Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Mnogu si vo pravo za ova. Od citanje mnogu razlicni teorii da pobudales. Jas se si vikam ne citam veke pa pak. Za prevrtuvanjeto ne mu ja misli i mojava ednas se svrte na taa vozrast pa posle ic ne sakase. I jas se zamaram zosto ne lazi ama ne saka dete sto da i pravam.
    Inaku @Mi-Ma stom e Grave moze ke se ubedam so mm in vika ako pravime osiguruvanje samo vo grave bi pravel. A toa e nekoj specijalen paket za deca??? Aj ke citnam na web koga ke imam vreme.
    Inaku da vi kazam denes prv pat dobiv, ne mi se veruva vi potpolno ist period kako posle prviot poragaj. Znaci tocno i so prvoto i sega posle 8.5meseci. Ah sto ubavo mi bese koj ke se gnjavi sega so ova pa stomak boli pa uloski u bestraga

На mama89 и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.819
    Епа ако тука бараме совети тогаш која е целта на другите теми? На темите совети и искуста...
    Труднички муабети е аномалија, и беше намената исто како на оваа, ама се претвори во една мега тема. Оваа нема да стане таква, доколку се почне со, ама да прашам тука, најактивни сте веднаш ќе биде заклучена. :) Така што ако сакате да си раскажуваме како се снаоѓаме и какви ни се деновите во ред, ако не, ќе се советуваме по другите теми. :)

На girl-miri и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  3. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    КОга и да се вклучам на оваа тема гледам плус 2 3 страни,многу е активна.Го избањав синко,му пуштив песнички и заспа за 2 минутки.Многу рано,обично заспива после 10 ипол,11, но буден е од 4.мислам 16 ч.Денеска ништо посебно не правевме,цел ден дома си го поминавме.Имајте убава вечер,МАЈКИ...

На Sunshine_1979, mama89 и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  4. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Izvini mila ne sum primetila deka si mi postavila prasanje :) Inace mislam deka toa so 3god zadolzitelna uplata od 1500evra e edinstevna ponuda na Grave, nie razgleduvavme nekolku koi ni gi ponudi posrednikot ali se odlucivme za Grave bas poradi sigurnosta i avtoritetnosta na kompanijata. Kako i da e za pola god 250evra se trosat za kafinja, cigari...i mozat da se oddelat (sekako ako primanjata se solidni) , a vaka barem si stedis i si dobivas kamati pa kako sto proracunavme so mm okolu 15000evra bi trebalo da si dobie sinko zdravje ete za studiranje, setanje, kola... E sea zavisi i kako ke bide ponataka i dali ke bideme vo moznost da stavame :) Vo zivotot nikogas ne se znae nisto no ete da se pocne od nekade pa resena sum i ako se nema dovolno da si skratam nekoi moi uzivanja ili cigarite na mm (dnevno po 260den :@) :lol:

На awl и M&M им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    I jas se spremav denes za setanje so malata,ama vremeto ne se pogodi i se iznervirav i cel den mi e za nikade.A me fakja nekoja nervoza (treba da dobijam).a sto ubavo mi bese 9meseci bez "vesterkava"
    Inaku sega dodeka i davav da jade na mm mu vikam "aj zemi isceslaj ja ,deka ja banjavme u ne stasav i on ceslajki mu padne ceselceto vrz glavata na malata.lele dete koga vikna da place;(i me stavi vo misla-ne ja udri mnogu ana deka taka so dupla plastika i si vikam da ne ja boli mnogu.eve ja zaspa i samo ja gledam .ama se nadevam ne i e nisto.
    E jas si se iznapisuvav ....
    Inaku ja koga se resiv so malata da setam eve najavuvat nevreme/dozdovi:(dobro ,dobro ke si sedam doma samo da ne vrne...leka nok od nas|-)

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Jas so trosokot za cigari m
    Go zakutuvam koga ke promrci za nesto demek mnogu sme trosele kako na pr cistacka i sl ☺☺☺

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.065
    Колку време откако си породена? Не ти е рано за добивање?

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.723
    Jas da si se pozalam tuka na forumov deka dobiv samo dve nedeli od koga mi sopre krvarenjeto. A toa traese celi 40 dena. Znaci ic ne me posdedi toa(n)

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.164
    Мајκи,пишувајте и пρашувајте во соодветни теми. Ќе ни ја заκлучат паκ. А и попρегледно е,си отваρаш соодветна тема си читаш,ваκа пишуваме стρаници ја полниме темава,а излегуваме од κонтеκст.
    Нејсе,супеρ поминат денов денес,малκу во гρад,малκу по улица,дома забавно.
    Со нови сили и нови победи утρе :) :)
    Добρа ноќ мајκи и лесен сон на малечκите.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Uste ne spieme.
    Jas papsana, denov uzasen, na rabota, pa gosti po doma, dete nejke da se pusti samo da odi, bebuski vo stomak mrdaat na veliko. Macnini-tuka, povrakanje- izgleda zavrsi.
    Imajte mirna nok mamicki, da spijat bebuskite, i vie do niv i so niv.
    @irena.1 lesni cekorcinja na maliot junak. Da ti se pogodat postapalkite :)

На Legadema, irena.1, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.891
    Допаѓања:
    110.065
    Јунакот мој конечно сам бара лапачка, па не на 3 саати, 2ипол саати му е малку, на два бара. Дури и цицнува помалку, утре поише ќе го ставам на града, го гледам има надеж, цица, уште да сконта што и како треба со влечењето. Чудо ни се хормоните, како он бара поише така млеко поише се ствара.

