrekicka spie I mirna sum barem
    @Sunshine_1979 da izedes edna torta u Palma za mene sreken pat
    Ko sme kaj svekrvite moite idat za edna nedela aaaaaaaaaaaaaaaa :headbang:
    :hug::hug::hug:

Последна измена: 15 октомври 2016
    На alana, Mama Maja, green.eyes и 15 други им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.565
    Допаѓања:
    37.899
    Добро утро женски. Се наспав како што треба. Сега појадувам, па ќе си правам нескафе. Синоќа помалиот син се разбуди и многу плачеше. Изгледа се исплаши во сон. Тоа беше втора ноќ по ред. Да беше свекрва ми со нас гарант ќе дојдеше со крстена вода. :D

Викендов сум слободна и ќе гледам да го искористам максимално. Убаво е да работиш државна работа. Помалиот син од другата недела треба да почне во градинка. Не знам како ќе се навикне. Ама мора оди. Нема кој да го чува. Ме чека еден куп работа. Имам алишта за средување и дневната да ја чистам. Маж ми е на работа и ќе се дружам со децата. За утре ни се најавија гости.

Повелете кафенце

На alana, Mama Maja, coconaut и 13 други им се допаѓа ова.
  14. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobar den i od mene , da pisam dva reda duri mazive se igraat vo soba :D .
    maliot go napna mm da se igraat ovoj pa samo naoga izgovori za da ne se igra, pa koga vrisna da place dete haha , more si sedna i dvajcata i se druzat a jas odmaram na fm so kafence.

@Kitten cestitki mila :*

tuku imam mn cesti vrtoglavici i preku nok sakam da ispitam krv @joy1 sto me sovetuvas kompletna krvna slika bi bilo vo red neli?

На alana, green.eyes, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  15. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @M&M Да да може јас прв пат и дадов кога имаше 9месеци..Навистина мн добар сируп детски е..:)

На alana и M&M им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    15.731
    Здрaвo и oд мене,дaвaјте дуплa дoзa кaфе :)
    @Kitten честитки милa,и јaс еве сум гушнaтa сo зaкoните,три пoлoжив уште двa имaм теoријa,пa aкo ги пoлoжaм пoсле случaи.Е мнoгу тешкo е сo дете дa се учи,немaм кaј дa јa oстaвaм седaт сo мм вo другaтa сoбa пa ми дoaѓa ми јa oтвaрa врaтaтa и викa мaмoo ,пa ми ги земa листoвите и oнa читa демек,еве ги сегa излегoa сo мм дo кaј едни рoднини зa јaс дa пoучaм декa пoнеделник пoлaгaм:(
    @mariz ме изнaсмеa сo месoтo и мене ми се имa истoтo слученo:)
    Мoјaвa oд прв ден се oткривa,мнoгу е склетџикa и тoa сo нaјтенкo ќебе е пoкриенa,a и стaнoт ни е тoпoл,тaкa дa нaвечер сaмo стaнувaм дa јa пoкривaм и ќебетo се и е пoд нејзе.
    Ај убaв викенд нa сите,јaс дo крaј нa oктoмври тешкo декa ќе пoчуствувaм викенд:D

На alana, coconaut, green.eyes и 11 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.069
    Procitav sabajle vo 4h.i zaboraviv da pisam preeska:|
    @Kitten cestitki za polozeniot pravosuden i samo ubavi vesti da ni pisuvas tuka.Samo uspesi ponataka:d:

На alana, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Sunshine_1979 mojata ne ide so krstena voda ide so kibrit. Mu gasi ckorki. A mm veruva u taa magija (facepalm)
    Sestra mi go urocuvala najmnogu :x
    Eve go sinko si nana fo mene, sega ke stanam da se napijam kafe i nesto da zaperam, denovite si pominuvaat, bebinjata si uzivaat vo meshe...
    Nema da peram na raka, ne me karajte, mashina ke pushtam. Ne mozam bash da se navednam:lol:
    Ubav den ubavi majki i ubavi decinja-mecinja :sun:

На Mama Maja, alana, Angel.Heart и 15 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.565
    Допаѓања:
    37.899
    @eleni27 и свеκρва ми го пρаκтиκуваше адетот со ќибρитот. Тоа беше κога се поρодив со поголемиот син.

На Dzevelekova и Mari* им се допаѓа ова.
  20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    A be ostaj cela soba smrdi (facepalm)

На Girl-Rabbit, Dzevelekova, ruruk и 2 други им се допаѓа ова.