Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Ова за флеки од Кам, а другите од Тинекс.. :) ама боље е сапунчето за флеки од Dr.Beckmann... :)

На alana и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.968
    Допаѓања:
    327.426
    I jaa go imam sapunot
    Uste ne mi e otvoren
    Go zaboravam

На alana, Manuela. и mariz им се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Ете гледаш...во право е маж ти :D
    А и мене ептен ме гаѓа кога ќе ми преречат нешто поврзано со детето :^)

На Manuela., Girl-Rabbit, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dzevelekova

Dzevelekova Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2016
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.325
    @kallias Мила среќна крштевка на малата..
    Имајте убав ден сите..

На girl-miri и kallias им се допаѓа ова.
  5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Поздрав мамички.Само да ве поздравам ве читам ама некако не наоѓам време да пишам.Иначе уживаме со синко денес дојдовме до кај моите се радуваат тие се радува и синко.Денов баш како по мој вкус,во домашна атмосфера покрај драги луѓе.Одиме да уживаме позз и се читкаме мамички.Ви праќам една слика за поздрав и без секирање.
    :D:D

FB_IMG_1476618308535.jpg

На Mama Maja, SpangeBob, alana и 15 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    Мене ме погоди што одма само што бутна прво се извинив и си кажав се што е уништено ќе си купам... а она ми се сврте и тоа ми го рече... башка имаше мн љута фаца и очи ми превртуваше...

На Mama Maja, alana, Manuela. и 4 други им се допаѓа ова.
  7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.565
    Допаѓања:
    37.891
    Женски како сте денес? Јас чистев дома, ама за џабе. Дојде една комшика на кафе и нејзиното дете со моиве лом направија. Играчки насекаде. Пак треба да средувам. Машината испра една тура алишта. Да ги пружам па да ја пуштам пак да пере. За ручек направив мусака. Со јадењето обавезно ќе има салата, најверојатно шопска. Вечер сите да се избањаме и спремни за утрешниот ден. Јас и маж ми на работа, поголемиот син во градинка, а помалиот кај татко ми. Што убаво ми е кога ќе дојде викенд. Уживанција.

И мојата свекрва мисли дека е најпаметна. Она секогаш е во право. Што се однесува до флеките, еден период користев Вениш, ама почна да не ми врши работа. Пред некој ден купив Арис де грас и задоволна сум. Ми извади дури дамка од сок од боровинка. Мислам дека сите средства вршат работа ако се искористат што е можно побрзо, најдобро истиот ден. Еднаш испрскав Арис врз исфлекани тренерки на маж ми (стоени цела недела), ама џабе. Флеката не се извади.

На alana, Manuela., Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ruruk

ruruk Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2015
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    336
    Dobar den :) @AngelOfArh cestito
    Inace moeto bebce e 2 ipol meseci duri sega zaspa sega za sega ne e mn zahtevno bebe mirnicko e da ne go podrecam...
    Dva dena po red ja prespiva I cela noc:clap: ...mu zedof cajce bekutan od kamilica anason I matocina pishuva deka e za dobra nok mozebi I zatoa ja prespiva cela noc nz ne mi sw smejte agaha grcevi I nemame mnogu so Espumisan L se sreduvaat .... pieme sirup za hemoglobinot mu bese namalen na 90 I toa .....
    Sega cekam da dojde mazmi od rabota da stane Damjan (waiting) I kje odime kaj moite vo Brvenica na gjigeri kolele prase :nod:abe meraci edvaj cekam .... Imajte ubav den :*

На alana, Manuela., Girl-Rabbit и 7 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.071
    @kallias srekna krstevka na malata,vecno ime (preubavo ime)
    @AngelOfArh da mu se redat zapcinjata kako bisercinja i drugite site so lesno da gi izvadi.@Sunshine_1979 na fb.prasuvav za noviot prasok na Becutan ama po komentarite ne bea mnogu zadovolni a edna majka pisa i se isfrlilo detenceto od nego.Ti gledam si zadovolna taka? Mirisot ist kako markata ili nekoj drug miris?
    Jas se utepav rabotejki i rucek i sadovi i alista perenje i nemam sila.Sinoka se dogovorivme so mm sabajle da setame ama od so sum sreklika se utepa grmejki i vrnejki:D:D:Dsea odmaram

