Dobar den mamicki Dobri ste?se nadevam da Eve sme nie ne napnala nekoja negativna energija denovive ne se trpi Malava nekolku dena mnogu nervozna,place vristene saka toa ne saka ova,ne spie kako sto spiese se budi vristi preku den napnato!. Mm nervozen so rabotata i jas sum tuka koja pravi se za posmireno ama toa e,zifci Tuku nedelata ubav soncev den go iskoristivme nadvor park pa prodavnica i nakupiv se na malava obleka,pernica igracki nejzin den. Vecera ja pominavme na noken pazar ubavo se ama mnogu nerva se nasobrase nadevam nema da e poloso!. Denes ima pak sonce doma sredeno pa ke ja nosam vo park neka igradodeka go imada go iskoristime. Imajte ubav den
На син ми ову ноч није му дн. Сабајле не сакаше кашичка, со сила ја изеде и тоа со една пауза за преспивање, сега млекото не го сакаше. Мислев забите де појавија се смири ама денес одсабајле покажува дека не е се готово. Заспа со тешко срце, цело време се мешколи, се витка, ко место да не го фаќа. Дефинитивно скок во развој, едвај испи 135мл млеко, го пиеше пола саат. Ами утре 6м ќе полни, сосем разбирливо. Скоро е 1 а мене дома ко бомба да ми паднала, ништо немам пипнато, за ручек да не ни зборам. Ќе се јадат домашни кубасици со компир печен, по се ми изгледа.
Da kazam samo dobar den na sitenemam nesto posebno da kazam.Malava sinoka zaspa vo 20.30h.i vo 22.30 stana so vikanje,placenje .15 min placese edvaj ja smirivme.Neznam sto i e,taka edno 10 dena (ne bas sekoj den) place vo son.sto e neznam ?! Inaku utre planiram da ja nosam na vakcina,oti odlozuvavme zaradi toploto pa nastinata bese i sega ako k.slika e dobra da ja vakcinirame.ovaa i e vtora vakcina i neznsm sega vo raka se bocka taa? Prvata bese vo noga(potkozno i mislam cela igla i ja stavi).za ovaa neznam kade se bocka?
Zdravo mami! Denes denov trgna na loso. Kako sme se iznervirale sabajlevo, nekoj ludak nokeska ni ja unistil kolata, lupnal so noga so seta sila vo vratata I ja spleskal, napravil dupka. A na parking pred zgrada stoese, bas pred vlez kaj sto si ja ostavame sekoj den. Sinko kemkav, vcera vecerta se utepa od placenje, edvaj zaspa okolu 12. Nokeska pak standard budenje na sekoj saat, taman mi dosol sonot ke me rasoni I dremam, posle pak isto. Kako zombi sum, nekako se drzev denovive, ama nokva kapak mi dojde I sega imam strasna glavobolka.
Добар ден, ај и јас да се пожалам од моето моме! Цело утро ништо не ѝ е погодено!!! Досадна е веќе со тоа плачење и квичење, денот отиде а јас абер немам од ништо...нит ручек ѝ направив нит кафе си сварив...ништо. Така и синоќа пред спиење ми правеше со пресекувањето и вечерата театри па и денес иста се разбуди! Изгледа ни фали свеки?!? Инаку јас пишман аџија, божем се токмев од денес со УН диета да почнам ама како што станавме уморни и нервозни, си седнав и си се накркав печени пиперки, домашен домат и урда! Ај, друг пат на диета!!!
Добар ден мамички..Некако многу нервозна сум деновиве..Керка ми само што се опорави мислам сеуште поткашлува но не е страшно па синко се затна целиот..Не сака да цице носот му е затнат и неможе да дише па така одбива да цица и плус кашла..Во 3 имаме закажано на педијатар ке го носам..Керка ми почнува љубомора да покажува кон него последнава недела..Сега конечно заспаа но мислам со последните нерви ги заспав..Таман керка ми заспа синко почна да плаче па она се подразбуди па не сака да презаспие ајде синко во раце неа ја нишкам со една рака и така заспаа и двајцата..Главоболка имам страшна па едно кафе сега ке се напијам да одморам конечно и јас да присоберам нерви за кога ке станат.. Имајте убав ден мајки
Здраво мамички и од мене Деновите некако многу бргу ми минат и веке сме октомври.Тек сега ке почнат трошоците за нова година! Малата ми е на градинка,неможам да се пожалам од неа,сака да оди таму,сепак јас не сум задоволна од начинот на воспитување.Едната негувателка што и е ми се жали нон стоп од неа,како била пргава,ги будела децата,на нашки комитка била-и ми вели знаеш котекот е од рајот измислен!!!Мислам што зборува оваа,не е во ред,јас не би удрила дете,колку и да ми се качува на глава.И сега цело време ја мислам да не ја удираат таму...Сеуште не знае да каже што се прават во градинка.И незнам како да реагирам.Мала е не разбира толку. Девовиве приметувам дека се што ке кажам таа повторува,на кинески Едвај чекам да ми зборува повеке. Одам да ја земам а вие имајте убав ден
Добар ден и од нас бебе кај и да е ќе стане ... бевме денеска на вакцина добро поминавме без многу плачки јуначе на мајка сега дома очекувам некоа реакција не мора да значи сепак ќе мерам температура на два часа сега јас да си направам едно здраво смути за ручек дури да стане бебе
Zdravo i od mene...bebusko e eden mesec i na nodzinjata j kaj gazeto e mnogu crveno...redam pudra krem no uste mu e taka...site pampersi gi probav..koga li ke mu pomine
Зависи од што е црвено, дали е пеленски осип или иритација некоја. Носи го на лекар ама пред тоа пробај ја Панетен кремата, во лимена кутија, мала сплосната округла, во аптека и во ДМ ја има. Мене таа и Веледа за пеленски осип ми се најдоби.
