Добро вечер мамички, како стее Ние добри . маж ми и ќерка ми веќе спијат. Јас почнав со крема за стрии што ми ја препорача членка не знам баш која беше тука на фемина.. ја најдов на женски домаќински муабети ( групата не ја знаев ) на фб и стварно делува жени.... се надевам дека ке ми ги избледи скроз. Сега за сега се во друга нијанса, не толку црвена и модра боја.. Друго, се мислам да идеме кај моите на неколку дена, да сменам малку ама некако ми е страв , малата ми е месец ипол . Таму ке сме во топло .. ДО таму со авто .. вие што мислите мамички или
Izgleda jas bevsuper sto deluva. pa ne e uste mnogu ladno nadvor,stom i so kola ke odite a tamu na toplo ne e problem.Taman malku ke razmenite ,oni ke i se raduvaat na vnukata a ti ke odmoris i ke si gi vidis tvoite.
Добра вечер мамички..Синко и керка заспани јас да ве читнам и легнувам...Денес ден за бањање ги избањав и керка заспа..Поручекот бевме на педијатар синко за месец ипол 2200 качил педијатрот рече добро било..Ни препишаа капки за во нос и сируп еден за грчевите..Сега му дадов и дали му олесни прв пат сам лежејки си заспа па ке видиме дали е до сирупот..Туку сега по бањата пробав кожичката на курето да ја повлечам но никако не бидува се поддава главичката но почнува да плаче синко..И свеки проба нели и таа е правела така и ми вели каки што ми стои изгледа ке го сечнат малку...Многу ме исплаши незнам навистина што да мислам..Совет некој..? Поздрав и имајте убава вечер
Kakva e taa krema od kaj ja nabavi I kolku pari? Nie sme dobri bebe spie sega za sega nema reakcija ....inace probav za vecera pica so gotovo testo vo mikrobranova (n ova ni e) da ispecam duri go najdof marifetot dvw pici ostanaa nepeceni I toa maz mi ne ni pomisli da proba jas I jatrvata gi izedovme I nepecenite ne ni se cekase za da gi vratime da se dopecat. ako ima nekoa reakcija vecerva ce bide cirkuz. @blessed.an ne e malku malo za celo da mu se otvori jas kako sto znam sega se pravam mali vezbi po malku skroz se otvora za do 1 god celo da se otvori ... nz moxebi gresam no nikako nemoj na sila da mu go otvaras ke potece krv pa moxe I infekcii da se razvijat sekako urologot ce mu go otvori koj kje pojdete na pregled .... I toa sega da legnam treba da stanam pak vo 12 da meram T baj baj imajte ubava vecer
Да но нели треба после бања да се повлекува по малку кожичката надолу на него не може никако..Како точно се прави ако не некоја поисусна да ми објасни
Kaj ste be majki? Jas denes si ja isprativ sestrata, od utre novi gosti ke mi dojdat. Ama na nekolku dena, dodeka im najdeme stan ovde. Ne znaete kolku sum srekjna deka osven svekrva i svekor, ke imam novo drushtvo za kafe i muabet. Pa i so bebche se, dve-tri nedeli postara od shefot momichka Kaj nas reche pedijatar naskoro ke izleguva zabche, ama si chekame. Nema nishto. A jas sekoj den sutlijash varam, ispraksiran mi e od spienje da me razbudat za sekunda ke stavam se sho treba Ama sum se zapnala za toa zabche, kako da ako napnam so muabetov pobrzo ke nikne Koga ke mu e den ke si se pojavi Dobra nokj zheni
Здраво мами,како сте,денес понеделник го сакам највеќе.Како и секој ден и денес тоа па тоа. Кај синко курето не се отвараше ич,лани летото му се беше подувало и црвено не можеше да мочка,не пратија кај хирург му го отвори малку и течеше крв му ставав чај од камилица и дете се.отепуваше од плачење вриштеше неколку дена.Помина.Еве сега на бањање му повлекувам но не оди надолу ептен малку и тој не дава да чепкам и плаче.. Незнам како ке биде оваа работа. Инаку мајки,колку пати во неделата ги бањате дечињата поголеми од година ипол,секој ден или на 2-3? Откако си дојде мм,детево нема ред на спиење,се буди во 1,2 зема играчки си игра после некое време сам заспива.Хаос е овие денови,и во спиење се лути фрла цуцла и шишето со млеко.А во маркети како се лути за нешто да земе,страшна работа е. Добра ноќ...
