Сега смирена размислувам, може и не требаше да и ги платам... а синко декае висок изгледа на дете од 2, 3 години... а он само 1г и 6м има, не разбира ама баш ич кога ке му речам не таму...
Zdravo ,jas sum nova na ovaa tema ,sakam da prasam kolku cesto go doite vaseto bebe?Moeto bebe ima samo 5 dena ,cica nekogas na 15 min ,no nekogas spie 1cas.Dali treba da go budam za da go dojam ili da cekam samo da pobara?izvinete ako ne e soodvetna temava
Добро вечер мами. Ние бевме цел ден надвор. Сами јас и синко и се изнашетавме, милина. Како расте скоро и да не сака во количка да седи, само кога сака да спие. Од 11 до 17 бевме во движење. Нешто му се налутив на мм, па и него го откачув за шетање и скроз сами. @mariz со здравје да ја носите јакничката. Многу е убава. Колку ја купивте?@Kitten честитки за успехот. Ќе ти посакам решение на неопределено во случај да го немаш. Во однос на купување на гаредероба да си кажам многу ми е мерак да му купувам, незнаете колку. Но син ми има гардероба за уште три деца да се облечат. Имено најмал е од двете страни и од братучедите имам вреќи. По неколку јакни има, а блузички безброј и скоро се е облека со име. Па имам проблем и каде да ја ставам облеката. И купувам не викам не. Ама работи за да искомбинирам со тоа што го има и купувам обувки. Само знаете што, моето дете не шета дотерано. Од десет пара фармерки, јас секој ден го облекувам во тренерки и тоа скоро секогаш распар затоа што горен дел менуваме 5 пати дневни. Битно ми е да му е удобно. А имаме пример во фамилија. Кога беше мал се го облекуваа најскапо и му купуваа што ќе посака демек за нашето дете се нај нај. Е арно ама сега на 7 години бара патики од 5000 ден и му вика на татко му ти глуп си или што ако мислиш дека со селскиве пазарски патики ќе ти шетам. Ама тражили сте, гледајте. Туку ајде да одам, ќе правам колачиња со тиква. Само немам вака, па како ќе мерам појма немам.
Добро вечер! Први заби ни покажаа како изгледа да се има бебе дома, ние сме имале ангелче прерходно. Се надевам како што де појавија сега дека наскоро ќе исчезнат нервозите. Утре ако ги видам убаво ќе праваѓ сутлијаш и колачиња. Плаче, кенка, се тегне, бута раце, вика силно... Какво е натаженко, боже мили, татко му солзи пушти. Абе дада му не беше вака. Давам и Далерон, мачкам и гел, некако не можам да се натерам вино да мачкам па што џака нека е. Иначе имам да частам, ќе станам вујна по втор пат, чекаме бебе од една братучетка на мм. Што убаво, бандата се шири. Да прашам нешто, дали давате да си играат деуги дечиња со играчките на вашите деца? Добивме убава проодувалка и седеше во аголот на бебето, дојде една дадичка и сакаше да си игра, си поигра ама капак на се го побараа дома да си играла оти многу плачела, ма дааајјјјј.... Ме извади од такт, ама бев искрена и реков, играчката е нова, бујрум земете ја ама една гребнатинка да има ќе купите нова. Се повлекоа одма. Не ми се верува каква дрскост еј. Никогаш не би дозволила дете да ми прави сцени за такви работи, и како оди времето гледам дека она Ќе видиш! Не функционира, како ќе ги воспитаме така ќе бидат, на тоа се работи од најмала возраст, не откако ќе помине возот. Треба да се знае што смее а што не, не можеш да дојдеш да си распакуваш поклон и да си го користиш а бебето нема ни седнато на него. Затоа се во спална скрив, дур не порасне да го користи ќе биде на сигурно. Мм ме искара што сум ја оставила во дневма, ама ај се да скриеме ако не па, ете пумоата ми стои во дневна, тука се молзам, зар ако ја сака треба да и ја дадам и таа? Свашта. Во врска со купување гардероба, му имам куоено нешто ама повеќето го доби. Морам да забележам, квалитетот ми е пресуден, не марката, а нажалост во продавничките со ефтина гардероба нема квалитет. Имаме два пара тренерки од Зара и тоа е квалитет мора да кажам, исто и една српска марка, Вајкики, Картерс, а тренерките од една маалска продавничка се распраа моментално. Да не зборам за бодињата што се изветеа, расшкемаа, се откорнаа копчињата,апликациите се одлепија... Не мора да е најскапо, ама да е квалитетно. Инаку не патам да е ново, светкаво, најскапо, добивме од еден батко поголем купишта гардероба, прилично здрава и чиата, ја исправ, испеглав и сега си ја носиме, до пролет нема купување ништо. И да, се слагам, најбитно е обувки квалитетни кога ќе прооди, си знам која мака ја имам јас со држењето заради неквалитетни обувки. Се распишав, убава ноќ, ми останува да досредам кујна и да се молзам, утре сме во парк да го бодриме тато на бизнис трка. Која ме препознае да се јави
