Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Koe aris de gras?jas kupiv od kam praveno za kam ama NE go bivase,a pokasno primetiv deka ima drugi po marketite razlicni od kam

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.567
    Допаѓања:
    37.895

Ваκов

Прикачени фајлови:

• CAM00220.jpg
      CAM00220.jpg
      Големина на фајлот:
      245,9 KB
      Прегледи:
      10
    На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.083
    Ајде денес ќе перам и ќе прскам, имам баш дома, ќе видиме дали денешното фијаско со морковот ќе биде победено. Туку муж уште е на трчање, да му ја легнам јас до бебац дур не е дојден, не е лошо, и така ми кисне овесната каша за доручек. Ми се услади кашава, а богами и на мешлакот мој му прија.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @danichap @fairy88 vie kako perete damki od hrana na bebeshkite alishta? Ima li nekoe dobro sredstvo tuka? Vo mk i jas stavav Aris de gras ama tuka nema. Kupiv Bref ne me bendisa, pa ako imate nekoe chare spodelete :)

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Јас користев едно од Frosch. Одкако ќе се избербатеше одма го соблекував и прскав. Првен да одстои малку потоа го перев. Во Легенчето вечито нешто киснеше:D

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Hahha te razbiram, isto i kaj nas.. Aj koga ke mozhesh pushti mi slika da go kupam ako e dobro :D

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Кај мајка сум на гости уште месец. Точниот модел ми е заборавен, некаде дома стои ...Fleckenentfernerпобарај во ДМ

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Јас го најдов решението за флеки: директно на флеката капнувам Омнио бланко, стои барем пола саат, и ставам на перење на минимум 60 степени (ако е шарено на 60, ако е светло или бело на 95). Имав мака со флеките од јаболко и лубеница, сега немам :)

@irena.1 немам сеуште решение, ти благодарам :* Тоа е она што највеќе ми треба следно :)
    Во врска со муабетот, тоа е тоа што сакав да го кажам. Придавање значење на облеката е исто така битна работа во воспитниот процес. Мислев мајкиве со малку поголемки дечиња ќе кажат некое искуство, зашто тие со бебуши уште не се свесни што ги чека.

Кај мало бебе кое надраснува облека за 2-3 месеца не е ни битен толку квалитетот (мислам на издржливоста, или да не избледи), важно е да е мек памукот. Картерс и Зара ич не се за наш стандард, да бидеме искрени.

@mariz немој ич да си ја ставаш при срце таквата реакција на продавачката, зашто уште мал милион реакции не чекаат со мали деца. Јас не очекувам дека некој ќе ми го трпи детето да прави лом, немој да ме сфатиш погрешно, само се ставам на место на продавачката која верувам не зима кузнај каква плата, па уште да треба од свој џеб да плати некој друг што ја оштетил робата. Така да, Тео за рака во близина на такви ситници и кршливи работи, зашто за жал ние родителите на крај сме криви и плаќаме оштета :( Се надевам само нема еден ден да те викнат во школо дека скршил прозорец :D
    Се шалам, си знаеш ;)

На galapce, green.eyes, tina-63 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Синко заспа јас си пијам нес. Ноќе многу лошо и немирно спие, незнам до кога ќе е вака, ќе имаме ли мирна ноќ некогаш?!
    За алиштенца му купувам и јас марка, а носи и од поефтините работи од бутиците низ градот. Алишта што му имат донасано освен најблиските така саглам работи, другите воопшто не се замарале. Значи му носеа на синко алишта од нивни деца за 8-9 години, па живи здрави да бидеме јас ќе му купам за 9 год кога ќе дојде ред. Разбирам поголемко за догодина да може да го носи ама толку големо. Не наоѓам маана, кој колку може ќе донесе ама подобро 1 пар чорапчиња или играчка бар ќе си игра со неа. А инаку овие нашиве бутици со цениве малку се занасаат, мислат дека помал град сме па од ракав стават цени. Ќе најдеш поевтини тренерчиња ама од оние проѕирните тенки, или обавезно имат некој фалш, пр едната ногавица трочетвртна, другата долга, а има и многу работи па што се имат погодено, зависи како ќе се погоди.
    Во врска со играчките и кај нас едно дете што ни беше на гости почна да се треска од земја да си ја носи играчката дома, па мајка му не му дозволи и на крај ја скрши, се изнервирав ептен, не е проблем ќе идам ќе му купам нова ама моето дете уште не почнало да си игра со нив што се вели, а некој друг да ги крши.