На Manuela., Girl-Rabbit, Dzevelekova и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мислам дека и таму ти одговорив ф

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mojata ubava vitkana kosa ja nema veke posle poragajot na zalost, ne mozam da si ja prebolam, na metla mi lici kosata ni prava ni vitkana :( Zatoa ja feniram.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.607
    Допаѓања:
    76.837
    И јас имам виткана, а ја фенирам и пеглам :D имав многу долга и ја ишишав и сега пак си ја пуштам... :)

На Girl-Rabbit, Dzevelekova, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Фала девојки :hug:

Ластовичето заспа. Избањата, најадена. До сега како што тера, до вечер ке спие, ке се заборави. :lol:

Обожава да се бања, не ми плачи кога ја бањам. Хаос е кога ќе ја извадам од вода и да ја облечам. Плаче, пишти дете. Мислам засега само во тие моменти ја слушам како плаче.

Гости уредно испратив, не ми треба гужва сега. Ни кажување од типот - во наше време ние .... :shake::tmi:
    С
    реќа мајка ми е разумна и не ми врши притисок од тој тип.:bow:

Чекам уште 4 дена да си дојде сестра ми.
    Овој пат знам дека не си доаѓа поради мене, си доаѓа да ја види ластовичката, се прерадував. Мерак ми е, ќе се видеме, гушнеме. Ќе искористам и јас покрај ќерка ми.:clap::hug:

На Mama Maja, green.eyes, alana и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Почнав да одговарам, се разбуди госпоѓицата и по грешка пратив нецелосен одговор ...Почнав да редактирам, се побуни госпоѓицата и ми поминало времето за редактирање...
    туку @flower30 , сакав да ти кажам дека кај нас нема реакции на кожата, алиштата прекрасно мирисаат на оној познатиот Бекутан мирис и прекрасно пере. Приметив ситни, нетретирани флеки дека без никакво средство исчезнуваат!

На alana, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.071

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.080
    Ќе го купам баш на Др Бекам (од старт така си го читам) сапунот, неделава имаме шопинг во ДМ планиран. Сакам да го пробам Бекутанот ама од срествата за капење сум скептик и затоа си се држам за Ариел, го начекувам на попуст скоро стално и ми се исплати. Имам една поголема флека од кака и сега од морков и банана и живо ме интересира дали ќе излезе нешто. Ќе пробам да изрендам сапунче во легенче и така да закиснам малку, да затријам па да исперам, после ќе перам во машина со другите.

За коса спомна @coconaut јас си најдов чаре со шампон Нерилекс, познатиот Нирел на времето и маска за коса од Жито маркет една, во пластична кутија е, од млечни протеини, ја има и за фарбана коса, мало пакување е 85, килско е 180, многу убава маска ама не и знам име, не можам да видам моментално, не е некоја марка ама е феноменално нешто. Еве три дена по миење косата ми е свилена. Другарка ми @elena.mak денес сподели инфо за добар шампон на А дерма, тој е за густа и виткана коса. После породувањето косава ми е чума, тоаншто остана де, оти паѓа ко луда, а на чело имам многу бебешка коса, нова расте, којзнае каква ќе биде сеа.

На Manuela., coconaut, Angel.Heart и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ај со втората бременост ќе ти се среди!