Јас одам у хоризонтала, мислам доволно му беше будење, да видиме дали сам ќе стане вечерва. Уморен е многу, малку спиеше денес, мака ми е да го будам во 12 за млекце, ќе си стане кај 2 мислам. До тогаш нана и за мамичка ;)

На LaDyDoLl, Annath, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :hai:
    Саат време ја запивав бебушка.
    Тотално ме премори.
    Веќе почнав да сонувам дека и се појавуваат заби.
    |(
    Одам да се комирам. |-)

На tincemajmunce, awl и mama89 им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Dva meseci veke od poragaj ,a ednas dobiv prethodniot mesec.Ama jas ne dojam ,nemam mleko ic i bas svekrvami vikase izgleda zatoa sum dobila vaka porano

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Синко снадардно во 21 трие очиња ,го спремам за спиење ,цица и се ккомира :)
    Инаку сабајле бевме на ортопед и ни кажаа колкчињата супер развиени се јадрата и да сум го оставала на земја ,да се учел да лази,дубак не .Си мислам мал е за лазење 6мес...
    А и забчињата ви кажав ли ? излегоа првите две забчиња супер без мака,само се лигавеше и повеќе брмчеше :D се надевам и останатите така ...Не носи килибарно,морално ли е тоа??

На Legadema, tincemajmunce, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  15. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Еве и јас да си помуабетам, пред да останам трудна бев ноќна птица, често не можев да заспијам лесно, ми сметаа секакви звуци. Откако се роди малата спијам како топ, заспивам штом ќе осетам перница под глава. Понекогаш се плашам дека ќе се засркне или ќе се повреди , а јас нема да ја слушнам.

На Eli23 и tincemajmunce им се допаѓа ова.
  16. ennaz

ennaz Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    414
    Ќе ја слушнеш немај гајле. И јас спијам ко топ ама малиот одма знам кога се открил, мада маж ми тврди дека неправи никаков звук при вртење, јас сепак се будам го покривам и инстантно пак се комирам.
    За килибарно никој до сега не ми се пофалил. Ние ги истеравме сите забчиња без никакви стручни- читај скапи- помагала.

На Eli23, MissDior и mama89 им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.036
    Допаѓања:
    154.248
    Jas budna u sred.nok. sto ubavo si ja zaspav malava pred 9 ai lwgnav ao ainka 9 i nesto i tamam pospav moze edno saat i pol i mi pocna zurka. Nesto e zatnat bebus pa tesko spie ne znae da se zaspie bez cucla ili cicanje a i smeta od nosot. Tamam ona prezaspa ova golemovo se raskasla pa ja razbudi. Pa tamam se smiri samo sto sklopiv oci pa se razbudi. Eve ja dreme na cicka jas skroz se rasoniv.moze ke vrzam uste nekoj saat do sabajle ke vidime.
    Nejse aj dobra nok ako ima nekoj buden ja da si se pozalam malku, ke spijam moze koga ke porasnat

На tincemajmunce и mama89 им се допаѓа ова.
  18. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Јас машини пуштав на ефтина па сушара и неспијам домаќинка а у меѓувреме читам на фб и тукка но ќе спијам сега :) лека ноќ

На ♡BuBaLe♡, M&M и Natasha2012 им се допаѓа ова.
  19. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
    Вредна мама си била, инаку за лазењето еве го мојот веке лазе и почна фиока да ми отвара, а денес е 7 месеци. дубало со ниедно дете не сум користела.

Добро утро! пијам кафенце па бујрум :coffee::coffee::coffee::coffee:
    Јас си легнувам прилично рано околу 23ч во кревет, си читам една многу убава книга, и заспивам ко топ, бебето спие за сега во наша соба посебно креветче( од самиот почеток) и го осекам кога ке се раскенка.
    Гледам го времето мрштаво, а денеска ми беше у план со бебето да се шетнеме низ град онака по продавниции да видам за матурска поклон да купам. ама ке си седеме дома најверојатно.
    одам да спремам млекце на поголемите батковци да им биде спремно, кога ке се разбудат да им биде готово. :) имајте убав ден

На Eli23 и mama89 им се допаѓа ова.
  20. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    28.365
    Добро утро мамички.Ние стандард будни од 7 саат.Се погушкавме,погледавме цртан,мама суреди низ дома.Му направив појадок на синко,го наранив.Го оставив да го испијам кафето,сите играчки по земја се најдоа. :D:D
    Сакав да го однесам до парк ама некако времево ми е катастрофа |( Тој сеуште не е баш оздравен подкашлува по малку.Крај 10:30 ќе го заспивам па ќе ви пишам пак.Инаку вчера во 21:30 го заспав со татичко си пруживме малку нежности:$:$,и ете го од 23:30 почна да се врти да приплакува во сонот,да не може да најде позиција за спиење.Почнаа да го мачат тројките така да ни следува напорен период.:whew::whew:

На Eli23, mama89, azelea и 3 други им се допаѓа ова.