морам да кажам за свекрва ми и јас она на приземје ние на 1 спрат. си легнала жената ама на тв на турскиве серии заплакало бебе и она тркккк горе и оп на врата вика да не плаче?? а оно бебе си спие у највишееее хххххааах ама не сфаќам и да плаче што е нормално за бебе... кој ке си го смири бебето ако не мајка??? она да не ке го смири бог да чува
Dobrovecer dragi dami. Nie denes pravevme krstevka na nasata princeza, ubavo pominavme. Pola i povekje od pokanetite ne dojdoa ama nema vrska, toa e sto e. Vazno ni si ja krstivme i sega si e Hristijance maminata kukla Posle crkva otidovme vo restoran na rucek so kumovite i najbliskite. Malata vadi zabi i ovie denovi e mnnnogu voznemirena i placliva i sinokja mnoogu placese i se budese ceela vecer, ic ne sne spieni i dvete, srce malo, kolku li ja bolat ahhh macno mi e samo koga ja gledam kako se trese duri od nervoza i griza se zivo i divo a kamoli da sum vo nejna koza Pomegju drugoto i pak kasla iskasluva slajmovi e polna i se i se sobralo i ni sekunda ne me ostava non stop vo mene ama non stop vo race vo nikoj drug ne odi ama vo NIKOJ Ete taka, odam da spijam oti sum preumorna. Leka vi nokj zenski
@AngelOfArh , многу внимавам и на мои и на туѓи работи, поголемата ќерка ја научив да си ги чува своите играчки а да не зборам за туѓите... таков проблем имав со внукот од девер, тој е многу насилен со играчките, еднаш од кеиф си купив едно прасе што интересно грофта и кога го виде детево, за 5 минути му смени личен опис, абе мене нервоза ме фати одшто го тегнеше да го скине, а мајка му ко да не гледа, ни а ни б! На крајот го начекав да го остави накратко и го сокрив во другата соба и се правев наудрена дека незнам каде е @M&M ако го урочиш детето веднаш ти ја праќам свеки со водата побрзо да оздравите! Уствари и јас се разболев, божем имам жилети во грлото, боли-корне, дури и ушите ме болат и ме препотува од мака! @mariz , честито нови моливи...ај не си стварај нервози за ситници, ќе се најдат по дома! Како читам тука, скоро сите имаме интересни свекрви, која од која предничи со смисловштините! @Mari* јас мојата ја испратив, од следната недела ти ќе не занимаваш со интересни случки! @kallias , среќна крштевка, нека ѝ е од Господ благословено името на ќерката! Како се вика? Околу дотерувањето, што да кажам, ич не сум за брендирани работи, нит за мене нит за децата...купувам низ локалните дуќанчиња па некогаш и на пазар! Битно ми е да е удобно и поефтинко...никогаш не патам за марка! Мана ми е што за децата купувам импулсивно и се што ми е убаво сакам да го имааат па трупам гардероба која не стигнеме и да ја облечеме! Добра ноќ женчиња...јас ќе спијам!
Jas dodeka e buden oblekuvam i go uspivam so vrekjichka na nego Ubava rabota se Inaku primetuvam deka se neshto ti upagjam ti repliciram a ti drug oznachuvash ama nema veza
Κаκо е мами? Ние добρи. Деновиве слабо ве читав. Ја истρажуваме Маκедонија! Од Κρатово, Κуκлица, па Св. Јоаκим Осоговсκи и Κ. Паланκа, Етно село - κумановсκо... вчеρа и денес во Сκопје... Утρе планиρаме да се `мафнеме` дома! Шетавме, шетавме.... се изнашетавме. Една недела сκоρо не фати! Синче заспа. Пρемоρен е денес. Пола ден отепавме во зоолошκа, после ваму, таму. Κај пρијатели. И во џамбо пρед спиење што се вели! Ама се измоρи детето... многу! Легнувам и јас. Ми се спие! Аха! И мајκите спијат понеκогаш, нели? @Kitten честитам! Благото што го почести топ беше! Фала! Добρа ноќ!