uma nekoj ranobuden kako nas,uste od 5 sme budni a na mene mi se spiese ta mi se place,jas vkluciv masina gotova e uste malku da prostram alistata,rucek pa ako ima vreme popladne ke dremnam(uste sega se spremam za spienje ama pa ne se izdrzuva) ajde sega na po edno utrinsko
@M&M @MissDior I jas fativ del od toa vreme. Najprvo mi tekna na detskata posta, bas I pred nekoj den ja najdov doma, slikickite, plikoata Posle spomenarite, dnevnikot... internet I mobilni tek na fakultet stanaa aktuelni, ama doma nemavme internet pa odevme vo net cafe ili na fakultet. Se potsetiv za domasniot telefon, koga dremev cekajki da mi se javi, pa ke se javi nekoj decko majka mi dzandarot odma koj si sto si U maalo se sobiravme site navecer na edno mesto kaj opstinata, se druzevme epten. Pievme crveno vino so step vnatre ccc. Vi teknuva se izleguvase vo MNT, a letno vreme vo Cabrio Eee ubavi spomeni
@Mariangel ти како маж ми, 2 месеци секој ден проверуваше за запче Мака ми е што залади, па дури и дуваше сабајлево, а малата толку сака да се шета, чудо. А не сакам да ја носам по затворени простори врие вируси, па со ниет сум да ја наоблечам и да ставиме дебела капа, у кенгур со кебенце и да тргнеме. Иначе ке збесне дома.
Добар ден, јас станав, а синко уште спие.. вчера до 11 си играше со гости дома веќе сам клапна и ме фати за рака ме влечеше накај спална да спиел Инаку да се пофалам во сабота сум кума, ќе ја крштевам малата на @Nikita7 , тој ден и роденденот ќе и го славиме а во недела сум на свадба, јеееее не сум била одамна на свадба кај блиски, па ке биде весело.. сестра ми е старосватица ај да земам да зачистам малку по дома додека спие синко... а инаку ама ме удрило нешто да се фарбам темно кафена и незнам што да правам... дур сонував дека се фарбам
Dobar den, Mene nekako ne mi e dobarEdno so malata pak se budese i ne spiese nokeska.Drugo denes na vakcina ja nosev(dosta vreme ja odlozuvavme,de da pomine toploto pa nastinata..). I barav krvna slika i ispadna pak nizok hemoglobin,gledam lymfociti pokaceni i uste nesto rece dr.i ne vratia doma. Ni dade picofer da i davam i narednata nedela zdravje na vakcina.i nekako epten mizerija me tepa.A sinoka muslev srcev udar ke doziveam.Me stegna kaj srceto nesto,mi se vrtese i muskulite na nozete me bolea,kako da mi otkazaa nozete.So mi se desi neznam.Ili znam ustvari-sekoj den so isto tempo da trcam se da bide sredeno i nervozna sum celo vreme i umorna....znam deka sama treba da se smiram i da si go gledam deteto i mazot pa ni kukja ni rucek ni nisto da ne e tolki bitno.Ama ete takov karakter sum -nikakovne daj boze pa nekoj da mi dojde a da ne mi e sredeno,togas odma mi frknuva glava od nervozaabe komedii Aj da odam da jadam dodeka spie malava
Jas eden sovet ke ti dadam. Majka mi praveshe isto. Nie dodeka bevme mali taa beshe opsednata so toa dali e raskrenato i shto ke rechat lugjeto ako ne i e sredeno doma. Pa ispushtashe bitni momenti i ne ni posvetuvashe dovolno vnimanie poradi gluposti. Sega koga dobi vnuk, koga vide so kakov problem se rodi i plus e 2000km podaleku od nego odma mi reche nemoj da bidesh budala, gledaj si deteto sreduvanjeto niz doma ne ti bega cel zhivot. Zatoa ke ti go kazham istoto, sedi si so deteto igraj ja, smejte se, gushkajte se ednostavno posveti i se celosno nea, a za raskrevanje doma na kogo mu smeta kakvo e neka ne doagja. So bebe doma normalno e da e taka, se znae shto e prioritet togash. Te molam potrudi se, sum bila vo situacijava i zatoa ti replicirav. Izvini ako ne e moja rabota da se mesham Gushki do kuklichkata