На Mama Maja, green.eyes, tina-63 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Јас со ариел течниот веднаш на дамката ставам оставам да отстои и го одперувам само тоа место.ПОсле тоа нормално ѓи перам.До сега ми успевало ова.

На Dzevelekova, danichap, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Те видов на ФБ, скоцкана- топ, само без лутиш повеќе ми се допаѓаш со виткана коса! Што е тоа што сите жени со права сакаат виткана коса и обратно?!?
    Јас имам кратка црна коса а умирам по долга и виткана, ја пуштав неколку пати но сите фризери ми викаат дека немам влакно за виткана коса, многу густа и јака ми била косата!
    Ние и денес уживаме кај мама и тато, уште грлото ме боли, се утепав чаеви пиејки!

На alana, tina-63, Manuela. и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    I jas taka gi peram so arielot, ama mislev da ne ima nekoe 'magichno' sredstvo :lol: Ok, fala

На Girl-Rabbit, fairy88, Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ех, да не бидам кусо и јас да се изјаснам за флеките :)
    Имам три средства што користам:
    - свински домашен сапун за овошје, зеленчук и протечена пелена
    - Арис де грас за мрсни флеки
    - Новиот Бекутан течен детергент со омекнувач 2 во 1, концетрирано нанесен на флеката - нов метод откако го купив прашокот .
    Инаку го обожавам овој прашок, мириса прекрасно и супер пере...д бест досега!

На Mama Maja, alana, Manuela. и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    I venisot e dobar ama mene ova sil mi e podobro samo prskam ostavam 10-15 min I vo masina

Прикачени фајлови:

На alana, Manuela., Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Почна после мм да ме теши и почна да набројува бељи кои би ги направил... поминувавме кај Сони продавницата и изложен тв од 270000, вика еве тука на пример можеше да истрча и да го бутне телевизоров :rofl: вика ке седнеме во кафана ќе го повлече чаршафот, ехеее вика колку бељи ќе прави ти за едни моливи си :D Не бе тие таму намерно ги опнале моливите, сталажине се наредени кутии од пластика... не им ги купуваат моливите, па вака ги продаваат :rofl: зашто ми рече во множина ЧУВАЈТЕ СИ ГИ ПОВЕЌЕ ДЕЦАТА :D требаше да и речам, купи си стабилна сталажа или газдата да и купи, ама ваљда им одговара помини замини бутни молив со сваровски, плати си го.. башка не со скрши, се одлепи цирконот што е залепен со крш лепак на крај :D еве ги тие скапоцени моливи, среќа 600 не ни го наплати хахаха

Прикачени фајлови:

Последна измена: 16 октомври 2016
    На Mama Maja, green.eyes, alana и 11 други им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мојата магија за флеки и офарбани алишта, исто и сапунот за флеки од Dr.Beckmann вади убаво, но го истрошив... применувам финта од тетка ми, сапунот за флеки го рендам и ставам дирекно во машината за перење, но ако е опасна флека ставам на флеката и тријам, стои 10мин и после дирекно на перење :) IMG_20161016_131037.png

На tina-63, Manuela., *цветче* и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Dr. Beckmann go imam za izbeluvanje na alishtata shto mi primile boja u perenje, go nemam probano direktno na fleki :)

На alana и Manuela. им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Ова е за избелување офарбани, но има и сапунче.. околу 100ден е, тоа дирекно на флека го тријам :)

На alana, Manuela., Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Of ti si pishala ama koj da te razbere (facepalm) Izvini :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979