@Sunshine_1979 kako se blizat denovive se pogolema nervoza me faka Do dusa s Na sveki mnogu ne I se sekiram se obiduva taa sekogas ama ne I dozvoluvam Ama svekor mi e ednakov na 10 najlosi svekrvi,diktator,sebicen,samobendisan,bezobrazen,bezcustvitelen,napast.......... Vo se se mesa zena ne mu e ramna Zamisli na skajp ko se slusame I ko go hranam mometo mi velit eve plukna ne I davaj poveke odi izmija Ili ako place odi smeni I go pampersot Ne e ovde a mi se krevat nervite zamisli ko ke dojde
Немам збоρови! Во хотелот κај манастиρот бевме сместени и имавме повеќе вρеме за ρазгледување и ρазговоρ со луѓето κои служат во манастиρот. Истоρијата е невеρојатна, местоположбата волшебна, а миρот единствен. Κој не бил, топло му пρепоρачувам да оди!
@kallias srekna krstevka Ova so svekrvive strasna diskusija se otvori. Mojata posto ne ja gledam cesto I nekako e vozdrzana, ali mi ima potspomnato koga placel da go nosime na bajacki, urocen bil. A toa so krstenata voda poznato mi e od majka mi, znae deka ne veruvam I zabranuvam takvi raboti, pa skrisum go poprsuva sinko. Obleka dobivme mnogu na poklon, a I od eden pogolem batko bukvalno se. Isto I mm koga odi na pat mu nosi mnogu I preubavi raboti, za normalni ceni. Od tuka mnogu malku imam kupeno. Vcera me fatija nekoi tacki koga se poglednav vo ogledalo, kosa nesredena, nefarbana, za nigde. Resiv ke odam na frizer, sreka frizerkata mi bese slobidna pa me sredi I zalicev na covek Popladneto si go docekav mm,se poddoterav konecno I izlegovme na rucek, so sinko normalno, on si zaspa po pat. Slusam nadvor vrne grmi, denes po doma ke se sedi.
Добро утро и овде да кажам! Бујрум мама спрема сутлијаш и колачиња, ни белее првото бисерче. Ако е вака за сите јас ќе се шаштисам, а не дете. Сите го жалат ко мислиш детево е недајбоже болно, ја се радувам се ратиса од маката. Времево само за лежакање, ама мене ми се собрале алишта за перење, што од бебе што од нас. Како перете дамки од храна? Лом прави прасево. Денес јадеше морковче, не е нешто воодушевен, мислам дека после банана морковче и не е баш среќна комбинација. Одам да го успијам више вика, па да наместам дневна и да залегнам на гарнитура. Со оглед на тоа што есапот на пазар и дома не е ист некако мислам нема нешто да биде по планот.
@AngelOfArh јас ги чистам дамκите со Aris de Gras. Ќе ја испρсκам облеκата (делот κај што е дамκата) и оставам да отстои 10 минути. После тоа ставам да се пеρе.
Zence da mu se redat ko bisercinja Dobar den Nie denes pospavme do 9 se odmori mama Nego bebka pocna da mi stanuva za mleko na sekoj 2-3 h A ubo po cela nok si spiese Denes ladno ama I sonce imame Nedelata ne ja obozavam mnogu Denes treba da se menat postelnini I da dozavrsam so generalkata moja I tolku od mene,pa ko ke dojde sveki da ne sedi bez rabota,taman za 6 dena ke se nasobere Vecerva ili utre od sabajle ke mi stignit mazeto Do dusa luta sum mu zs sekoja vecer izleguval ne po diska ne po barovi a jas poima nemam ima da go strelam ko ke dojde Bebka stanata I gleda vesti na CNN I paga od smeenje so I e tolku smesno neznam ama e interesna Tolku od mene Ajde koj e za kafence neka poveli