На coconaut, Girl-Rabbit, Dzevelekova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.945
    Допаѓања:
    153.197
    Ama ste se raspisuvale masala od vcera vecerta nemozam da ve docitam.
    @Sunshine_1979 vcera nokeska svekrva ti da bese ekzorcizam ke pravese kaj mene ☺. Od 12 do 3 budna, prvo probuvase da prezaspie, pa kenkase nervozna pa placese za na kraj da se zaigra. Ne mi se veruva a mene tolku mi bese loso i nastinata i nenaspana zbesnav. Na kraj ja setam niz soba i nekako se uspa. Mislev posle toa deka dokaj 8 ke pospieme ama nisto vo 7 se razbudi. Mm i sinko se vratija vo 1:30 durii, ke go utepav se drzi li dete do tolku kasno vo kafana ama drugite deca sedele i ne sakal da si odi. Pospaa dokaj 8 ama malku mu e toa. Sega vajda ke zaspie rano utre e vo skolo. Denes od nastinkava kako mlitava macka se vlecam ama pak uspeav nesto da fatam po doma. Mislam deka cel den da setam niz kuka ima po nesto za raskrevanje, beskrajno rastureno. Malovo pospa 2 pati po 1 saat nemozese od kaslanje da se odmori a i jas pokraj nea. Ja inhalirav 2 pati cistev nos da se nadevam deka nokeska ke spie poubavo. Ne saka tecnosti edvaj 50ml cajce ama zatoa se ubi od cicanje ne mi e jasno od kaj tolku mleko. Da zaspie da se istusiram celo vreme od sto ne mi e dobro se prepotuvam. Zamislete denes prvo jadenje na rucek mi bese kolku nesvojstveno za mene da nemam apetit. Ajde da ja zaspijam nesto e nervozna ne mi zaspiva so cicanje. Osekam uste edna dolga nok

На green.eyes, Manuela., Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.610
    Допаѓања:
    8.253
    Здраво мами,
    немам желба за пишување затоа не сум активна.Бебето уште кашла и не е оздравено:(

Инаку денеска оти ладно рашетавме по трговските центри,отворена Недела беше.На крај реков да седнеме во кафич на кафе и синко онака како што е активен и цело време прета,ми седеше во скут и со главата и муцето се заби во ивицата на масата.КОга прсна да плаче душиче.Ептен жален беше.Успат му се јадело и не преќина со плачење.Видовме-невидовме ѓи откажавме порачките и станавме да си одеме.

Сега е добар лази и не е заспан,не му се спие.

Го подновивме синко со кошулка и продолжува како боди надолу со лептир машна.Доаѓаат празници па да го дотерам:)

@Mariangel немам маѓично средство за дамќи.Тоа е и да остане малку од флеката,на второто перење се чисти...од Ариелот сум презадоволна.

На Mama Maja, tina-63, Manuela. и 5 други им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eve i nie se pribravme pred malku. Kolku me bolat raceteee ayy kako tegovi da sum digala, malata sega od zabite samo place i e zalepena samo za mene i samo vo race saka po xel den sme vo race ite doma ite izlezeni i ne si gi osrkjam me bolat muskulite tokku mnogu uuuhhh :(
    Preumorna sum, vcera bese nasata krstevka na malata, a denes na druga krstevka bevme i stvarno se umoriv, gi isprativ i moite si otidoa i od utre opet samiii :( Ahh sto ubavo si imav drustvo, ama pa i mnogu se i karame koga sedat po mesec dena kaj nas, vo se se mesaat, se sakaat da znaat, sto, kako, kolku, koga...aaaa ne biva taka kje skrenam lugje, te od decata te od mojte, ludilo e e ...
    Brat mi arno i kaza denes, mnogu se mesate im vika, nemate pravo, kjerka vi e, ama ne mozete taka da se mesate i za deca da vospituvate vie, toa se nivni deca, oni si znaat najubavo kako treba i sto treba da si pravat, a ne vie, vie mozete da dojdete na den, dva, da se vidite i da si odete, a ne da sedete kaj niv so meseci i normalno deka kje ima raspravii, vo eden stan site na kup kolku i da nejkes kje se skaras.... ubavo im kaza navistina i se zakjutoa i dvajcata, a jas da im recam odma se lutat i ajdee pocnuvaat raspravii do 101......ohhh sto da kazam kje zgresam, vaka kje si kjutam, najoametno kje mi e.
    Odam da se frlam vo krevet, malite so tatko im kje gi zaspiva pa da vidam dali zaspale, ne se slusaat nesto, sigurno se down vekje :)
    Leka nokj dami, vi posakuvam slatki sni :*

На Mama Maja, green.eyes, tina-63 и 12 други им се допаѓа ова.