Добар ден мами Дур е синко во градинка да шкртнам нешто на темава со второ утринско кафе. Кај нас ништо ново посебно нема освен што ми покачија плата па сега со душа чекам да земам плата и да се пуштам во поголем шопинг а и некој ден од одмор да си земам да средам некои работи и повече време со синко да поминам. Сеуште му тече нос на синко и поткашлува. По преппрака на педијатар му шприцам спреј acidosalus. Некој искуство со ова спрејче? Инаку синко секој ден ме изненадува со некое ново зборче. Вчера и кратка реченица кажа А сабајлево ме изнасмеа. Стана од спиење и се запна папа, папа (дека си го знае редот-треба да одиме папа во градинка) и се завика дете ања па ања. Му викам на мм што е сега ова ања. И ми текна дека едната учителка од градинка се вика Ане викам да го прашам да не сака кај тета Ане да оди. Кога Ања да му било значење за учителката Ане. Цел пат до градинка викаше папа Ања и кога ја виде учителката си се изнагушкаа а мама и тато сречни си се вратија. Многу разбира а и ммогу сака да му збпруваме и да повторува по нас. Ко папагалче е Убав ден мами, одам да купам подарок за една мала кукличка што утре слави прв роденден. Се читаме
Јас ја бањам еднаш неделно (летно време е друга приказна) но газе/дунде обавезно миење секоја вечер пред спиење. Одма се вцрвенува доле ако не стигнеме еден ден да ја измиеме. Понеделник ти е најубав ден? Мене ми е хорор, станувам и излегувам од дома уште додека е неразденето. А пак сега кога ќе зазими... @coconaut и јас сум од тие генерации Истите работи и јас сум ги правела. Детска пошта сеуште чувам, а салфетки уште собирам Газево мое збунето беше сабајле, знаеше дека ќе оди во градинка, но ниту се радуваше ниту негодуваше. Цел месец беше дома, па денес ќе ја оставиме пократко. Јас таман имам еден колач од тиква да направам, па после да одам на работа. Среќа денес сум многу кратко, па попладне имам време да ја носиме на гости да се подружи со дечињата на кумовите. Како се погаѓа- нема, нема деца, па одеднаш и' се фаќа ем градинка ем други деца за дружење. Цел месец е само со баби и дедовци
Aaaj ne,taman rabota,fala ti sto mi davas takov sovet! Site mi go vikat istoto ama neznam be kako da se smenam.primer -sednam da jadam dodeka spie malata i ke vidam na masickata ostanalo casa od sinoka i imalo nesto ispr
@Kitten jas sum od najmladite generacii vo temava, ama detskata poshta i salfetkite ushte gi chuvam kaj baba mi. Od mala si rekov ke gi chuvam za kerka mi Ne deka ako imam kerka, vo deneshnovo vreme ke i e interesno da sobira detska poshta ama ete togash taka sum mislela. Dete
Добро утро мајки!!!! Бебуш ноќеска добро спиеше, но мене едни тахикардии или што и да беше тоа, некое срцебиење од време на време, баш ме остави без сон. Навистина се уплашив. Сега се мислам да одам на лекар еднп цтг на срце да направам, ама бебуш нема кој да го чува. Баш сум загрижена!!!!