zdravo i od nas,ve citam samo a nemam sto da pisam,eve i mojava do 11 navecer ne saka da zaspie,se nauci vo race da zaspiva ke me gusne ke se potpre so glavceto na mene i ke zaspie,po cel den sme sami domami fali drustvo malku da izlezam da se trgnam od sekojdnevieto ama nema,mi fale petok sabota navecer da se sredam i da izlezam ama toa vreme pomina,sega zivoto imam druga obvrska ,vukendov ubavo go iskoristivme sonce za meraci ,denes za rucek spanjak.pozdrav
Mene patronaznata me sovetuvase pojce sloj krema jas stavav pavlovicevata od bekutan I edna tetra pelena pod pampres prvo pelena pa pampers I odma mu pomina na moeto duri I kozata pocna da mu se lupi... Kaj mene bese do pampersot koristef Pampers potoa gi smeniv zedof Canbebe I sega e super nema nikakov ni osip ni crvenilo probaj so povejce sloj na krema I vidi smeni pampers jas ti gi preporacuvam canbebe no sepak zavisi od dete na dete be e isto
Zapceeee. Iznenadno slucajno tropna na igracka. Fakam.... grebe Ne ocekuev icccc. A bas vcera se cudev oti 4 pati kakase u denot. Ke ve citam posle odam da pravam sutlijac
Абе од ова што читам се смеам, ама повеќето стари се такви. Ова палење чкорчиња, темјан може да има смирувачко дејство само поради миризбата....а ова уроци, едно, друго, трето нема никаква врска...дете како дете си плаче.
Работата е да се смееш или да плачеш, ама ајде шо ќе правиш и јас викам дете шо си плаче ќе си плаче, ќерка ми не е некоја плачка, ама на етрва ми таа по цел ден квича.
Ajde cestito,da i se redat kako bisercinja! Bravo lesno izvadila zapce. Nie posledni so zabite7,5 meseci i nema ni ednoke cekame
Da I se redat ko bisercinja Heloy zenski Nie uste go cekame tato duri utre ke si dojde,d o utre I lutinata ke mi pomine Nie uzivkame so bebka taa gleda crtani a jas dzo nesto ke rabotam Ama nekako ne ide Za falenje nisto Imajte ubav den
Денес кај моите средував некои мои стари работи и ја најдов кутијата со споменари и слични тефтерчиња. Почнав да читам и ме фати носталгија за едно време кога најголем проблем ми беше што немам што да облечам во петок вечер. Тие што се блиску до мојата генерација па и повозрасни ќе ме разберат, помладите што израснале со месинџер и Мирц па и не баш. Се навратив на многу случки и симпатии па и дечковци што сум ги заборавила и си помислив бевме среќни во тоа време кога "машките" се пуштаа на девојчиња, кога се дружевме и забавувавме без мобилни и интернет и кога немаше закон за алкохол и цигари (од денешната перспектива на родител фала богу што го има). Си читам во споменарот и размислувам и моето девојче еден ден ќе поминува низ овие работи. Јас се распишав а можеби никој не се пронаоѓа, ако некоја мајка се потсети нека пише што и недостасува од средношколскиот живот. Заборавив да пишам вчера го најдов првото бело влакно, ама баш бело и не бев баш среќна, одма го скубнав, се надевам нема да дојдат уште 2-3 нови на погреб мм вика со нашево темпераментно девојче како да не најдеш барем едно бело влакно.
Aaaa kako me vrati nazad neznam veke kolku godini. Jas sum od toa vreme, mobilen prvpat duri na 24g. Eee vreminja koga izlagas petok i sabota so zelba da go sretnes simpatijata nekade vo grad a nemas pojma kade e, deka neli togas nemase socijalni mrezi i tagiranje... pa se vrakas ziva srekna doma ako si go sretnala ili tazna ako ne. Spomenari sum imala nekade vo osnovno ama ne mi se veruva deka cuvam nesto. Ama zatoa sliki nekoi pisma od periodot koga bev vo anglija sto mi pisuvale drugarki... A i ona cuvstvo koga ke si fatis decko dali ke se javi pa gledas da si doma da ne propustis ako se javi budejki nemas mobilen neli... Pa ako nekoj mnogu ti se sviga da soberes hrabrost da mu kazes nekako preku nekoj sto go znae ako gledas deka sam ne primetiva leleeee.... i eden kup drugi momenti Ubavi vreminja bea toa ama mnoooooogu odamna, ubavi se i ovie samo so mnogu golemi obvrski i grizi ama drugi se ubavinite. Da znaevme samo togas kolku e pokompliciran zivotot ponataka poveke ke gi cenevme tie momenti na bezgriznost. Inaku nie malku podobri, uste e zatnata i poykasluva ama mislam so inhalaciive se potsmiruva. Uste noke da spie poubavo. I dabajle kako da ne se budi koga se spremame za na rabota mnogu mi se znaci stresni utrata, edno dete place sto izlagame od doma drugovo se vlecka ne saka da se sprema za skolo a tebe minutiye broeni. I sekoj den izlagam od doma nakostresena, i obavezno mu privikuvam na golemovo i posle mi e mnogu zal. A i toj pak sekogad koga ke go skaram uste tolku se lepi za mene sabajle ne sakase tatko mu da go nosi vo skolo i me utepa od guskanje pred ucilnica. Srce da te zaboli sto pusto nemam vreme i nervi nekogas, ama bre veke treba da sfati deka nemame vreme od sabajle za vleckanje